Een onderliggende(child) pagina maken in wordpress - DeLaatbusiness

Een onderliggende(child) pagina maken in wordpress

3 min


107
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een onderliggende(child) pagina op uw site maken? Pagina’s in WordPress kunnen stand-alone of hiërarchisch zijn, wat betekent dat een pagina zijn eigen subpagina’s kan hebben die ook wel onderliggende pagina’s worden genoemd.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een onderliggende pagina in WordPress kunt maken om uw pagina’s beter te organiseren.

Hoe maak je een onderliggende pagina in WordPress

Wat is een onderliggende pagina in WordPress?

Pagina’s en berichten zijn twee standaard inhoudstypen in WordPress.

Posts maken deel uit van een blog en worden weergegeven in een omgekeerde chronologische volgorde (nieuwere items eerst). Ze zijn normaal georganiseerd met categorieën en tags .

Pagina’s zijn eenmalige of op zichzelf staande inhoud die geen deel uitmaakt van een blog. Bijvoorbeeld ‘Over ons’ pagina of ‘Contacteer ons’ pagina. Ze kunnen hiërarchisch zijn, wat betekent dat u ze kunt ordenen met bovenliggende en onderliggende pagina’s.

Doorgaans gebruiken bedrijfswebsites Pages om een ​​websitestructuur te bouwen. Op deze manier kunnen ze een website bouwen zonder een blog te maken. Degenen die een blog willen toevoegen aan hun contentmarketingstrategie, kunnen dit nog steeds doen door simpelweg een aparte blogpagina te maken .

Als je echter te veel pagina’s hebt, wordt het moeilijk om ze te ordenen. Dit is waar onderliggende pagina’s binnenkomen. U kunt een bredere pagina maken als een ‘bovenliggende’ en vervolgens onderliggende pagina’s toevoegen om uw websitestructuur en lay-out beter te organiseren.

WordPress-pagina's die worden gebruikt om een ​​websitestructuur te maken

Een bovenliggende pagina met de naam ‘Over ons’ kan bijvoorbeeld teamleden, geschiedenis, carrières en andere pagina’s als onderliggende pagina’s hebben.

Elke onderliggende pagina kan ook zijn eigen onderliggende pagina’s hebben enzovoort. Op deze manier kunt u relaties tussen uw pagina’s opbouwen en een goede websitestructuur creëren.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe je gemakkelijk een onderliggende pagina kunt maken in WordPress.

Hoe maak je een childpagina aan?

Als u een onderliggende pagina wilt maken, heeft u een bovenliggende pagina nodig. Als u al een pagina heeft die u als ouder wilt gebruiken, dan bent u klaar om te gaan.

Ga eenvoudig naar de pagina’s »Voeg nieuw toe om een ​​nieuwe pagina te maken of bewerk een bestaande pagina in uw WordPress admin-gebied. Aan de rechterkant ziet u Paginakenmerken doos met Parent dropdown.

Selecteer bovenliggende pagina

In de vervolgkeuzelijst Ouder ziet u de lijst met alle pagina’s van uw site. Standaard is dit ingesteld op ‘geen bovenliggend’, wat betekent dat deze pagina een afzonderlijke pagina zonder koppeling is. U moet de pagina selecteren die u als ouder wilt gebruiken in het vervolgkeuzemenu.

Daarna kunt u gewoon doorgaan en uw wijzigingen opslaan. U kunt dit proces herhalen om meer onderliggende pagina’s te maken.

Als u onderliggende pagina’s wilt weergeven, gaat u naar de pagina ‘Pagina’s’ Alle pagina’s ‘in het gebied WordPress admin. U zult onderliggende pagina’s onder hun bovenliggende pagina zien met een  prefix.

Bovenliggende pagina

Vervolgens kunt u doorgaan en uw onderliggende pagina’s toevoegen aan het navigatiemenu van uw website als submenu-items.

Kindpagina's toevoegen in WordPress navigatiemenu's

Gevorderde gebruikers kunnen andere methoden gebruiken om automatisch een lijst met onderliggende pagina’s voor een bovenliggende pagina weer te geven in WordPress zijbalk-widgets of themasjablonen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het maken van een onderliggende pagina in WordPress.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *