Hoe twee WordPress-sites samenvoegen zonder SEO te verliezen - DeLaatbusiness

Hoe twee WordPress-sites samenvoegen zonder SEO te verliezen

4 min


117
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Onlangs heeft een van onze lezers ons gevraagd hoe we samen twee WordPress-sites kunnen samenvoegen? Soms kunt u meerdere WordPress-sites maken, maar ze later samenvoegen. WordPress wordt geleverd met ingebouwde hulpprogramma’s om dit eenvoudig te doen. In dit artikel laten we u zien hoe u twee WordPress-sites correct samenvoegt.

Hoe twee WordPress-sites samen te voegen

Waarom samen twee WordPress-sites samenvoegen?

Er kunnen veel redenen zijn om twee of meer WordPress-sites samen te voegen. U kunt een nieuw WordPress-blog starten door uw oude blogs te combineren, zodat u al uw inhoud op één locatie kunt hebben.

Een andere reden zou kunnen zijn dat een van je blogs het minder goed doet, en je de inhoud ervan wilt samenvoegen met een van je primaire blogs.

De meeste gebruikers voegen WordPress-sites samen om minder tijd te besteden aan het onderhouden van een afzonderlijke installatie van WordPress . In plaats van WordPress-back-ups van twee of meer sites uit te voeren, te beheren en bij te houden, kunt u zich concentreren op het onderhouden en laten groeien van slechts één WordPress-site.

Laten we eens kijken hoe WordPress-sites eenvoudig samen kunnen worden samengevoegd.

Inhoud exporteren van een oude WordPress-site

Omwille van dit voorbeeld zullen we zeggen dat u een WordPress-site heeft op http://oldsite.com en dat u deze wilt samenvoegen met http://newsite.com/.

Belangrijk: vergeet niet om een volledige WordPress-back-up van beide websites te maken. Dit is handig voor het geval er iets misgaat en u wilt teruggaan.

Eerst moet je Tools »Exporteer pagina binnen het admin-gedeelte van je oude WordPress-site bezoeken. Dit is de site die u wilt samenvoegen met de nieuwere site.

Inhoud exporteren van uw oude WordPress-site

Zorg ervoor dat u de optie ‘Alle inhoud’ selecteert en klik vervolgens op de knop ‘Exportbestand downloaden’ om door te gaan.

WordPress bereidt nu een XML-bestand voor en stuurt het naar uw browser. U moet dit bestand op uw computer opslaan aangezien u het in de volgende stap nodig hebt.

Dit bestand bevat het volgende:

Inhoud samenvoegen op een nieuwe WordPress-site

Nu u inhoud van uw oude site hebt geëxporteerd, is het tijd om deze samen te voegen met uw nieuwe WordPress-site.

Ga naar het admin-gedeelte van de doelsite (de site waar u inhoud wilt samenvoegen) en ga naar de pagina Tools »Importeren .

Installeer WordPress importer

Op deze pagina vindt u alle importtools die u op uw WordPress-site kunt installeren en uitvoeren. Scroll naar beneden en klik op de link ‘Nu installeren’ onder WordPress.

Nadat de WordPress-importeur is geïnstalleerd, moet u op de link ‘Importeren importeren’ klikken om door te gaan.

Voer WordPress importeur uit

Vervolgens wordt u gevraagd om het WordPress exportbestand te uploaden.

U moet klikken op de knop ‘Bestand kiezen’ en vervolgens het XML-bestand selecteren dat u eerder hebt gedownload.

Upload WordPress-importbestand

Klik op ‘Bestand uploaden en importeren’ om door te gaan.

WordPress zal nu uw exportbestand uploaden en analyseren. Hierna wordt u omgeleid naar de instellingenpagina importeren.

WordPress importeer instellingen

Het zal u vragen auteurs toe te wijzen of nieuwe auteurs te creëren.

U kunt de geïmporteerde inhoud aan een bestaande gebruiker op uw WordPress-site toewijzen of een nieuwe auteur maken.

Vink vervolgens het vakje aan onder de optie ‘Bijlagen importeren’ om media-bijlagen van uw oude WordPress-site te importeren.

U kunt nu op de knop Verzenden klikken om de laatste stap van het importeren uit te voeren.

WordPress importeert nu inhoud uit uw exportbestand en voegt het toe aan uw nieuwe WordPress-site. Als u klaar bent, ziet u een succesbericht.

Het importeren van WordPress is voltooid

Omleidingen instellen

Na het succesvol samenvoegen van inhoud van twee WordPress-sites, is de volgende stap om redirects in te stellen, zodat gebruikers die de oude site bezoeken, automatisch worden omgeleid naar de nieuwe WordPress-site.

U moet het. Htaccess- bestand op de oude WordPress-site bewerken .

U kunt het. Htaccess-bestand bewerken door verbinding te maken met uw WordPress-site met behulp van een FTP-client of met behulp van het hulpprogramma Bestandsbeheer in uw WordPress cPanel- hosting .

Het .htaccess-bestand bevindt zich in de hoofdmap van uw website. Als u het niet kunt vinden, raadpleeg dan onze handleiding over waarom u het .htaccess-bestand op uw WordPress-site niet kunt vinden om het weer zichtbaar te maken.

U moet deze code bovenaan uw .htaccess-bestand plaatsen.

1
2
3
#Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)$ http://www.newsite.com/$1 [R=301,L]

Vergeet niet om newsite.com te vervangen door de domeinnaam van uw nieuwe WordPress-site. Sla uw wijzigingen op en upload het bestand naar uw server.

Je kunt nu elk bericht op je oude WordPress-site bezoeken en je wordt automatisch doorgestuurd naar dezelfde post op de nieuwe site.

Problemen oplossen na het samenvoegen van twee WordPress-sites

Hoe categorieën en tags samen te voegen en in bulk te bewerken?

Misschien wilt u categorieën en tags opschonen na het samenvoegen van twee WordPress-sites. Raadpleeg onze handleiding over het samenvoegen van categorieën en het in bulk bewerken van tags in WordPress voor gedetailleerde instructies .

Hoe ontbrekende afbeeldingen te importeren?

Daarvoor moet je de omleiding tijdelijk uitschakelen door het .htaccess-bestand te bewerken en de eerder toegevoegde code te verwijderen. Daarna kunt u de instructies in onze gids over het importeren van externe afbeeldingen in WordPress volgen .

Vergeet niet om doorverwijzingen opnieuw in te stellen na het importeren van uw afbeeldingen.

Fix URL’s die verwijzen naar het oude domein in berichten en pagina’s

Alle interne links in geïmporteerde berichten en pagina’s verwijzen nog steeds naar uw oude site. Aangezien u de installatie omleidingen instelt, komen uw gebruikers nog steeds op het juiste bericht op uw nieuwe site terecht.

U moet echter nog steeds URL’s bijwerken voor verbeterde SEO en een betere gebruikerservaring. Voor stapsgewijze instructies raadpleegt u onze zelfstudie over het bijwerken van URL’s bij het verplaatsen van uw WordPress-site .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *