Audiobestanden toevoegen en afspeellijsten maken in WordPress - DeLaatbusiness

Audiobestanden toevoegen en afspeellijsten maken in WordPress

5 min


118
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u audiobestanden toevoegen aan uw WordPress-site? Als content management systeem kan WordPress standaard audiobestanden verwerken. Veel beginners zijn hier echter niet van op de hoogte. In dit artikel laten we u zien hoe u audiobestanden toevoegt en playlists maakt in WordPress.

Een audio-afspeellijst in WordPress

Ondersteunde audiobestandsindelingen in WordPress

WordPress gebruikt HTML5-audiotag om audiobestanden te embedden. Het is compatibel met de meeste moderne apparaten en werkt vooral goed voor mobiele apparaten. HTML5-audiotag ondersteunt MP3-, OGG- en WAV-bestandsindelingen.

MP3 is het meest gebruikte en meest ondersteunde formaat voor audiobestanden en we raden aan om dit indien mogelijk te gebruiken.

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, ga dan door met lezen.

Een enkel audiobestand toevoegen in WordPress

Het toevoegen van een enkel audiobestand of muzieknummer aan een WordPress-bericht of -pagina is heel eenvoudig. Klik eenvoudigweg op de knop Media toevoegen op het bewerkingsscherm voor berichten.

Een audiobestand toevoegen in WordPress-bericht met behulp van media-uploader

Vervolgens verschijnt een pop-up voor de media-uploader op uw scherm. U moet op de knop Bestand uploaden klikken om uw audiobestand te selecteren en te uploaden. Zodra het is geüpload, moet je klikken op Invoegen in bericht knop.

WordPress voegt je audiobestand in het bericht in. Als u de visuele berichteditor gebruikt , kunt u het bestand in uw bericht zien. Als u de teksteditor gebruikt, ziet u de audio-shortcode.

Eén audiobestand ingebed in de WordPress visuele editor

U kunt doorgaan met het bewerken van uw bericht of het opslaan en publiceren. Na publicatie kun je een voorbeeld van je bericht bekijken, waarin je je audiobestand zo ingesloten ziet staan.

Een enkel audiobestand toegevoegd in een WordPress-bericht

Een andere gemakkelijkere manier om een ​​enkel audiobestand toe te voegen, is door het bestand naar de mediabibliotheek te uploaden. Kopieer daarna de bestand-URL en plak deze in de visuele editor.

WordPress zal de URL automatisch voor u insluiten. Dit is vergelijkbaar met hoe je video’s insluit in WordPress, waar je gewoon de URL van een YouTube-video plakt en WordPress voegt deze automatisch in.

Audio afspeellijst toevoegen in WordPress

Net als afbeeldingengalerijen kunt u ook audio-afspeellijsten toevoegen aan uw WordPress-berichten met behulp van de media-uploader. Klik eenvoudigweg op de knop Media toevoegen om uw audiobestanden te uploaden.

Nadat u uw audiobestanden hebt geüpload, moet u de bestanden selecteren die u in de afspeellijst wilt opnemen en vervolgens in de linkerkolom op de link Nieuwe afspeellijst maken klikken.

Het creëren van een audio-afspeellijst in WordPress

U kunt nu slepen en neerzetten om de nummers in de afspeellijst opnieuw te rangschikken. U kunt ook de weergave van tracknaam, naam van de artiest en afbeelding inschakelen. Deze informatie is ingesloten met de IDT-metatags van uw MP3-bestand en wordt automatisch weergegeven door WordPress.

Instellingen afspeellijst

Als u klaar bent, klikt u op de knop voor het invoegen van de audio-afspeellijst. Je afspeellijst wordt toegevoegd aan je bericht en je kunt deze zien in de visuele editor. Je kunt nu je bericht opslaan en een voorbeeld van je afspeellijst bekijken.

Een audio-afspeellijst die is ingesloten in een WordPress-blogpost

Meta-informatie van audiobestanden bewerken in WordPress

WordPress kan automatisch de meta-informatie van je MP3-bestand ophalen. Als uw bestand echter geen meta-informatie bevat of als u het wilt wijzigen, kunt u dit doen in de media-uploader.

Klik op de knop Media toevoegen om de media-uploader te starten. U kunt uw audiobestand uploaden of als u het audiobestand al hebt geüpload en vervolgens in de mediabibliotheek op het bestand klikken.

Zodra het audiobestand is geselecteerd, ziet u rechts de kolom met bijlagegegevens. Hier kunt u de titel van de track, de naam van de artiest, de albumnaam, het bijschrift en een korte beschrijving van de track opgeven. Deze informatie wordt weergegeven in de afspeellijsten en op afzonderlijke bijlagepagina’s.

audio-meta-informatie

Als het audiobestand dat u hebt geüpload een ingesloten afbeelding heeft die kan worden gebruikt als albumomslag, wordt deze afbeelding automatisch geëxtraheerd door WordPress. Het wordt opgeslagen in uw mediabibliotheek en zal worden gebruikt wanneer deze track aan een afspeellijst wordt toegevoegd.

Als uw audiobestand echter geen omslagafbeelding heeft, kunt u het bestand bewerken in WordPress en een afbeelding uploaden. Ga gewoon naar Media »Bibliotheek selecteer het bestand dat u wilt bewerken en klik op de link bewerken eronder.

Een audiobestand bewerken in WordPress

Als u de mediabibliotheek in de rasterweergave bekijkt, zal het klikken op het audiobestand een popup openen. U kunt op de link Meer details bewerken onderaan de pop-up klikken om het bestand te bewerken.

Bewerk link meer details

Je komt nu op de pagina met bewerkingsmedia, waar je niet alleen alle meta-informatie voor je audiobestand kunt bewerken, maar je kunt ook een uitgelichte afbeelding uploaden. Deze afbeelding wordt dan gebruikt wanneer het audiobestand aan een afspeellijst wordt toegevoegd.

Albumhoesafbeelding uploaden door mediabestand in WordPress te bewerken

Audiobestanden en afspeellijsten toevoegen aan zijbalk Widgets

WordPress plaatst standaard geen URL’s van audiobestanden. Eerst moeten we het automatisch insluiten inschakelen voor tekst-widgets. Vervolgens moeten we shortcodes inschakelen. Plak deze code eenvoudig in het function.php-bestand van uw thema of een sitespecifieke plug-in.

1
2
3
add_filter( 'widget_text', array( $wp_embed, 'run_shortcode' ), 8 );
add_filter( 'widget_text', array( $wp_embed, 'autoembed'), 8 );
add_filter( 'widget_text', 'do_shortcode');

Nu kunt u een bestand uploaden naar de mediabibliotheek en de bijbehorende URL kopiëren. Voeg een tekstwidget toe aan de WordPress zijbalk en plak de URL erin.

WordPress zal de URL automatisch in de mediaspeler insluiten om je audiobestand af te spelen.

Om een ​​afspeellijst toe te voegen, moet u shortcode gebruiken 

met de ID’s van mediabestanden die u in de afspeellijst wilt opnemen.

Eerst moet u de audiobestanden uploaden die u in de afspeellijst wilt opnemen door naar Media »Nieuw toevoegen te gaan .

Nu moet je elk audiobestand dat je wilt toevoegen in de afspeellijst bewerken. Klik eenvoudigweg op de koppeling Bewerken onder het bestand in de mediabibliotheek of klik op de link Meer details bewerken als u mediabibliotheek in de rasterweergave bekijkt.

Op de pagina Media bewerken krijgt u de ID van het mediabestand onder het titelveld.

De mediabestand-ID ophalen in WordPress

Nu je de ID’s hebt van het bestand dat je aan de afspeellijst wilt toevoegen, kun je de shortcode als volgt gebruiken:

[afspeellijst-id’s = “14,24,36”]

Vergeet niet om de ID’s te vervangen door uw eigen bestands-ID’s. U kunt deze shortcode gebruiken in een tekstwidget. Zo zag het er uit op onze testsite:

Een audio-afspeellijst toevoegen in de WordPress zijbalk-widget

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren toevoegen van audiobestanden en het maken van afspeellijsten in WordPress. U kunt ook een kijkje nemen in onze handleiding over het starten van een podcast met WordPress .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format