Hoeveel kost het echt om een ​​WordPress-website te bouwen? - DeLaatbusiness

Hoeveel kost het echt om een ​​WordPress-website te bouwen?

7 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een van de vragen die we vaak gesteld krijgen is: hoeveel kost het om een ​​WordPress-website te bouwen? Hoewel de kern WordPress-software gratis is, zijn de kosten van een WordPress-site volledig afhankelijk van uw budget en doelen. In dit artikel zullen we alles op een rijtje zetten om de ultieme vraag te beantwoorden: hoeveel kost het echt om een ​​WordPress-website te bouwen? We laten u ook zien hoe u te hoge uitgaven kunt voorkomen en de kosten te minimaliseren bij het bouwen van een website.

Hoeveel kost het om een ​​WordPress-site te bouwen?

Wat heb je nodig om een ​​WordPress-website te bouwen?

WordPress is gratis voor iedereen om te downloaden en te gebruiken. Het is een open source software die je de vrijheid geeft om het op elke soort website te installeren.

Dus als WordPress gratis is, waar komen dan de kosten vandaan?

De kosten van een WordPress-site kunnen worden opgesplitst in de volgende categorieën:

 • WordPress hosting
 • Domeinnaam
 • Ontwerp
 • Plug-ins en extensies (apps)

Om een zelf gehoste WordPress- site te maken, hebt u webhosting nodig om uw bestanden op te slaan. Elke website op internet heeft hosting nodig. Dit is het huis van je website op internet.

Vervolgens hebt u een domeinnaam nodig . Dit wordt het adres van uw website op internet en dit is wat uw gebruikers in de browser typen om uw website te bereiken (bijvoorbeeld wpbeginner.com of google.com).

Met WordPress zijn er talloze gratis websitesjablonen beschikbaar die u kunt gebruiken. Als u echter iets geavanceerder / aangepast wilt, kunt u een premiumsjabloon kopen of er een op maat gemaakt maken die de kosten verhoogt.

Er zijn 40.000 gratis plug-ins voor WordPress. Dit zijn apps en extensies voor uw websites. Denk aan functies zoals contactformulier, galerij, etc.

Dus terwijl u een website kunt bouwen met alleen de hosting- en domeinkosten, op basis van uw situatie, kunt u uiteindelijk voor extra tools en services betalen. Daarom is het vaak verwarrend voor mensen om de werkelijke kosten van een WordPress-website te achterhalen.

Laat ons u door de werkelijke kosten van het bouwen van een WordPress-site leiden.

De werkelijke kosten schatten van het bouwen van een WordPress-site

Bereken de kosten van het bouwen van een WordPress-site

Afhankelijk van uw behoeften, kunnen uw kosten voor het starten van een WordPress-website variëren van $ 100 tot $ 500 tot $ 3000, zelfs tot $ 30.000 of meer.

Het is belangrijk om te weten welk type website u aan het bouwen bent en wat u daarvoor nodig heeft, omdat dit rechtstreeks van invloed is op uw kosten.

Maar maak je geen zorgen, we laten je zien hoe je een financiële ramp kunt voorkomen en de beste beslissingen kunt nemen.

Laten we omwille van dit artikel websites opsplitsen in verschillende budgetcategorieën:

 • Een WordPress-website bouwen (low budget)
 • Een WordPress-website bouwen (met meer functies)
 • Een WordPress eCommerce-website bouwen
 • Een aangepaste WordPress-website bouwen

Laten we nu eens kijken hoeveel elk van deze projecten kost en hoe u kunt voorkomen dat u meer uitgeeft dan nodig is.

Wat kost een WordPress-website (low budget)?

Een WordPress-site met een laag budget opbouwen

U kunt zelf een volledig functionele WordPress-website bouwen en uw kosten onder de $ 100 houden. Hier is de kostenverdeling van een WordPress-website met een laag budget.

Ten eerste hebt u een domeinnaam en webhosting nodig.

Een domeinnaam kost meestal $ 14,99 / jaar, en webhosting kost normaal $ 7,99 / maand.

Gelukkig heeft Bluehost , een officiële door WordPress aanbevolen hostingprovider, ermee ingestemd om onze gebruikers een gratis domeinnaam aan te bieden en meer dan 60% korting op webhosting.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding ← te claimen

Raadpleeg onze handleiding over meer informatie over het kiezen van de beste WordPress-hosting voor meer hosting-aanbevelingen .

Vervolgens moet u WordPress installeren op uw hostingaccount. Zie onze stapsgewijze handleiding over het starten van een WordPress-blog voor volledige instructies.

Nadat u WordPress heeft geïnstalleerd, kunt u een ontwerp voor uw website kiezen met behulp van een gratis sjabloon.

Er zijn duizenden gratis en professioneel ontworpen sjablonen beschikbaar voor WordPress die u kunt installeren. Bekijk onze expertkeuze uit 43 prachtige gratis WordPress-blogthema’s voor enkele voorbeelden.

Nadat u een WordPress-sjabloon hebt gekozen, volgt u de instructies in onze stapsgewijze handleiding over het installeren van een WordPress-thema .

Vervolgens wilt u mogelijk bepaalde functies aan uw website toevoegen, zoals het toevoegen van een contactformulier, een fotogalerij, een schuifregelaar, enzovoort. Maak u geen zorgen, er zijn meer dan 40.000 WordPress-plug-insbeschikbaar die u hierbij helpen.

Plug-ins zijn als apps of extensies voor uw WordPress-site. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in .

Hieronder vindt u onze selectie van de essentiële WordPress-plug-ins die u op uw website moet installeren. Ze zijn allemaal gratis beschikbaar.

Kenmerken

Website optimalisatie

Website beveiliging

Er zijn veel meer gratis WordPress-plug-ins om verschillende functies toe te voegen en uw WordPress-site uit te breiden. Zie onze beste WordPress-plug-inscategorie waar we honderden WordPress-plug-ins hebben bekeken.

Totale kosten van de website: $ 46 – $ 100 per jaar

Wat kost een WordPress-site (met meer functies)?

Kosten van WordPress-site met meer functies

We raden onze gebruikers altijd aan klein te beginnen en vervolgens meer functies toe te voegen naarmate hun website groeit. Op deze manier betaalt u niet voor iets dat u niet echt nodig heeft.

Naarmate u meer functies toevoegt aan uw website, stijgen uw kosten voor de website.

U kunt Bluehost voor WordPress-hosting blijven gebruiken om de kosten laag te houden en een gratis domeinnaam te krijgen.

Aangezien u echter meer functies aan uw website toevoegt, is het misschien logisch om een ​​krachtigere hostingconfiguratie te krijgen, zoals het GoGeek-plan van SiteGround . Dit kost je wat meer, maar het komt met premium functies zoals staging, snellere prestaties en kan maximaal 100.000 bezoekers per maand verwerken.

U kunt onze SiteGround-kortingsbon gebruiken om 60% korting te krijgen voor het eerste jaar van uw hosting.

U kunt ook kiezen voor een premium WordPress-sjabloon voor uw site. In tegenstelling tot gratis WordPress-sjablonen, bevatten deze sjablonen extra functies en prioriteitsondersteuning. Bekijk onze deskundige selectie van 40 beste responsieve WordPress-thema’s voor enkele geweldige premiumsjablonen die u kunt gebruiken.

Voor meer websitefuncties moet u een combinatie van gratis + betaalde plug-ins gebruiken.

Hier zijn enkele essentiële premium WordPress-plug-ins en -extensies die u nodig zult hebben naarmate uw site groeit:

Kenmerken

afzet

Veiligheid

Er zijn veel meer WordPress-plug-ins en -services die u kunt toevoegen. Elke betaalde service of add-on die u toevoegt, verhoogt de kosten van uw WordPress-site.

Totale kosten van de website: afhankelijk van de premium WordPress-plug-ins en services die u toevoegt, kan deze variëren van $ 500 tot $ 1000 per jaar.

Wat kost een WordPress e-commerce website?

Kosten van het bouwen van een WordPress eCommerce-website

WordPress drijft miljoenen e-commerce websites over de hele wereld aan.

De kosten voor het bouwen van een WordPress eCommerce-website kunnen aanzienlijk hoger zijn, maar we zullen u laten zien hoe u een WordPress eCommerce-website kunt bouwen en potentiële verliezen en te hoge uitgaven kunt vermijden.

Naast hosting en domein heeft uw eCommerce-site ook een SSL-certificaat nodig dat ongeveer $ 69,99 per jaar kost. SSL is vereist voor veilige overdracht van klantgegevens, zoals creditcardgegevens, gebruikersnamen, wachtwoorden, enz.

We raden het Bluehost E-commerce plan aan. Het geeft je een gratis domein en SSL-certificaat, plus korting op hosting.

Hierna moet u een WordPress eCommerce-plug-in selecteren.

Er zijn verschillende eCommerce-plug-ins voor WordPress , maar geen enkele komt zelfs in de buurt van WooCommerce . Het is de meest populaire plugin voor WordPress eCommerce waarmee u krachtige online winkels kunt bouwen om uw producten / services te verkopen.

Vervolgens moet u WordPress en WooCommerce op uw website installeren. We hebben een stapsgewijze handleiding over het starten van een online winkel .

Hoewel WooCommerce gratis is, moet u betaalde add-ons gebruiken voor extra functies. De kosten van uw website gaan omhoog afhankelijk van het aantal add-ons dat u op uw website moet toevoegen.

Zodra u aan de slag bent, moet u een voor WooCommerce geschikte WordPress-sjabloon voor uw site kiezen. Er zijn verschillende betaalde en gratis WordPress-sjablonen met volledige WooCommerce-ondersteuning. Als u een premium- of betaalde sjabloon kiest, krijgt u toegang tot ondersteuning en extra functies.

We hebben een lijst met de beste gratis WooCommerce-add-ons , maar afhankelijk van je behoeften, moet je misschien ook een aantal betaalde extensies gebruiken.

Hier zijn enkele andere betaalde services die je nodig hebt op je eCommerce-website.

Kenmerken

 • WPForms – Klantvragen en feedbackformulieren toevoegen
 • Beaver Builder – Om prachtige landingspagina’s te maken met behulp van een paginabuilder die u kunt slepen en neerzetten
 • Soliloquy – Maak prachtige productschuifregelaars met hun WooCommerce-add-on

afzet

 • OptinMonster – Converteer bezoekers naar klanten met deze krachtige tool voor leadgeneratie
 • Constant Contact – krachtige e-mailmarketingservice
 • MonsterInsights – E-commerce bijhouden met realtime statistieken met behulp van Google Analytics

Veiligheid

 • BackupBuddy – Automatische back-ups van WordPress
 • Sucuri – Website-firewall en malwarescanner

Onthoud dat de beste manier om uw kosten laag te houden is door klein te beginnen en uitbreidingen en services toe te voegen naarmate uw bedrijf groeit.

Totale kosten voor het bouwen van een WordPress eCommerce-website: $ 1000 – $ 3000. Het kan hoger zijn, afhankelijk van het aantal betaalde add-ons en services dat u aan uw site toevoegt.

Wat zijn de kosten van een aangepaste WordPress-site?

Kosten van een aangepaste WordPress-website

Een aangepaste WordPress-site is wanneer u een WordPress-ontwikkelaar inhuurt om een ​​uniek ontwerp te maken en er specifieke functies voor te bouwen.

Meestal gevestigde, middelgrote bedrijven kiezen deze route.

Als u een aangepaste WordPress-site wilt ondersteunen, kunt u ook kiezen voor een beheerde WordPress-hostingprovider . Dit is een WordPress centrale hostingomgeving, met managed updates, premium support, strikte beveiliging en ontwikkelaarsvriendelijke tools.

Naast uw hosting- en domeinnaam betaalt u ook de ontwikkelaar die uw website bouwt.

De kosten van een aangepaste website zijn afhankelijk van uw vereisten, uw budget en de tarieven van de ontwikkelaar of het bureau dat u huurt.

Een standaard aangepast WordPress-thema alleen al kan u tot $ 5000 kosten. Robuustere WordPress-sites met specifieke aangepaste functies kunnen tot $ 15000 of zelfs hoger kosten.

Update: aangezien verschillende van jullie om meer informatie over deze sectie hebben gevraagd, hebben we een uitgebreide handleiding gemaakt over hoeveel kost een aangepast WordPress-thema en hoe je geld kunt besparen.

Hoe te veel betalen en kapot te besteden vermijden?

We raden onze gebruikers altijd aan om klein te beginnen en hun WordPress-site te schalen naarmate deze groeit. In veel gevallen heeft u niet alle premiumfuncties nodig die u op veel gerenommeerde websites in uw branche ziet.

Houd er rekening mee dat deze websites een voorsprong hadden en dat het waarschijnlijk tijd kostte om uit te zoeken hoe de kosten konden worden beheerst en hoe ze hun bedrijf konden laten groeien.

U kunt beginnen met een budgetwebsite met behulp van gratis plug-ins en een sjabloon. Zodra u bezoekers begint te krijgen, kunt u overwegen premiumfuncties toe te voegen, zoals een premiumsjabloon, e-mailmarketing, betaalde back-upplug-in, website-firewall enzovoort.

Hetzelfde geldt voor uw eCommerce-website. Begin met een absoluut minimum en als u begint te verkopen, ontdekt u precies welke hulpmiddelen u en uw klanten zullen helpen.

Kijk voor de beste WordPress-deals en kortingsbonnen om extra kortingen te krijgen wanneer u maar kunt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format