Hoe Google Analytics te installeren in WordPress voor beginners - DeLaatbusiness

Hoe Google Analytics te installeren in WordPress voor beginners

7 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u Google Analytics installeren in WordPress? Weten hoe uw publiek op uw website reageert, is cruciaal voor uw succes. De beste manier om je publiek te kennen, is via je verkeersstatistieken, en dit is wat Google Analytics GRATIS biedt. In dit artikel zullen we vertellen waarom Google Analytics belangrijk is en hoe u Google Analytics kunt installeren in uw WordPress-blog (stap voor stap).

Hoe Google Analytics te installeren in WordPress

Waarom is Google Analytics belangrijk voor bloggers?

Zodra u een blog start , is uw # 1 doel om meer verkeer en abonnees te krijgen. Google Analytics helpt u om gegevensgestuurde beslissingen te nemen door u de statistieken te tonen die er toe doen. Je kan zien:

Wie bezoekt uw website?

Dit deel van de analyse geeft antwoord op wat de geografische locatie van uw doelgroep is, welke browser de gebruiker heeft gebruikt om uw site te bezoeken en vele andere belangrijke informatie, zoals: schermresolutie, JavaScript-ondersteuning, Flash-ondersteuning, taal en meer.

Deze gegevens zijn uiterst nuttig en kunnen op verschillende manieren helpen. Wanneer u een aangepast ontwerp krijgt, kunt u de gebruikersgegevens gebruiken om ervoor te zorgen dat uw site compatibel is met uw doelgroep.

Als de meeste van uw gebruikers geen Flash-ondersteuning hebben, moet u het toevoegen van een Flash-element op uw site vermijden. Als de meeste van uw gebruikers een schermresolutie van 1280 hebben, zorg er dan voor dat uw ontwerp compatibel is met die resolutie of kleiner.

Wat doen mensen als ze op uw website zijn?

U kunt bijhouden waar de gebruiker op uw website naartoe gaat, hoelang blijven ze op uw website en wat is het bouncepercentage (het percentage gebruikers dat uw site bij het eerste bezoek verlaat).

Door deze informatie te gebruiken, kunt u het bouncepercentage verlagen en uw paginaweergaves verhogen.

Wanneer bezoeken mensen uw website?

Door te kijken naar de heetste uren van de dag voor uw site, kunt u het tijdstip kiezen waarop u uw bericht publiceert. Als die tijdzone niet compatibel is met die van jou, dan kun je je post plannen om dat uur te halen.

Hoe vinden mensen uw website?

Dit gedeelte van de analyse laat zien waar de gebruiker vandaan kwam (bijvoorbeeld: zoekmachines, directe links, verwijzingskoppelingen van een andere site).

Het laat ook zien welk percentage van je bezoekers uit elk van deze bronnen kwam. Google Analytics geeft u een overzicht van elk van deze categorieën. Als dit de categorie van de zoekmachine is, laat het zien welke zoekmachine u het meeste verkeer opleverde, Google, Yahoo, Bing enz.

De uitsplitsing van verwijzingsbronnen laat u zien met welke sites u het meest moet werken. Als uw belangrijkste verwijzingsbron Facebook is, moet u exclusieve Facebook-inhoud hebben om uw Twitter-publiek zich speciaal te laten voelen.

Als uw belangrijkste verwijzingsbron een externe website is, kunt u overwegen om een ​​partnerschap aan te gaan met die website (gastpostuitwisseling of iets anders).

Hoe kunnen mensen omgaan met uw inhoud?

Google Analytics geeft aan hoe uw gebruikers omgaan met de inhoud van uw site. Hier ziet u welk percentage van de gebruiker op welke link op uw site heeft geklikt en nog veel meer.

U kunt A / B-deeltests uitvoeren door inhoudsexperimenten in Google Analytics te maken om te begrijpen wat het beste werkt om uw doelen te bereiken.

Door de interactiviteit van de gebruiker te bekijken, kunt u uw inhoud bewerken voor uw gebruikers. Door de antwoorden op de bovenstaande vragen te bekijken, kunt u zich concentreren op de strategieën die voor uw site werken en de strategieën die niet werken elimineren.

Simpel gezegd, elimineer het giswerk en focus op statistieken die ertoe doen, zodat u data-gedreven beslissingen kunt nemen.

Video-instructies

Abonneer je op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, ga dan door met lezen.

Hoe aanmelden met Google Analytics

Stap 1: Eerst moet u een Google Analytics-account maken. Ga hiervoor naar de aanmeldingspagina van Google Analytics .

Je ziet een scherm zoals hieronder. Als je al een Google- of Gmail-account hebt, kun je dat gebruiken om in te loggen. Als u geen Gmail-account hebt, moet u zelf een account maken.

Aanmelden met Google Analytics

Stap 2: Nadat u bent ingelogd met uw Gmail-account, wordt u naar een scherm zoals hieronder gevraagd. Dit is waar u zich aanmeldt voor Google Analytics met uw Gmail-account.

Aanmelden bij Google Analytics

Stap 3: Op het volgende scherm krijgt u de keuze om te kiezen tussen een website of mobiele app. Zorg ervoor dat u een website selecteert.

Hierna moet u de accountnaam invoeren (dit is de Google Analytics-profielnaam voor deze website), de naam van de website, de URL van de website, het land en de tijdzone.

Stel uw Google Analytics-account in

Nadat u deze informatie hebt ingevoerd, klikt u op de knop ID ophalen. U krijgt de Google Analytics-termen en -service te zien die u moet accepteren, dus klik op de knop Ik ga akkoord.

Stap 4: Nu krijgt u uw Google Analytics-trackingcode te zien. U kunt deze trackingcode kopiëren, omdat u deze moet invoeren op uw WordPress-site, afhankelijk van de methode die u hieronder gebruikt.

Google Analytics-trackingcode

We raden u aan het analysebrowser-tabblad open te laten, omdat u dit mogelijk opnieuw moet bezoeken nadat u de code op uw WordPress-site hebt geïnstalleerd.

Nu u een Google Analytics-account heeft ingesteld, kunt u kijken hoe u Google Analytics in WordPress kunt installeren.

Hoe Google Analytics te installeren in WordPress

Er zijn veel verschillende manieren om Google Analytics in te stellen in WordPress. We zullen je drie verschillende methoden laten zien waarbij de eerste optie de gemakkelijkste is en de laatste de moeilijkste.

U kunt degene kiezen die het beste bij u past.

1. Google Analytics voor WordPress door MonsterInsights

MonsterInsights is de populairste plug-in voor Google Analytics voor WordPress. Meer dan 1 miljoen websites gebruiken het, waaronder Bloomberg, PlayStation, Zillow en meer.

Het is de gemakkelijkste en veruit de beste manier om Google Analytics toe te voegen aan WordPress (voor alle gebruikers, beginners en experts).

MonsterInsights heeft zowel een gratis versie als de Pro-versie. In deze zelfstudie gebruiken we de gratis versie van MonsterInsights.

U kunt de MonsterInsights Pro-versie gebruiken als u meer geavanceerde functies wilt, zoals het volgen van e-commerce, het bijhouden van advertenties, het bijhouden van auteursrechten, enz. Het proces om ze op te zetten is hetzelfde.

Laten we beginnen.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in MonsterInsights installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering zal de plug-in een nieuw menu-item met de naam ‘Insights’ toevoegen aan uw WordPress-beheerdersmenu. Je moet Insights »Instellingen bezoeken om de plugin-instellingen te configureren.

Op dit scherm moet u klikken op ‘Authenticeren met uw Google-account’ om Google Analytics te verbinden met uw WordPress-site.

Verifieer met uw Google-account

Hiermee wordt u omgeleid naar Google-accounts waar u wordt gevraagd om in te loggen of een Google-account te selecteren als u al bent aangemeld.

Log in of selecteer uw Google-account om door te gaan

Klik op ‘Volgende’ om verder te gaan.

Nu wordt u gevraagd om MonsterInsights toegang te geven tot uw Google Analytics-account.

Sta MonsterInsights toe om toegang te krijgen tot uw Google Analytics-account

Klik op de knop ‘Toestaan’ om verder te gaan.

De laatste stap is het selecteren van het profiel dat u wilt volgen. U moet hier uw website selecteren en vervolgens op de knop ‘Authenticatie voltooien’ klikken om door te gaan.

Selecteer uw website profiel

U wordt nu teruggeleid naar uw WordPress-site.

Dat is alles wat u met succes heeft geïnstalleerd en installeer Google Analytics op uw WordPress-site.

Houd er rekening mee dat Google Analytics enige tijd nodig heeft voordat uw statistieken worden weergegeven.

Het beste van MonsterInsights is dat u uw Google Analytics-rapport in uw WordPress-dashboard kunt bekijken. Ga eenvoudig naar de pagina Insights »Reports om een ​​snel overzicht van uw analysegegevens weer te geven.

MonsterInsights-rapporten

U kunt ook naar het tabblad Volgen gaan om de trackinginstellingen aan te passen op basis van uw behoeften:

MonsterInsights-tracking

Opmerking: MonsterInsights was voorheen bekend als Google Analytics voor WordPress door Yoast. De oprichter van WPBeginner, Syed Balkhi, heeft de plug-in in 2016 overgenomen en heeft deze omgedoopt in MonsterInsights. Nu maakt het deel uit van onze familie van premium WordPress-plug-ins .

2. Insert Headers and Footers plugin

Deze methode is niet zo goed als MonsterInsights omdat u geen geavanceerde volgconfiguratie kunt uitvoeren en u kunt Google Analytics-gegevens niet bekijken in uw WordPress-dashboard.

Eerst moet u de plug-in invoegbare kopteksten en voetteksten installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet je de pagina Instellingen »Kopteksten invoegen en voettekst gebruiken . Hier moet u de Google Analytics-code die u in stap 4 hebt gekopieerd, in het gedeelte kopteksten plakken.

Google Analytics-trackingcode toevoegen met de invoegtoepassing Insert Headers and Footers
Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

3. Installeer Google Analytics in WordPress Theme

Deze methode is alleen voor geavanceerde gebruikers die bekend zijn met code. Het is enigszins onbetrouwbaar omdat je code zal verdwijnen als je het thema verandert of bijwerkt. We raden bijna nooit aan om deze methode te gebruiken.

Als dit de eerste keer is dat u code aan uw WordPress-bestanden toevoegt, bekijk dan onze handleiding over het kopiëren van plakcodefragmenten in WordPress .

Voeg code toe in header.php bestand

Bewerk eenvoudig het bestand header.php in uw WordPress-thema en plak de code die u in stap 4 direct na de tag <body> hebt gekopieerd.

Vergeet niet om uw wijzigingen op te slaan en het bestand opnieuw te uploaden naar uw server.

Toevoegen via Functiesbestand

U kunt ook de trackingcode van Google Analytics toevoegen aan het WordPress-functiesbestand . Het voegt dan automatisch code toe aan elke pagina op uw WordPress-site.

U moet deze code toevoegen aan het functie.php- bestand van uw thema .

1
2
3
4
5
6
7
<?php
add_action('wp_head', 'wpb_add_googleanalytics');
function wpb_add_googleanalytics() { ?>
// Paste your Google Analytics code from Step 4 here
<?php } ?>

Rapporten bekijken op de Google Analytics-website

Google Analytics kan u een schat aan gegevens tonen die zijn verzameld uit uw statistieken. U kunt deze gegevens bekijken door naar uw Google Analytics-dashboard te gaan en op het rapporttabblad te klikken.

Google Analytics-rapporten

U ziet de ingebouwde Google Analytics-rapporten in de linkerkolom. Elke sectie is onderverdeeld in verschillende tabbladen en klikken op een tabblad zal deze uitbreiden om meer opties te tonen.

  • Het tabblad ‘ Doel ‘ toont rapporten om u te helpen uw gebruikers te begrijpen.
  • In acquisitierapporten wordt onderzocht waar uw gebruikers vandaan kwamen.
  • Gedragsrapporten geven een samenvatting van wat uw gebruikers doen nadat ze op uw site zijn aangekomen.
  • Conversierapporten laten zien hoe goed u presteert ten opzichte van uw doelen.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format