Ebook-downloads toevoegen in WordPress

3 min


95

Wilt u e-boekdownloads toevoegen aan uw WordPress-site? WordPress maakt het gemakkelijk voor u om uw e-boekbestanden in PDF-formaat te uploaden en beschikbaar te maken voor download. Je kunt ook e-boeken verkopen of ze gebruiken om meer e-mailabonnees te krijgen. In dit artikel laten we u zien hoe ebook-downloads in WordPress kunnen worden toegevoegd en hoe u het beste uit uw e-boeken kunt halen.

Hoe ebook-downloads in WordPress kunnen worden toegevoegd

Methode 1: Directe e-boekdownloads in WordPress-berichten

Met de directe Ebook-downloadmethode kunt u uw e-boeken uploaden en een link naar uw WordPress-site toevoegen, zodat alle gebruikers deze kunnen downloaden.

Eerst moet je het bericht of de pagina bewerken waar je de e-boekdownload wilt toevoegen. Klik in het berichtbewerkingsscherm op de knop ‘Media toevoegen’.

Voeg media knop toe

Hiermee wordt de uploaderpop-up van de WordPress-media weergegeven. U moet op de knop ‘Selecteer bestanden’ klikken om het e-boekbestand vanaf uw computer te uploaden.

Selecteer en upload uw e-boekbestand

Na het uploaden ziet u uw e-boekbestand geselecteerd. Als uw eBook-bestand de PDF-indeling heeft, kunt u ook een miniatuurvoorbeeld van de eerste pagina van uw e-boek bekijken.

In de rechterkolom kunt u de titel, het bijschrift en de beschrijving voor uw e-boek opgeven.

Voeg uw e-boekdownload in WordPress in

U kunt ook selecteren hoe u uw e-boek wilt koppelen. Standaard wordt het gekoppeld aan het e-boekbestand zelf en dat is de gewenste optie.

Klik op de knop ‘Invoegen bij bericht’ om e-boekdownload aan je bericht toe te voegen.

Dat is alles, u heeft met succes uw e-boekdownload toegevoegd aan een WordPress-bericht. U kunt nu uw website bezoeken om deze in actie te zien. Uw downloadlink ziet er als volgt uit:

E-boek downloadlink in een WordPress blogpost

Methode 2. Gebruik Ebook-downloads om meer abonnees te krijgen

Het direct toevoegen van een e-boekdownload aan uw WordPress-berichten is eenvoudiger en zal voor de meeste gebruikers werken.

Als u echter uw e-boekdownload wilt gebruiken om uw e-maillijst te vergroten, conversies te stimuleren en meer verkeer te ontvangen, probeert u deze methode in plaats daarvan.

Voor deze methode heeft u OptinMonster nodig . Het is een software voor het genereren van leads, gemaakt door onze oprichter Syed Balkhi, die u helpt meer e-mailabonnees te krijgen.

OptinMonster wordt geleverd met hulpmiddelen om prachtige formulieren te maken waarin gebruikers worden gevraagd een actie uit te voeren voordat ze naar de e-boekdownload worden gestuurd.

Aanbieden van e-boekdownload als inhoudsupgrade

Deze marketingtechniek wordt soms inhoud-upgrades genoemd.

In principe biedt u gratis bonusinhoud aan uw gebruikers in ruil voor een kleine actie, zoals het aanmelden voor uw e-maillijst.

Het is een win-win voor beide partijen. U krijgt een nieuwe abonnee en uw gebruikers krijgen gratis e-boekdownload.

Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het toevoegen van inhoudsupgrades in WordPress voor gedetailleerde instructies .

Methode 3. Verkoop ebook-downloads in WordPress

Verkoop e-boekdownloads op uw WordPress-site

Wilt u e-boekdownloads verkopen op uw WordPress-site? Dingen online verkopen was nog nooit zo eenvoudig. Met WordPress kunt u uw eigen online winkel maken met behulp van WooCommerce .

WooCommerce is een krachtige en uiterst eenvoudig te gebruiken plug-in voor WordPress eCommerce . U kunt het op uw bestaande WordPress-site installeren of een nieuwe online winkel maken om uw e-boeken te verkopen.

Het kan worden gebruikt om zowel fysieke goederen (dingen die moeten worden verzonden) als digitale downloads (e-boeken, muziek, software, enz.) Te verkopen. Het ondersteunt de meest populaire betaalgateways en vereist geen technische of programmeervaardigheden om in te stellen.

Raadpleeg onze gids over het starten van een online winkel voor complete stapsgewijze instructies .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *