Hoe handelsmerk en auteursrecht De naam en het logo van uw blog - DeLaatbusiness

Hoe handelsmerk en auteursrecht De naam en het logo van uw blog

5 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je de naam en het logo van je blog een handelsmerk en copyright geven? Handelsmerken en auteursrechten beschermen uw merk en bedrijf tegen vele juridische uitdagingen. Dit omvat illegaal gebruik van uw auteursrechtelijk beschermd materiaal of de naam en het logo van uw merk. In dit artikel laten we u zien hoe u de naam en het logo van uw blog kunt handelsmerken en auteursrechtelijk beschermen om uw bedrijf te beschermen.

Handelsmerk en auteursrecht WordPress blog's naam en logo

Waarom zou u het handelsmerk en het auteursrecht uw blognaam en logo moeten geven?

Het registreren van een handelsmerk is niet verplicht om een ​​bedrijfswebsitete maken in de Verenigde Staten. Als u een kleine persoonlijke blog- of bedrijfswebsite uitvoert en geen plannen hebt om deze verder te laten groeien, zijn uw creatieve werken al beschermd door het auteursrecht.

Aan de andere kant, als u zaken doet in verschillende staten en van plan bent om verder te groeien, wordt het echt belangrijk om uw handelsmerk en auteursrecht te registreren.

Door uw handelsmerk en copyright te registreren, kunt u voorkomen dat anderen dezelfde of een soortgelijke bedrijfsnaam gebruiken. U kunt het exclusieve recht krijgen om uw handelsmerk voor zaken te gebruiken.

Het maakt je ook verantwoordelijk voor het afdwingen van het handelsmerk. Dit betekent dat als u iemand vindt die inbreuk maakt op uw rechten, u hen een stop- of opzeggingsbrief moet sturen en indien nodig verdere juridische stappen moet ondernemen.

Wat is het verschil tussen handelsmerk en auteursrecht?

Auteursrecht en handelsmerk beschermen beide uw intellectuele eigendomsrechten. Daarom verwarren mensen vaak de twee voorwaarden.

Wat is een auteursrecht?

Auteursrecht is van toepassing op creatieve werken, waaronder geschreven woord, tekst, afbeeldingen, illustraties, illustraties en meer. Zodra een werk in een tastbare vorm wordt gezet, wordt het beschermd door de auteursrechtwetten.

In eenvoudiger bewoordingen wordt alle oorspronkelijke inhoud van uw website beschermd door de auteursrechtwetgeving zonder dat u iets extra’s doet.

Wat is een handelsmerk?

Handelsmerken daarentegen zijn woordmerken, bedrijfsnamen, symbolen, geluiden of kleuren die goederen en diensten onderscheiden van producten die door anderen worden vervaardigd of verkocht en om de herkomst van de goederen aan te geven.

In gewone woorden, dit kan uw bedrijfsnaam, logo, merkmascotte of productnaam zijn. U kunt uw eigen naam echter niet registreren als een persoonlijk merk, tenzij het echt uniek en algemeen wordt erkend, zoals Marks & Spencer, Johnsons & Johnsons, Calvin Klein etc.

Het is belangrijk om te onthouden dat auteursrecht uw bedrijf of logo niet dezelfde bescherming biedt als het geregistreerde handelsmerk. Een deel of het geheel van uw auteursrechtelijk beschermde werk kan bijvoorbeeld worden gebruikt onder het principe van ‘redelijk gebruik’.

Geregistreerde handelsmerken kunnen niet worden gebruikt en bieden u de mogelijkheid uw merk te beschermen tegen bedriegers die soortgelijke namen gebruiken om uw potentiële klanten te misleiden.

Als u zich al als bedrijf in uw staat hebt geregistreerd, beschermt dit uw bedrijfsnaam niet automatisch als handelsmerk. In feite kan iemand dezelfde of soortgelijke naam als handelsmerk registreren en mogelijk voorkomen dat u het gebruikt.

Hoe een handelsmerk aan te vragen

Ten eerste moet u begrijpen wat u als een handelsmerk in uw aanvraag kunt indienen.

  • U kunt geen naam opgeven die iemand anders al gebruikt als handelsmerk.
  • Je naam kan niet te veel lijken op een bestaand merk
  • Het moet uniek zijn en niet te generiek

Vervolgens moet u de bestaande handelsmerken grondig doorzoeken met behulp van het Trademark Electronic Search System of TESS op de website van het United States Patent and Trademark Office.

Zoek handelsmerkdatabase TESS

Deze stap is erg belangrijk omdat het u geld kan besparen als iemand anders al hetzelfde merk heeft geregistreerd of heeft aangevraagd. U kunt zoeken naar woordmerken, woord- of ontwerpmerken of geavanceerde zoeken naar combinaties van vrije vormen.

Zoekhulpmiddelen voor handelsmerken gebruiken op TESS

Als het handelsmerk niet is geregistreerd, kunt u doorgaan en het handelsmerk aanvragen door een handelsplatform elektronisch aanvraagsysteem of TEAS te bezoeken op de USPTO-website.

Er zijn drie verschillende aanvraagformulieren beschikbaar met verschillende kosten. U vindt ook de informatie over welk formulier u moet kiezen voor uw toepassing op de pagina.

De aanvraagformulieren zijn vrij gedetailleerd en u moet alle verplichte velden invullen.

Nadat u het aanvraagformulier hebt verzonden, ontvangt u een e-mailbevestiging. Daarna moet je wachten op goedkeuring.

Het indienen van een handelsmerkaanvraag is een juridisch proces dat zorgvuldig moet worden afgehandeld. We raden aan een advocaat in te huren om u te helpen het handelsmerk aan te vragen. U kunt ook online juridische dienstverleners gebruiken, zoals CorpNet of LegalZoom , die kleine bedrijven en particulieren juridische diensten bieden tegen lage kosten.

Hoe auteursrecht het logo van uw blog?

Zoals we eerder vermeldden, worden alle creatieve werken automatisch beschermd door de auteursrechtwetten. Als u uw auteursrecht registreert, kunt u echter een extra beveiligingslaag toevoegen aan uw auteursrecht.

Afhankelijk van waar u zich bevindt, kunt u meestal online vinden waar en hoe u auteursrechten in uw regio kunt aanvragen. Het proces zou verschillen afhankelijk van de wetten en procedures van uw land.

Als u zich in de Verenigde Staten bevindt, kunt u auteursrechten aanvragen door naar de website van het United States Copyright Office te gaan .

U moet eerst de juiste categorie voor uw creatieve werk vinden. Als u bijvoorbeeld een copyright op uw logo toepast, klikt u op het gedeelte met de visuele kunst. Voor bloginhoud moet u de categorie ‘Andere digitale inhoud’ bezoeken.

Kies auteursrechtcategorie

Op de volgende pagina kunt u het aanvraagformulier downloaden met instructies die beschikbaar zijn in verschillende indelingen.

U kunt zich ook online aanmelden voor auteursrechtregistratie. U moet de exemplaren opgeven van het werk dat u probeert te beschermen. In het geval van een logo kunt u bijvoorbeeld hi-res-afbeeldingen leveren.

Nadat u het auteursrecht hebt aangevraagd, kan het lang duren voordat u het auteursrechtkantoor hoort, afhankelijk van het aantal toepassingen dat zij hebben.

Als u het proces ingewikkeld vindt, kunt u diensten gebruiken zoals CorpNetof LegalZoom , die goedkope juridische services voor kleine bedrijven en particulieren bieden.

Handhaving van uw handelsmerk en auteursrecht

Nadat u uw handelsmerk of auteursrecht hebt geregistreerd, bent u verantwoordelijk voor de bescherming tegen inbreuk. Hoewel het USPTO-kantoor niet toestaat dat iemand hetzelfde of een soortgelijk handelsmerk registreert, kunnen mensen het nog steeds gebruiken zonder zich te registreren.

De eerste stap bij het beschermen van uw handelsmerken en copyright is om duidelijk uw geregistreerde handelsmerken en auteursrechtelijke bescherming op uw website aan te geven.

Voorbeeld van het gebruik van copyright- en handelsmerksymbolen op een website

De handelsmerk- en auteursrechtsymbolen laten anderen weten dat ze uw beschermde eigenschappen niet voor zakelijke doeleinden kunnen gebruiken.

Als iemand uw blogcontent of -logo heeft gestolen, kunt u een stopzetting en een beëindigingsbrief sturen waarin u wordt gevraagd de inhoud te verwijderen. U kunt ook een DMCA-klacht (Digital Millennium Copyright Act) indienen bij hun hostingprovider en zoekmachines zoals Google om de gestolen inhoud te verwijderen.

We hebben ook een complete handleiding gemaakt over het voorkomen van het schrapen van bloginhoud in WordPress .

Als een bedrijf of blog begint met het gebruik van uw geregistreerde of in behandeling zijnde registratielogo, dan kunt u hen ook een kennisgeving van ophouden en verlaten sturen. U kunt ook juridische stappen ondernemen om indien nodig verdere actie te ondernemen.

Opmerking: niets in dit artikel mag worden beschouwd als juridisch advies. Neem voor elke verduidelijking contact op met een advocaat.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je de naam en het logo van je blog kunt gebruiken als handelsmerk en auteursrecht. U kunt ook onze gids over online geld verdienen zien om meer inkomsten uit uw blog te genereren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format