De beste domeinregistreerder kiezen in 2019 - DeLaatbusiness

De beste domeinregistreerder kiezen in 2019

7 min


100
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bent u op zoek naar de beste domeinregistrars van 2019? Domeinregistreerders zijn de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het registreren en beheren van domeinnamen voor alle websites over de hele wereld.

Het kiezen van de juiste domeinnaamregistrar is erg belangrijk, want er zijn zoveel manieren om in de maling te geraken. In dit artikel laten we u zien hoe u de beste domeinregistreerder kiest door hun voor- en nadelen te vergelijken.

De beste domeinregistreerder kiezen

Bonustip: als u een domeinnaam gratis wilt registreren , ga dan naar de # 3-provider in onze lijst.

Wat is een domeinnaamregistrar

Een domeinnaamregistrar is een bedrijf waarmee u domeinnamen kunt kopen en registreren . Alle registrars van domeinnamen worden geaccrediteerd door ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), een organisatie zonder winstoogmerk die verantwoordelijk is voor het beheer van domeinnamen.

Domeinnamen maken internet eenvoudig te gebruiken voor iedereen. Zonder domeinnamen moet u lange rijen met nummers invoeren, genaamd IP-adressen, om websites te bezoeken.

Domeinnamen lossen dit probleem op door websites toe te staan ​​adressen te kiezen met gemakkelijk te onthouden woorden, bijvoorbeeld wpbeginner.com of google.com. Zie onze beginnershandleiding voor meer informatie over wat een domeinnaam is en hoe deze werkt .

Om domeinnamen algemeen beschikbaar te maken, stelt ICANN bedrijven in staat een accreditatie aan te vragen en een domeinregistreerder te worden.

Deze bedrijven concurreren vervolgens met elkaar om domeinnaamlicenties te verkopen waarmee u betere service en hulpmiddelen kunt krijgen wanneer u uw domeinnaam aanschaft.

Wat zijn domeinregistreerders echt?

Alle domeinnaamrecords worden opgeslagen in een gecentraliseerde database met de naam register. Om een ​​domeinnaam te herkennen, moet deze worden toegevoegd aan die database met alle gerelateerde informatie erover.

Een domeinnaamregistrar krijgt van ICANN toestemming om namens u namens uw domeinnaam gegevens in de database te wijzigen. Een domeinnaamregistrar biedt ook eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen om die veranderingen aan te brengen met uw webbrowser.

Laten we echter eens kijken hoe u eenvoudig de beste domeinregistreerder voor uw websiteadres kunt kiezen.

Hoe de juiste domeinregistreerder te kiezen

Niet alle domeinregistreerders hebben de licentie om alle domeinnaamextensies te verkopen. Sommige domeinregistrars kunnen bijvoorbeeld alleen domeinnamen verkopen met landspecifieke extensies (zoals .io, .in of .ly).

Elke domeinregistrar kan verschillende services aanbieden, samen met de registratie van de domeinnaam. Sommige registrars bieden mogelijk goedkope domeinen aan tegen een lagere prijs als aanbieding, terwijl anderen gratis add-ons aanbieden om klanten aan te trekken.

Bij het kiezen van de beste domeinnaamregistrar, kijken we naar de volgende vier criteria:

1. Prijzen en registratieperiode

Het eerste dat u wilt controleren, zijn de prijzen van de domeinnaam. Sommige domeinregistrars bieden bijvoorbeeld mogelijk lagere prijzen voor de registratie voor het eerste jaar, maar hun vernieuwingsprijzen kunnen verschillen en aanzienlijk hoger zijn.

U kunt een domeinnaam registreren voor een minimale periode van 1 jaar. Sommige bedrijven hebben echter een hogere registratieperiode van minimaal 2 jaar nodig. U kunt een domeinnaam maximaal 10 jaar tegelijkertijd registreren.

Als u een nieuw webadres koopt, raden we u aan uw domeinnaam voor 1 jaar te registreren. U kunt automatische verlenging inschakelen, zodat uw domein niet verloopt.

U moet ook controleren op eventuele extra kosten voor domeinoverdrachten, verlengingen en andere kosten.

2. Domeinoverdrachten

Domeinnamen kunnen van de ene domeinregistrar naar de andere worden verplaatst. Normaal gesproken zou u uw domeinnaam niet meteen moeten overdragen, maar als u niet tevreden bent met uw domeinregistrar, moet deze optie gemakkelijk beschikbaar zijn.

Allereerst moet u er rekening mee houden dat u tijdens de eerste 60 dagen van de registratie geen domeinnaam kunt overdragen. Deze beginperiode wordt bepaald door ICANN. Daarna kunt u het verplaatsen naar een andere registrar die u wilt.

De meeste domeinregistrators maken het gemakkelijk om domeinnamen over te zetten zonder extra kosten. Sommigen kunnen echter proberen het ingewikkeld te maken of een extra vergoeding in rekening brengen.

Zorg ervoor dat u het domeinoverdrachtbeleid doorleest voordat u een domeinnaam aanschaft bij een registrar.

3. Vervaldatum van het domein

Domeinnamen worden geregistreerd voor een specifieke duur. U kunt uw domeinregistratie verlengen vóór de vervaldatum. Als u echter bent vergeten uw domeinnaam te verlengen, vervalt deze en kan iedereen deze registreren.

Voor bedrijven betekent dit dat iemand zijn domeinnaam kan overnemen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, kunt u automatische verlengingen voor uw domeinnaam instellen.

Zelfs als u de automatische verlengingsfunctie gebruikt, is het een goed idee om het vervalbeleid van uw domeinregistrators te controleren. Sommige domeinregistreerders bieden een respijtperiode, zelfs na de vervaldatum. Met deze respijtperiode kunt u uw verlopen domeinnaam vernieuwen.

We hebben tientallen horrorverhalen gehoord van ondernemers die hun domeinnaam verliezen omdat hun creditcard is verlopen en hun registrar geen respijtperiode had. Dit is een van de vele redenen waarom het uiterst belangrijk is om de juiste domeinnaamregistrar te kiezen.

4. Add-on Services

Mogelijk wilt u ook bekijken welke andere services door uw domeinregistreerder worden aangeboden. Hoewel u deze services op dit moment misschien niet nodig hebt, is het goed om te weten dat ze deze services hebben.

Deze add-on-services kunnen onder andere domeinprivacy, domeinparkeren, verlengde vervalbescherming en meer omvatten. Sommige domeinregistreerders verkopen zelfs WordPress-hostingservices , e-mailhostingservices en meer.

Top 3 waar u op moet letten bij het kiezen van een domeinnaamregistrar

Vanwege de concurrentie in de domeinregistratiebranche zult u bedrijven tegenkomen met een aantal zeer aantrekkelijke aanbiedingen. Hoewel deze aanbiedingen er misschien goed uitzien, kunnen er enkele nadelen zijn die u misschien niet meteen opmerkt.

Hieronder volgen een paar dingen om op te letten bij het kiezen van een domeinnaamregistrar.

1. Add-on prijzen

Sommige domeinnaamregistrators kunnen automatisch add-on-services vooraf controleren wanneer u een domeinnaam aanschaft. Als u die opties niet uitschakelt, verhoogt dit uw factuur aanzienlijk. Meestal kost een .com-domeinnaam niet meer dan $ 14,99 / jaar. Als dat zo is, dan zou het een rode vlag moeten opheffen.

U moet op de afrekenpagina letten en eventuele invoegtoepassingen uitschakelen die u niet nodig hebt. Bovendien is het altijd een goed idee om het totale bedrag dat in rekening wordt gebracht op uw creditcardafschriften nogmaals te controleren.

2. Slechte gebruikerservaring

De meeste domeinregistrars proberen hun website gebruiksvriendelijk te maken, zodat ze u als klant kunnen houden. Sommige domeinregistrators doen precies het tegenovergestelde.

Dit zou het voor u moeilijk maken om uw domeinnaaminstellingen te wijzigen. U moet dit doen als u het domein naar een nieuwe host of een nieuwe domeinregistreerder wilt overbrengen .

De eenvoudigste manier om dit te zoeken, is door online recensies van domeinregistreerders te zoeken. Houd in gedachten dat heel weinig tevreden klanten online beoordelingen nalaten, dus het is belangrijk om de recensies grondig te lezen.

3. Verborgen kosten

U moet mogelijk ook op zoek naar de verborgen kosten en vergoedingen bij het kiezen van een domeinregistreerder.

Sommige domeinregistrars hebben mogelijk speciale aanbiedingen voor goedkopere domeinen voor de eerste registraties. De meeste beginners realiseren zich dit niet, maar de vernieuwingskosten van het domein zijn vaak behoorlijk verschillend en zelfs hoger.

Alle goede domeinregistrars maken het eenvoudig om uw domeinnaam over te zetten naar een ander bedrijf. Sommigen zullen echter een extra vergoeding vragen.

Dat gezegd hebbende, laten we een kijkje nemen naar enkele van de beste domeinnaamregistrars, en hoe ze zich tegen elkaar verhouden.

1. Domain.com

Domain.com

Gestart in 2000, is Domain.com een ​​van de meest populaire domeinnaamregistreerder ter wereld. Hiermee kunt u alle topniveaudomeinnaamextensies (TLD’s) en zelfs tientallen domeinen met topcodes op landnummer (ccTLD’s) registreren.

Domain.com heeft een snel zoekprogramma voor domeinen dat u kunt gebruiken voor uw domeinnaamonderzoek. Hun zoekopdracht toont ook premium-domeinen.

U krijgt toegang tot alle hulpprogramma’s voor domeinbeheer die u van een topdomeinregistreerder mag verwachten, waaronder privéregistratie (domeinprivacy), bulkregistratie, eenvoudige overdrachten, eenvoudig DNS-beheer en meer. U kunt zelfs webhosting van hen kopen als u dat wilt.

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met hun behulpzame ondersteuning via livechat of e-mail.

Domain.com biedt WPBeginner-lezers 25% korting op domeinproducten aan. Het enige dat u hoeft te doen, is klikken op de link op onze website of onze couponcode voor domein.com gebruiken : nameboy

Als u alleen een domeinnaam zonder webhosting hoeft te registreren, raden we Domain.com sterk aan. Als u echter een blog of website wilt starten , is optie # 3 wellicht beter voor u omdat u een gratis domeinnaam kunt krijgen.

2. GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy is een van de oudste en meest populaire domeinregistratiebedrijven. Ze beheren meer dan 77 miljoen domeinnamen voor meer dan 18 miljoen klanten.

Ze bieden een breed scala aan populaire domeinnaamextensies om uit te kiezen. Hun prijzen zijn zeer concurrerend, en u krijgt mogelijk zelfs een aanzienlijke korting op het eerste jaar na registratie van uw domein.

GoDaddy heeft een krachtige, eenvoudig te gebruiken domeinbeheerinterface waarmee je je domeinnaam kunt overdragen of de instellingen ervan kunt wijzigen.

3. Bluehost

bluehost

Bluehost is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en zij zijn een officiële WordPress hostingpartner. Als onderdeel van hun webhostingservice bieden ze ook domeinnaamregistratie.

Bluehost biedt WPBeginner-gebruikers een gratis domeinnaam, een SSL-certificaat en een korting op webhosting aan, wat een perfecte deal is voor iedereen die een website wil maken .

Kortom, u kunt aan de slag voor $ 2,75 per maand en krijgt een gratis domeinnaam.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding ← te claimen

4. HostGator

HostGator

HostGator is een ander populair bedrijf dat website-eigenaren een one-stop-shop biedt voor domeinnamen en shared webhosting. Ze bieden een mooie selectie van extensies, domeinprivacy en eenvoudig te gebruiken DNS-beheerprogramma’s.

Ze hebben een eenvoudig te gebruiken domeinzoekhulpmiddel waarmee u snel een geschikte domeinnaam voor uw bedrijf kunt vinden. Hun domeinbeheergebied is beginnersvriendelijk en goed gedocumenteerd, waardoor het eenvoudig is om domeinen over te zetten als dat nodig is.

5. Namecheap

Namecheap

Namecheap is nog een topregistreerder voor domeinnamen op de markt. Ze hebben een krachtige zoekmachine voor domeinen die u helpt de juiste domeinnaam te vinden en suggesties doet wanneer uw voorkeursdomeinnaam niet beschikbaar is.

Ze bieden ook add-on voor domeinen zoals domeinprivacy en premium DNS. Hun domeinbeheer is schoon, maar het is niet zo gebruikersvriendelijk als de nieuwe interface van GoDaddy.

Een goed ding over NameCheap is dat ze gratis domeinprivacy bieden met al hun domeinnamen.

We gebruikten NameCheap, maar we hebben uiteindelijk onze belangrijkste domeinen overgedragen aan andere providers, omdat we simpelweg te veel problemen hadden om in te loggen bij hun domeinbeheervenster.

6. DreamHost

DreamHost

DreamHost is een andere populaire domeinnaamregistrar en webhostingprovider. Ze bieden onze lezers een gratis domeinnaam met domeinprivacy voor iedereen die zich aanmeldt voor hun Shared Unlimited hostingplan.

Je kunt ook een domeinnaam registreren zonder daarvoor een hosting te kopen voor $ 8,99 / jaar, inclusief gratis privéregistratie.

DreamHost biedt 400+ TLD’s en wordt geleverd met alle hulpprogramma’s voor domeinbeheer die u van een grote domeinprovider zoals DreamHost kunt verwachten.

Bonus:

7. BuyDomains

BuyDomains

Met BuyDomains kunt u zoeken naar premium domeinnamen die overeenkomen met uw zoektermen. Premium-domeinnamen zijn domeinnamen die al geregistreerd zijn maar die te koop zijn bij derden. Deze domeinen zijn vaak gedenkwaardiger, korter en merkbaar en daarom zijn ze duurder.

Als u geen geschikte domeinnaam kunt vinden en u hebt het budget, dan kunt u BuyDomains gebruiken om naar een premium domeinnaam te zoeken.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het kiezen van de beste domeinregistreerder voor uw bedrijf. U kunt ook onze gids raadplegen over hoe u een gratis zakelijk e-mailadres voor uw website kunt krijgen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format