Hoe inspringende alinea's in te voegen in wordpress - DeLaatbusiness

Hoe inspringende alinea’s in te voegen in wordpress

3 min


108
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je spaties of inspringende alinea’s toevoegen in WordPress? Hoewel het grootste deel van uw tekst links uitgelijnd is, wilt u in sommige gevallen een alinea laten inspringen voor verbeterde typografie en betere leeservaring. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudige alinea’s in WordPress kunt laten inspringen.

Methode 1: De tekstknoppen inspringen in Visual Editor

Standaard zullen de meeste WordPress-thema’s paragrafen weergeven die links of rechts van rechts naar links zijn gemarkeerd.

Als u een alinea wilt laten inspringen, dan kunt u dat handmatig doen door te klikken op de knop vergroten inspringen in de visuele editor . Hiermee wordt links naast de alinea ruimte toegevoegd.

Verhoog de inspringing en verlaag de inspring-knoppen in de WordPress-editor

Als u meer dan één paragraaf wilt laten inspringen, moet u die alinea’s selecteren en vervolgens op de knop vergroten inspringen klikken.

U kunt meerdere keren op de invoegstip klikken om de spatiëring te vergroten. Als u bijvoorbeeld twee keer klikt, verdubbelt het de streepafstand.

U kunt de tussenruimte ook verkleinen door op de knop voor het verlagen van de inspringing te klikken.

Methode 2: Inspringen paragraaf Handmatig gebruik van Text Editor

Het gebruik van de inspringtekstknoppen in de visuele editor is de eenvoudigste manier om alinea’s in WordPress in te knippen. U kunt hiermee echter niet bepalen hoeveel ruimte u wilt toevoegen.

Meer geavanceerde gebruikers kunnen overschakelen naar de teksteditor en afstand handmatig toevoegen. Het enige wat u hoeft te doen is de tekst om de tag tags voor de alinea’s <p> en </ p> heen te laten lopen en vervolgens inline CSS als volgt aan de alinea-tekst toe te voegen :

<p style="padding-left:25px;">Your paragraph text goes here...</p>

U kunt alinea's handmatig inspreken met behulp van inline CSS

Met deze methode kunt u de afstand bepalen die u als inspringing wilt gebruiken. Deze methode zou het beste werken als u niet vaak paragrafen hoeft te laten inspringen. Als u echter vaak alinea’s inspringt, is dit geen ideale oplossing.

Methode 3: alleen de eerste regel van een alinea inspringen

Webpagina’s gebruiken geen traditionele alinea-tussenafstanden die worden gebruikt door tekstverwerkers of typografie, die alleen de eerste regel van de alinea inspringen.

Zelfs in WordPress, wanneer u een alinea inspringt, wordt de spatie toegevoegd aan de gehele alinea.

Alle regels worden beïnvloed in de alinea alinea

Sommige websites zoals nieuws, tijdschriftsites of literaire tijdschriften willen misschien een meer traditionele alinea-indeling toevoegen. In dat geval moet u aangepaste CSS toevoegen aan uw thema.

Eerst moet je Uiterlijk bezoeken »Aanpassen om WordPress thema-aanpasser te starten. Klik nu op het tabblad ‘Aanvullende CSS’.

Aangepaste CSS toevoegen in WordPress

Dit toont u een tekstvak in het linkerdeelvenster waar u uw aangepaste CSS kunt toevoegen. U moet deze CSS-code in het vak toevoegen.

1
2
3
p.custom-indent {
text-indent:60px;
}

Deze CSS-code vertelt gewoon aan browsers dat als een alinea een aangepaste-indent-klasse heeft, dan 60 px als tekst-inspringing toevoegen.

U kunt nu een bericht bewerken in WordPress en overschakelen naar de teksteditor. Verpak uw alinea vervolgens in de <p class = “custom-indent”> en </ p> tags als volgt:

<p class="custom-indent">Your paragraph text goes here...</p>

Als je klaar bent, kun je een voorbeeld van je bericht bekijken en zie je dat alleen de eerste regel van de alinea spatiëring ervoor heeft.

Alleen de eerste regel van een alinea in WordPress inspringen

Deze methode werkt netjes als u maar enkele paragrafen wilt laten inspringen. Als u deze stijl echter aan alle alinea’s op uw site wilt toevoegen, hoeft u alleen de aangepaste CSS als volgt te wijzigen:

1
2
3
article p {
text-indent:60px;
}

Deze CSS-regel zal automatisch de eerste regel van alle alinea’s in een WordPress- bericht of -pagina inspringen .

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het leren inspringen van alinea’s in WordPress. U kunt ook onze tips over het beheersen van de visuele editor van WordPress bekijken .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *