Cover Image vs. Featured Image in WordPress Block Editor - DeLaatbusiness

Cover Image vs. Featured Image in WordPress Block Editor

6 min


113
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

WordPress 5.0 werd uitgebracht met de gloednieuwe Gutenberg-blokeditoren een groot aantal coole functies. Een daarvan is het Cover-blok, waarmee u omslagafbeeldingen aan uw berichten en pagina’s kunt toevoegen.

Deze functie heeft sommige gebruikers in verwarring gebracht, omdat het lijkt op de optie Featured Image die al sinds WordPress 2.9 in WordPress staat.

In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen coverafbeelding en afgebeelde afbeelding in WordPress-blokeditor.

Wat is een Cover Image?

Een omslagafbeelding is meestal een brede afbeelding die wordt gebruikt als omslagfoto voor een nieuwe sectie in een blogpost of -pagina. Het maakt deel uit van het algemene artikel. U kunt een omslagafbeelding gebruiken wanneer u een nieuw gedeelte of een nieuw artikel in uw artikel begint.

Met het Cover-blok in WordPress kun je tekst- en kleuroverlay toevoegen aan je omslagafbeelding.

Coverblok in WordPress-blokeditor

Door een geschikte kleuroverlay toe te voegen die past bij uw themakleur of de stemming van de inhoud, kunt u uw artikel aantrekkelijker maken.

Evenzo helpt het toevoegen van tekstoverlay uw gebruikers gemakkelijk te identificeren waar een nieuw gedeelte in uw artikel begint en waar het over gaat.

Traditioneel gebruiken bloggers koptekst om secties in een blogpost van elkaar te scheiden. Met omslagafbeeldingen beschikt u nu over opties om secties op een meer visueel aantrekkelijke manier van elkaar te scheiden.

Wat is een uitgelichte afbeelding?

Een aanbevolen afbeelding (ook wel post-thumbnail genoemd) is de hoofdartikelafbeelding die de inhoud vertegenwoordigt. Ze worden prominent weergegeven op uw website op losse berichten, blogarchiefpagina’s en op de startpagina van nieuws-, tijdschrift- en blogwebsites.

Daarnaast worden aanbevolen afbeeldingen ook weergegeven op feeds van sociale media wanneer een artikel wordt gedeeld.

Uitgelichte afbeeldingen zijn zorgvuldig ontworpen om ze er aantrekkelijk uit te laten zien. Zulke afbeeldingen geven gebruikers een snelle glimp van uw inhoud en roepen ze op voor het hele artikel.

Je zult een metabox vinden in je berichtbewerkingsscherm om een ​​uitgelichte afbeelding toe te voegen, omdat bijna alle WordPress-thema’s standaard standaard afbeeldingen ondersteunen.

Uitgelichte afbeelding in WordPress

Waar en hoe gekenmerkte afbeeldingen worden weergegeven, wordt volledig beheerd door uw WordPress-thema.

Voor geavanceerde aanbevolen beeldopties kunt u deze beste WordPress-beeldplug-ins controleren .

Hoe voeg ik een omslag toe in WordPress?

De nieuwe WordPress-blokeditor (Gutenberg) wordt geleverd met een omslagblok waarmee u een omslagafbeelding kunt toevoegen in WordPress.

Eerst moet u een nieuw bericht maken of een bestaand bericht bewerken. Klik in het berichtbewerkingsscherm op de knop Nieuw blok toevoegen en kies vervolgens Blok omslag.

Voeg een omslagblok toe in de WordPress-blokeditor

Je vindt het Cover-blok op het tabblad Common Blocks.

Nadat u op het blok hebt geklikt, wordt het Cover-blok toegevoegd aan uw inhoudeditor met opties om uw nieuwe omslagafbeelding toe te voegen.

Coverblok met opties om afbeelding te uploaden

U kunt eenvoudig een afbeelding of video slepen en neerzetten in het blokgebied om een ​​nieuwe omslagafbeelding te uploaden. U kunt ook op de knop Uploaden klikken, een afbeelding op uw computer kiezen en openen om te uploaden.

Als u een afbeelding wilt toevoegen die al naar uw mediabibliotheek is geüpload, kunt u op de knop Mediabibliotheek klikken en een afbeelding uit uw mediagalerij selecteren.

Upload de omslagafbeelding in de WordPress-blokeditor

Zodra uw omslagafbeelding is toegevoegd, kunt u deze eenvoudig aanpassen door op de omslagafbeelding te klikken.

Hiermee wordt een werkbalk getoond met aanpassingsopties boven de afbeelding, het veld Schrijf titel … in het midden van de afbeelding en blokinstellingen inclusief kleuroverlay in het paneel aan de rechterkant.

Cover block-opties

Afgezien van de uitlijningsoptie, biedt het omslagafbeeldingblok de twee breedtemogelijkheden: brede breedte en volledige breedte.

Met de optie voor brede breedte ziet de afbeelding er net zo breed uit als uw inhoud. Met de optie voor de volledige breedte bedekt uw afbeelding het volledige venster.

 Afbeelding met volledige breedte omslag in WordPress-blokeditor

Vervolgens kunt u een titel voor uw omslagafbeelding toevoegen. Wanneer u op de omslagafbeelding klikt, ziet u het veld “Titel schrijven …” in het midden van uw omslagafbeelding.

Klik eenvoudig op dat gebied om tekst toe te voegen. U kunt de titel van uw omslagafbeelding schrijven en deze opmaken met de opmaakopties die boven op de tekst of boven op de omslagafbeelding worden weergegeven.

Voeg tekst toe aan je omslagafbeelding in de WordPress-blokeditor

Ten slotte zijn er instellingen voor de omslagblokken op het rechter zijpaneel. U kunt Vaste achtergrond inschakelen om een parallax-effect te maken voor wanneer gebruikers naar beneden scrollen op de pagina.

Vaste achtergrondoptie in coverblok in Gutenberg

Daaronder zijn er opties voor kleuroverlay. Standaard wordt de kleur van uw thema toegevoegd als overlay-kleur met 50% transparantie, maar u kunt de overlay-kleur wijzigen en ook de dekking wijzigen door het punt te verplaatsen.

Opties omslagblokkleur overlay

Ten slotte kunt u CSS-code toevoegen en meer stijlen toevoegen aan uw omslagafbeelding door op de optie Geavanceerd te klikken .

Dat is het!

U kunt deze stap herhalen om indien nodig meerdere omslagafbeeldingen in één artikel toe te voegen.

Hoe voeg ik een uitgelichte afbeelding toe in WordPress?

Het toevoegen van een uitgelichte afbeelding is hetzelfde als voorheen. Als je al een tijdje een WordPress-blog hebt gehad , weet je al hoe een afbeelding wordt toegevoegd.

Als u een uitgelichte afbeelding wilt toevoegen, moet u een berichtbewerkingsscherm openen en vervolgens navigeren naar de metataboom ‘Aanbevolen afbeelding’ aan de rechterkant van het scherm.

U moet op de optie Set featured image klikken .

Meta-doos met uitgelichte afbeeldingen in WordPress

Vervolgens kun je een nieuwe afbeelding uploaden door de uploader met slepen en neerzetten te gebruiken of door een afbeelding uit je bestaande mediabibliotheek te selecteren.

Hierna kunt u titel en alternatieve tekst voor uw afgebeelde afbeelding toevoegen en vervolgens op de optie Selecteren klikken .

Upload aanbevolen afbeelding in WordPress

U hebt met succes een uitgelichte afbeelding aan uw artikel toegevoegd.

Als je meer gedetailleerde instructies wilt, kun je onze beginnershandleiding voor het toevoegen van aanbevolen afbeeldingen in WordPress lezen .

Nadat u uw aanbevolen afbeelding heeft toegevoegd, kunt u een voorbeeld van uw bericht bekijken en zien hoe het eruitziet.

Als u het nieuwe standaardthema Twenty Nineteen of andere moderne thema’s gebruikt, ziet u mogelijk ook een kleuroverlay op uw uitgelichte afbeeldingen.

U kunt het verwijderen of de kleur wijzigen door naar de WordPress-aanpasser te gaan.

Klik eenvoudig op de Appearance »Customize- knop in uw WordPress-menu.

Pas de optie WordPress aan

Klik in het paneel Aanpassen op de optie Kleuren aan de linkerkant.

Pas kleuren aan WordPress twintig negentien thema

Op dit tabblad ziet u de primaire kleuroptie van uw thema en de optie om de afbeeldingsfilter in of uit te schakelen.

Kleuropties in twintig negentien thema

U kunt de primaire kleur van uw thema wijzigen door de optie Aangepast teselecteren en een kleur te kiezen.

Verander primaire kleur in Twenty Negentien thema

Als u het kleurenfilter op uw uitgelichte afbeeldingen wilt uitschakelen, kunt u eenvoudigweg het vinkje verwijderen uit de optie “Een filter toepassen op aanbevolen afbeeldingen met de primaire kleur”.

Schakel kleurenfilter uit op aanbevolen afbeeldingen in het thema Twintig negentien

Houd er rekening mee dat aanbevolen afbeeldingen worden beheerd door WordPress-thema’s, dus u kunt deze optie mogelijk niet vinden in uw thema als dit geen afbeeldingsfilters ondersteunt.

Conclusie – Cover afbeelding versus uitgelichte afbeelding in WordPress

Nu u weet hoe u een omslagafbeelding en een uitgelichte afbeelding kunt toevoegen, laten we een paar best practices bekijken.

Aanbevolen afbeeldingen zijn in de volksmond gebruikt door WordPress blogs, online tijdschriften, nieuws en entertainmentwebsites als berichtminiaturen of hoofdartikelafbeeldingen.

Goed ontworpen aanbevolen afbeeldingen helpen meer gebruikers aan te trekken om een ​​artikel te openen. Ze zijn geweldig om uw website er aantrekkelijk en visueel interactief uit te laten zien.

Coverafbeeldingen zijn eigenlijk delen van uw artikel. Een gebruiker ziet uw omslagafbeelding nadat ze uw artikel hebben geopend om te lezen. Zo maken ze uw artikelen boeiender en leuker om te lezen.

Het beste gebruik van omslagafbeeldingen is om een ​​mooie overgang tussen secties in een lang artikel toe te voegen.

Coverafbeeldingen zijn uniek ten opzichte van gewone postafbeeldingen omdat ze over de volledige breedte beschikken en u kunt er tekstoverlay op toepassen.

Door op de juiste manier omslagafbeeldingen toe te voegen, kunt u de betrokkenheid van gebruikers bij uw berichten verbeteren.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om het verschil te begrijpen tussen een omslagafbeelding en een uitgelichte afbeelding in een nieuwe WordPress-blokeditor. U kunt ook graag ons artikel lezen over het bijwerken van uw oude WordPress-berichten met de Gutenberg-blokeditor .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *