Hoe trefwoorden en metabeschrijvingen in WordPress toe te voegen - DeLaatbusiness

Hoe trefwoorden en metabeschrijvingen in WordPress toe te voegen

4 min


121
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u trefwoorden en metabeschrijvingen op de juiste manier toevoegen in WordPress? Meta-trefwoorden en metabeschrijvingen stellen u in staat de SEO van uw website te verbeteren. In dit artikel laten we u zien hoe u meta-trefwoorden en metabeschrijvingen op de juiste manier kunt toevoegen in WordPress.

Waarom zoekwoorden en metabeschrijvingen toevoegen in WordPress?

Met trefwoorden en beschrijvingen kunt u zoekmachines meer vertellen over de inhoud van uw berichten en pagina’s.

Zoekwoorden zijn belangrijke woorden of woordgroepen waarnaar mensen waarschijnlijk zoeken als ze op zoek zijn naar de inhoud die u publiceert. Metabeschrijving is een korte beschrijving van waar uw pagina of bericht over gaat.

Beschrijving gebruikt door zoekmachines

Meta-trefwoorden en -beschrijving zijn in feite HTML-metatags en ze gaan naar de koptekst van uw website. WordPress SEO-plug-ins maken het super gemakkelijk voor u om ze toe te voegen vanuit uw WordPress- beheergebiedvoor elk bericht en elke pagina op uw website.

Hoe belangrijk zijn meta-trefwoorden en beschrijvingen voor SEO?

Zoekmachines delen niet precies hoeveel gewicht ze toekennen aan zoekwoorden of een beschrijving. Het is echter vrij duidelijk dat ze belangrijk zijn en je helpen beter te rangschikken.

Sommige SEO-experts zijn van mening dat zoekwoorden helemaal niet belangrijk zijn. Zelfs Google zegt dat ze geen belang hechten aan meta-trefwoorden. Andere SEO-experts zijn het echter niet eens en adviseren gebruikers om meta-zoekwoorden toe te voegen.

Aan de andere kant is een metabeschrijving erg belangrijk omdat je deze kunt gebruiken om de aandacht van de gebruiker te trekken.

Dit gezegd hebbende, laten we eens kijken naar hoe gemakkelijk trefwoorden en metabeschrijvingen kunnen worden toegevoegd in WordPress.

Opmerking: in het belang van deze tutorial gebruiken we de Yoast SEO- plug-in. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor meer informatie over het installeren en instellen van Yoast SEO-plug-ins voor WordPress .

Video-instructies

Abonneer je op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, ga dan door met lezen.

Schakel Meta Keywords Support in Yoast SEO in

Yoast SEO wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor beschrijving en meta-trefwoorden. De functie meta-sleutelwoorden is standaard uitgeschakeld.

Eerst moet u het inschakelen om meta-trefwoorden te gebruiken op uw WordPress-site.

U begint met een bezoek aan SEO »Dashboard- pagina en vervolgens op het tabblad ‘Functies’.

Geavanceerde instellingenpagina's

Nu moet u klikken op ‘Ingeschakeld’ onder ‘Geavanceerde instellingen pagina’s’ optie en dan klikken op veranderingen opslaan knop om uw wijzigingen op te slaan.

De Yoast SEO-instellingenpagina wordt nu opnieuw geladen en u zult nog veel meer opties kunnen zien in het SEO-menu.

Headover naar SEO »Titles & Meta- pagina en klik vervolgens op het tabblad ‘Anders’.

Schakel meta-zoekwoorden in

Nu moet u klikken op ‘Ingeschakeld’ onder ‘Gebruik meta keywords tag?’ optie en klik vervolgens op de knop Wijzigingen opslaan.

U hebt succesvol ondersteuning voor meta-zoekwoorden ingeschakeld in Yoast SEO-plug-in voor WordPress. U kunt nu meta-trefwoorden toevoegen aan uw berichten en pagina’s .

Zoekwoorden en beschrijvingen voor WordPress Posts / Pages

Eerst moet je een bericht of pagina bewerken waaraan je trefwoorden en metabeschrijvingen wilt toevoegen.

Blader een beetje naar ‘Yoast SEO’ metabox onder de berichteditor.

U ziet de titel van uw site en automatisch gegenereerde beschrijving als een fragment. Daaronder ziet u het veld Meta-trefwoorden.

Meta-trefwoorden toevoegen in Yoast SEO voor WordPress

U moet uw zoekwoorden invoeren, gescheiden door een komma. Gebruik niet meer dan 10 trefwoorden of zinsdelen.

Zorg ervoor dat u alleen zoekwoorden gebruikt die relevant zijn voor uw inhoud en dat u al die zoekwoorden of zinsdelen in uw artikel hebt gebruikt.

Nu moet u op de knop ‘Fragment bewerken’ klikken en de beschrijving van uw site invoeren. Hiermee wordt het voorbeeld van het fragment omgezet in een bewerkbaar gebied.

Bewerk beschrijving

Zorg ervoor dat u uw hoofdsleutelwoord minstens één keer in uw beschrijving gebruikt.

Klik daarna op de knop ‘Fragment bewerken’ als u klaar bent. Je kunt nu je aangepaste beschrijving in het fragmentvoorbeeld zien.

Gefeliciteerd, je hebt meta-trefwoorden en een beschrijving toegevoegd aan je WordPress-bericht. U kunt nu uw bericht of pagina opslaan of publiceren.

Trefwoorden en metabeschrijving toevoegen voor de startpagina

U kunt ook trefwoorden en een beschrijving toevoegen voor de startpagina van uw site in WordPress. Hier is hoe dat te doen met behulp van Yoast SEO plug-in.

Ga naar de pagina SEO »Titels en metas en klik vervolgens op het tabblad ‘Homepage’. Hier kunt u een aangepaste titel, beschrijving en meta-zoekwoorden toevoegen voor de startpagina van uw site.

startwoorden en beschrijving

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Meta-trefwoorden en beschrijving voor categoriearchieven

U kunt ook trefwoorden en een beschrijving toevoegen aan uw categorie enpagina-pagina’s labelen .

Eerst moet je de pagina Berichten »Categorieën bezoeken . Ga met je muis naar de categorie die je wilt bewerken en klik vervolgens op de link ‘Bewerken’.

Categorie bewerken

Dit opent de categorie-editorpagina waar je naar beneden moet scrollen naar Yoast SEO metabox.

Nu moet je op de knop Fragment bewerken klikken om je eigen beschrijving van de categorie in te voeren.

Meta-beschrijving bewerken voor categoriearchief in WordPress

Daarna moet u op de knop ‘Instellingen’ klikken om meta-trefwoorden in te voeren die moeten worden gebruikt voor de archiefpagina’s van die specifieke categorie.

Meta-trefwoorden toevoegen voor een categoriearchiefpagina in WordPress

Vergeet niet om op de knop ‘Bijwerken’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

U kunt het proces herhalen om trefwoorden en beschrijvingen toe te voegen aan uw tags en andere aangepaste taxonomie- archieven.

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het eenvoudig toevoegen van trefwoorden en metabeschrijvingen aan uw WordPress-berichten en -pagina’s. We raden aan dat u aangepaste metabeschrijving en sleutelwoorden toevoegt aan elk blogbericht en elke pagina die u maakt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *