WordPress foto's/afbeeldingen naast elkaar plaatsen - DeLaatbusiness

WordPress foto’s/afbeeldingen naast elkaar plaatsen

4 min


108
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

WordPress-foto’s naast elkaar plaatsen

Wilt u WordPress foto’s naast elkaar plaatsen? WordPress voegt standaard afbeeldingen toe in een verticale kolom boven op elkaar. Als u echter meerdere foto’s aan een blogbericht toevoegt, ziet dit er niet erg schoon uit en vereist het veel scrollen voor uw gebruikers. In dit artikel laten we u zien hoe u gemakkelijk WordPress-foto’s kunt weergeven in kolommen en rijen.

Waarom u WordPress-foto’s naast elkaar wilt plaatsen

Wanneer u meerdere afbeeldingen toevoegt aan een WordPress-bericht, verschijnen deze standaard vlak naast elkaar of boven elkaar.
WordPress foto's naast elkaar plaatsen
Dit ziet er niet erg goed uit en uw gebruikers zullen veel moeten scrollen om meerdere afbeeldingen en foto’s te bekijken.
U kunt dit probleem gemakkelijk oplossen door foto’s in rijen en kolommen weer te geven met behulp van een op rasters gebaseerde lay-out. Op deze manier worden afbeeldingen in een compacte lay-out weergegeven en wordt de gebruikerservaring op uw website verbeterd.
WordPress foto's naast elkaar plaatsen
Laten we echter eens kijken hoe WordPress-foto’s in kolommen en rijen kunnen worden weergegeven.

1. Geef foto’s in wordpress naast elkaar weer zonder plug-ins

Voor deze methode hoeft u geen nieuwe plug-in op uw website te installeren. Als u niet vaak meerdere foto’s toevoegt, werkt dit prima voor u.
Eerst moet u een nieuw bericht maken of een bestaand bericht bewerken waarin u uw foto’s wilt weergeven. Klik in het berichtbewerkingsscherm op de knop ‘Media toevoegen’ om de pop-up van de WordPress-media-uploader te starten.
WordPress-foto's naast elkaar plaatsen
Vervolgens moet u alle foto’s uploaden die u in rijen en kolommen wilt weergeven. Na het uploaden ziet u uw foto’s in de mediabibliotheek.
WordPress foto's naast elkaar plaatsen
De afbeeldingen die u zojuist hebt geüpload, zijn al geselecteerd. Als u eerder geüploade foto’s wilt opnemen, kunt u ze ook selecteren door erop te klikken in de mediabibliotheek.
Hierna moet u klikken op de link ‘Galerij maken’ in de linkerkolom en vervolgens klikken op de knop ‘Een nieuwe galerij maken’.
Klik om een ​​nieuwe galerij met geselecteerde foto's te maken
Het pop-upvenster zal nu veranderen om opties voor galerijinstellingen te tonen.
U kunt het aantal kolommen selecteren, waar elke afbeelding naar moet linken, welk formaat van de afbeelding moet worden weergegeven en de volgorde van de weergaven willekeurig maken.
WordPress foto's naast elkaar plaatsen
Hierna moet je op de knop voor het toevoegen van een album klikken en WordPress zal de galerij in je blog plaatsen.
Foto's in kolommen en rijen als een galerij in WordPress
Als u het aantal kolommen of andere instellingen wilt wijzigen, hoeft u alleen maar op de foto’s in de berichteditor te klikken.
WordPress selecteert uw galerij en u kunt vervolgens op het potloodpictogram klikken om uw galerijinstellingen te bewerken.
Bewerk galerijinstellingen
Dat is alles, u kunt doorgaan met het schrijven van uw bericht of uw wijzigingen opslaan. U kunt nu een voorbeeld van het bericht bekijken om uw foto’s in rijen en kolommen te bekijken.
WordPress foto's naast elkaar plaatsen
Deze methode zou voor de meeste beginners kunnen werken. Als u echter een fotografieblog uitvoert of vaak foto’s op uw website deelt, mist deze methode verschillende belangrijke functies.

Het uiterlijk van foto’s is bijvoorbeeld afhankelijk van uw WordPress-thema en u bent beperkt tot die ene bepaalde lay-out en stijl.

Je afbeeldingen worden niet geopend in een pop-up met een lightbox en gebruikers moeten ze als nieuwe pagina laden en vervolgens op de knop Vorige klikken om terug te keren naar de oorspronkelijke pagina.
Voor een meer professionele en mooie gebruikerservaring moet u de plugin-methode proberen.

2. Geef foto’s naast elkaar weer met behulp van nextGEN Plugin

NextGEN Gallery is de standaard WordPress-galerij-plug-in in de branche sinds 2007 en ontvangt nog steeds meer dan 1,5 miljoen nieuwe downloads per jaar. Het is gemakkelijk voor eenvoudige fotogalerijen, maar krachtig genoeg voor de meest veeleisende fotografen, beeldend kunstenaars en beeldvormende professionals.

Aan de achterkant biedt NextGEN een compleet WordPress-galerijbeheersysteem met de mogelijkheid om batchgewijs foto’s te uploaden, metagegevens te importeren, foto’s toe te voegen / verwijderen / herschikken / sorteren, miniaturen te bewerken, galerijen in albums te groeperen en meer.

Aan de voorkant biedt de gratis versie van NextGEN drie hoofdgalerie-stijlen (diavoorstelling, miniatuur- en afbeeldingsbrowser-galerijen) en twee albumstijlen (compact en uitgebreid), die allemaal worden geleverd met een breed scala aan opties voor het regelen van grootte, stijl, timing, overgangen, bedieningselementen, lichtbakeffecten en meer.

WordPress foto's naast elkaar plaatsen
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe WordPress-foto’s in kolommen en rijen kunnen worden weergegeven.

50+ gratis tools voor ondernemers/websites: https://delaatbusiness.com 


Fiverr1

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *