Hoe u uw WordPress Blog volledig privé kunt maken - DeLaatbusiness

Hoe u uw WordPress Blog volledig privé kunt maken

3 min


107
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw WordPress-blog volledig privé maken? Vaak krijgen we verzoeken van ouders die WordPress willen gebruiken om babyfoto’s met vrienden en familie te delen. In dit artikel laten we je zien hoe je je blog volledig privé kunt maken. We zullen ook bespreken hoe je een privé en met een wachtwoord beveiligd bericht kunt maken in WordPress voor diegenen die een openbare blog met een privégedeelte willen hebben.

Wanneer en wie heeft een privéblog nodig?

  • Een privé WordPress-blog is handig voor het delen van familie-evenementen, trouwfoto’s, babyfoto’s, enz. Met vrienden en familie. Bekijk enkele van de beste WordPress-thema’s voor familieblogs ter inspiratie.
  • Een privéblog kan worden gebruikt als uw privédagboek of dagboek.
  • Teams die aan projecten werken, kunnen samenwerken aan een privéblog.
  • Een in aanbouw zijnde website die nog niet volledig klaar is om te bekijken.
  • Een klassewebsite kan privé worden gemaakt en is alleen toegankelijk voor geregistreerde studenten.

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, ga dan door met lezen.

Een WordPress Blog volledig privé maken

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in Mijn privésite installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet je de pagina Instellingen »Privésite bezoeken om de plug-in-instellingen te configureren.

Pagina Persoonlijke site-instellingen

Eerst moet u het selectievakje onder ‘Plaats privé site maken’ inschakelen om de plug-in in te schakelen en uw site privé te maken.

In de volgende sectie kunnen gebruikers zich registreren op uw WordPress-site . Als u niet wilt dat gebruikers zich op uw site kunnen registreren, kunt u dit gedeelte overslaan.

Onder ‘Landingslocatie’ kun je kiezen welke pagina gebruikers zien wanneer ze inloggen. Standaard zal de plug-in ze terugsturen naar dezelfde URL die ze vroegen voordat ze inlogden. U kunt gebruikers ook doorsturen naar de startpagina, het WordPress-beheerdersdashboard en elke andere URL op uw WordPress-site.

Landlocatie

De aangepaste inlogpagina is alleen van toepassing als u een aangepaste inlogpagina op uw WordPress-site gebruikt. Vink het vakje aan en geef de URL op van uw aangepaste inlogpagina. De plug-in zal dan die URL gaan gebruiken als inlogpagina.

Aangepaste inlogpagina-instellingen

Met mijn privé-site-plug-in kunt u sommige delen van uw website ook privé houden. Als u bijvoorbeeld een statische voorpagina gebruikt en wilt dat gebruikers deze zien, kunt u deze als een uitsluiting toevoegen. U kunt ook andere URL’s toevoegen, zoals een contactformulier of een pagina in de uitsluitingslijst.

Sluit pagina's uit om altijd zichtbaar te zijn

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Dat is alles, mensen die uw website bezoeken, zullen nu worden gevraagd om in te loggen voordat ze uw website kunnen bekijken. Afhankelijk van uw instellingen kunnen gebruikers mogelijk uitgesloten pagina’s zien of zien ze alleen de inlogpagina.

Individuele berichten privé maken in WordPress

WordPress wordt geleverd met een ingebouwde functie waarmee je berichten of pagina’s privé en met een wachtwoord kunt beveiligen. Hier leest u hoe u een WordPress-bericht privé kunt maken.

U moet beginnen met het maken van een nieuw bericht in WordPress of een bestaand bericht bewerken. Op het berichtbewerkingsscherm ziet u de optie Zichtbaarheid onder de meta-box Publiceren. Klik op de link Bewerken naast zichtbaarheid.

Bewerk de zichtbaarheid van een bericht

Daar zie je de opties om een ​​post privé te maken of een wachtwoordbeveiliging aan het bericht toe te voegen. Kies het juiste keuzerondje om een ​​post privé of met een wachtwoord te beveiligen.

Het maken van een WordPress-bericht beveiligd met een wachtwoord of privé

Als u ervoor kiest een WordPress-bericht beveiligd met een wachtwoord te maken, vraagt ​​WordPress u om een ​​wachtwoord in te voeren. Gebruikers moeten dit exacte wachtwoord invoeren om het bericht te bekijken. Je kunt dit wachtwoord per e-mail verzenden naar vrienden en familie en ze kunnen het bericht bekijken door het wachtwoord in te voeren.

Belangrijk: Houd er rekening mee dat gebruikers met de gebruikersrol van Editor of Beheerder een met een wachtwoord beveiligd of persoonlijk bericht kunnen bekijken door zich aan te melden bij het WordPress-beheerdersgebied. Als u echter de enige gebruiker op uw site bent, hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. Raadpleeg onze handleiding over het toevoegen of verwijderen van functies uit gebruikersrollen in WordPress voor meer informatie .

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen een volledig privé WordPress-blog en -posten te maken. Het is een geweldige manier om uw spullen te delen met bepaalde mensen op uw eigen website.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *