Hoe uw cache te wissen in WordPress - DeLaatbusiness

Hoe uw cache te wissen in WordPress

4 min


92
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Onlangs heeft een van onze lezers ons gevraagd hoe cache in WordPress te wissen? Uw webbrowser-, server- en caching-plug-ins die op uw website zijn geïnstalleerd, kunnen alle in cache opgeslagen inhoud bevatten, waardoor u de wijzigingen die u op uw site hebt aangebracht, meteen kunt zien. In dit artikel laten we u zien hoe u uw cache op de juiste manier wist in WordPress.

Hoe cache te wissen in WordPress

Wat is Cache en wanneer moet u het cachegeheugen wissen?

Cacheoplossingen slaan een statische versie van uw website op. Hierdoor kan WordPress de zwaardere PHP-scripts overslaan en de prestaties van uw website verbeteren .

Hoe caching werkt in WordPress

Er zijn veel verschillende typen cacheoplossingen beschikbaar. De meest populaire zijn WordPress caching-plug-ins zoals WP Super Cache en W3 Total Cache .

Deze plug-ins bieden een eenvoudig te gebruiken interface voor het beheren van wat in de cache moet worden gezet, wanneer de inhoud in de cache moet verlopen en het opruimen van de cache op afroep.

Beheerde WordPress-hostingproviders zoals WPEngine hebben ook hun eigen cacheoplossingen , zodat u geen cacheplug-in hoeft te installeren.

Als u een CDN-service zoals MaxCDN gebruikt , dienen deze ook cachekopieën van statische inhoud.

Als u een firewall voor een webtoepassing zoals Sucuri of CloudFlare gebruikt om uw WordPress-beveiliging te verbeteren , dan hebben ze ook hun eigen cache om uw site te versnellen en de downtime te verminderen.

Ten slotte kan uw browser ook in de cache opgeslagen versies van pagina’s op uw computer opslaan.

Het doel van caching is om uw website te versnellen en de algehele gebruikerservaring te verbeteren. Soms leidt dit ertoe dat u de wijzigingen die u meteen maakt niet ziet, wat frustrerend kan zijn. In dat geval moet u caches wissen om uw wijzigingen te zien.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u uw cache in WordPress opruimt.

Stap 1: wis uw browsercache

Eerst moet je de cache van je webbrowser leegmaken. De meeste webbrowsers kunnen statische inhoud opslaan, zoals stylesheets, JavaScript, afbeeldingen van een website om uw volgende bezoeken sneller te laten verlopen.

Soms vergeten webbrowsers echter niet dat een webpagina is gewijzigd. In plaats van het ophalen van een nieuwe kopie, kunnen ze de pagina nog steeds opnieuw laden vanuit de cache-versieopslag op uw computer.

Hier is hoe je je browsercache in Google Chrome opruimt. Eerst moet u op het menupictogram klikken en vervolgens Meer hulpmiddelen »Browsegegevens wissen selecteren .

Cache wissen in Google Chrome

Er verschijnt een pop-up waarin u de inhoud kunt selecteren die u wilt verwijderen. Zorg ervoor dat de afbeeldingen en bestanden in de cache zijn aangevinkt en klik vervolgens op de knop ‘Browsegegevens wissen’.

Browsegegevens wissen in Google Chrome

U hebt uw browsercache leeggemaakt en u kunt nu proberen uw website te bezoeken.

Als u de door u aangebrachte wijzigingen nog steeds niet ziet, gaat u verder met de volgende stappen in dit artikel.

Raadpleeg voor andere webbrowsers hun respectieve documentatie over het wissen van de browsercache.

Stap 2: Wis Cache in uw WordPress Caching-plugin

Als u een WordPress cacheplug-in op uw site gebruikt, moet u uw plugin-cache wissen. Met de meeste caching-plug-ins kunt u dat eenvoudig doen via de pagina met instellingen van de plug-in.

Cache wissen in WP Super Cache

WP Super Cache is de populairste cache-plug-in voor WordPress. Hiermee kunt u alle inhoud in de cache met een enkele klik opschonen of opschonen.

Je moet naar de pagina Instellingen »WP Super Cache gaan en op de knop ‘Cache verwijderen’ klikken.

Cache verwijderen in WP Super Cache

Dat is alles, WP Super Cache zal nu alle in de cache opgeslagen bestanden van uw website verwijderen.

Wis Cache in W3 Total Cache

W3 Total Cache is een andere populaire plug-in voor WordPress-cachegeheugen. Het maakt het ook super gemakkelijk om de cache met één klik te wissen.

Ga naar de Prestatie »Dashboard- pagina en klik op de knop ‘Alle caches legen’.

Lege cache in W3 Total Cache

W3 Total Cache verwijdert nu alle inhoud in de cache voor uw site.

Cache wissen op WPEngine

WPEngine is een beheerde WordPress-hostingprovider . Ze runnen hun eigen caching-oplossing, zodat hun klanten geen cacheplug-in hoeven te installeren.

Als u niet merkt dat wijzigingen onmiddellijk van kracht worden, kunt u eenvoudig de WPEngine- cache wissen uit uw WordPress- beheergebied .

Klik op het menu-item WPEngine in de beheerbalk en klik vervolgens onder ‘Algemene’ instellingen op de knop Alle cache leegmaken.

WPEngine-cache wissen

WPEngine zal nu alle opgeslagen cache voor uw WordPress-site opschonen .

Cache wissen in Sucuri

Als u een firewall voor een webtoepassing zoals Sucuri gebruikt om uw website te beschermen, dan hebben ze ook hun eigen laag caching.

U kunt de cache van uw Sucuri-plug-in wissen door naar het Sucuri »WAF-menu in uw WordPress-beheerdersgebied te gaan.

Sucuri Clear Cache


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *