Hoe eenvoudig een meertalige WordPress-site te maken - DeLaatbusiness

Hoe eenvoudig een meertalige WordPress-site te maken

5 min


109
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw WordPress-site in meerdere talen vertalen? Vraagt ​​u zich af waar te beginnen? In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een meertalige WordPress-site kunt maken.

Nee, u hoeft geen multisite te installeren of afzonderlijke WordPress-installaties voor elke taal te hebben. U kunt uw WordPress-berichten, -pagina’s, -tags, -categorieën en -thema’s gemakkelijk in zoveel talen vertalen als u maar wilt.

Meertalige websites maken

We zullen kijken naar beide gemeenschappelijke benaderingen van meertalige site-eigenaren van WordPress.

Met de eerste aanpak kunt u alle inhoud handmatig vertalen in talen van uw keuze.

De tweede methode maakt eigenlijk geen meertalige site, maar voegt machinevertalingen van uw bestaande inhoud toe met behulp van de Google Translate-service.

Het spreekt voor zich dat het handmatig vertalen van uw inhoud een veel betere aanpak is. Hiermee kunt u de kwaliteit van uw website handhaven. U kunt de inhoud zelf vertalen of professionals inhuren om dat te doen.

Als u niet beschikt over de bronnen en u wilt toch dat gebruikers inhoud in andere talen kunnen zien, dan kunt u Google Translate gebruiken. Hiermee wordt een schakelprogramma in meerdere talen toegevoegd waarmee gebruikers een taal kunnen selecteren en de inhoud wordt vertaald met Google Translate. Het nadeel van deze aanpak is dat de kwaliteit van vertalingen niet zo goed zal zijn.

Laten we beginnen met het opzetten van een meertalige WordPress-site met handmatige vertalingen.

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, ga dan door met lezen.

Een meertalige WordPress-site creëren (menselijke vertaling)

Het eerste wat u hoeft te doen is de Polylang- plug-in installeren en activeren . Na activering, moet je Instellingen »Talen bezoeken om de plug-in te configureren.

Polylang-instellingenpagina

De taalinstellingenpagina is onderverdeeld in drie tabbladen. Het eerste tabblad heeft het label ‘Talen’ . Hier voegt u de talen toe die u op uw site wilt gebruiken.

U moet de standaardtaal toevoegen en alle andere talen selecteren die gebruikers op uw site kunnen kiezen.

Nadat je de talen hebt toegevoegd, ga je naar het tabblad ‘Strings Translations’ . Hier moet u de titel van de site, de beschrijving vertalen en vervolgens de indeling voor datum en tijd kiezen .

Snaren vertalen

De laatste stap in de configuratie is het tabblad Instellingen. Hier kunt u een standaardtaal voor uw site en andere technische instellingen kiezen.

Een URL-structuur instellen

Voor de meeste beginners raden we aan de URL niet te wijzigen, dus selecteer de eerste optie. Waarom? Omdat als u ooit deze plug-in uitschakelt, dan worden al die links verbroken.

Voor diegenen die optimaal gebruik willen maken van meertalige SEO, raden we aan dat u de tweede optie kiest voor mooie permalinks zoals weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding.

U moet de optie selecteren voor het detecteren van de voorkeurstaal van de browser en automatisch de inhoud weergeven in de taal van uw voorkeur. Door dit te doen, zal de gebruiker de inhoud in hun voorkeurstaal zien en kan de taal indien nodig worden veranderd.

Als je klaar bent, klik je op de knop Wijzigingen opslaan om je instellingen op te slaan.

Meertalige content toevoegen in WordPress

Met Polylang is het super eenvoudig om inhoud in verschillende talen toe te voegen. Maak gewoon een nieuwe post / pagina of bewerk een bestaande. In het berichtbewerkingsscherm zul je de meta-box voor talen opmerken.

Meertalige content toevoegen in WordPress met behulp van de Polylang-plug-in

Uw standaardtaal wordt automatisch geselecteerd, zodat u eerst inhoud in uw standaardtaal kunt toevoegen en deze vervolgens in anderen kunt vertalen.

Om te vertalen, moet u op de + -knop naast een taal klikken en vervolgens inhoud voor die taal toevoegen.

Een meertalige blogpost in WordPress gemaakt met Polylang

Herhaal het proces voor alle talen. Als u klaar bent, kunt u uw berichten en pagina’s publiceren.

Het is belangrijk op te merken dat Polylang met aangepaste berichttypen werkt, dus het kan zeker helpen om uw woocommerce winkel meertalig te maken.

Categorieën, tags en aangepaste taxonomieën vertalen

U kunt ook categorieën en tags vertalen , of aangepaste taxonomieën die u misschien gebruikt.

Als je categorieën wilt vertalen, ga dan naar Berichten »Categorieën .

Categorieën vertalen

Voeg een categorie toe in uw standaardtaal en klik vervolgens op het plusteken voor elke taal om vertalingen toe te voegen.

Multi-language switcher weergeven op uw WordPress-site

Door een taalswitcher toe te voegen, kunnen gebruikers een taal selecteren bij het bekijken van uw site. Polylang maakt het super eenvoudig. Ga gewoon naar de weergave »Widgets en voeg de widget voor de switcher voor de taal toe aan uw zijbalk of een ander widgetgebied.

Taal switcher

U kunt een vervolgkeuzelijst kiezen of taalnamen met vlaggen gebruiken. Als je klaar bent, klik je op de knop Opslaan om je widgetinstellingen op te slaan.

U kunt nu een voorbeeld van uw site bekijken om de taalwisselaar in actie te zien.

Taalwisselaar op een live WordPress-site

Google Translate gebruiken om een ​​meertalige site te maken in WordPress

Hoewel het toevoegen van menselijke vertalingen absoluut zorgt voor een betere gebruikerservaring, hebt u mogelijk niet de middelen of de tijd om dat te doen. In dat geval kunt u Google Translate gebruiken om automatisch inhoud op uw site te vertalen.

Het eerste wat u hoeft te doen is de plug-in voor Google Language Translatorinstalleren en activeren . Ga bij activering naar Instellingen »Google Language Translator om de plug-in te configureren.

Google Language Translator-plug-in

Met de plug-in kunt u de beschikbare talen selecteren met Google Translate. U kunt Google’s branding zelfs van vertalingen verwijderen. Dit is een zeer aanpasbare plug-in, dus u moet de instellingen doornemen en deze naar wens configureren.

Raadpleeg voor meer informatie onze tutorial over het toevoegen van Google Translate in WordPress met video- en tekstinstructies over het instellen van de plug-in.

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u een meertalige site in WordPress kunt maken. Bekijk ook ons ​​artikel over het installeren van WordPress in uw taal .

Als u op zoek bent naar een meertalig WordPress-thema dat ook wordt verwezen naar thema’s die klaar zijn voor vertaling, bekijk dan onze handleiding voor het vinden van voor WordPress-thema’s die klaar zijn voor vertaling en heeft ook een eenvoudige manier om bestaande WordPress-thema’s te vertalen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *