Hoe maak je een gratis zakelijk e-mailadres in 5 minuten (stap voor stap) - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

Hoe maak je een gratis zakelijk e-mailadres in 5 minuten (stap voor stap)

11 min


130
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u gratis een professioneel (gratis) zakelijk e-mailadres maken? 

Wat is een zakelijk (gratis) e-mailadres en waarom hebt u het nodig?

Een professioneel zakelijk e-mailadres heeft uw bedrijfsnaam in plaats van het generieke Gmail- of Yahoo-account, bijvoorbeeld: john@stargardening.com

De meeste beginners gebruiken generieke gratis zakelijke e-mailaccounts zonder een domeinnaam die niet erg professioneel is. Bijvoorbeeld: john.smith2019@gmail.com of jsmithfromstargardening@yahoo.com.

Aangezien iedereen deze generieke e-mailaccounts kan maken, wordt het voor klanten en andere bedrijven moeilijker om dergelijke e-mailadressen te vertrouwen als legitieme zakelijke e-mailaccounts.

Hieronder vindt u de 4 belangrijkste redenen waarom u een professioneel e-mailadres voor uw bedrijf nodig heeft:

 • Een zakelijk e-mailadres op maat ziet er professioneler uit.
 • Het is ook kort en gemakkelijk te onthouden.
 • Een professioneel zakelijk e-mailadres helpt u het vertrouwen van klanten als een legitiem bedrijf te verdienen.
 • Door e-mails met uw eigen bedrijfsnaam te verzenden, kunt u uw merk promoten bij elke e-mail die u verzendt.

Het beste deel is dat je je eigen zakelijke e-mailadres gratis kunt krijgen, wat betekent dat er geen excuus is om het niet te krijgen.

Als u wilt dat uw klanten en andere bedrijven u serieus nemen, moet u onmiddellijk een professioneel zakelijk e-mailadres gaan gebruiken.

Wat heb je nodig om een ​​zakelijk e-mailadres te maken?

U moet een domeinnaam en een website hebben om een ​​gratis zakelijk e-mailadres te maken. Heb je nog geen website? neem contact op met mij (erwin@delaatbusiness.com) als je wilt dat ik een website/webshop voor je maak. 

Daarna hebt u een e-mailserviceprovider nodig om uw zakelijke e-mails af te handelen.

Er zijn een paar verschillende oplossingen die u kunt gebruiken om een ​​professioneel zakelijk e-mailadres te maken.

We zullen u twee verschillende methoden laten zien, en u kunt degene kiezen die het beste bij u past.

Methode 1. Een zakelijk e-mailadres maken met Google workspace

Google biedt professionele zakelijke e-mailadressen met Google workspace , waaronder Gmail, Documenten, Drive en Agenda voor bedrijven.

Deze methode is niet gratis, maar u kunt Gmail gebruiken voor uw zakelijke zakelijke e-mail met uw eigen bedrijfsnaam.

Hoewel er een kleine kost is, heeft dit vele voordelen:

  • Je gebruikt de vertrouwde interface van Gmail en apps om e-mails te verzenden en ontvangen.
  • Google heeft een veel betere technologie die ervoor zorgt dat uw e-mails meteen worden afgeleverd en dat ze niet in spammappen terechtkomen.
  • Uw websitehostingbedrijf heeft gedeelde serverbronnen. Dit betekent dat ze niet willen dat je te veel e-mails verzendt. Met Gmail daarentegen kun je tot 2000 e-mails per dag verzenden.
  • Toegang tot 30gb cloudopslag
  • Videoconferenties tot en met 100 mensen

.

Laten we echter eens kijken hoe u een zakelijk e-mailadres kunt instellen met behulp van Google workspace

Stap 1. Meld u aan voor een Google workspace account

Het basisplan van Google workspace kost $ 5 per gebruiker per maand. Het geeft je toegang tot Gmail, Documenten, Drive, Agenda en audio / video-conferencing met 30 GB aan cloud-opslag voor elke gebruiker.

U hebt ook een domeinnaam nodig, die u tijdens de aanmelding kunt kopen. Als u al een domeinnaam en een website heeft, kunt u uw bestaande domein gebruiken met G Suite.

Ga om aan de slag te gaan naar de Google workspace-website en klik op de knop Aan de slag.

Ga aan de slag met G Suite

Op het volgende scherm wordt u gevraagd uw bedrijfsnaam, het aantal werknemers en het land waar u zich bevindt in te voeren. U kunt alleen kiezen voor 1 gebruikersaccount, of het aantal werknemers kiezen.

Voer bedrijfsnaam en gebruikers in

Opmerking: voor elk gebruikersaccount worden kosten in rekening gebracht, dus het is beter om klein te beginnen. U kunt altijd meer gebruikers toevoegen als dat nodig is.

Klik op de volgende knop om door te gaan.

Bij de volgende stap wordt u gevraagd uw persoonlijke contactgegevens in te voeren, inclusief naam en e-mailadres.

zakelijk emailadres maken

Hierna wordt u gevraagd om een ​​domeinnaam te kiezen. Als u al een domeinnaam heeft, klik dan op ‘Ja ik heb er een die ik kan gebruiken’.

Als u geen domein heeft, klik dan op ‘Nee, ik heb er één nodig’ om een ​​domeinnaam te registreren.

Kies een domeinnaam

Als u een nieuwe domeinnaam moet registreren, worden er kosten in rekening gebracht voor het registreren van een nieuwe domeinnaam. De kosten van een domeinnaam worden op het scherm weergegeven en beginnen meestal vanaf $ 14,99.

Als u een bestaande domeinnaam gebruikt, moet u verifiëren dat u de eigenaar bent van die domeinnaam. We zullen je laten zien hoe je dat later in dit artikel kunt doen.

Na het kiezen van uw domeinnaam, wordt u gevraagd om uw gebruikersaccount aan te maken door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Deze gebruikersnaam is ook uw eerste zakelijke e-mailadres, dus u moet een gebruikersnaam kiezen die u wilt gebruiken als uw zakelijke e-mailadres.

Maak een account aan

Hierna ziet u een succesbericht en een knop om door te gaan met de installatie.

Ga door met het instellen

Stap 2. Zakelijke e-mail instellen met google workspace

In deze stap voltooit u de G Suite-configuratie door gebruikers toe te voegen en deze aan te sluiten op uw website of domeinnaam.

Op het instellingenscherm wordt u gevraagd om meer mensen aan uw account toe te voegen. Als u meer accounts voor uw werknemers of afdelingen wilt maken, kunt u dat hier doen.

U kunt ook gewoon klikken op ‘Ik heb alle gebruikers-e-mailadressen toegevoegd’ en op de volgende knop klikken.

Vergeet niet dat u altijd meer gebruikers aan uw account kunt toevoegen en hun e-mailadressen later kunt maken wanneer dat nodig is.

Voeg gebruikers toe

Als u G Suite met een bestaande domeinnaam gebruikt, wordt u gevraagd om te bevestigen dat u de eigenaar bent van die domeinnaam. Om dat te doen, ziet u nu een HTML-codefragment dat u aan uw website moet toevoegen.

zakelijk e-mailadres maken

Er zijn ook andere manieren om uw eigendom te verifiëren. U kunt een HTML-bestand uploaden naar uw website met behulp van een FTP-client of een app voor bestandsbeheer in het dashboard van uw hostingaccount.

Als u geen website heeft, kunt u de MX Record-methode gebruiken om uw eigendom van de domeinnaam te verifiëren. Je zult stap voor stap instructies zien om dat te doen als je eenmaal voor deze methode hebt gekozen.

In het belang van dit artikel gaan we ervan uit dat je al een WordPress-website hebt en laten we je zien hoe je het verificatie HTML-codefragment in WordPress kunt toevoegen.

Ga eerst naar het admin-gedeelte van uw WordPress-website om de Insert Headers and Footer- plug-in te installeren en activeren .

Ga bij activering naar Instellingen »Kop- en voettekst invoegen en plak de HTML-code die u vanuit G Suite hebt gekopieerd in het gedeelte ‘Scripts in kop’.

zakelijk emailadres maken

Vergeet niet op de knop ‘Opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

Schakel nu terug naar uw G Suite-configuratiescherm en klik op het selectievakje met de tekst ‘Ik heb de metatag aan mijn startpagina toegevoegd’.

Controleer de domeinnaam

Hierna wordt u gevraagd om MX-recordvermeldingen in te voeren voor uw domeinnaam. We zullen je laten zien hoe je dat in de volgende stap doet.

Stap 3. Domein MX-records toevoegen

Opmerking: deze sectie is bedoeld voor gebruikers met bestaande domeinnamen en websites. Als u via Google een nieuwe domeinnaam heeft geregistreerd, hoeft u dit niet te lezen.

Domeinnamen vertellen internet-servers waar ze informatie moeten zoeken. Aangezien uw domeinnaam niet bij Google is geregistreerd, bereiken uw e-mails uw domeinnaam, maar niet de Google-servers.

U moet de juiste MX-records instellen voor uw domeinnaaminstellingen, zodat de servers van Google e-mails voor uw bedrijf kunnen verzenden en ontvangen.

Om dat te doen, moet u inloggen op uw webhostingaccount of uw domeinregistraraccount .

In ons artikel laten we u zien hoe u MX-records toevoegt in Bluehost , maar de basisinstellingen zijn hetzelfde voor alle hosts en domeinregistreerders. Kortom, u zoekt naar DNS-instellingen onder uw domeinnaam.

Log in op uw Bluehost-hostingdashboard en klik op ‘Domeinen’. Selecteer op de volgende pagina uw domeinnaam en klik vervolgens op de koppeling ‘Beheren’ naast de optie DNS Zone Editor.

zakelijk e-mailadres maken

Bluehost opent nu uw DNS-zone-editor. U moet terugschakelen naar het instellingenscherm van G Suite en het selectievakje ‘Ik heb het dashboard van mijn domeinnaam geopend’ selecteren.

MX-records van G Suite

Het toont u nu de MX-records die u moet invoeren. U ziet ook een koppeling naar de documentatie die u laat zien hoe u deze records kunt toevoegen aan tientallen hosting- en domeinserviceproviders.

Hier is hoe u deze informatie aan uw Bluehost DNS-instellingen toevoegt:

MX-records toevoegen in Bluehost

Klik op ‘Record toevoegen’ om het op te slaan. Herhaal daarna het proces om alle vijf regels als MX-records toe te voegen.

Als u klaar bent, schakelt u terug naar G Suite-instellingen en vinkt u het selectievakje aan naast ‘Ik heb de nieuwe MX-records gemaakt’.

zakelijk emailadres maken

U wordt gevraagd om bestaande MX-records te verwijderen die nog steeds verwijzen naar uw websitehosting of domeinnaamregistrar.

Hiertoe moet u terugschakelen naar uw DNS-zone-editor en naar beneden scrollen naar het gedeelte MX-records. U ziet de MX-records die u eerder hebt gemaakt, samen met een ouder MX-record dat nog steeds naar uw website verwijst.

Verwijder oude MX-records

Klik op de knop Verwijderen naast de oude MX-record om deze te verwijderen.

Schakel daarna terug naar het configuratiescherm van G Suite en vink het selectievakje aan met de melding ‘Ik heb bestaande MX-records verwijderd’.

Sla MX-records op

U wordt nu gevraagd om uw MX-records op te slaan. Voor sommige providers zijn ze na het toevoegen van MX-records al opgeslagen, voor andere moet u mogelijk MX-records handmatig opslaan.

Nadat u MX-records heeft opgeslagen, vinkt u het selectievakje ‘Ik heb MX-records opgeslagen’ aan in G Suite-configuratie.

zakelijk emailadres maken

Hierna moet u klikken op ‘Verifieer domein en stel e-mail in’ om de setup-wizard te verlaten.

Stap 4. E-mail beheren in Google workspace

G Suite maakt het super eenvoudig om uw e-mailaccount te beheren. Je kunt eenvoudig de Gmail-website bezoeken om je e-mail te checken of de officiële Gmail-apps op je telefoon te gebruiken om e-mails te verzenden en ontvangen.

U moet inloggen met uw zakelijke e-mailadres als uw gebruikersnaam.

Ga naar de beheerdersconsole van G Suite om meer zakelijke e-mailadressen te maken . Hier kunt u nieuwe gebruikers toevoegen, betalingen uitvoeren en uw G Suite-accountinstellingen aanpassen.

zakelijk emailadres maken

Methode 2. Gratis een zakelijk e-mailadres maken

Deze methode is eenvoudig en beschikbaar voor bijna iedereen die een website heeft. Hiermee kunt u gratis een zakelijk e-mailadres maken.

Wanneer u een website voor kleine bedrijven maakt , moet u een domein kopen en aanmelden voor webhosting.

Wat de meeste beginners niet weten, is dat veel WordPress-hostingbedrijvengratis zakelijke e-mailfuncties bieden als onderdeel van het pakket.

Normaal gesproken kost een domeinnaam 14,99 per jaar en begint het hosten van websites vanaf $ 7,99 per maand. Als u een betaalde e-mailservice zou gebruiken, kunt u nog eens $ 5 per e-mailaccount toevoegen.

Bij bluehost krijg je een gratis zakelijk e-mail account bij een hostingplan voor maar 3,95 per maand. Bij Bluehost kun je echter geen .nl domein registeren dit kun je doen bij bijvoorbeeld www.mijndomein.nl

Vervolgens kun je dan In de nameserver van je domein bluehost als host instellen.

Hieronder vindt u de complete stapsgewijze instructies om uw gratis zakelijke e-mailadres te maken met Bluehost.

Stap 1. Stel uw bedrijfsadres in (domeinnaam)

Eerst moet je de Bluehost- website bezoeken en op de groene ‘Nu aan de slag’-knop klikken.

zakelijk e-mailadres maken

Dit brengt u naar een prijspagina waar u op de knop ‘Selecteren’ onder het plan dat u wilt gebruiken, klikt.

Basic- en Plus-plannen zijn het populairst bij kleine bedrijven die net van start gaan.

Selecteer een plan

Nadat u uw plan hebt geselecteerd, wordt u gevraagd om uw domeinnaam te kiezen. U moet uw bedrijfsnaam invoeren en op de knop ‘Volgende’ klikken.

zakelijk e-mailadres maken

Bluehost zal nu controleren om te zien of een domeinnaam die overeenkomt met uw bedrijfsnaam beschikbaar is. Als dit niet het geval is, wordt er een aantal alternatieve suggesties weergegeven of kunt u zoeken naar een andere domeinnaam.

Hier zijn enkele snelle tips voor het kiezen van de perfecte domeinnaam voor uw zakelijke e-mailadres.

 • Kies altijd een .com domeinnaam. Bekijk ons ​​artikel over het verschil tussen .com vs .net-domeinnamen voor meer informatie.
 • Houd uw domeinnaam kort, gemakkelijk te onthouden en uit te spreken.
 • Gebruik geen getallen of koppeltekens in uw domeinnaam
 • Gebruik trefwoorden en de bedrijfslocatie in uw domeinnaam om deze uniek te maken. Als stargardening.com bijvoorbeeld niet beschikbaar is, zoek dan naar stargardeninghouston.com

Het kiezen van een goede domeinnaam is cruciaal voor uw bedrijf, maar besteed daar niet te veel tijd aan, anders komt u nooit voorbij deze stap.

Nadat u uw domeinnaam heeft gekozen, moet u uw accountinformatie toevoegen en de pakketinformatie voltooien om het proces te voltooien.

Op dit scherm ziet u optionele extra’s die u kunt aanschaffen. We raden u niet aan ze op dit moment te kiezen. Als je ze nodig hebt, kun je ze later altijd vanuit je account toevoegen.

zakelijk e-mailadres maken

Ten slotte moet u uw betalingsinformatie invoeren om de aankoop te voltooien.

U ontvangt een e-mail met details over hoe u zich kunt aanmelden bij uw webhostingcontrolepaneel. Hier beheert u alles, inclusief websitebeheer, zakelijke e-mailaccounts en andere instellingen.

Stap 2. Uw gratis e-mailadres voor uw bedrijf maken

In het dashboard van uw hostingaccount moet u klikken op het gedeelte ‘E-mail’ en vervolgens klikken op het tabblad ‘E-mailaccount toevoegen’.

Voeg een nieuw e-mailaccount toe

Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in voor uw e-mailaccount en klik vervolgens op de knop ‘Account maken’.

Bluehost zal nu het e-mailaccount maken en u ziet een succesbericht.

Stap 3. Uw zakelijke e-mailaccount gebruiken

Nu u uw gratis zakelijke e-mailaccount hebt gemaakt, is de volgende stap hoe u deze kunt gebruiken om e-mails te verzenden en ontvangen.

Schakel in het gedeelte ‘E-mail’ van uw hostingaccount naar het tabblad ‘E-mailaccounts’. U ziet daar uw nieuw aangemaakte e-mailadres.

Beheer uw e-mailaccount

U kunt klikken op de link ‘Webmail openen’ en Bluehost zal u naar een webmail-interface leiden. Dit is een goede optie als u geen e-mailclient op uw desktop of mobiel wilt gebruiken.

Het nadeel is dat je telkens moet inloggen op je hostingaccount als je je e-mail wilt checken. Een betere manier is om op apparaten verbinding te maken en vervolgens op de koppeling “E-mailclient instellen” te klikken.

Bluehost zal u de informatie tonen die nodig is om uw zakelijke e-mailadres te gebruiken bij elke e-mailclient of app. U kunt deze informatie gebruiken om uw zakelijke e-mail in Outlook, Gmail of een andere Mail-app in te stellen voor uw mobiele telefoon of desktop.

Opmerking: het proces voor het maken van een zakelijke e-mail is vrijwel hetzelfde met andere hostingbedrijven die cPanel aanbieden zoals SiteGround , HostGator en InMotion Hosting .

Veelgestelde vragen over zakelijke e-mailadressen

Hieronder volgen enkele van de meest gestelde vragen van onze gebruikers over zakelijke e-mailadressen en hoe deze te gebruiken.

1. Kan ik gratis aangepaste e-mailadressen voor mijn bedrijf maken?

Als u Bluehost gebruikt , kunt u natuurlijk doorgaan en meer e-mailaccounts gratis maken (u krijgt 5 e-mailaccounts met basis- en onbeperkte accounts met plus- en keuzeresultaten plus plannen).

Als u Google workspace gebruikt, kunt u e-mailaliassen maken die afzonderlijke adressen voor hetzelfde e-mailaccount zijn. Als u echter een ander e-mailaccount of een nieuwe werknemer wilt toevoegen, worden er kosten in rekening gebracht op basis van uw plan.

2. Kan ik gratis zakelijke e-mail zonder domein maken?

Nee, u kunt geen gratis zakelijke e-mailaccount zonder domein maken. U kunt een gratis e-mailaccount maken met Gmail of Hotmail, maar uw bedrijfsnaam wordt niet gebruikt, dus deze wordt door klanten en andere bedrijven niet als een zakelijk e-mailadres beschouwd.

3. Kan ik desktop- en mobiele e-mail-apps gebruiken met mijn eigen aangepaste e-mailadres?

Ja, u kunt uw zakelijke e-mailadres gebruiken met elke desktop- of mobiele e-mail-app. De meeste van deze apps kunnen automatisch de e-mailinstellingen achterhalen. U kunt deze instellingen ook verkrijgen in Bluehost- of G Suite-documentatie.

4. Kan ik mijn gratis zakelijke e-mailaccount indien nodig schakelen naar een andere provider?

Ja, u kunt overschakelen naar een andere e-mailservice, websitehosting of domeinregistreerder en uw zakelijke e-mailadres meenemen.

5. Wat zijn voorbeelden van zakelijke e-mailadressen die ik zou moeten gebruiken?

Het hangt af van uw zakelijke behoeften. Bijvoorbeeld:

   • U kunt een aangepaste gemerkte e-mail voor uzelf of individuele werknemers maken, zoals: john@stargardening.com
   • U kunt een zakelijke e-mailaccount instellen voor afdelingen zoals verkoop, ondersteuning, HR, etc. sales@stargardening.com

6. Kan ik een gratis zakelijk e-mailadres maken zonder een website te maken?

Ja, dat kan. U zult echter nog steeds moeten betalen voor websitehosting omdat u de e-mailservice en domeinnaam gratis ontvangt met uw hostingpakket.

Nadat u zich hebt aangemeld, kunt u een domein kiezen en vervolgens uw e-mailadres maken.

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het maken van een gratis zakelijk e-mailadres of het maken van een professioneel bedrijfsadres met G Suite.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *