Hoe een video te centreren in wordpress (uitlijnen) - DeLaatbusiness
leads chatbot

Hoe een video te centreren in wordpress (uitlijnen)

2 min


108
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een video in WordPress gelijk richten? 

Als de breedte van je video standaard kleiner is dan je artikelgebied, wordt WordPress automatisch links uitgelijnd met links en krijg je extra witte ruimte aan de rechterkant. In dit artikel laten we je zien hoe je een video gemakkelijk kunt centreren in WordPress.

Waarom Center Video uitlijnen in WordPress?

Wanneer u een video insluit in WordPress , wordt deze standaard automatisch links uitgelijnd. Dit komt omdat video’s externe inhoud zijn die is ingesloten in de inhoud, dus WordPress kan niet raden hoe u dit wilt weergeven.

Als een praktische tip wordt deze automatisch links uitgelijnd. Laat het aan jou over om de uitlijning aan te passen als dat nodig is.

wordpress video centreren

We raden af om video’s rechtstreeks naar WordPress te uploaden , maar hetzelfde geldt voor geüploade video’s als hun breedte kleiner is dan het inhoudsgebied.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig een video in WordPress kunt centreren of breder kunt maken zodat het er goed uitziet in uw inhoud.

Hoe een video te centreren/uitlijnen in WordPress

Als u wilt dat uw video de breedte van uw inhoudsgebied vult, kunt u dit het beste doen door een YouTube- of Vimeo -URL rechtstreeks in de berichteditor toe te voegen in plaats van de insluitcode te gebruiken.

Door gewoon de URL in te voeren, probeert WordPress automatisch de video weer te geven die bij uw inhoudsgebied past.

Voeg video-URL toe om video in te voegen in WordPress

Soms moet u echter om de een of andere reden de insluitcode gebruiken. In dat geval moet je wat eenvoudige HTML toevoegen aan de insluitcode van je video.

Eerst moet je overschakelen naar de teksteditor op het scherm voor het bewerken van berichten. Hierna moet u de volgende HTML-code toevoegen rond uw video-insluitcode:

1
2
3
4
5
<div style="text-align:center;">
/// your video embed code goes here
</div>

U kunt nu uw wijzigingen opslaan en een voorbeeld van het bericht of de pagina bekijken. Je video wordt netjes uitgelijnd in het midden van je inhoudsgebied.

Een andere benadering is om de breedte van uw video handmatig te vergroten om in het inhoudsgebied te passen. Om dit te bereiken, hoeft u alleen maar de parameter “width” in uw insluitcode toe te voegen of te wijzigen.

1
<iframe width="760" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4YpyiJ05YOg" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Als u een video rechtstreeks in WordPress uploadt, kunt u de breedte vergroten door de shortcode voor de video te gebruiken .

Nadat u uw video hebt ingevoegd met de standaard media-uploader, schakelt u over naar de editor ‘Tekst’ en vergroot u de parameter width in video shortcode.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je een video in WordPress moet centreren. Je kunt ook onze vergelijking van YouTube vs Vimeo bekijken om te zien welke beter is voor jouw website.

voor 50+ gratis tools voor ondernemers/websites check : https://delaatbusiness.com

wil je eigen gratis messenger chatbot/webwinkel check dan https://delaatchat.com 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *