Afbeelding Alt-tekst versus afbeeldingstitel in WordPress - Wat is het verschil? - DeLaatbusiness

Afbeelding Alt-tekst versus afbeeldingstitel in WordPress – Wat is het verschil?

3 min


137
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een groot deel van de webcontent bestaat uit afbeeldingen, maar niet veel website-eigenaren optimaliseren hun afbeeldingen voor snelheid of een betere zoekrangschikking. Hoewel WordPress wordt geleverd met de optie om alt-tekst en beeldtitel toe te voegen, begrijpen vaak beginners het verschil niet en hoe ze te gebruiken. In dit artikel laten we u het verschil zien tussen afbeelding alt-tekst versus afbeeldingstitel in WordPress.

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, ga dan door met lezen.

Wat is Alt-tekst en afbeeldingstitel

Alt-tekst of alternatieve tekst is een kenmerk dat is toegevoegd aan een afbeeldingstag in HTML. Deze tekst verschijnt in de beeldcontainer wanneer de afbeelding niet kan worden weergegeven. Het helpt zoekmachines te begrijpen waar een afbeelding over gaat. Alternatieve tekst is ook erg handig in het geval afbeeldingen op een pagina niet kunnen worden gevonden.

Alternatieve tekst weergegeven in een container met afgebroken afbeeldingen

De afbeeldingstitel is een ander kenmerk dat in HTML aan de afbeeldingstag kan worden toegevoegd. Het wordt gebruikt om een ​​titel voor uw afbeelding op te geven. De tekst die u in het title-label invoert, wordt niet aan de gebruiker getoond als een afbeelding niet kan worden weergegeven. In plaats daarvan wordt het weergegeven in een pop-upvenster wanneer een gebruiker met de muis naar een afbeelding gaat.

Titelkenmerk weergegeven over de afbeelding in pop-up tekst

Alt-tag en afbeeldingstitels worden ook gebruikt om de toegankelijkheid van uw website te verbeteren voor mensen met slecht zicht of voor schermlezer-apparaten. Een schermlezer leest het volledige tekstartikel en als het om een ​​afbeelding gaat, staat er Image: Title XYZ. Hierdoor weet de gebruiker waarom u de afbeelding daar hebt toegevoegd, ook als deze niet zichtbaar is.

Hoe Alt-tekst aan een afbeelding in WordPress toevoegen

Met WordPress kunt u Alt-tekst toevoegen voor uw afbeeldingen wanneer u deze uploadt met behulp van de ingebouwde media-uploader.

Alt-tekst toevoegen tijdens het uploaden van een afbeelding in WordPress

U kunt ook alt-tekst aan een afbeelding toevoegen door naar Media »Bibliotheek te gaan en op de koppeling Bewerken onder de afbeelding te klikken.

Alternatieve tekst toevoegen door een bestand in de mediabibliotheek te bewerken

Hoe een afbeeldingstitel in WordPress te plaatsen

Wanneer u een afbeelding uploadt met de ingebouwde WordPress media-uploader, ziet u een titelveld. Dit titelveld wordt door WordPress gebruikt om uw mediabestanden te verwerken en moet niet worden verward met het titelattribuut dat in een afbeelding wordt gebruikt.

Titel in de media-uploader is niet het titelattribuut dat in de img-tag wordt gebruikt

De titel die u toevoegt tijdens het uploaden van een afbeelding, wordt alleen gebruikt in de mediabibliotheek van WordPress om de lijst met uw mediabestanden weer te geven.

Hoewel deze titel je helpt mediabestanden in de mediabibliotheek van WordPress te vinden, is dit niet het titelkenmerk waar we het over hebben. Hier ziet u hoe u het titelkenmerk toevoegt aan uw afbeeldingen in WordPress.

Als u de visuele berichteditor gebruikt, moet u op de afbeelding klikken en vervolgens op de knop Bewerken op de afbeelding klikken.

Een afbeelding bewerken in de visuele editor van WordPress

Dit zal het pop-upscherm voor het bewerken van afbeeldingen openen, waar u op de geavanceerde opties moet klikken. Hierdoor wordt de optie weergegeven om het attribuut image-titel toe te voegen.

Attribuut beeldtitel toevoegen in WordPress met behulp van visuele editor

Voor die gebruikers die niet bang zijn om een ​​beetje HTML te bewerken. Schakel eenvoudig naar de teksteditor en voeg het titelkenmerk toe aan uw afbeeldingstag, zoals dit:

1
<img class="alignleft size-medium wp-image-2204" src="http://www.example.com/wp-content/uploads/2014/10/bike.jpg" alt="alternate text for image" width="300" height="199" title="A proper title attribute" />

U kunt ook een plug-in genaamd Afbeeldings-titel herstellen gebruiken, waarbij het titelveld in de uploader wordt gebruikt als het titelkenmerk van de afbeeldingen.

Waarom en hoe u Alt-tekst en afbeeldingstitel moet gebruiken

We raden onze gebruikers aan om zowel de alt-tekst als de afbeeldingstitel te gebruiken bij hun afbeeldingen. Een voor de hand liggend voordeel is dat het zoekmachines helpt uw ​​afbeeldingen te ontdekken en weer te geven in de zoekresultaten van afbeeldingen. Het andere voordeel is dat deze tags de toegankelijkheid van uw site verbeteren en uw afbeeldingen uitleggen aan mensen met speciale behoeften.

Zoekmachines, met name Google beweert dat ze alleen focussen op alt-tag als een ranking factor voor afbeeldingen. Dit betekent echter niet dat ze het titelkenmerk volledig negeren. Probeer verschillende teksten in beide attributen toe te voegen met behulp van trefwoorden die uw afbeeldingen beschrijven.

Onthoud ook dat niet te veel zoekwoorden in alt- en title-tags worden gestopt. Schrijf in plaats daarvan beschrijvende en nuttige teksten die de afbeelding daadwerkelijk beschrijven.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen beeld alt-tekst en de afbeeldingstitel in WordPress te begrijpen. U kunt ook een kijkje nemen in onze gids over het oplossen van de algemene beeldproblemen in WordPress .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *