Handleiding voor beginners: WordPress herstellen vanuit back-up - DeLaatbusiness

Handleiding voor beginners: WordPress herstellen vanuit back-up

8 min


120
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Moet u WordPress herstellen vanuit een back-upbestand? Back-ups helpen u uw website te herstellen voor het geval er iets misgaat. Het herstellen van WordPress vanuit een back-upbestand is echter niet eenvoudig voor beginners. In dit artikel laten we u zien hoe u WordPress gemakkelijk stap voor stap kunt herstellen via back-up.

Back-ups begrijpen en WordPress herstellen

Er zijn verschillende manieren om back-ups te maken voor uw WordPress-site. De beste manier om een ​​back-up te maken is door een back-upplugin voor WordPress te gebruiken .

Als alternatief kunt u ook een handmatige back-up maken van uw WordPress-database en uw WordPress-bestanden downloaden met behulp van FTP .

Het herstellen van WordPress vanaf back-ups is volledig afhankelijk van de manier waarop u de back-up hebt gemaakt. Back- ups die met BackupBuddyof UpdraftPlus zijn gemaakt, kunnen bijvoorbeeld worden hersteld met dezelfde plug-in. Evenzo moeten handmatige back-ups handmatig worden hersteld.

Veel WordPress-gebruikers maken geen back-up van hun hele website. In plaats daarvan maken ze alleen een back-up van hun thema, uploaddirectory en hun WordPress-database. Dit vermindert hun back-upgrootte, maar verhoogt de stappen die nodig zijn om de site te herstellen.

Ongeacht hoe u uw back-up hebt gemaakt, de basisstappen zijn hetzelfde.

Laten we eens kijken hoe u uw WordPress-site kunt herstellen vanaf een back-up. Omdat we verschillende herstelmethoden behandelen, gaat u naar het gedeelte dat op u van toepassing is.

WordPress herstellen vanuit BackupBuddy Backup-bestand

BackupBuddy is een populaire premium WordPress back- upplug-in . Als u BackupBuddy hebt gebruikt om back-ups te maken, dan is deze sectie iets voor u.

BackupBuddy biedt een zeer handige manier om WordPress te herstellen vanaf een back-up. U moet inloggen op uw WordPress-website en naar BackupBuddy gaan »Restore / Migrate- pagina.

U moet een kopie van het importbuddy.phpbestand downloaden . In dit proces wordt u gevraagd om een ​​wachtwoord op te geven voor importbuddy. Dit wachtwoord wordt gebruikt wanneer u uw website herstelt.

Download importbuddy

Vervolgens moet u een kopie van uw back-up downloaden als u dat nog niet hebt gedaan. Je kunt het downloaden van BackupBuddy »Back-ups of de bestemming die je hebt gebruikt om je back-ups op te slaan.

Zodra u het backup-zipbestand en importbuddy.php op uw computer hebt opgeslagen, maakt u via FTP verbinding met uw website .

Als u een volledige back-up van uw website hebt, verwijdert u alle bestanden en mappen van uw server.

Als u echter een gedeeltelijke back-up hebt, moet u eerst de bestanden downloaden waarvan u geen back-up hebt gemaakt. Zodra je zeker weet dat je alles hebt geback-upt, ga je door met het verwijderen van alle bestanden en mappen uit de root-directory van je website.

Verwijder oude WordPress-bestanden

Vervolgens moet u uw BackupBuddy-back-up en importbuddy.php-bestanden uploaden naar de hoofdmap van uw website.

Zodra beide bestanden naar de server zijn geüpload, gaat u naar importbuddy.php in uw webbrowser. Het staat in de hoofdmap van uw website, dus de URL is ongeveer als volgt:

http://www.example.com/importbuddy.php

ImportBuddy vraagt ​​nu om het wachtwoord dat u hebt gemaakt toen u ImportBuddy downloadde.

importbuddy wachtwoord

Op het volgende scherm geeft ImportBuddy het back-upbestand weer dat u hebt geüpload. Als u uw back-upbestand niet via FTP hebt geüpload, kunt u op het uploadtabblad klikken om het back-upbestand nu te uploaden. Als je je back-ups hebt opgeslagen in de iTash-opslagruimte van Stash, kun je er verbinding mee maken door nu op het tabblad Stash te klikken. Nadat u uw database hebt geselecteerd, klikt u op Volgende stap om verder te gaan.

Selecteer uw back-upbestand

ImportBuddy zal uw back-upbestand unzippen en u een succesbericht tonen als het de bestanden heeft uitgepakt. Klik op de knop Volgende stap om verder te gaan.

Op het volgende scherm zal ImportBuddy u vragen om site-URL en database-informatie te verstrekken.

Als u een gehackte WordPress-website herstelt of probeert om malware te verwijderen, dan wilt u uw oude database niet gebruiken.

U kunt tabellen uit uw oude database droppen met phpMyAdmin of een nieuwe database maken met cPanel. Als u klaar bent met het maken van een nieuwe database of het legen van de oude database, geeft u uw databasedetails op.

Als u er daarentegen zeker van bent dat uw site niet is gehackt, kunt u dezelfde oude databasedetails gebruiken.

database-instellingen

Klik op de volgende knop om verder te gaan en importbuddy zal nu uw database-instellingen testen en uw gegevens importeren. Als het klaar is, klik je op Volgende stap om verder te gaan.

Nu zal ImportBuddy uw site-URL’s, paden, enz. Bijwerken. Daarna wordt u gevraagd om uw site te testen. Als alles goed werkt, heb je met succes je website hersteld.

Beoordeling en opschoning

Klik op de importbuddy-pagina op de knop ‘Tijdelijke bestanden opruimen en verwijderen’. Hiermee worden tijdelijke gegevens in de database en bestanden die tijdens herstel zijn gemaakt, verwijderd.

WordPress herstellen met UpdraftPlus Backup

UpdraftPlus is een andere populaire back- upplugin voor WordPress. Hiermee kunt u gemakkelijk uw WordPress-site back-uppen en herstellen .

Eerst moet je ervoor zorgen dat je een volledige back-up hebt van je WordPress-site gemaakt door UpdraftPlus . Vervolgens moet u de back-upbestanden downloaden naar uw computer.

Als uw back-ups worden opgeslagen door UpdraftPlus op een externe opslaglocatie zoals Dropbox, Google Drive, enzovoort, kunt u uw back-upbestanden van die locaties naar uw computer downloaden.

Vervolgens moet u verbinding maken met een FTP-client en alle WordPress-bestanden verwijderen. Daarna moet je WordPress opnieuw installeren en inloggen op je website.

U moet de plug-in UpdraftPlus installeren en activeren . Ga bij activering naar de pagina Instellingen »UpdraftPlus Back-ups en klik op de knop Herstellen.

Upload uw back-upbestanden

Vervolgens moet u klikken op de link ‘Backup-bestanden uploaden’ en vervolgens de back-upbestanden bijwerken die u eerder hebt gedownload.

Back-upbestanden uploaden

Zodra uw back-upbestanden zijn geüpload, scant UpdraftPlus die bestanden en toont deze op de back-uppagina.

U moet op de knop ‘Herstellen’ klikken om door te gaan.

Back-upbestanden terugzetten

Er verschijnt een pop-up waarin u opnieuw op de herstelknop moet klikken om door te gaan. Zorg ervoor dat alle beschikbare back-upbestanden zoals plug-ins, database, thema’s en andere zijn geselecteerd.

Back-upbestanden herstellen

UpdraftPlus begint nu met het extraheren en herstellen van gegevens uit die bestanden. Na het succes wordt u doorgestuurd naar de succespagina.

Back-up hersteld

Dat is alles, u hebt met succes uw WordPress-site hersteld vanuit een backup van Updraft Plus.

Het herstellen van WordPress Database vanuit Backup met behulp van phpMyAdmin

Wanneer u een handmatig gemaakte back-up herstelt, kunt u twee mogelijke keuzes tegenkomen. U kunt een nieuwe database maken en uw back-up daarin importeren, of u kunt uw bestaande database leegmaken en een back-up importeren.

Als u een gehackte WordPress-website opruimt, is het erg belangrijk om uw gebruikersnaam en wachtwoord voor MySQL te wijzigen voordat u een nieuwe database maakt of importeert in de bestaande database.

Om een ​​nieuwe database aan te maken, logt u in op het cPanel-dashboard van uw WordPress hostingaccount en klikt u op het pictogram MySQL Databases.

MySQL-databases in Cpanel

Vervolgens wordt u gevraagd om een ​​naam voor uw database op te geven en vervolgens op de knop ‘Database maken’ te klikken.

Maak een nieuwe database

Nadat u de nieuwe database hebt gemaakt, hebt u een MySQL-gebruiker nodig die is gekoppeld aan die nieuwe database. Blader omlaag naar het gedeelte MySQL-gebruikers en voeg een nieuwe gebruiker toe.

Voeg nieuwe databasegebruiker toe

Vervolgens moet u deze gebruiker toevoegen aan de MySQL-database. Blader omlaag naar het gedeelte ‘Gebruiker toevoegen aan database’ en selecteer de gebruiker samen met de database in de vervolgkeuzemenu’s en klik vervolgens op de knop Toevoegen.

Gebruiker toevoegen aan db

Nu is uw nieuwe database gereed. U kunt het gebruiken om uw WordPress-databaseback-up te herstellen.

Ga opnieuw naar het cPanel-dashboard en klik vervolgens op het phpMyAdmin- pictogram.

Start phpMyAdmin

Vervolgens moet u op uw nieuwe databasenaam klikken en vervolgens op de knop Importeren klikken.

Uw database importeren

Klik op ‘kies bestand’ om uw WordPress database back-upbestand te selecteren en klik vervolgens op de startknop onderaan de pagina om verder te gaan.

PhpMyAdmin uploadt nu uw back-up en importeert deze in uw database.

Na voltooiing ziet u een bericht met succes.

Dat is alles. U hebt uw WordPress-database geïmporteerd. Nu is de volgende stap om WordPress te installeren met behulp van uw nieuwe database. Als u WordPress al hebt geïnstalleerd, voegt u uw nieuwe database-instellingen toe aan uw wp-config.php-bestand en bent u klaar om te gebruiken.

Het herstellen van WordPress Database Backup met behulp van cPanel

Als u handmatig een WordPress-databaseback-up hebt gemaakt met behulp van het cPanel op uw gedeelde hosting , kunt u die database ook herstellen met cPanel.

Log in op uw cPanel-account en klik onder het gedeelte Bestanden op Back-up.

Back-up in cPanel

Blader op de pagina Back-ups naar ‘Een back-up van een MySQL-database herstellen’.

Klik vervolgens op de knop Bestand kiezen en selecteer het back-upbestand van uw harde schijf. Als je klaar bent, klik je op de uploadknop.

Herstel de database met cPanel

Handmatig WordPress-bestanden herstellen met behulp van FTP

Als u WordPress herstelt om een ​​gehackte site op te ruimen, moet u eerst alle bestaande WordPress-bestanden en -mappen verwijderen.

Doe dit alleen als uw back-up up-to-date is en u alles op uw website hebt aangepast, gewijzigd of geüpload.

Als je al je uploads en aanpassingen hebt, dan kun je veilig alles op je website verwijderen met behulp van cpanel (veel sneller) of met behulp van FTP.

Om alle bestanden van uw website te verwijderen, meldt u zich aan bij het cPanel van uw hosting / VPS-hosting en onder de bestandensectie klikt u op het pictogram van de bestandsbeheerder.

Bestandsbeheer in cPanel

Ga je gang en kies Webroot als je map en ga verder. De interface voor bestandsbeheer wordt nu geopend in een nieuw browsertabblad. U moet alle WordPress-bestanden selecteren en verwijderen. Deze manier is veel sneller.

Je kunt ook bestanden verwijderen met FTP, maar het is langzamer. Maak eenvoudig verbinding met uw website met behulp van een FTP-client en selecteer alle bestanden in uw WordPress-hoofdmap om ze te verwijderen.

Verwijder oude WordPress-bestanden

Vervolgens moet u een nieuw exemplaar van WordPress downloaden van WordPress.org en het uitpakken naar uw harde schijf.

Start uw FTP-client en upload vervolgens alle WordPress-bestanden naar uw server.

Upload WordPress-bestanden

Nadat u WordPress-bestanden hebt geüpload, kunt u het bestand wp-config.php uploaden vanaf uw back-up (alleen als u zeker weet dat het bestand schoon en niet beschadigd is).

Als alternatief kunt u het bestand wp-config-sample.php in uw vers geüploade WordPress-bestanden hernoemen naar wp-config.php-bestand. Hierna moet u het bestand wp-config.php bewerken en uw database-informatie invoeren.

Vergeet niet om het bestand op te slaan en het opnieuw te uploaden naar uw website.

Vervolgens moet u andere bestanden vanuit uw back-up uploaden. We raden u aan om uw afbeeldingen alleen in / wp-content / uploads / directory te uploaden.

Zodra je deze hebt geüpload, ga je naar je website om te controleren of alles goed werkt.

Vervolgens moet u inloggen op uw WordPress-beheergebied en beginnen met het installeren van plug-ins die u op uw site had.

Nu kunt u doorgaan om uw thema te installeren . Als u uw WordPress-thema had aangepast of een kindthema gebruikte, kunt u dit terugzetten vanaf een back-up. Zorg er echter voor dat die bestanden schoon zijn.

Ga ten slotte naar Instellingen »Permalinks en pas de instellingen voor permalinks aan zodat deze overeenkomen met uw site en update vervolgens de permalinks.

Dingen om te doen Na het herstellen van uw WordPress-site

Nadat u uw website succesvol heeft hersteld, raden wij u ten zeerste aan de beveiliging van uw website te verbeteren.

Als u dit nog niet hebt gedaan, zorg er dan voor dat u een gewone WordPress-back-up hebt met een van deze back-upplug-ins van WordPress .

Voor het beveiligen van uw website, raden wij u aan uw WordPress-wachtwoord onmiddellijk te wijzigen. Als u een website met meerdere gebruikers gebruikt, vraag dan alle gebruikers om hun wachtwoorden onmiddellijk bij te werken.

U kunt ook een website-firewall installeren. Bij WPBeginner gebruiken we Sucuri om de veiligheid van onze website te controleren en te versterken. Het controleert op beveiligingsbedreigingen en biedt ook malware-verwijderingsservices met hun abonnementsplannen. Zie hoe Sucuri ons hielp 450.000 aanvallen binnen drie maanden te blokkeren .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *