Een professioneel/zakelijk e-mailadres instellen met Gmail en Google workspace - DeLaatbusiness

Een professioneel/zakelijk e-mailadres instellen met Gmail en Google workspace

7 min


135
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Na het maken van een website is het eerste wat elke ondernemer nodig heeft een professioneel e-mailadres met daarin de bedrijfsnaam.

Een professioneel e-mailadres helpt u om vertrouwen te winnen wanneer u met andere bedrijven en klanten omgaat.

Google workspace is de productiviteitssuite van Google waarmee u Gmail kunt gebruiken met uw eigen professionele e-mailadres. In dit artikel laten we u zien hoe u een professioneel aangepast branded e-mailadres kunt instellen met Gmail en Google workspace

Professioneel e-mailadres instellen met G Suite en Gmail

Wat is een professioneel e-mailadres?

Een professioneel e-mailadres is het adres met uw bedrijfsnaam. Bijvoorbeeld, john@myphotostudio.com is een professioneel e-mailadres.

E-mailaccounts op gratis e-mailservices zoals john.photographer@gmail.com zijn niet goed voor bedrijven omdat ze er niet professioneel uitzien. Uw klanten en andere bedrijven zullen een professioneel e-mailadres meer betrouwbaar vinden.

Voor een professioneel e-mailadres heeft u een domeinnaam en een website nodig.

Als u al een domeinnaam en een website heeft, bent u er helemaal klaar voor om uw eigen professionele e-mailadres te hebben.

Waarom Google workspace gebruiken voor e-mailadressen van professionele merken?

Misschien denkt u erover waarom u G Suite gebruikt wanneer de meeste WordPress-hostingbedrijven een onbeperkt aantal e-mailaccounts aanbieden met uw eigen domeinnaam?

E-mail is een van de belangrijkste communicatietools voor bedrijfseigenaren. Als u een belangrijke e-mail mist, kan dit uw bedrijf schaden.

De meeste e-mailservers voor webhosting zijn onbetrouwbaar, beperkend, geïsoleerd en minder veilig. Je zou niet eens weten of de e-mail die je hebt verzonden, daadwerkelijk is afgeleverd.

Dit is waar Google workspace en Gmail binnenkomen.

Gmail is marktleider in e-mail met 1,5 miljard maandelijkse actieve gebruikers. Google workspace is Google’s productiviteitsapp-suite voor bedrijfseigenaren, inclusief Gmail en wordt al gebruikt door meer dan 4 miljoen bedrijven en 80 miljoen studenten / docenten.

Google workspace werkt met uw eigen domeinnaam, waarmee u Gmail kunt gebruiken om uw professionele merke-mailadres te creëren.

Dit zijn enkele voordelen van het gebruik van G Suite en Gmail voor een professioneel e-mailadres:

 • Professioneel zakelijk e-mailadres op uw eigen domein.
 • De rotsvaste beveiliging en spamfilters van Gmail.
 • 30 GB – Verdubbel de opslag van een gratis Gmail-account.
 • Beheer e-mail, zelfs wanneer u offline bent met de Gmail-app op mobiele apparaten.
 • Werkt overal op internet, mobiel, tablet, noem maar op.
 • Werkt prima met Outlook en kan zelfs oude Outlook-accounts synchroniseren.
 • Elke gebruiker kan maximaal 30 e-mailaliassen hebben.
 • Gebruik Google Agenda, Google Hangouts voor chat-, video- en spraakoproepen op uw eigen zakelijke e-mailadres.
 • Geen advertenties en 24/7 professionele ondersteuning wanneer u hulp nodig heeft.
 • Werkt naadloos met uw WordPress-site.
 • Het belangrijkste van alles, hoge deliverability, geen vertragingen, geen eindigend in spam-map.

Nu u weet waarom het gebruik van G Suite voor professionele e-mails belangrijk is, laten we u eens kijken hoe u een professioneel e-mailadres met merknaam bij G Suite kunt instellen.

Noot van de redactie: we gebruiken G Suite voor al onze professionele e-mailadressen en kunnen eerlijk zeggen dat dit het beste is.

Een professioneel e-mailadres instellen met Gmail (G Suite)

Eerst moet u zich aanmelden voor een google workspace account

Het kost ongeveer $ 5 / maand voor elke gebruiker. Als u jaarlijks betaalt, krijgt u 2 maanden gratis ($ 50 / jaar per gebruiker).

G Suite biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen, waarmee u alles kunt testen voordat u een beslissing neemt. Eigenlijk zijn het alle krachtige functies die u van Gmail, Drive, Agenda, enz. Gewend bent (maar nu is het voor uw bedrijf).

Ga eenvoudig naar de Google workspace website en klik op de knop Aan de slag voor het plan dat u wilt gebruiken.

Ga aan de slag met G Suite

Vervolgens moet u uw bedrijfsnaam, het aantal werknemers en het land waar u zich bevindt invoeren. U kunt alleen kiezen voor 1 gebruikersaccount, of het aantal werknemers kiezen.

Kies gebruikers

Klik op de volgende knop om door te gaan.

Bij de volgende stap wordt u gevraagd uw persoonlijke contactgegevens in te voeren, inclusief naam en e-mailadres.

Voer contactgegevens in

Hierna wordt u gevraagd om een ​​domeinnaam te kiezen. Als u al een domeinnaam heeft, klik dan op ‘Ja ik heb er een die ik kan gebruiken’. Klik anders op ‘Nee, ik heb er een nodig’ om een ​​domeinnaam te registreren.

Kies domeinnaam

Als u een nieuwe domeinnaam moet registreren, wordt u apart in rekening gebracht voor het registreren van een nieuwe domeinnaam

Als u een bestaande domeinnaam gebruikt, moet u het eigendom van de domeinnaam verifiëren. We zullen je laten zien hoe je dat later in dit artikel kunt doen.

In de volgende stap wordt u gevraagd om uw Google workspace-gebruikersaccount te maken door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Deze gebruikersnaam is ook je eerste professionele e-mailadres, dus je moet een gebruikersnaam kiezen die je wilt gebruiken als je professionele e-mailadres.

Maak uw eerste G Suite-gebruikersaccount

U heeft uw G Suite-account gemaakt. U kunt nu op de knop ‘Ga naar setup’ klikken

G Suite-account instellen voltooid

Op het instellingenscherm wordt u gevraagd om meer mensen aan uw account toe te voegen. Als u meer accounts voor uw werknemers of afdelingen wilt maken, kunt u dat hier doen.

U kunt ook gewoon klikken op ‘Ik heb alle gebruikers-e-mailadressen toegevoegd’ en op de volgende knop klikken.

Vergeet niet dat u altijd meer gebruikers aan uw account kunt toevoegen en hun e-mailadressen later kunt maken wanneer dat nodig is.

Succesvol toegevoegde gebruikers

Als u uw domeinnaam elders hebt geregistreerd, wordt u nu gevraagd om uw eigendom van de domeinnaam te verifiëren.

Hierna ziet u een HTML-codefragment dat u aan uw website moet toevoegen.

Kopieer de metatag om te verifiëren dat u de eigenaar bent van de domeinnaam

Er zijn ook andere manieren om uw website-eigendom te verifiëren. U kunt een HTML-bestand uploaden naar uw website met behulp van een FTP-client of een app voor bestandsbeheer in het dashboard van uw hostingaccount.

Als u geen website heeft, kunt u ook de MX Record-methode gebruiken. Je zult stap voor stap instructies zien om dat te doen als je eenmaal voor deze methode hebt gekozen.

In het belang van deze zelfstudie gaan we ervan uit dat je al een WordPress-blog hebt en laten we je zien hoe je het verificatie HTML-codefragment in WordPress kunt toevoegen.

Schakel over naar het WordPress-beheergebied op een nieuw browsertabblad om de invoegoptie Insert Headers and Footer te installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Ga bij activering naar Instellingen »Kop- en voettekst invoegen en plak de HTML-code die u vanuit G Suite hebt gekopieerd in het gedeelte ‘Scripts in kop’.

Siteverificatiecode voor G Suite en Gmail

Vergeet niet op de knop ‘Opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

Schakel nu terug naar uw G Suite-configuratiescherm en klik op het selectievakje met de tekst ‘Ik heb de metatag aan mijn startpagina toegevoegd’.

Domein geverifieerd voor professioneel e-mailadres met G Suite en Gmail

Vervolgens wordt u gevraagd om MX-recordvermeldingen in te voeren voor uw domeinnaam.

Opmerking : u hoeft alleen MX-records toe te voegen als u een bestaande domeinnaam en website heeft. Gebruikers die hun domeinnamen via Google hebben geregistreerd, hoeven geen MX-records toe te voegen.

Aangezien uw domeinnaam niet bij Google is geregistreerd, bereiken uw e-mails uw domeinnaam, maar niet de Google-servers.

