Hoe u enkele / dubbele regelafstand in WordPress toevoegen/aanpassen - DeLaatbusiness

Hoe u enkele / dubbele regelafstand in WordPress toevoegen/aanpassen

3 min


125
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u enkele / dubbele regelafstand toevoegen/aanpassen in WordPress?

In de meeste tekstverwerkers kunt u eenvoudig extra lege regelruimte toevoegen door een paar keer op Enter te drukken. U kunt ook een regel met dubbele spaties maken na alinea’s uit de opmaakopties. De visuele editor van WordPress heeft deze knoppen echter niet. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig enkele / dubbele regelafstanden in WordPress kunt toevoegen.

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te weten dat regelafstand wordt beheerd door het WordPress-thema dat u gebruikt. We laten u zien hoe u regelafstanden in de visuele editor kunt toevoegen, en vervolgens bespreken we hoe u de regelafstand in uw thema kunt wijzigen als u niet tevreden bent met de resultaten.

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, ga dan door met lezen.

Dubbele regelafstand toevoegen

Wanneer u op de toets ‘Enter’ op uw toetsenbord drukt om een ​​regeleinde toe te voegen, beschouwt WordPress visuele editor dit als een nieuwe alinea. Dit betekent dat er automatisch dubbele regelruimte wordt toegevoegd, toegegeven dat je thema de stijl ervoor heeft (alle goede WordPress-thema’s doen dit).

Dus ga gewoon naar binnen en druk na de regel op Enter en typ vervolgens iets anders op de volgende regel.

Dubbele lijnruimte

Door dat simpelweg te doen, zou je op basis van je thema-styling een duidelijk onderscheid moeten zien tussen paragrafen (tw dubbele regelafstand).

Dubbele regelruimte toegevoegd om een ​​alinea te maken in WordPress

Enkele regelafstand toevoegen

Als u nu iets als een adres schrijft, wilt u waarschijnlijk dat het een enkele regelafstand heeft in plaats van dubbele regelafstand.

Single Space Preview

In dit geval moet u op de toets SHIFT + ENTER drukken.

Dit zal WordPress vertellen dat u een nieuwe regel binnen een bestaande alinea wilt beginnen, dus heeft het enkele regelafstand versus dubbele regelafstand nodig.

De lijnhoogte en afstand aanpassen

Soms, zelfs wanneer u de juiste regelafstand in de editor toevoegt, wordt deze niet weergegeven zoals u wilt in uw thema. Dit is wanneer je wat CSS aan je thema moet toevoegen.

CSS lijkt in wezen op de opmaakfunctie in Microsoft Word. In plaats van op knoppen te klikken, schrijft u enkele standaard CSS-code. Het is niet zo eng als sommige beginners misschien denken. CSS is heel gemakkelijk te begrijpen als je alleen maar instructies volgt.

Om aangepaste CSS toe te voegen aan uw thema, moet u Uiterlijk bezoeken » Pagina aanpassen . Hiermee wordt de WordPress-thema-aanpasser gestart, waarbij u in de linkerkolom op het tabblad ‘Aanvullende CSS’ moet klikken.

Uw aangepaste CSS toevoegen

In het aangepaste CSS-vak moet je de volgende CSS-code toevoegen:

1
.post p{line-height: 1.5em;}

Aangepaste CSS toevoegen om de lijnhoogte te vergroten

De hierboven getoonde CSS-regel zal de regelafstand van alinea-inhoud veranderen in 1.5em. Em is een eenheid van breedte voor typografie. We gebruiken .postklassen die WordPress automatisch toevoegt aan het inhoudsgebied van alle berichten om ervoor te zorgen dat het alleen van invloed is op posts en niet op elders gebruikte alinea’s.

Dit verandert alleen de afstand van enkele spatiëring. Als u de afstand tussen elke alinea wilt wijzigen (dubbele spaties), moet u opvulling toevoegen.

1
2
3
4
.post p {
line-height: 1.5em;
padding-bottom: 15px;
}

U kunt de nummers aanpassen aan uw behoeften.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om enkele / dubbele regelafstand in WordPress toe te voegen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *