Hoe je het beste blogplatform kiest in 2019 - DeLaatbusiness

Hoe je het beste blogplatform kiest in 2019

10 min


100
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Ben je op zoek om je eigen blog te starten , maar weet je niet hoe je het beste blogplatform kiest? Het is een moeilijke keuze, omdat er verschillende blogplatforms zijn. Hoe kom je erachter welke de juiste is voor jou?

In dit artikel helpen we je het beste blogplatform te kiezen door de voor- en nadelen van de meest populaire blogsites te bespreken.

Hoe u het beste blogplatform kiest

Dit zijn de populaire blogplatforms die we in dit artikel zullen vergelijken. Als u geïnteresseerd bent in een bepaald platform, klikt u op de link om door te gaan in het artikel.

 1. WordPress.org
 2. Wix
 3. WordPress.com
 4. Blogger
 5. tumblr
 6. Medium
 7. Squarespace
 8. Joomla
 9. Geest
 10. weebly

Het beste blogplatform kiezen – Waar moet je op letten?

Voordat je in de lijst duikt, is het handig om te weten wat je zoekt in een blogplatform.

Als beginner wil je een blogplatform dat eenvoudig is in te stellen, een lage leercurve heeft en geen codeervaardigheden vereist.

Je moet ook nadenken over wat voor soort blog je wilt maken, nu en in de toekomst.

Naarmate uw blog groeit, wilt u misschien het uiterlijk van uw site wijzigen en meer functies toevoegen aan uw groeiende publiek. Dat betekent dat het belangrijk is om een ​​blogplatform te kiezen dat flexibel is, met ruimte om te groeien.

Beginnen met het verkeerde platform kan het erg moeilijk maken om later te schakelen.

Ten slotte is het slim om ervoor te zorgen dat u in de toekomst nog steeds de mogelijkheid hebt om geld te gaan bloggen .

Laten we met dit alles in gedachten de beste blogplatforms voor beginners vergelijken.

1. WordPress.org

WordPress.org Beste blog en website-platform

WordPress.org is ‘s werelds populairste blogsoftware. Begonnen in 2003, beheert WordPress nu meer dan 30% van alle websites op internet.

Opmerking: het is gemakkelijk om WordPress.org te verwarren met WordPress.com, een bloghostingservice die verderop in deze lijst wordt vermeld. Zie onze gids over het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com .

WordPress.org is een open source-gratis bloggingplatform waarmee je binnen enkele minuten je website of blog kunt bouwen.

Het is een door uzelf gehoste oplossing, wat betekent dat u zich moet aanmelden bij een WordPress-hostingprovider . WordPress is een geweldige optie als je volledige controle wilt hebben over de toekomst van je blog.

Pros

 • WordPress.org geeft u controle over elk aspect van uw website.
 • Je kunt je blog laten groeien en extra functies toevoegen, zoals forums , online winkel en betaald lidmaatschap . Dit maakt WordPress het beste blogplatform om geld te verdienen.
 • Er zijn duizenden gratis thema’s beschikbaar voor WordPress. Hiermee kunt u een prachtige website maken die zich onderscheidt van de massa.
 • U krijgt ook toegang tot meer dan 54.000 gratis plug-ins. Deze plug-ins zijn als apps voor uw WordPress-blog waarmee u functies zoals contactformulieren, galerijen, enz. Kunt toevoegen.
 • WordPress is zoekmachine vriendelijk . U kunt eenvoudig SEO-vriendelijke URL’s, categorieën en tags voor uw berichten maken. Bovendien zijn er een groot aantal geweldige SEO-plug-ins voor extra functies.

Cons

 • Het beheren van uw eigen website komt met een beetje een leercurve.
 • U moet uw eigen back-ups en beveiliging beheren.

pricing

WordPress-software is gratis , maar je moet een domeinnaam hebben (ongeveer $ 14,99 per jaar) en hosting (meestal vanaf $ 7,99 per maand).

U hebt een domeinnaam en webhosting nodig voor het starten van elk type website.

WPBeginner-gebruikers kunnen voor slechts $ 2,75 per maand aan de slag met Bluehost , een officiële door WordPress aanbevolen hostingprovider. Ze bieden onze gebruikers 60% korting op webhosting en een GRATIS domeinnaam.

Raadpleeg onze handleiding over het starten van een WordPress-blog voor complete stapsgewijze instructies.

2. Wix

Wix Best Blogging Platform en Website Builder

Wix is een gehost platform voor het bouwen van websites. Het biedt een eenvoudige manier voor kleine bedrijven om een ​​website te bouwen met behulp van slepen en neerzetten. U kunt ook een blog aan uw website toevoegen door de Wix Blog-app toe te voegen.

Wix.com werd in 2006 opgericht als een platform waar iedereen zijn eigen verbluffende website kon maken zonder codeervaardigheden. Het heeft momenteel meer dan 110 miljoen gebruikers over de hele wereld.

Pros

 • U kunt uw site aanpassen met behulp van tientallen sjablonen en apps van derden.
 • Bouw uw site met eenvoudige hulpmiddelen voor slepen en neerzetten; geen codeervaardigheden vereist.
 • De installatie is snel en eenvoudig.

Cons

 • Het gratis account is beperkt en toont Wix-merknamen en advertenties op uw site.
 • Gratis apps van derden zijn beperkt.
 • Nadat u een sjabloon hebt gekozen, kunt u deze niet meer wijzigen.
 • E-commercefuncties zijn beperkt tot betaalde plannen en zelfs die functies zijn beperkt.

Zie ons artikel over Wix vs WordPress voor een gedetailleerde vergelijking van de twee platforms.

pricing

De basis webbouwer van Wix is ​​gratis. Met een gratis Wix-account krijgt u een Wix-subdomein dat er als volgt uitziet: https://username.wixsite.com/example.

U kunt echter een aangepast domein toevoegen voor $ 4,50 per maand. Hun premium plannen beginnen bij $ 8,50 / maand en gaan omhoog naar $ 24,50 / maand.

3. WordPress.com

WordPress.com Beste blog en websiteplatform

WordPress.com is een bloghostingservice die wordt aangeboden door Automattic, een bedrijf dat is opgericht door Matt Mullenweg, mede-oprichter van WordPress.org.

WordPress.com biedt gratis een gratis basisbloghostingservice. U kunt extra opties aanschaffen, zoals een aangepaste domeinnaam, extra opslagruimte en andere premiumservices.

Begonnen in 2005 met als doel om WordPress-ervaring naar een groter publiek te brengen, WordPress.com is een goede blogsite voor gebruikers die niet de geavanceerde functies van self-hosted WordPress willen.

Pros

 • Geen installatie vereist.
 • Eenvoudig in gebruik en beheer.
 • Het is helemaal gratis als u tevreden bent met een WordPress.com-subdomein. Uw gratis website naam ziet er als volgt uit: https://example.wordpress.com.

Cons

 • Beperkte opties om uw site uit te breiden. Je kunt geen aangepaste thema’s en plug-ins gebruiken om je blog aan te passen.
 • Je kunt geen advertenties weergeven op je blog. In plaats daarvan geeft WordPress.com hun advertenties weer op uw gratis website.
 • U bent niet de eigenaar van uw blog en WordPress.com kan uw account opschorten als ze vinden dat u hun servicevoorwaarden schendt.

pricing

Het basis WordPress.com-account is gratis, maar het zal advertenties en branding van WordPress.com bevatten.

Je kunt voor $ 4 / maand (gefactureerd per jaar) upgraden naar hun persoonlijke abonnement om het WordPress.com-logo en advertenties van je website te verwijderen. U krijgt ook een aangepast domein (zoals www.uwsite.com).

Voor $ 8 / maand (jaarlijks gefactureerd) kunt u extra ontwerphulpmiddelen en extra opslagruimte krijgen.

Vanwege de gelijkenis in namen beginnen beginners vaak met WordPress.com omdat ze denken dat ze de krachtige WordPress.org-software gebruiken. Na het zien van de beperkingen, schakelen gebruikers vaak over van WordPress.com naar WordPress.org om meer functies en controle over hun website te hebben.

4. Blogger

Blogger Beste blogplatform

Blogger is een gratis blogservice van Google. Het biedt een snelle en gemakkelijke manier om een ​​blog te maken voor niet-technisch onderlegde gebruikers.

Blogger is een van de eerste blogplatforms die er bestaat. Het werd voor het eerst gelanceerd in 1999 door Pyra Labs. Later in 2003 heeft Google Blogger overgenomen en opnieuw ontworpen als het product dat we vandaag kennen.

Het enige dat u nodig heeft, is een Google-account om een ​​gratis blog op Blogger te starten.

Pros

 • Blogger is gratis.
 • Het is eenvoudig te gebruiken en te beheren zonder technische vaardigheden.
 • Heeft het extra voordeel van het robuuste, veilige platform en de betrouwbaarheid van Google.

Cons

 • U bent beperkt tot standaard bloggereedschappen en kunt geen nieuwe functies toevoegen naarmate uw blog in populariteit toeneemt.
 • Ontwerpopties zijn beperkt en er zijn minder sjablonen beschikbaar. Sjablonen van derden voor Blogger zijn vaak van lage kwaliteit.
 • Blogger ontvangt geen frequente updates of nieuwe functies.
 • Google kan uw blog op elk gewenst moment onderbreken of de Blogger-service zelfs geheel annuleren. (Ze hebben een geschiedenis van het verlaten van projecten zonder waarschuwing, zoals Feedburner .)

Voor meer voors en tegens van Blogger, zie onze vergelijking van WordPress vs Blogger (voors en tegens) .

Sommige gebruikers beginnen met Blogger omdat het gratis is, maar uiteindelijk als hun blog groeit, schakelen ze uiteindelijk over van Blogger naar WordPress om meer functies en controle over hun website te krijgen.

pricing

Blogger is gratis met een Blogger-subdomein zoals https://example.blogspot.com. Als u een aangepast domein wilt gebruiken, moet u kopen bij een domeinregistreerder van derden .

5. Tumblr

Tumblr bloggen en sociaal netwerkplatform

Tumblr is een beetje anders dan andere blogplatforms. Het is een microbloggingplatform met functies voor sociaal netwerken, waaronder het volgen van andere blogs, reblogging, ingebouwde hulpprogramma’s voor delen en meer.

Pros

 • Tumblr is gratis met een Tumblr-subdomein zoals https://example.tumblr.com. U kunt ook een premium aangepaste domeinnaam verbinden.
 • Het is heel gemakkelijk in te stellen en te gebruiken.
 • Het heeft een geïntegreerde sociale mediacomponent.
 • Als een microblogging-tool, maakt Tumblr het gemakkelijk om snel video’s, GIF’s, afbeeldingen en audioformaten te bloggen.

Cons

 • Tumblr wordt geleverd met een beperkte reeks functies die u niet kunt uitbreiden naarmate uw blog groeit.
 • Er zijn veel thema’s beschikbaar voor Tumblr, maar ze kunnen geen extra functies bieden.
 • Een back-up maken van je Tumblr-blog of het importeren ervan op andere platforms is moeilijk (zie onze handleiding over hoe je van Tumblr naar WordPress kunt gaan ).

pricing

Tumblr is gratis te gebruiken. U kunt een aangepast domein (apart verkrijgbaar) gebruiken voor uw Tumblr-blog en er zijn ook thema’s en apps van derden beschikbaar om te kopen.

6. Gemiddeld

Medium blogging-platform

Gelanceerd in 2012, is Medium uitgegroeid tot een gemeenschap van schrijvers, bloggers, journalisten en experts. Het is een eenvoudig te gebruiken blogplatform met beperkte functies voor sociaal netwerken.

Medium werkt ongeveer als een sociale netwerksite waar u een account kunt maken en uw artikelen kunt publiceren. Nadat je je hebt aangemeld, heb je een profieladres zoals dit: https://medium.com/@yourname. Maar u kunt uw eigen domein niet gebruiken.

Pros

 • Gemiddeld is eenvoudig in gebruik, zonder dat instellingen nodig zijn en geen codeervaardigheden vereist.
 • Hiermee kunt u een bestaande online community van mensen met vergelijkbare interesses bereiken.
 • U kunt zich alleen richten op schrijven, in plaats van een website te ontwerpen.

Cons

 • Functies zijn zeer beperkt in termen van ontwerp of het bouwen van een merk.
 • Medium bezit uw doelgroep, dus als u uw blog verliest, betekent dit dat u al uw volgers verliest.
 • U kunt uw eigen domeinnaam niet gebruiken. Je krijgt gewoon een profielpagina zoals op Facebook, bijvoorbeeld https://medium.com/@yourname.
 • U kunt uw eigen advertenties niet weergeven om geld te verdienen.

Zie onze gids over WordPress vs Medium voor meer gedetailleerde vergelijkingen – welke is beter? .

pricing

Medium is gratis te gebruiken.

Hoewel het platform er aanvankelijk aantrekkelijk uitziet, leidt het ontbreken van inkomsten genereren en controle ertoe dat de meeste mensen overstappen van Gemiddeld naar WordPress .

7. Squarespace

Squarespace Website Builder en Blog Platform

Squarespace is een website-opbouwservice waarmee u prachtige websites kunt maken met behulp van eenvoudige hulpprogramma’s voor slepen en neerzetten. Het richt zich op eigenaren van kleine bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om een ​​online aanwezigheid te creëren.

Gestart in 2003 beheert Squarespace momenteel miljoenen websites online.

Pros

 • Squarespace is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken voor beginners die niet erg technisch onderlegd zijn.
 • Het heeft prachtige professioneel ontworpen sjablonen.
 • Het biedt afzonderlijk een domeinnaam met SSL / HTTPs en eCommerce-winkels.

Cons

 • Squarespace is beperkt tot de functies die zijn ingebouwd in hun eigen platform.
 • Integraties zijn beperkt tot een beperkt aantal diensten en hulpmiddelen.

Zie onze gids over WordPress vs Squarespace voor een meer gedetailleerde vergelijking.

pricing

Squarespace heeft verschillende tariefplannen voor websites en online winkels.

Prijzen voor hun persoonlijke websiteplan beginnen bij $ 16 / maand, of $ 12 / maand als u het jaar van tevoren betaalt. Voor het businessplan begint de prijsstelling bij $ 26 / maand, of $ 18 per maand, gefactureerd per jaar.

Terwijl de prijs voor online winkels begint bij $ 26 per maand en tot $ 40 per maand.

Vaak overschakelen gebruikers van Squarespace naar WordPress om hun uitgaven te minimaliseren en meer functies op hun websites toe te voegen.

8. Joomla

Joomla Content Management System en Blog Platform

Joomla is een open source software content management systeem, net als WordPress.org. Het is ook een door uzelf gehoste oplossing, wat betekent dat u een domeinnaam en webhosting nodig heeft om deze te gebruiken.

Hoewel het maken van een blog in Joomla vergelijkbaar is met WordPress.org, is het Joomla-dashboard niet zo eenvoudig en eenvoudig als WordPress.

Joomla werd voor het eerst uitgebracht in 2005 en heeft nu meer dan 2 miljoen websites op internet.

Pros

 • Joomla is extreem krachtig en kan worden gebruikt om elke soort website of blog te bouwen.
 • U kunt kiezen uit honderden sjablonen om het ontwerp van uw site aan te passen.
 • Extensies (apps voor uw Joomla-site) zijn beschikbaar om meer functies toe te voegen.

Cons

 • De Joomla-community is veel kleiner dan de WordPress-community, dus er zijn minder thema’s en add-ons dan voor WordPress.
 • Ondersteuningsopties zijn beperkt tot ondersteuning door de gemeenschap. Betaalde ondersteuning is moeilijk te vinden en kan kostbaar zijn.
 • U bent verantwoordelijk voor het beheer van uw back-ups, updates en beveiliging.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u onze vergelijking van WordPress vs Joomla vs Drupal lezen .

pricing

Joomla is gratis, maar je hebt een domein nodig (ongeveer $ 14,99 / jaar) en hosting (meestal vanaf $ 7,99 / maand) om het te gebruiken. Als u SiteGround gebruikt , kunt u aan de slag voor $ 3,95 per maand, en krijgt u een gratis domein.

9. Geest

Ghost Simple Blogging Platform

Ghost is een minimalistisch bloggingplatform met functies die volledig gericht zijn op het schrijven van blogposts. Gestart in 2013, is Ghost beschikbaar als een gehost platform en als een software die je zelf kunt installeren / hosten. We zullen beide opties bekijken.

Pros

 • Gericht op bloggen en schrijven.
 • Schone, overzichtelijke en intuïtieve gebruikersinterface.
 • Geschreven in JavaScript, dus het is supersnel.
 • Geen installatie vereist voor de gehoste versie.

Cons

 • Niet gemakkelijk aan te passen met apps.
 • De vereenvoudigde gebruikersinterface betekent dat opties zeer beperkt zijn.
 • Niet genoeg thema’s om het uiterlijk van uw site te veranderen.
 • Gecompliceerde installatie als u het zelf installeert.

Bekijk onze vergelijking van WordPress vs Ghost voor meer informatie over het onderwerp.

pricing

De zelf-gehoste versie heeft een aangepast domein (ongeveer $ 14,99 / jaar) en webhosting nodig (vanaf ongeveer $ 7,99 / maand).

De prijs voor de gehoste versie begint bij $ 29 / maand voor 2 personeelsgebruikers met een weergavelimiet van 100.000 pagina’s. Tenzij u een aangepast domein koopt van een externe domeinregistreerder , is uw blog een Ghost-subdomein dat eindigt op ghost.io.

10. Weebly

Weebly Blogging Platform

Weebly is een volledig gehost platform waarmee u uw website kunt bouwen met slepen en neerzetten. Het wordt geleverd met tientallen kant-en-klare thema’s die u kunt aanpassen met behulp van hun webinterface.

Pros

 • Eenvoudig te gebruiken website builder voor slepen en neerzetten zonder technische vaardigheden vereist.
 • Snelle en eenvoudige installatie, omdat Weebly uw site voor u host.
 • Met het gratis plan van Weebly kunt u de service uitproberen voordat u koopt.

Cons

 • Ingebouwde functies zijn beperkt en u kunt geen nieuwe functies toevoegen.
 • Beperkte integratie met platforms van derden.
 • Het exporteren van uw site van Weebly naar een ander platform is moeilijk.

Zie onze vergelijking van WordPress vs Weebly voor meer informatie over dit onderwerp .

pricing

Weebly is gratis te gebruiken met een Weebly-subdomein dat er als volgt uitziet: https://example.weebly.com.

Weebly biedt ook verschillende tariefplannen voor websites en online winkels.

Voor websites gaan de betaalde abonnementen van Weebly van $ 5,00 / maand en bevatten beperkte functies. Als u alle beschikbare functies wilt ontgrendelen, kunt u maximaal $ 25,00 per maand betalen.

Voor online winkels zijn er drie soorten tariefplannen die $ 12 / maand, $ 25 / maand en $ 38 / maand kosten.

Onze keuze voor het beste blogplatform

Wij geloven dat WordPress.org beter presteert dan alle andere blogsites. Het is krachtig, gemakkelijk te gebruiken, betaalbaar en de meest flexibele van alle beschikbare blogplatforms. Hier zijn alle redenen waarom u WordPress zou moeten gebruiken .

Om u te helpen een eigen WordPress-site op te zetten, hebben we een complete handleiding gemaakt voor het starten van een blog in 7 eenvoudige stappen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het kiezen van het beste blogplatform voor je volgende blog. 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format