Waarom is WordPress gratis? Wat zijn de kosten? - DeLaatbusiness

Waarom is WordPress gratis? Wat zijn de kosten?

5 min


104
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een van de meest gestelde vragen van onze gebruikers is “Moet ik betalen om WordPress te gebruiken?”. We vertellen hen dat WordPress een gratis en open source-software is, die meestal wordt gevolgd door “Waarom is WordPress gratis?”.

In dit artikel zullen we bespreken waarom is WordPress gratis, wat kost een WordPress-site en wat is de valstrik?

WordPress is gratis

WordPress is een open source-software. Het is vrij in de zin van vrijheid, niet in de zin van gratis bier. Je vraagt ​​je misschien wat het verschil is tussen deze twee?

Open source software biedt u de vrijheid om de software op elke gewenste manier te gebruiken, aan te passen, uit te breiden en opnieuw te distribueren zonder daarvoor kosten te betalen.

Mogelijk zijn er echter kosten verbonden aan andere gebieden. We bespreken de kosten van het gebruik van de open source WordPress-software verderop in dit artikel.

Waarom verkopen ze WordPress niet als een software?

We worden vaak gevraagd, waarom verkopen mensen en bedrijven achter WordPress het niet? Als WordPress net zo goed is als iedereen zegt, dan zouden ze natuurlijk veel meer geld verdienen door het te verkopen.

Deze verklaring zou logisch zijn als een enkel bedrijf of een particulier WordPress zou bezitten .

WordPress is een open source community project waar tienduizenden getalenteerde mensen hebben bijgedragen om er een geweldige software van te maken die het nu is.

Er is een kernteam van ontwikkelaars dat de projectontwikkeling leidt, maar iedereen kan patches bijdragen, bugs oplossen, functies maken, functies voorstellen, enz.

Bovendien veranderen projectleiders van de ene versie naar de andere. Als u diep betrokken raakt bij de gemeenschap, kunt u ook een belangrijke bijdrage leveren aan WordPress.

De filosofie achter Open Source Software

De filosofie achter Open Source-softwarebeweging is dat software niet is zoals andere tastbare producten. Zodra een software is gemaakt, kan deze vaak worden gekopieerd tegen lage kosten.

Laten we het voorbeeld nemen van een speelgoedfabriek. Elk vervaardigd speelgoed heeft verschillende onderdelen en elk onderdeel heeft kosten. De productiekosten van deze onderdelen kunnen door de fabriek worden berekend om een ​​redelijke winstmarge voor het product te bepalen.

Aan de andere kant zijn de kosten van het maken van software en het maken van kopieën ervan niet hetzelfde. Sommige groepen zijn van mening dat bij elk verkocht exemplaar de winstmarge van de software oneerlijker wordt.

Raadpleeg de filosofie van GNU voor meer informatie over open-source softwareidealen .

Hoe verdienen mensen geld met WordPress?

De twee belangrijkste winstgevende delen van open source software zijn producten en services die zijn gebaseerd op dezelfde open source software.

Mensen verwarren WordPress vaak met WordPress.com , maar het zijn eigenlijk twee verschillende dingen. WordPress (vaak verwezen naar self-hosted WordPress of WordPress.org ) is een gratis bloggingplatform en een website builder.

Matt Mullenweg, mede-oprichter van WordPress, lanceerde een bedrijf genaamd Automattic dat “beperkte” gratis blog-hostingservices levert op WordPress.com , en je kunt betalen / upgraden om functies te ontgrendelen en advertenties te verwijderen.

Om echter de volledige kracht van WordPress op het WordPress.com-platform te krijgen, moet u zich aanmelden met hun WordPress VIP- service. Dit kost meer dan $ 5000 per maand voor hosting + $ 5000 instellingskosten.

Automattic heeft in totaal $ 317,3 miljoen aan financiering opgehaald in 7 rondes. Hun nieuwste financiering werd op 1 januari 2015 bijeengebracht vanuit een Venture-ronde. ( Bron )

Andere ontwikkelaars zijn ook doorgegaan met het bouwen van succesvolle multi-miljoen dollar bedrijven rond WordPress door het maken van commerciële plug-ins, commerciële thema’s en zelfs het aanbieden van WordPress hosting .

Enkele voorbeelden van succesvolle miljoenen WordPress-bedrijven zijn:

Goede ontwikkelaars en consultants van WordPress verdienen ook een comfortabel voltijds inkomen door aangepaste websites, applicaties en plug-ins rond WordPress voor hun klanten te bouwen. Veel van hen maken zelf meer dan zes cijfers in de jaarlijkse inkomsten.

Is WordPress gratis auteursrecht?

Nee, WordPress is niet auteursrechtelijk beschermd. Het is gelicentieerd op een manier die iedereen in staat stelt om het te gebruiken, maar elke bijdrage aan de software is auteursrechtelijk beschermd.

Het is vrijgegeven onder GPL, dus je bent vrij om de code te gebruiken, aan te passen en opnieuw te distribueren. U hebt het auteursrecht op wijzigingen die u in de software aanbrengt, niet de volledige code.

GPL vereist dat afgeleide werken die u vrijgeeft of distribueert, ook onder GPL worden gelicentieerd. U hebt mogelijk het auteursrecht om alles te doen wat u maar wilt, uw afgeleide werk neemt automatisch de GPL-licentie over, zodat anderen de code op elke gewenste manier kunnen gebruiken, wijzigen en herdistribueren.

Betekent dit dat alle premium WordPress Thema’s en Plug-ins Gelicentieerde GPL zijn?

Volgens een officiële blogpost op WordPress.org zijn thema’s ook GPL . Afbeeldingen, CSS en Javascript gebruikt binnen thema’s en plug-ins kunnen worden uitgesloten, maar alle PHP- en HTML-delen van thema’s en plug-ins maken veel gebruik van WordPress-functionaliteit. Daarom zijn ze een afgeleid werk en daarom zijn ze gelicenseerd onder GPL.

Hoewel sommige mensen het daar niet mee eens zijn, volgen de meeste vertrouwde WordPress-bedrijven de communityrichtlijnen en houden zich daaraan.

De inhoud gepubliceerd met WordPress neemt ook GPL over?

Nee, u hebt het recht om uw inhoud op elke gewenste manier in licentie te geven. Tenzij de inhoud die u publiceert in feite een afgeleid werk van WordPress of een ander GPL-werk met licentie is.

Als u bijvoorbeeld uw artikelen, foto’s of andere illustraties op uw blog deelt, bezit u volledige auteursrechten.

Als u echter een blogbericht schrijft waarin u mensen laat zien hoe ze een WordPress-functie met voorbeelden kunnen gebruiken, kan die specifieke blogpost anders worden gelicentieerd. De code die in voorbeelden wordt gebruikt, is eigenlijk afgeleid werk en neemt automatisch de GPL-licentie over.

Het WordPress-handelsmerk

De code van WordPress als een software is vrijgegeven onder GPL, maar de woorden WordPress, WordCamp en het WordPress-logo zijn geregistreerde handelsmerken die eigendom zijn van de WordPress Foundation .

Om onderscheid te maken tussen een site of bron die officieel is of door de community wordt uitgevoerd, vraagt ​​de stichting mensen om ‘WordPress’ niet te gebruiken in hun domeinnaam.

Dit is de reden waarom onze site WPBeginner wordt genoemd in plaats van WordPressBeginner. Elke website, training of resource die u ziet heeft WordPress in hun domeinnaam wordt waarschijnlijk beheerd door iemand die niet genoeg weet over WordPress. Dit betekent dat je hen waarschijnlijk geen van je geld zou moeten betalen:)

De meeste legitieme bedrijven die rondom WordPress zijn gebouwd, zijn op de hoogte van het handelsmerkbeleid en respecteren de regels.

Kosten van het gebruik van WordPress

WordPress als een software is gratis voor u om te downloaden en te gebruiken. Om WordPress op het web te gebruiken, hebt u echter WordPress Hosting nodig .

U kunt WordPress.com gebruiken om een ​​gratis blog te maken, maar houd er rekening mee dat er enkele verschillen zijn. Zie onze vergelijking van WordPress.com versus WordPress.org voor meer informatie.

De kosten van het gebruik van WordPress zijn relatief minimaal en gelden ook voor het runnen van een ander type website. De enige echte kosten zijn webhosting ($ 7,99 per maand) en domeinnaam ($ 14 per jaar).

WPBeginner-gebruikers kunnen echter een gratis domeinnaam en 60% korting krijgen op webhosting van Bluehost, wat betekent dat u een website kunt starten voor slechts $ 2,75 per maand. Bluehost is een officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider.

Bijkomende kosten kunnen commerciële WordPress-thema’s zijn, ook wel premium WordPress-thema’s genoemd. U hoeft deze echter niet te gebruiken omdat er meer dan 6000+ gratis WordPress-thema’s zijn die u kunt gebruiken.

Mensen gebruiken vaak commerciële plug-ins, maar u bent niet verplicht deze ook te gebruiken omdat er meer dan 54.000 gratis WordPress-plug-ins beschikbaar zijn.

We hebben een gedetailleerde handleiding gemaakt over hoeveel kost het echt om een ​​WordPress-website te bouwen met instructies voor het starten van een website met een budget en om geld te besparen.

We hopen dat dit artikel uw vragen over WordPress-licentieverlening, de kosten van het uitvoeren van een WordPress-site en het bedrijf rond WordPress heeft beantwoord. U wilt misschien ook onze lijst met gemakkelijk te starten online bedrijfsideeën bekijken die daadwerkelijk geld verdienen .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format