4 manieren om imagodiefstal in WordPress te voorkomen - DeLaatbusiness

4 manieren om imagodiefstal in WordPress te voorkomen

5 min


110
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Fotodiefstal is een veel voorkomend probleem waar fotografen regelmatig mee omgaan. Onlangs vroeg een van onze lezers of er een manier was om beelddiefstal in WordPress te voorkomen. In dit artikel zullen we 4 manieren delen om diefstal van afbeeldingen in websites met WordPress-technologie te voorkomen.

Voorkom imagodiefstal

Over Image Diefstal en auteursrecht

Auteursrechtwetten zijn universeel en van toepassing overal ter wereld. De oorspronkelijke maker wordt automatisch de eigenaar van het auteursrecht van hun creatieve werk. Zelfs als ze het niet op hun website vermelden, moet men er toch van uitgaan dat de inhoud die ze bekijken door het auteursrecht is beschermd.

Dit omvat afbeeldingen, tekst, video’s of andere inhoud die u op internet ziet.

Het probleem is dat afbeeldingen en tekst eenvoudig kunnen worden gekopieerd. Veel mensen denken dat niemand zou opmerken als ze een afbeelding stalen en het op hun eigen website gebruikten.

Het is niet alleen illegaal maar ook onethisch om andermans werk te stelen. Er zijn veel plaatsen waar u gemakkelijk royalty-vrije en publieke domeinafbeeldingen kunt vinden .

Hoewel het vleiend is om te zien dat andere mensen je werk gebruiken in hun eigen projecten, kan het soms erg frustrerend zijn om een ​​flagrante minachting voor je rechten te zien.

Er is geen manier om volledig te voorkomen dat mensen je afbeeldingen stelen, maar er zijn tal van manieren om diefstal van afbeeldingen op een WordPress-website te ontmoedigen en te voorkomen.

Hier zijn de 4 meest voorkomende manieren om uw afbeeldingen in WordPress te beschermen.

1. Schakel de rechterklik uit

Het stelen van afbeeldingen van uw website is eenvoudig omdat een gebruiker eenvoudig met de rechtermuisknop kan klikken en ‘Afbeelding opslaan als’ kan selecteren om deze te downloaden. U kunt klikken met de rechtermuisknop op uw website uitschakelen en het voor een gemiddelde gebruiker moeilijker maken om uw afbeelding te stelen.

Hier zijn twee plug-ins die u kunt gebruiken om rechtsklikken op afbeeldingen in WordPress uit te schakelen.

Envira-galerij

Envira Gallery is de beste WordPress galerij-plug- in op de markt. Naast het helpen bij het maken van prachtige fotogalerieën, heeft Envira nog tal van andere functies. Een van deze functies is beeldbescherming.

Ga eenvoudig naar de Envira-galerij »Instellingen en klik op het tabblad Add-ons. Blader naar beneden om Protection Addon te vinden en installeer en activeer het vervolgens.

Image diefstalbeveiliging addon in Envira Gallery plug-in voor WordPress

Maak nu een nieuwe afbeeldingengalerij met Envira Gallery. Als dit je eerste keer is, kijk dan eens hoe je eenvoudig responsieve afbeeldingen kunt maken in WordPress met Envira Gallery.

Klik bij het maken van uw galerij op het tabblad Diversen en scrol omlaag naar beneden. U zult de optie vinden om beeldbescherming in te schakelen. Vink deze optie aan en bewaar uw galerij.

Beeldbeveiliging inschakelen voor een galerij met Envira Gallery

U kunt deze afbeeldingengalerij nu overal op uw WordPress-site toevoegen. Hiermee wordt de rechtsklikken op afbeeldingen automatisch uitgeschakeld.

WP Content Copy Protection

Deze eenvoudige plug-in is gratis en schakelt de rechter muisklik op uw WordPress-site uit. Het nadeel van het gebruik van deze plug-in is dat het rechtsklikken op de hele pagina wordt uitgeschakeld.

Als u een slider- of lightbox-plug-in gebruikt, werkt deze plug-in soms soms niet correct.

2. Gebruik Watermerk op uw WordPress-afbeeldingen

Watermerken lijken goed te werken voor veel websites met stockfotografie. De voor de hand liggende keerzijde is dat uw foto’s of afbeeldingen er misschien niet de beste uitzien.

U kunt echter een watermerk met smaak toevoegen. Het doel is om de esthetische aantrekkingskracht van uw afbeeldingen te behouden en tegelijkertijd mensen te ontmoedigen ze te stelen.

Methode 1: Envira-galerij gebruiken

Nogmaals, we kunnen niet genoeg benadrukken dat Envira de beste vriend van de fotograaf is. Het wordt ook geleverd met een watermerk-add-on. Je hebt minimaal een zilveren licentie van Envira Gallery nodig om deze add-on te gebruiken.

Installeer en activeer de Envira Gallery-plug-in. Na activering moet je de Envira-galerij »Instellingen bezoeken en op het tabblad add-ons klikken. Zoek Watermarking addon en installeer het en activeer het.

Wanneer u nu een galerij maakt of een bestaande galerij bewerkt, ziet u het nieuwe tabblad Watermerken in de galerijinstellingen.

Watermarking addon in Envira Gallery plug-in voor WordPress

Methode 2: Easy Watermark-plug-in gebruiken

De andere optie is om de Easy Watermark plug-in te gebruiken. Installeer en activeer eenvoudig de Easy Watermark plug-in. Ga bij activering naar Instellingen »Easy Watermark- pagina om de plug-in-instellingen te configureren.

Instellingenpagina voor Easy Watermark plug-in

Raadpleeg voor gedetailleerde instructies onze handleiding over het automatisch toevoegen van watermerk aan afbeeldingen in WordPress .

3. Schakel het hotlinken van afbeeldingen in WordPress uit

Een andere veel voorkomende manier om afbeeldingen van websites te stelen, is door ze van de originele bron te laden. De afbeelding wordt geladen van uw servers en wordt weergegeven op websites van derden zonder uw toestemming.

Dit verhoogt ook uw serverbelasting en bandbreedtegebruik.

Hier is hoe u hotlinking van afbeeldingen van uw WordPress-site kunt uitschakelen.

Voeg deze code toe aan het .htaccess-bestand in de hoofdmap van uw WordPress-site.

1
2
3
4
5
6
#disable hotlinking of images with forbidden or custom image option
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?wpbeginner.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

Vergeet niet om wpbeginner.com te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Met deze code wordt hotlinken geblokkeerd en kunnen afbeeldingen toch in de zoekresultaten en op uw website worden bekeken.

Kan het .htaccess-bestand niet vinden? Raadpleeg onze tutorial over hoe u het .htaccess-bestand in WordPress kunt vinden .

4. Voeg auteursrechtberichten toe op uw WordPress-site

Het toevoegen van een auteursrechtvermelding aan uw website kan mensen ook ontmoedigen om afbeeldingen te stelen. Je kunt eenvoudig een copyright-melding toevoegen aan het footer-bestand van je thema in platte tekst of HTML, zoals dit:

1
<p>&copy; 2009-2016 WPbeginenr.com</p>

Het nadeel hiervan is dat je deze code elk jaar moet aanpassen. Een betere aanpak is om een ​​dynamische auteursrechtvermelding in WordPress toe te voegen. Voeg eenvoudig deze code toe aan het functie.php- bestand van uw thema of een sitespecifieke plug-in .

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
function wpb_copyright() {
global $wpdb;
$copyright_dates = $wpdb->get_results("
SELECT
YEAR(min(post_date_gmt)) AS firstdate,
YEAR(max(post_date_gmt)) AS lastdate
FROM
$wpdb->posts
WHERE
post_status = 'publish'
");
$output = '';
if($copyright_dates) {
$copyright = "&copy; " . $copyright_dates[0]->firstdate;
if($copyright_dates[0]->firstdate != $copyright_dates[0]->lastdate) {
$copyright .= '-' . $copyright_dates[0]->lastdate;
}
$output = $copyright;
}
return $output;
}
add_shortcode('copyright','wpb_copyright');
add_filter('widget_text', 'do_shortcode');

Deze code vindt de datum van het eerste bericht dat u op uw blog publiceerde en de laatste datum waarop u iets publiceerde. Daarna geeft het een dynamische copyright-melding af.

U moet de shortcode [copyright] toevoegen aan elke bericht-, pagina- of tekstwidget op uw site om een ​​copyrightkennisgeving weer te geven. U kunt deze code ook gebruiken in het voettekstje van uw thema.

1
<?php echo wpb_copyright(); ?>

copyright melding

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen uw afbeeldingen te beschermen en diefstal van afbeeldingen in WordPress te voorkomen. Wellicht wilt u ook onze handleiding over het oplossen van de meest voorkomende beeldproblemen in WordPress .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format