De Ultieme affiliate marketing gids - DeLaatbusiness

De Ultieme affiliate marketing gids

7 min


92
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Affiliate marketing is een van de meest populaire manieren om online geld te verdienen met je blog . Hiermee kunt u een stabiele inkomstenstroom toevoegen aan de strategie voor het genereren van inkomsten van uw blog. In deze affiliate marketinggids voor beginners zullen we uitleggen hoe affiliate marketing werkt en hoe je meteen aan de slag kunt.

Ultieme affiliate marketinggids voor beginners

Wat is affiliate marketing?

Per definitie is affiliate marketing een verwijzingsarrangement waarbij een online verkoper (adverteerder) u een commissie betaalt wanneer gebruikers hun product kopen via uw verwijzingslink.

In tegenstelling tot andere advertentietypen die op basis van klikken of weergaven betalen, werkt affiliate marketing op basis van een CPA (kosten per acquisitie) of CPL (kosten per lead). Met andere woorden, u verdient alleen een commissie wanneer iemand een actie onderneemt (dwz het product koopt of zich aanmeldt voor een gratis proefperiode).

Omdat er minder risico is voor de adverteerder, betalen partnerprogramma’s veel hogere commissies aan uitgevers in vergelijking met Google AdSense of andere soorten advertenties .

Affiliate marketing vereist een meer praktische benadering. U moet een product of service vinden waarvan u denkt dat het nuttig is voor uw gebruikers. Daarna moet u het strategisch toevoegen in uw blogposts en andere delen van uw site, zodat gebruikers het product kunnen kopen met behulp van uw verwijzingslink.

Hoe werkt Affiliate Marketing / Tracking?

Eerst moet je een bedrijf of product vinden dat je wilt promoten. U moet een product of service selecteren waarvan u denkt dat deze relevant is voor het onderwerp van uw blog en nuttig is voor uw doelgroep. Het product of bedrijf dat u kiest, wordt een ‘verkoper’ genoemd.

Vervolgens moet je samenwerken met het bedrijf door lid te worden van hun partnerprogramma. Dit maakt je hun ‘Affiliate’. Sommige bedrijven gebruiken ook de termen associates, partners, etc.

Als u eenmaal bent toegetreden tot hun partnerprogramma (ook Affiliate-programma genoemd), krijgt u een unieke partner-ID. U moet deze aangesloten ID gebruiken in alle affiliate links die u op uw website toevoegt om het product te promoten.

U kunt het product promoten door een grondige productrecensie toe te voegen , het in uw artikelen aan te bevelen, banneradvertenties weer te geven , een e-mailnieuwsbrief te verzenden en meer. Alle verkeer dat u verzendt naar de website van de verkoper met uw unieke ID wordt bijgehouden.

Zodra een gebruiker een aankoop doet, verdient u een commissie. Uw betaling wordt uitgevoerd zodra uw inkomsten een bepaalde drempel hebben bereikt, meestal 45 – 60 dagen.

Aan de slag met Affiliate Marketing

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u het juiste bloggingplatform gebruikt en dat u affiliate marketingcampagnes op uw website kunt uitvoeren.

Als u bijvoorbeeld WordPress.com gebruikt, gelden er enkele beperkingen met betrekking tot de producten en services waarnaar u kunt linken. Zie voor meer informatie onze vergelijking van WordPress.com versus WordPress.org .

Aan de andere kant, als u op een zelf gehoste WordPress.org-website bent, kunt u elke gewenste partnerlink toevoegen en uw gelieerde campagnes efficiënt beheren.

Als u nog geen website heeft gemaakt, kunt u meteen aan de slag. Volg eenvoudigweg de instructies in onze stapsgewijze handleiding over het starten van een blog en u bent binnen 30 minuten klaar voor gebruik.

Vervolgens moet u uw gebruikers laten weten hoe u geld verdient met uw website door een openbaarmakingspagina toe te voegen. Zie de onthullingspagina van WPBeginner en voel je vrij om het als sjabloon te gebruiken.

Je moet ook een privacybeleid en Servicevoorwaardenpagina toevoegen aan je blog.

Dit zijn de verplichte pagina’s voor elk WordPress-blog . Ze besparen je niet alleen in de toekomst voor juridische problemen, maar ze helpen je ook om vertrouwen op te bouwen met je publiek.

Het vinden van gelieerde producten en te promoten diensten

Er zijn veel manieren om producten en bedrijven te vinden waarmee u als een partner kunt samenwerken. Hier zijn enkele van de gemakkelijkste manieren om de producten te vinden die u kunt promoten.

1. Word een partner voor producten die u al gebruikt

Allereerst moet u kijken naar de producten en diensten die u al gebruikt en nuttig vinden. Dit maakt het gemakkelijk voor u om uw gebruikers te overtuigen van het product, omdat u de voors en tegens al kent.

Vervolgens moet je naar de website van het product gaan en zoeken naar termen als ‘Affiliate-programma’, ‘Partners’ of ‘Partners’. Veel bedrijven zijn actief op zoek naar affiliate marketeers om hun producten te promoten en daarom voegen ze een link toe naar hun affiliate-pagina in de voettekst van hun website.

Partnerprogramma's zoeken om lid te worden

2. Zoek naar producten die andere blogs aanbevelen

Een andere manier om producten te vinden, is door naar andere blogs te kijken die vergelijkbaar zijn met de uwe. Je zult in staat zijn om veel gelijkaardige blogs te vinden die affiliate marketing gebruiken om geld te verdienen.

Maar hoe weet u dat zij gelieerde producten promoten?

Zoek eerst naar de voor de hand liggende en gemakkelijk opvallende banneradvertenties op hun website. Ga met je muis naar de banneradvertentie en je ziet een link in de statusbalk van je browser.

het vinden van affiliate links

Deze link heeft meestal een partner-ID. Affiliate ID helpt webwinkels bij het volgen van de affiliate-partner bij het verzenden van verkeer / verkoop.

Soms lijken deze links op interne links, maar wanneer u erop klikt, brengen ze u naar een productwebsite met het ID van de aangesloten marketer in de link. U zult ook soortgelijke affiliate links vinden via hun inhoud.

3. Sluit je aan bij grotere partnernetwerken

Een andere manier om producten te vinden om te promoten, is door lid te worden van aangesloten netwerken. Deze websites fungeren als tussenpersoon tussen gelieerde marketeers en verkopers.

U zult merken dat veel producten en bedrijven waarmee u wilt samenwerken al gebruikmaken van een aangesloten netwerk. Dit helpt u snel een heleboel producten te vinden die u op uw website kunt promoten.

4. Reik naar bedrijven

Als u echt een product wilt promoten maar geen informatie over hun partnerprogramma kunt vinden, kunt u dit eenvoudig via e-mail vragen.

Sommige bedrijven promoten hun affiliate-programma mogelijk niet actief. Als ze een partnerprogramma hebben, kunnen ze je uitnodigen om mee te doen.

Wat zijn aangesloten netwerken? Waarom zou je met hen mee moeten doen?

Affiliate-netwerken fungeren als een tussenpersoon tussen u (de aangesloten marketer) en verkopers (bedrijven die hun producten willen verkopen).

Voor verkopers bieden zij hun platform als een service om hun producten op te sommen, affiliate-verkeer bij te houden, filialen te beheren en betalingen te verzenden.

Voor affiliate marketeers bieden zij een eenvoudig te gebruiken platform om producten te zoeken, zich aan te melden als een partner, uw campagneprestaties en inkomsten bij te houden.

Hieronder volgen enkele van de populairste partnernetwerken waar u lid van kunt worden.

  • ShareaSale – Een van de grootste affiliate-netwerken met veel hoogbetalendegelieerde producten voor bijna elke denkbare categorie. Het populaire WordPress hostingbedrijf , WPEngine , gebruikt ShareASale om hun gelieerde ondernemingen te beheren. Het Affiliate-programma van WPEngine biedt een zeer genereuze uitbetaling aan hun gelieerde partners.
  • CJ Affiliate (voorheen Comission Junction) – Nog een top affiliatenetwerk met een groot aantal verkopers en producten die netjes zijn georganiseerd in categorieën en gemakkelijk doorzoekbaar zijn. Bedrijven zoals GoDaddy , Expedia en vele anderen gebruiken CJ.
  • ClickBank – Dit is een grote online marktplaats voor de verkoop van digitale producten in verschillende categorieën van verschillende leveranciers. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft tonnen leermiddelen voor nieuwe affiliate marketeers.
  • Amazon Associates – Amazon is ‘s werelds grootste e-commerce winkel met miljoenen producten. U kunt zich aanmelden voor hun partnerprogramma en beginnen met verdienen door mensen naar een website te sturen die ze al gebruiken voor hun online aankopen.

Van welke affiliate netwerken moet je lid worden?

U moet lid worden van aangesloten netwerken die de producten hebben die u wilt promoten. U kunt lid worden van meerdere aangesloten netwerken voor verschillende producten. We gebruiken alle bovengenoemde netwerken en enkele andere.

Zorg ervoor dat u altijd het programmabeleid van het netwerk controleert. U moet ook het programmabeleid van afzonderlijke producten en verkopers doornemen. Hiermee krijgt u een duidelijk beeld van uw inkomsten, betalingen, extra prikkels en meer.

Affiliate Marketing Tips om de winst te verhogen

Nu we de basisbeginselen hebben behandeld, laten we nog een paar tips over hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing.

1. Kies goede producten en bedrijven om te promoten

Als affiliate marketeer heeft u geen controle over de toekomst van producten die u aanbeveelt. Daarom moet u ervoor zorgen dat u de beste producten van gerenommeerde bedrijven aanbeveelt.

De beste manier om dit te doen, is door de producten en diensten aan te bevelen die u daadwerkelijk hebt gebruikt. Als u een product wilt aanbevelen dat er goed uitziet, kunt u contact met hen opnemen voor meer informatie.

Als u het netjes vraagt, bieden de meeste bedrijven u graag een gratis account of exemplaar aan om hun product of dienst te beoordelen / testen.

2. Bied zeer nuttige en waardevolle inhoud aan

U kunt affiliate links en banners overal op uw WordPress-site toevoegen. Het toevoegen van links leidt er echter niet toe dat uw gebruikers worden overtuigd om deze producten daadwerkelijk te kopen.

U moet uw gebruikers overtuigen door nuttige en waardevolle informatie over het product aan te bieden. Veel affiliate marketeers doen dat door diepgaande productrecensies, videoreviews, productvergelijkingen met voor- en nadelen en meer te schrijven.

3. Houd je publiek in gedachten

Houd het publiek van uw website en hun interesses in het achterhoofd bij het kiezen van het product. Als u bijvoorbeeld een modeblog uitvoert , wilt u modeaccessoires, kleding en vergelijkbare producten promoten die uw publiek zou willen kopen.

U moet er ook voor zorgen dat u niet alleen producten aanbeveelt omdat ze hogere commissies aanbieden. Als een gebruiker een product koopt op basis van uw aanbeveling en het niet nuttig blijkt te zijn, zullen ze uw aanbevelingen nooit meer vertrouwen.

Affiliate marketing plug-ins en tools voor WordPress

Naarmate je blog groeit, zul je veel verschillende producten aanbevelen. Dit maakt het voor u moeilijk om alle affiliate links, banners en advertenties verspreid over uw website te beheren.

Gelukkig zijn er uitstekende marketingtools en plug-ins voor WordPress die u kunt gebruiken om te helpen met het beheer.

1. ThirstyAffiliates

Het handmatig toevoegen van links naar uw inhoud wordt behoorlijk moeilijk naarmate uw site groeit. U moet de URL met uw aangesloten ID kopiëren elke keer dat u het product vermeldt en het in WordPress plakken.

Dit is waar ThirstyAffiliates kan helpen. Het is een plugin voor affiliate-linkbeheer waarmee u gemakkelijk affiliate links in WordPress kunt toevoegen.

Het laat je ook lange affiliate links veranderen in verhulde mooie links die gebruiksvriendelijker zijn.

ThirstyAffiliates heeft ook de optie om automatisch zoekwoorden te vervangen door affiliate links die u aanzienlijk kunnen helpen uw affiliate-inkomsten te vergroten.

2. AdSanity

AdSanity is de beste plug -in voor het beheer van WordPress-advertenties en een must-have voor de toolbox van elke affiliate marketeer. Hiermee kunt u banneradvertenties maken van uw WordPress-site en deze vanuit één dashboard beheren.

AdSanity maakt het ook gemakkelijk om advertenties in uw WordPress-berichten, -pagina’s en zijbalk-widgets in te voegen. U kunt het ook gebruiken om uw externe advertenties zoals Google AdSense-advertenties en -bannerste beheren . Raadpleeg onze handleiding voor het beheren van advertenties in WordPress met AdSanity voor gedetailleerde instructies .

3. MonsterInsights

MonsterInsights is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress. Hiermee kunt u zien waar uw gebruikers vandaan komen en wat ze doen wanneer ze zich op uw website bevinden.

Het helpt u ook uw uitgaande links naar partners te volgen met behulp van Google Analytics . Zo kunt u achterhalen op welke affiliate links vaker wordt geklikt en kunt u gemiste kansen vinden.

Meer gereedschap nodig? Bekijk onze volledige lijst met marketingtools en plug-ins voor toppartners voor WordPress.

We hopen dat deze ultieme affiliate marketinggids voor beginners je heeft geholpen om te leren hoe je een affiliate marketeer kunt worden. U wilt misschien ook onze ultieme WordPress SEO-gids bekijken om meer bezoekers naar uw website te halen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format