U moet de juiste MX-records instellen voor uw domeinnaaminstellingen, zodat de servers van Google e-mails voor uw bedrijf kunnen verzenden en ontvangen.

Om dat te doen, moet u inloggen op uw webhostingaccount of uw domeinregistraraccount .

We laten u zien hoe u MX-records kunt toevoegen in Bluehost, maar het basisconcept is hetzelfde voor alle hosts en domeinregistreerders. Kortom, u zoekt naar DNS-instellingen onder uw domeinnaam.

Log in op uw Bluehost- hostingdashboard en klik op ‘Domeinen’. Selecteer op de volgende pagina uw domeinnaam en klik vervolgens op de koppeling ‘Beheren’ naast de optie DNS Zone Editor.

Domeininstellingen

Bluehost opent nu uw DNS-zone-editor. U moet terugschakelen naar het instellingenscherm van G Suite en het selectievakje ‘Ik heb het dashboard van mijn domeinnaam geopend’ selecteren.

Het toont u nu de MX-records die u moet invoeren. U ziet ook een koppeling naar de documentatie die u laat zien hoe u deze records kunt toevoegen aan tientallen hosting- en domeinserviceproviders.

Hier is hoe u deze informatie aan uw Bluehost DNS-instellingen toevoegt:

MX-records toevoegen aan uw domeinnaam

Klik op ‘Record toevoegen’ om het op te slaan. Herhaal daarna het proces om alle vijf regels als MX-records toe te voegen.

Als u klaar bent, schakelt u terug naar G Suite-instellingen en vinkt u het selectievakje aan naast ‘Ik heb de nieuwe MX-records gemaakt’.

MX-records gemaakt

U wordt gevraagd om bestaande MX-records te verwijderen die nog steeds verwijzen naar uw websitehosting of domeinnaamregistrar.

Hiertoe moet u terugschakelen naar uw DNS-zone-editor en naar beneden scrollen naar het gedeelte MX-records. U ziet de MX-records die u eerder hebt gemaakt, samen met een ouder MX-record dat nog steeds naar uw website verwijst.

Verwijder oude MX-record

Klik op de knop Verwijderen naast de oude MX-record om deze te verwijderen.

Schakel daarna terug naar het configuratiescherm van G Suite en vink het selectievakje aan met de melding ‘Ik heb bestaande MX-records verwijderd’.

Sla MX-records op

U wordt nu gevraagd om uw MX-records op te slaan. Voor sommige providers zijn ze na het toevoegen van MX-records al opgeslagen, voor andere moet u mogelijk MX-records handmatig opslaan.

Nadat u MX-records heeft opgeslagen, vinkt u het selectievakje ‘Ik heb MX-records opgeslagen’ aan in G Suite-configuratie.

Controleer de instelling van het domein

Hierna moet u klikken op ‘Verify domain and setup email’ om de setup wizard te verlaten.

Uw professionele e-mail gebruiken met G Suite en Gmail

Uw e-mailaccount werkt als elk ander Gmail-account. U kunt het openen door naar de website van Gmail te gaan en in te loggen met uw e-mailadres, bijvoorbeeld john@uwdomein.com.

U kunt uw G Suite-account ook beheren via de beheerdersconsole .

G Suite-beheerdersconsole

Hier kunt u nieuwe gebruikers aan uw domeinnaam toevoegen / verwijderen. Elk van uw gebruikers heeft 30 GB opslagruimte en alle dezelfde functies, maar ze hebben geen toegang tot de beheerdersconsole. U kunt die gebruikers verwijderen wanneer u maar wilt.

Problemen met de configuratie van het G Suite-domein oplossen

Het is waarschijnlijk dat uw webhost geen dashboard gebruikt zoals we hebben getoond in de bovenstaande screenshots.

G Suite heeft gedetailleerde documentatie voor veel van de populaire webhosting- en domeinregistratieserviceproviders. Ga naar Visit, stel MX-records in (specifieke stappen host ) en zoek vervolgens uw domeinregistreerder of webhost uit de lijst.

Als u uw serviceprovider niet in de lijst vindt, kunt u deze rechtstreeks vragen om u te helpen bij het instellen van G Suite voor uw domeinnaam.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het instellen van een professioneel e-mailadres met G Suite en Gmail. Misschien wilt u ook onze lijst met 19+ gratis Google-tools zien die elke WordPress-blogger zou moeten gebruiken .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *