Moet u een nieuwe extensie voor uw website kiezen? - DeLaatbusiness

Moet u een nieuwe extensie voor uw website kiezen?

5 min


107
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Onlangs heeft een van onze lezers ons onze mening gevraagd over de nieuwe domeinextensies. Zoals je al weet, bestaan ​​er naast de populaire dot-com-extensie veel nieuwe domeinnaamextensies waaruit je kunt kiezen. In dit artikel zullen we de vraag beantwoorden: moet u nieuwe voor- en nadelen kiezen voor uw domein?

Moet u nieuwe domeinextensies voor uw website kiezen?

Wat zijn domeinuitbreidingen?

Domeinextensies of TLD’s zijn het laatste deel van een domeinnaam. Dit zijn de letters die achter de punt en aan de rechterkant van de domeinnaam verschijnen. WPBeginner heeft bijvoorbeeld een .com-domeinextensie (bijv. Wpbeginner.com) en Wikipedia heeft een .org-domeinextensie (wikipedia.org).

Raadpleeg onze beginnershandleiding voor meer informatie over het domeinnaamsysteem. Hier leest u hoe een domeinnaam werkt en hoe domeinen werken .

De eerste domeinextensies waren .com, .net en .org. Ze zijn nog steeds de meest populaire domeinextensies.

Naarmate de tijd verstreek, werden nieuwe domeinextensies geïntroduceerd. Deze omvatten landspecifieke domeinextensies zoals .co.uk of .com.de en generieke extensies zoals .travel, .app, .mobi, .photography en meer.

Tegenwoordig zijn er honderden domeinextensies beschikbaar die kunnen worden gebruikt voor het starten van een website .

Domeinnaam extensies

U kunt een domeinnaam registreren bij een van deze topdomeinregistreerders . Sommige registrars bieden meer verschillende domeinextensies dan andere. De kosten voor elke domeinextensie variëren en sommige van de nieuwe zijn behoorlijk duur in vergelijking met de populaire extensies .com, .net en .org.

Zodra u een domeinnaam hebt gekocht, heeft u nog steeds webhosting nodig om een ​​website te bouwen. Zie onze beginnershandleiding voor meer informatie over het verschil tussen domeinnaam en webhosting .

Moet u een nieuwe extensie voor uw website kiezen?

Het kiezen van een domeinnaam met de juiste domeinextensie is cruciaal voor het succes van uw website. Het uitbreidingsgedeelte van uw domein is van invloed op uw branding.

De nieuwe domeinextensies zijn niet zo populair omdat de meeste mensen er niet bekend mee zijn. Sommige gebruikers herkennen deze zelfs niet als een juiste domeinnaam.

De .com-domeinextensie is synoniem geworden voor internet. Bijna 46% van alle geregistreerde domeinnamen zijn .com-domeinen. Zelfs de meeste smartphones hebben een standaard .com-toets om snel te typen.

De dot com-extensie

Daarom raden we aan alleen de .com-domeinextensie te gebruiken.

De .com-domeinen zijn gemakkelijk te onthouden. De meeste internetgebruikers gebruiken .com instinctief bij het invoeren van een websiteadres in hun browser. Vanwege de populariteit van .com-domeinnamen zijn ze gemakkelijker te markeren, promoten en helpen u uw bedrijf te laten groeien.

Een .com-domeinnaam kan worden gebruikt om bijna elk type website en bedrijf te maken. Deze flexibiliteit geeft u ook de vrijheid om het bereik van uw website of uw bedrijf te veranderen terwijl u het oude merk en de domeinnaam behoudt.

Vanwege zijn bekendheid, flexibiliteit en potentieel, raden we aan dat u alleen een .com-domeinextensie kiest voor uw nieuwe website.

Wat te doen als mijn gewenste .com-extensie niet beschikbaar is?

De meerderheid van websites op het internet gebruikt een .com-extensie. Dit betekent dat er al bijna 136 miljoen .com-domeinnamen geregistreerd zijn.

Dit zou je het gevoel geven dat alle goede domeinnamen al geregistreerd zijn. Er zijn echter nog veel slimme manieren om een ​​goede .com domeinnaam te vinden.

  • Uw domeinnaam moet uw bedrijf vertegenwoordigen en wat u doet. Starplumbingservices.com is bijvoorbeeld beter dan starservices.com
  • U kunt proberen kleine woorden vóór of na uw voorkeursdomeinnaam toe te voegen om deze uniek te maken. Bijvoorbeeld starplumbingboston.com
  • Zorg ervoor dat uw domeinnaam gemakkelijk kan worden uitgesproken. Gebruik geen streepjes of cijfers in uw domeinnaam.
  • Profiteer van online generatoren voor domeinnaam . Deze gratis tools helpen u bij het vinden van nog beschikbare domeinnamen.

Als je meer hulp nodig hebt, bekijk dan onze beginnershandleiding over hoe je de beste domeinnaam kiest voor wat meer praktische tips.

Laten we echter enkele andere populaire domeinextensies bekijken, hun beoogde doel en voor welke websites ze geschikt zijn.

Andere domeinextensies die beschikbaar zijn

Er zijn honderden domeinnnaamextensies beschikbaar. We hebben geprobeerd een aantal algemene en populaire extensies op te halen om u een idee te geven van hoe deze domeinextensies zijn bedoeld om te worden gebruikt.

Wanneer moet u de .Net-domeinextensie gebruiken?

De .net-extensie is de op één na populairste domeinextensie. Het is bedoeld voor gebruik door netwerkbedrijven, internetserviceproviders of netwerken van online communities.

Het gebruiken van een niet-gerelateerde bedrijfswebsite is een slecht idee voor uw merk. U kunt bijvoorbeeld .net gebruiken als u netwerkapparaten op uw website verkoopt, maar niet voor een kledingwinkel.

Zie onze vergelijking van .com vs .net-domeinextensies voor meer informatie .

Wanneer zou u. Org-domeinextensie moeten gebruiken?

De .org werd oorspronkelijk gelanceerd ter ondersteuning van .com- en .net-domeinextensies. Het is geschikt voor websites zonder winstbejag, websites voor goede doelen, religieuze of sociale bewustwording.

Gebruik het voor een zakelijke of persoonlijke website kan uw klanten een verkeerde indruk geven. Er zijn organisaties die .org gebruiken voor hun non-profitactiviteiten en de .com-versie van hetzelfde domein voor commerciële activiteiten.

Wanneer zou u .Biz-domeinextensie moeten gebruiken

De .biz-domeinextensies zijn een acroniem voor bedrijven. Net als bij .com-extensie, is .biz bedoeld voor gebruik door elke soort bedrijfswebsite.

Biz is voor klanten echter een stuk minder vertrouwd, waardoor het moeilijk te onthouden is. Het kan ook van invloed zijn op de perceptie door de klant van uw bedrijf wanneer u geen .com-extensie gebruikt.

Wanneer zou u .Info domeinextensie moeten gebruiken

De extensie .info is een afkorting voor informatie en kan worden gebruikt door informatieportals of vergelijkbare websites.

Het gebruik van deze extensie voor een blog of een bedrijfswebsite kan gebruikers een verkeerde indruk geven. Dit zou ook van invloed zijn op de reputatie van uw merk en de doelen van uw website op de lange termijn.

Wanneer zou u .Name domeinextensie moeten gebruiken

De extensie .name is bedoeld voor gebruik door individuen. Deze nieuwe, minder populaire domeinextensie is gemaakt om mensen een andere optie te geven om een ​​domeinnaam te registreren voor persoonlijke websites met hun eigen naam.

Vanwege de onbekendheid van de extensie en de reikwijdte ervan, kunt u deze alleen gebruiken voor een persoonlijke website of blog. Gebruik het nooit voor een kleine zakelijke website .

Wanneer zou u .TV domeinextensie moeten gebruiken

Technisch gezien is .tv-domeinextensie een TLD op basis van een land voor websites in Tuvalu (een klein eiland in de Stille Oceaan). Het domein wordt echter gebruikt door tv-gerelateerde websites over de hele wereld.

Gebruik dit domein alleen als uw website of bedrijf over de tv-industrie gaat. Het gebruik ervan voor andere bedrijven of blogs zou er vreemd uitzien.

Zelfs als u een tv-gerelateerde website heeft, raden we u toch aan om in plaats daarvan een .com-domeinnaam te gebruiken. Veel populaire tv-bedrijven maken geen gebruik van een .tv-domeinextensie. Bijvoorbeeld HBO, CNN, CBS en nog veel meer.

Er zijn tientallen domeinextensies zoals .photography, .club, .xyz, .blog en meer. Ze zijn allemaal te specifiek, minder gedenkwaardig en beperken het potentieel van uw website op de een of andere manier.

Hoe zit het met landspecifieke domeinuitbreidingen?

U moet alleen landspecifieke domeinextensies gebruiken als u alleen gebruikers in dat specifieke land wilt targeten.

Het beoogde doel van landspecifieke domeinextensies is bedoeld voor particulieren en bedrijven in die regio. Veel van dergelijke domeinen kunnen alleen worden geregistreerd als u zich in dat land bevindt of als u daar een vertegenwoordiger hebt.

Landspecifieke domeinextensies zijn ideaal voor het maken van meertalige websites of het maken van regiospecifieke websites.

Sommige websites gebruiken landdomeinextensies om slimme ideeën voor hun domeinnamen te bedenken. Bit.ly gebruikt bijvoorbeeld de domeinextensie voor Libië, of goo.gl, de URL-verkortingsservice van Google die de landdomeinextensie voor Groenland gebruikt.

Dit soort domeinnamen worden domeinhacks genoemd. Hoewel ze er cool uitzien, heb je serieuze marketingvaardigheden nodig om ze te veranderen in een herkenbaar merk en onvergetelijk voor je gebruikers.

We hopen dat dit artikel heeft geholpen bij het beantwoorden van de vraag over het kiezen van nieuwe domeinextensies voor uw website. Wellicht wilt u ook onze handleiding over het maken van een website met stapsgewijze instructies voor beginners.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format