Hoe uw berichten in WordPress te plannen (stap voor stap) - DeLaatbusiness

Hoe uw berichten in WordPress te plannen (stap voor stap)

5 min


114
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wist je dat WordPress de mogelijkheid heeft om te plannen dat je berichten op een later tijdstip worden gepubliceerd? Deze uiterst nuttige functie is enigszins verborgen, waardoor veel beginners het niet eens merken.

Door uw berichten te plannen, hoeft u zich nooit zorgen te maken over het publiceren van uw artikelen op een specifiek tijdstip. U kunt het schrijven beëindigen en plannen dat ze live gaan op de dag en tijd die u kiest.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig WordPress-berichten stap voor stap kunt plannen en wat bonustips kunt delen om op WordPress geplande berichten zoals een Pro te gebruiken.

Plan berichten in WordPress

Waarom berichten plannen in WordPress?

Om een succesvol blog te maken , is de beste strategie om uw redactionele agenda te plannen en regelmatig artikelen te publiceren.

Dat is waar schema berichten functie van pas komt. Je kunt je artikelen in je eigen tempo schrijven en vooruit komen in je redactiekalender. Als u klaar bent met schrijven, kunt u plannen dat de post op een specifieke datum en tijd wordt gepubliceerd.

Een andere reden om uw berichten te plannen, is profiteren van piekuren. Er is een bepaalde tijd op een dag dat elke website de top van zijn gebruikers bereikt. Door op dat moment te publiceren, kunt u gebruikmaken van bestaand verkeer om uw pageviews te vergroten.

Als je nu in een andere tijdzone woont dan je lezers, kan het een probleem zijn. Stel je voor dat je je piektijd hebt als 3 uur waar je woont. Het plannen van berichten kan hiervoor erg handig zijn.

Het plannen van berichten is ook handig wanneer u op vakantie gaat. U kunt eenvoudig uw blogberichten plannen en van uw vakantie genieten zonder u zorgen te maken over het schrijven en publiceren van inhoud.

Nu u de voordelen begrijpt, laten we eens kijken hoe u uw blogberichten in WordPress plant.

Hoe plan je een bericht in WordPress?

Het is gemakkelijk om WordPress-berichten in te plannen als je weet waar je moet zoeken. De optie om blogposts in te plannen is niet gemakkelijk merkbaar.

Zodra u klaar bent met het schrijven van uw blogpost, moet u kijken onder het tabblad ‘Document’ in de rechterkolom van het bewerkingsscherm.

In het deelvenster ‘Status en zichtbaarheid’ moet u op de link ‘Onmiddellijk’ klikken naast de optie ‘Publiceren’.

WordPress postplanning optie

Dit toont u een datum- en tijdkiezer. U kunt de datum en tijd selecteren waarop u dit bericht wilt publiceren.

U kunt een datum en tijd in de toekomst selecteren om uw artikel in WordPress te plannen.

U kunt ook een datum uit het verleden selecteren met dezelfde tool om uw blogpost van een back- up te voorzien .

Wanneer u een datum in de toekomst selecteert, ziet u dat de knop Publiceren bovenaan in ‘Planning …’ verandert.

Publicatieknop gewijzigd in Planning

Klik eenvoudig op de knop Planning en WordPress plant uw bericht.

De geplande berichten worden automatisch gepubliceerd op de datum en tijd die u kiest.

Hoe WordPress Posts in Classic Editor in te plannen

Als u de klassieke WordPress-editor gebruikt , raden we u ten zeerste aan om de nieuwe WordPress-blokeditor Gutenberg te gebruiken .

De nieuwe WordPress-editor is ongelooflijk snel, modern, intuïtief en helpt u betere inhoud voor uw blog te maken.

Als u echter nog steeds de oudere klassieke editor wilt gebruiken, dan is hier hoe u berichten in WordPress plant.

Als je klaar bent met het schrijven van je bericht, kijk je in het vak ‘Publiceren’ in de rechterkolom van het bewerkingsscherm en klik je op de link ‘Bewerken’ naast de optie ‘Onmiddellijk publiceren’.

Wijzigen wanneer een bericht in WordPress moet worden gepubliceerd

Het toont u nu de datum- en tijdopties. Ga je gang en voer de datum en tijd in waarop je je blog wilt publiceren en klik op de knop OK.

Selecteer de datum en tijd van het schema in de klassieke editor

U zult merken dat de blauwe knop ‘Publiceren’ nu zal veranderen in ‘Planning’. Ga je gang en klik op de schemaknop om je wijzigingen op te slaan.

WordPress publiceert nu uw blogpost op de datum en tijd die u hebt ingevoerd.

Problemen oplossen met geprotocolleerde berichten van WordPress

Naarmate uw website groeit, beheert en plant u regelmatig WordPress-berichten. Hier volgen enkele handige tips die u helpen bij het efficiënt beheren van uw geplande berichten in WordPress.

Hoe gebruik ik mijn eigen tijdzone in WordPress?

U moet de tijdzone-instellingen van WordPress wijzigen , zodat deze de door u gewenste tijdzone gebruiken om geplande berichten te publiceren.

Hoe bekijk ik alle geplande berichten in WordPress?

Ga gewoon naar de pagina Berichten »Alle berichten in uw WordPress-beheerder en klik vervolgens op de koppeling ‘Gepland’ boven de tabel met berichten. Het toont alle geplande WordPress-berichten in de wachtrij.

Wat te doen als WordPress geplande berichten schema gemist?

Voor het uitvoeren van geplande taken gebruikt WordPress een systeem met de naam WP Cron. Als de cron niet kan worden uitgevoerd vanwege een verkeerde configuratie op uw WordPress hosting-server , zullen uw geplande berichten de planning missen en niet worden gepubliceerd.

Als u merkt dat uw blog hierdoor wordt beïnvloed, kunt u de WP-module voor gemist schema installeren .

Raadpleeg ons artikel over het oplossen van de foutmelding over een gemiste planning in WordPress voor meer informatie .

Hoe een WordPress-bericht ongepland te maken?

U kunt een WordPress-bericht ongepland maken door het bericht te bewerken en de status ervan te wijzigen van ‘Gepland’ in ‘Concept’.

In de nieuwe standaard WordPress-editor ziet u de optie om bovenaan naar concept te schakelen. In de klassieke editor vindt u het onder de meta-box voor publiceren.

Ongepakte WordPress-post

Nadat u een gepland bericht in een concept hebt gewijzigd, kunt u hieraan blijven werken of u kunt het meteen publiceren als u dat wilt.

Kan ik ook WordPress-pagina’s plannen?

Ja, u kunt een WordPress-pagina plannen zoals u een normale blogpost zou plannen.

Kan ik wijzigingen in een gepubliceerd bericht of een gepubliceerde pagina in WordPress plannen?

Standaard kunt u geen wijzigingen plannen in een bericht of pagina die u al hebt gepubliceerd. Alle wijzigingen die u in een gepubliceerd bericht aanbrengt, worden live zodra u het opslaat.

U kunt echter de Tao Schedule Update- plug-in gebruiken om geplande inhoudsupdates te maken.

Raadpleeg onze handleiding over het plannen van inhoudsupdates in WordPress voor meer informatie .

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je eenvoudig je blogberichten kunt plannen in WordPress. U kunt ook onze gids raadplegen over het uitvoeren van zoekwoordonderzoek voor uw WordPress-blog om ideeën voor blogposts te vinden en meer verkeer te genereren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *