Beginnershandleiding voor het oplossen van problemen met WordPress - DeLaatbusiness

Beginnershandleiding voor het oplossen van problemen met WordPress

5 min


123
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Komt u een gemeenschappelijke WordPress-fout tegen op uw site? Wilt u deze WordPress-fouten zelf oplossen? De meeste van deze fouten kunnen worden opgelost door eenvoudige stappen voor probleemoplossing te volgen. In deze beginnershandleiding laten we u stapsgewijs zien hoe u WordPress-fouten kunt oplossen.

Problemen met WordPress-fouten oplossen

1. Maak een volledige back-up van uw WordPress-site

Allereerst moet u een volledige back-up maken van uw WordPress-site . Als u al een back-upplugin voor WordPress gebruikte , zorg er dan voor dat u een recente back-up veilig ergens hebt opgeslagen.

Als u geen back-upplug-in gebruikt, moet u er meteen een beginnen. Als u echter geen toegang hebt tot het beheerdersgedeelte van uw WordPress-site, moet u uw database en bestanden handmatig back-uppen .

Met back-ups kunt u uw WordPress-site eenvoudig herstellen als er iets misgaat. Ze zijn uw eerste en belangrijkste verdediging tegen beveiligingsbedreigingen, hacking en gegevensverlies.

2. Deactiveer alle plug-ins die op uw website zijn geïnstalleerd

Meestal worden fouten veroorzaakt door een plug-in die conflicteert met elkaar, uw thema of de WordPress-kern. Het deactiveren van alle WordPress-plug-ins op uw site zal waarschijnlijk het probleem oplossen. Vervolgens kunt u erachter komen welke plug-in het probleem veroorzaakte door de plug-ins één voor één op uw site te activeren.

Als u toegang heeft tot het beheerdersgedeelte van uw WordPress-site, gaat u gewoon naar de pagina Plug-ins.

Selecteer en deactiveer alle plug-ins in WordPress

Eerst moet u alle plug-ins selecteren en vervolgens het keuzemenu ‘Deactiveren’ uit ‘Bulkacties’ selecteren. Klik op de knop Toepassen om alle geselecteerde plug-ins te deactiveren.

Als u geen toegang hebt tot het beheerdersgedeelte, moet u FTP of phpMyAdmin gebruiken om alle plug-ins te deactiveren.

Maak eenvoudig verbinding met uw website met behulp van een FTP-client . Als u nog niet eerder FTP hebt gebruikt, wilt u misschien zien hoe u FTP gebruikt om bestanden naar WordPress te uploaden .

Navigeer naar de map wp-content en hernoem de map plug-ins naar “plugin.deactivate”.

Hernoem de map plug-ins met behulp van FTP

Zie ons artikel over meer informatie over het deactiveren van alle plug-ins als u geen toegang hebt tot wp-admin voor meer gedetailleerde instructies .

3. Schakel over naar een standaard WordPress-thema

Soms kan uw WordPress-thema problemen veroorzaken op uw site. U kunt eenvoudig achterhalen of uw thema een probleem veroorzaakt door over te schakelen naar een standaard WordPress-thema zoals Twenty Sixteen of Twenty Fifteen.

Ga naar Uiterlijk »Thema’s pagina en klik vervolgens op de knop Activeren naast een standaardthema.

Schakel over naar een standaard WordPress-thema

Als u echter geen toegang hebt tot het beheerdersgedeelte van uw WordPress-site, moet u FTP gebruiken om van thema te veranderen.

Maak verbinding met uw website met behulp van een FTP-client en navigeer vervolgens naar / wp-content / themes / folder. Download uw huidige actieve thema als een back-up naar uw bureaublad.

Daarna moet je alle thema’s verwijderen, behalve een standaard WordPress-thema zoals TwentySixteen. Omdat je actieve thema niet langer beschikbaar is, schakelt WordPress nu automatisch over naar het standaardthema dat beschikbaar is.

Als uw probleem het probleem veroorzaakt, moet u zich nu kunnen aanmelden bij uw WordPress-site.

4. Vernieuw Permalinks

WordPress maakt gebruik van SEO-vriendelijke URL-structuur of Permalinks . Soms is de permalink-structuur niet correct bijgewerkt of geconfigureerd, wat kan resulteren in onverwachte 404-fouten op uw site.

U kunt eenvoudig permalinks vernieuwen zonder iets op uw WordPress-site te veranderen. Ga naar Instellingen »Permalinks- pagina en klik op ‘Wijzigingen opslaan’ zonder iets te wijzigen.

Update permalinks in WordPress

5. Back-up en verwijder .htaccess-bestand

Een beschadigd .htaccess- bestand is vaak de oorzaak van de interne serverfout .

Eerst moet u verbinding maken met uw website met behulp van een FTP-client. Het .htaccess-bestand bevindt zich in de hoofdmap van uw site.

Omdat het een verborgen bestand is, moet u mogelijk uw FTP-client forceren om verborgen bestanden te tonen. Zie ons artikel over waarom je het .htaccess-bestand niet kunt vinden op je WordPress-site

U moet het. Htaccess-bestand als back-up naar uw computer downloaden en vervolgens van uw webserver verwijderen.

U kunt nu proberen om in te loggen op uw WordPress-site en naar Instellingen »Permalinks- pagina gaan. Klik op de knop Wijzigingen opslaan om uw permalinks te vernieuwen en een nieuw .htaccess-bestand voor uw site opnieuw te genereren.

6. Fixeer WordPress Site-URL

Onjuiste instellingen voor WordPress URL en Site URL-opties kunnen ook leiden tot omleidingsproblemen , 404-fouten en enkele andere veelvoorkomende problemen.

De opties voor WordPress-URL en Site-URL kunnen worden gewijzigd in het beheerdersgedeelte op de pagina Instellingen »Algemeen .

De WordPress-adres- en locatie-adresopties wijzigen van het admingebied

Zorg ervoor dat beide URL’s exact hetzelfde zijn.

Als u geen toegang hebt tot het beheerdersgedeelte van uw WordPress-site, kunt u deze URL’s wijzigen met behulp van FTP. Er zijn twee manieren om dat te doen met behulp van FTP:

Update WordPress URL en Site URL-instellingen in het bestand wp-config.php

Nadat u via een FTP-client bent verbonden met uw website, zoekt u het bestand wp-config.php op. Nu moet je dit bestand bewerken in een teksteditor zoals Kladblok.

Ga naar de regel die zegt /* That's all, stop editing! Happy blogging. */en voeg deze code net ervoor toe:

1
2
define('WP_HOME','http://example.com');
define('WP_SITEURL','http://example.com');

Vergeet niet om example.com te vervangen door uw eigen domeinnaam. Bewaar nu uw wijzigingen en upload het bestand naar uw server.

URL’s bijwerken met functions.php-bestand

U kunt ook URL’s bijwerken met het functie.php- bestand van uw thema .

Open uw FTP-client en ga naar / wp-content / themes / folder. Open de map van uw huidige actieve thema en zoek hierin het functions.php-bestand. Nu moet u het functions.php-bestand in een teksteditor zoals Kladblok bewerken.

Voeg eenvoudig deze regels toe onderaan het functiesbestand:

1
2
update_option( 'siteurl', 'http://example.com' );
update_option( 'home', 'http://example.com' );

Vergeet niet om WordPress-URL’s te wijzigen van de instellingenpagina nadat u bent ingelogd op uw site. Nadat u ze op de instellingenpagina hebt toegevoegd, moet u deze regels uit het functiedossier van uw thema verwijderen.

7. Controleer leesinstellingen

Als uw nieuw gecreëerde WordPress-site niet wordt geïndexeerd door zoekmachines, dan is dit het eerste wat u moet doen.

Log in op uw WordPress-site en ga naar Instellingen »Leespagina . Blader omlaag naar de onderkant van de pagina en zorg ervoor dat het selectievakje naast ‘Zichtbaarheid van zoekmachine’ is uitgeschakeld.

Zoekmachine zichtbaarheid

Met deze optie kunt u zoekmachines ontmoedigen om uw website in de zoekresultaten te tonen. Het wordt gebruikt door webmasters wanneer ze werken aan een website die nog niet klaar is om live te zijn. Soms kunt u deze instelling per ongeluk controleren en vergeten.

Zorg ervoor dat deze optie niet is aangevinkt als uw website klaar is om live te gaan.

8. Problemen met e-mail oplossen

Veel WordPress-hostingproviders hebben geen e-mailinstellingen juist geconfigureerd. Hiermee worden u en uw gebruikers gestopt om e-mails van WordPress te ontvangen.

Als u een plug-in voor contactformulieren gebruikt , kunt u die e-mails ook niet ontvangen. Je ontvangt ook geen WordPress-meldingen.

Bekijk onze complete stapsgewijze instructies in ons artikel over het oplossen van het probleem met WordPress e-mailen .

9. Scannen op malware en achterdeurtjes

Als u vermoedt dat uw WordPress-site wordt getroffen door malware, moet u uw website scannen met Sucuri . Het is de beste website-beveiligingsmonitoringservice voor eigenaren van WordPress-sites.

Bekijk onze casestudy van hoe Sucuri ons hielp 450.000 WordPress-aanvallen binnen drie maanden te blokkeren .

Raadpleeg onze handleiding voor meer gedetailleerde instructies over het scannen van uw WordPress-site op mogelijk schadelijke code .

Betere ondersteuning krijgen

Nadat u de bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt gevolgd, kunt u veel van de meest voorkomende WordPress-fouten oplossen. Als het probleem echter blijft bestaan, kunt u verdere ondersteuning vragen.

WordPress is een community-software, dus u kunt hulp krijgen van de community door deze in WordPress-ondersteuningsforums te plaatsen . Hier leest u hoe u een beter ondersteuningsverzoek schrijft:

  • Wees beleefd en aardig. Ongeacht hoe boos of gefrustreerd je ook bent, gebruik geen harde taal.
  • Noem uw probleem kort.
  • Beschrijf de stappen voor probleemoplossing die u tot nu toe hebt ondernomen.
  • Uplaod screenshots op een cloud-dienst voor het delen van afbeeldingen en voeg vervolgens de links toe in uw ondersteuningsthread.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp in onze handleiding over hoe u naar WordPress-ondersteuning kunt vragen en deze kunt krijgen .

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het oplossen van WordPress-fouten. U wilt misschien ook onze lijst met 14 meest voorkomende WordPress-fouten bekijken en hoe u ze kunt oplossen .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format