De ultieme gids voor het verbeteren van WordPress/website snelheid ​​& Performance - DeLaatbusiness

De ultieme gids voor het verbeteren van WordPress/website snelheid ​​& Performance

17 min


143
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw WordPress-site versnellen? Snel ladende pagina’s verbeteren de gebruikerservaring, vergroten uw paginaweergaves en helpen u bij uw WordPress SEO. In dit artikel zullen we de meest bruikbare WordPress-snelheidsoptimalisatietips delen om de WordPress-prestaties te verbeteren en uw website te versnellen.

Hoe WordPress snelheid en prestaties te verbeteren

In tegenstelling tot andere ‘X beste WordPress caching plug-in’-lijsten of generieke’ X tips voor het versnellen van WordPress ‘tutorials, is dit artikel een uitgebreide handleiding voor WordPress prestatie-optimalisatie.

We probeerden alles te bedekken, van waarom snelheid belangrijk is, wat uw WordPress-site vertraagt ​​en bruikbare stappen die u kunt nemen om uw WordPress-snelheid onmiddellijk te verbeteren.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een inhoudsopgave gemaakt om u te helpen bij het navigeren door onze ultieme gids voor het versnellen van uw WordPress-site.

Inhoudsopgave

Basisprincipes van WordPress Performance

WordPress versnellen in eenvoudige stappen (geen codering)

Optimale werkwijzen voor WordPress Performance Optimization

WordPress afstemmen op snelheid (geavanceerd)

Waarom is snelheid belangrijk voor uw WordPress-site?

Studies tonen aan dat van 2000 tot 2016 de gemiddelde menselijke aandachtsspanne is gedaald van 12 seconden tot 7 seconden.

Wat betekent dit voor u als eigenaar van een website?

Je hebt heel weinig tijd om gebruikers je inhoud te laten zien en hen te overtuigen om op je website te blijven.

Een trage website betekent dat gebruikers mogelijk uw website verlaten voordat deze zelfs wordt geladen.

Volgens een StrangeLoop-casestudy waarbij Amazon, Google en andere grotere sites betrokken waren, kan een vertraging van 1 seconde bij het laden van de pagina leiden tot 7% ​​verlies in conversies, 11% minder paginaweergaven en 16% minder klanttevredenheid.

Hoe snel je website beïnvloedt

Daarbovenop hebben Google en andere zoekmachines al langzamere websites bestraft door ze in de zoekresultaten neer te slaan, wat betekent dat er minder verkeer is voor trage websites.

Kortom, als u meer verkeer, abonnees en inkomsten van uw website wilt, moet u uw WordPress-website FAST maken!

Hoe controleer je de snelheid van je WordPress-website?

Vaak denken beginners dat hun website in orde is, alleen maar omdat ze zich niet traag voelen op hun computer. Dat is een ENORME fout.

Omdat u regelmatig uw eigen website bezoekt, slaan moderne browsers zoals Chrome uw website op in de cache en automatisch automatisch ophalen zodra u een adres begint te typen. Hierdoor wordt uw website bijna onmiddellijk geladen.

Een normale gebruiker die uw website voor de eerste keer bezoekt, heeft echter mogelijk niet dezelfde ervaring.

Gebruikers op verschillende geografische locaties zullen zelfs een heel andere ervaring hebben.

Dit is de reden waarom we aanbevelen dat u de snelheid van uw website test met behulp van een tool zoals de WordPress-snelheidstest van IsItWP .

Het is een gratis online tool waarmee u de snelheid van uw website kunt testen.

IsItWP-snelheidstesttool

Nadat u de testsnelheid van uw website hebt uitgevoerd, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat een goede websitesnelheid is waarnaar ik moet streven?

Een goede paginalaadtijd is minder dan 2 seconden.

Hoe sneller je het kunt maken, hoe beter het is. Enkele milliseconden aan verbeteringen hier en daar kunnen er toe leiden dat je de helft of zelfs een volle seconde scheert van je laadtijd.

Terug naar boven ↑ ]

Wat vertraagt ​​uw WordPress website?

Uw snelheidstestrapport heeft waarschijnlijk meerdere aanbevelingen voor verbetering. Het grootste deel hiervan is echter technisch jargon dat moeilijk door beginners kan worden begrepen.

Leren wat uw website vertraagt, is de sleutel tot het verbeteren van de prestaties en het nemen van slimmere langetermijnbeslissingen.

De belangrijkste oorzaken van een trage WordPress-website zijn:

 • Webhosting – Wanneer uw webhostingserver niet correct is geconfigureerd, kan dit de snelheid van uw website negatief beïnvloeden.
 • WordPress-configuratie – Als uw WordPress-site geen cachepagina’s weergeeft, wordt uw server overbelast waardoor uw website traag of helemaal crasht.
 • Paginaformaat – voornamelijk afbeeldingen die niet zijn geoptimaliseerd voor internet.
 • Slechte plug-ins – Als u een slecht gecodeerde plug-in gebruikt, kan dit uw website aanzienlijk vertragen.
 • Externe scripts – Externe scripts zoals advertenties, lettertypelladers, enz. Kunnen ook een enorme impact hebben op de prestaties van uw website.

Nu u weet wat uw WordPress-website vertraagt, laten we eens kijken hoe u uw WordPress-website kunt versnellen.

Het belang van goede WordPress-hosting

Uw WordPress-hostingservice speelt een belangrijke rol bij de prestaties van websites. Een goede shared hosting provider zoals Bluehost of Siteground neemt de extra maatregelen om uw website te optimaliseren voor prestaties.

Bij shared hosting deelt u echter de serverbronnen met veel andere klanten. Dit betekent dat als uw aangrenzende site veel verkeer ontvangt, dit van invloed kan zijn op de gehele serverprestaties, wat op zijn beurt uw website zal vertragen.

Aan de andere kant geeft het gebruik van een beheerde WordPress-hostingserviceu de meest geoptimaliseerde serverconfiguraties voor het uitvoeren van WordPress. Beheerde WordPress-hostingbedrijven bieden ook automatische back-ups, automatische WordPress-updates en geavanceerdere beveiligingsconfiguraties om uw website te beschermen.

We raden WPEngine aan als onze geprefereerde WordPress-hostingprovider. Ze zijn ook de meest populaire in de industrie. (Zie onze speciale coupon voor WPEngine ).

Terug naar boven ↑ ]

WordPress versnellen in eenvoudige stappen (geen codering)

We weten dat het aanbrengen van wijzigingen in de configuratie van uw website een angstaanjagende gedachte kan zijn voor beginners, vooral als u geen techneus bent.

Maar maak je geen zorgen, je bent niet de enige. We hebben duizenden WordPress-gebruikers geholpen hun WordPress-prestaties te verbeteren.

We laten u zien hoe u uw WordPress-site met slechts een paar klikken kunt versnellen (codering is niet nodig).

Als u kunt klikken en klikken, dan kunt u dit doen!

Installeer een WordPress Caching-plugin

WordPress-pagina’s zijn “dynamisch”. Dit betekent dat ze elke keer worden opgebouwd wanneer iemand een bericht of pagina op uw website bezoekt.

Om uw pagina’s te bouwen, moet WordPress een proces uitvoeren om de vereiste informatie te vinden, alles samen te voegen en vervolgens weer te geven aan uw gebruiker.

Dit proces omvat veel stappen en het kan uw website aanzienlijk vertragen wanneer u meerdere mensen tegelijk bezoekt.

Daarom raden we aan dat elke WordPress-site een cacheplug-in gebruikt. Caching kan uw WordPress-site overal van 2x tot 5x sneller maken.

Dit is hoe het werkt.

In plaats van elke keer het hele proces voor het genereren van pagina’s door te nemen, maakt uw cache-plug-in een kopie van de pagina na de eerste keer laden en dient deze vervolgens in de cache-versie voor elke volgende gebruiker.

Page caching

Zoals u in de bovenstaande afbeeldingen kunt zien, haalt uw server wanneer een gebruiker uw WordPress-site bezoekt, informatie op uit een MySQL-database en uw PHP-bestanden. Vervolgens wordt alles samengevoegd in HTML-inhoud die aan de gebruiker wordt aangeboden.

Het is een lang proces, maar u kunt er veel van overslaan als u in plaats daarvan caching gebruikt.

Er zijn veel goede WordPress caching-plug-ins beschikbaar, maar we raden aan om de WP Rocket (premium) of WP Super Cache (gratis) plug-in te gebruiken.

Bekijk onze stapsgewijze handleiding voor het installeren en instellen van WP Super Cache op uw WordPress-site . Het is niet moeilijk om in te stellen en uw bezoekers zullen het verschil merken.

Veel WordPress-hostingbedrijven zoals Bluehost en SiteGround bieden ook cacheoplossingen.

SiteGround SuperCacher

Als u SiteGround gebruikt, logt u in om cPanel te hosten en schakelt u SuperCacher in onder ‘Siteverbeteringshulpmiddelen’.

Supercacher

Hierna moet u de SG Optimizer- plug-in in WordPress installeren en activeren om SuperCacher-instellingen te beheren.

Bluehost Caching

Als u Bluehost gebruikt, gaat u naar het gedeelte ‘ Prestaties ‘ van Mijn sites om caching in te schakelen.

Caching inschakelen in Bluehost

Als u een beheerde WordPress-hostingprovider gebruikt, hebt u geen cacheplug-in nodig omdat deze standaard is ingebouwd en is ingeschakeld.

Bonus: u kunt caching-plug-ins combineren met een webapplicatie-firewall zoals CloudFlare of Sucuri voor maximale prestatieverbetering.

Terug naar boven ↑ ]

Optimaliseer afbeeldingen voor snelheid

Afbeeldingen optimaliseren voor snelheid

Afbeeldingen brengen uw inhoud tot leven en helpen de betrokkenheid te vergroten. Onderzoekers hebben ontdekt dat het gebruik van gekleurde afbeeldingen ervoor zorgt dat mensen 80% meer geneigd zijn om uw inhoud te lezen.

Als uw afbeeldingen echter niet zijn geoptimaliseerd, kunnen ze meer schade aanrichten dan helpen. In feite zijn niet-geoptimaliseerde afbeeldingen een van de meest voorkomende snelheidsproblemen die we tegenkomen op beginnende websites.

Voordat u een foto direct vanaf uw telefoon of camera uploadt, raden we aan dat u fotobewerkingssoftware gebruikt om uw afbeeldingen voor internet te optimaliseren.

In hun oorspronkelijke formaten kunnen deze foto’s enorme bestandsgroottes hebben. Maar op basis van de indeling van het afbeeldingsbestand en de compressie die u kiest in uw bewerkingssoftware, kunt u de afbeeldingsgrootte tot 5x verkleinen.

Bij WPBeginner gebruiken we slechts twee afbeeldingsindelingen: JPEG en PNG.

Nu vraag je je misschien af: wat is het verschil?

Welnu, het PNG- beeldformaat is niet gecomprimeerd. Wanneer u een afbeelding comprimeert, verliest deze wat informatie, dus een niet-gecomprimeerde afbeelding is van hogere kwaliteit met meer details. Het nadeel is dat het een grotere bestandsgrootte heeft, dus het laden duurt langer.

JPEG daarentegen is een gecomprimeerd bestandsformaat dat de beeldkwaliteit enigszins verlaagt, maar aanzienlijk kleiner is.

Dus hoe bepalen we welk beeldformaat moet worden gekozen?

 • Als onze foto of afbeelding veel verschillende kleuren heeft, gebruiken we JPEG.
 • Als het een eenvoudiger afbeelding is of als we een transparante afbeelding nodig hebben, gebruiken we PNG.

De meerderheid van onze afbeeldingen zijn JPEG’s.

Hieronder vindt u een vergelijkingstabel van de bestandsgroottes en de verschillende compressietool die we hadden kunnen gebruiken voor de bovenstaande StrangeLoop-afbeelding.

Beeldsnelheidstabel

Zoals u in de grafiek kunt zien, kan het beeldformaat dat u gebruikt een GROOT verschil in de prestaties van de website vormen.

Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding over het opslaan van afbeeldingen die zijn geoptimaliseerd voor internet, voor meer informatie over hoe u uw afbeeldingen kunt optimaliseren met behulp van Photoshop en andere populaire bewerkingstools, zonder concessies te doen aan de kwaliteit .

Terug naar boven ↑ ]

Optimale werkwijzen voor WordPress Performance Optimization

Na het installeren van een caching-plug-in en het optimaliseren van uw afbeeldingen, zult u merken dat uw site veel sneller gaat laden.

Maar als u uw website echt zo snel mogelijk wilt houden, moet u de onderstaande praktische tips gebruiken.

Deze tips zijn niet te technisch, dus u hoeft geen code te kennen om ze te implementeren. Maar het gebruik ervan zal veelvoorkomende problemen voorkomen die uw website zullen vertragen.

Houd uw WordPress-site bijgewerkt

Houd WordPress bijgewerkt

Als goed onderhouden open source-project wordt WordPress regelmatig bijgewerkt. Elke update biedt niet alleen nieuwe functies, maar ook beveiligingsproblemen en bugs. Uw WordPress-thema en plug-ins kunnen ook regelmatig worden bijgewerkt.

Als eigenaar van een website is het uw verantwoordelijkheid om uw WordPress-site, -thema en -plug-ins bij te werken naar de nieuwste versies. Als u dit niet doet, kan uw site traag en onbetrouwbaar worden en u kwetsbaar maken voor beveiligingsrisico’s.

Raadpleeg ons artikel over waarom u altijd de nieuwste WordPress-versie moet gebruiken voor meer informatie over het belang van updates .

Terug naar boven ↑ ]

Optimaliseer achtergrondprocessen

Achtergrondprocessen in WordPress zijn geplande taken die op de achtergrond van uw WordPress-site worden uitgevoerd. Hieronder volgen enkele voorbeelden van achtergrondtaken die op een WordPress-site worden uitgevoerd:

 • WordPress Backup-plug-in-taken
 • WordPress cron-taken om geplande berichten te publiceren
 • WordPress cron-taken om te controleren op updates
 • Zoekmachines en andere crawlers die inhoud proberen op te halen

Taken zoals cron-taken voor geplande berichten en updates hebben een minimale impact op de prestaties van de website.

Andere achtergrondprocessen zoals back-upplug-ins en overmatig crawlen door zoekmachines kunnen echter een website vertragen.

Voor back-upplug-ins moet u ervoor zorgen dat uw WordPress-back-upplug-inalleen wordt uitgevoerd tijdens weinig verkeer op uw website. U moet ook de frequentie aanpassen van back-ups en gegevens waarvan een back-up moet worden gemaakt.

Als u bijvoorbeeld een volledige dagelijkse back-up maakt terwijl u slechts twee keer per week nieuwe inhoud publiceert, moet u dat aanpassen.

Als u vaker back-ups wilt maken, zoals realtime back-ups, raden we u aan een SaaS-oplossing te gebruiken, zodat u uw server niet belast.

Wat crawlen betreft, moet u uw crawlrapporten in de Google Search-console in de gaten houden. Frequente crawlen die in fouten terechtkomen, kunnen ervoor zorgen dat uw website langzamer reageert of niet meer reageert.

Raadpleeg onze volledige gids voor Google Search Console voor beginners voor informatie over het aanpassen van de crawlsnelheid.

Terug naar boven ↑ ]

Gebruik fragmenten op de startpagina en archieven

Fragmenten gebruiken

WordPress geeft standaard de volledige inhoud van elk artikel op uw startpagina en archieven weer. Dit betekent dat uw startpagina, categorieën, tags en andere archiefpagina’s langzamer worden geladen.

Een ander nadeel van het tonen van volledige artikelen op deze pagina’s is dat gebruikers niet de behoefte voelen om het eigenlijke artikel te bezoeken. Dit kan uw paginaweergaven en de tijd die uw gebruikers op uw site besteden, verminderen.

Om uw laadtijden voor archiefpagina’s te versnellen, kunt u uw site instellen op het weergeven van fragmenten in plaats van de volledige inhoud.

U kunt navigeren naar Instellingen »Lezen en selecteren” Voor elk artikel in een feed: toon: Samenvatting “in plaats van” Volledige tekst “.

Geef fragmenten in plaats van volledige tekst weer om de WordPress-snelheid te verhogen

Voor meer informatie over de voor- en nadelen van het weergeven van samenvattingen, raadpleegt u ons artikel over volledig bericht vs samenvatting (uittreksel) op uw WordPress-archiefpagina’s .

Terug naar boven ↑ ]

Opmerkingen splitsen in pagina’s

Paginate reacties

Krijgt u veel reacties op uw blogposts ? Gefeliciteerd! Dat is een goede indicator voor een betrokken publiek.

Maar het nadeel is dat het laden van al deze opmerkingen van invloed kan zijn op de snelheid van uw site.

WordPress wordt geleverd met een ingebouwde oplossing. Ga gewoon naar Instellingen »Discussie en vink het vakje aan naast de optie” Reacties in pagina’s splitsen “.

Breek opmerkingen in pagina's

Raadpleeg onze handleiding over het pagineren van opmerkingen in WordPressvoor meer gedetailleerde instructies .

Terug naar boven ↑ ]

Gebruik een Content Delivery Network (CDN)

Weet u nog hoe we hierboven hebben vermeld dat gebruikers op verschillende geografische locaties verschillende laadtijden op uw site kunnen ervaren?

Dat komt omdat de locatie van uw webhostingservers van invloed kan zijn op de snelheid van uw site.

Stel dat uw webhostingbedrijf zijn servers in de Verenigde Staten heeft. Een bezoeker die ook in de Verenigde Staten is, ziet over het algemeen snellere laadtijden dan een bezoeker in India.

Het gebruik van een Content Delivery Network (CDN) kan bijdragen aan het versnellen van de laadtijden voor al uw bezoekers.

Een CDN is een netwerk dat bestaat uit servers over de hele wereld. Elke server slaat “statische” bestanden op die worden gebruikt om uw website samen te stellen.

Deze statische bestanden bevatten niet-veranderende bestanden zoals afbeeldingen, CSS en JavaScript, in tegenstelling tot uw WordPress-pagina’s die “dynamisch” zijn zoals hierboven uitgelegd.

Wanneer u een CDN gebruikt, wordt elke keer dat een gebruiker uw website bezoekt, deze statische bestanden aangeboden vanaf de server die zich het dichtst bij hen bevindt. Uw eigen webhostingserver zal ook sneller zijn, aangezien het CDN veel van het werk aan het doen is.

U kunt zien hoe het werkt in deze infographic.

Wat is een CDN?

We gebruiken aanbevelen om StackPath CDN te gebruiken . We hebben MaxCDN gebruikt op al onze websites die nu ook deel uitmaken van StackPath.

Het werkt goed met WordPress-websites en complimenteert je bestaande WordPress caching-plug-ins voor nog snellere laadtijden.

Terug naar boven ↑ ]

Upload geen audio- / videobestanden rechtstreeks naar WordPress

Gebruik video-hostingdiensten zoals YouTube

kunt audio- en videobestanden direct uploaden naar uw WordPress-site en deze automatisch weergeven in een HTML5-speler …

Maar dat zou je NOOIT moeten doen!

Het hosten van audio en video’s kost je bandbreedte. Er kunnen door uw webhostingbedrijf extra kosten in rekening worden gebracht, of ze kunnen zelfs uw site helemaal afsluiten, zelfs als uw abonnement ‘onbeperkte’ bandbreedte bevat.

Als u grote mediabestanden host, neemt uw back-upgrootte enorm toe en wordt het voor u moeilijk om WordPress vanaf een back-up te herstellen .

Gebruik in plaats daarvan een audio- en videohostingservice zoals YouTube, Vimeo, DailyMotion, SoundCloud, enz., En laat ze het harde werk voor hun rekening nemen. Ze hebben de bandbreedte ervoor!

WordPress heeft een ingebouwde functie voor video-insluiting, zodat je de URL van je video rechtstreeks in je bericht kunt kopiëren en plakken en deze automatisch wordt ingesloten.

Lees meer details over hoe het werkt in onze handleiding over het insluiten van video’s in WordPress .

Als u een podcast-website maakt met WordPress , dan raden wij de podcast-hostingservice Blubrry aan voor de beste prestaties.

Terug naar boven ↑ ]

Gebruik een thema dat is geoptimaliseerd voor snelheid

Kies een thema dat is geoptimaliseerd voor snelheid

Wanneer u een thema voor uw website selecteert, is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan snelheidsoptimalisatie. Sommige mooie en indrukwekkend ogende thema’s zijn eigenlijk slecht gecodeerd en kunnen je site langzamer maken.

Het is meestal beter om met een eenvoudiger thema te gaan dan om een ​​thema te kiezen dat vol zit met complexe lay-outs, flitsende animaties en andere onnodige functies. Je kunt altijd die functies toevoegen met kwaliteit WordPress-plug-ins.

Premium WordPress- themawinkels zoals StudioPress , Themify en CSSIgniterbieden thema’s die goed gecodeerd en geoptimaliseerd zijn voor snelheid. U kunt ook ons ​​artikel over het selecteren van het perfecte WordPress-thema bekijkenvoor advies over waar u op moet letten.

Lees voordat u uw nieuwe thema activeert onze handleiding over hoe u uw WordPress-thema goed kunt schakelen voor een vloeiende overgang.

Terug naar boven ↑ ]

Gebruik snellere plug-ins

Kies snellere plug-ins voor uw website

Slecht gecodeerde WordPress-plug-ins laden vaak te veel problemen, ongeacht of uw site deze nodig heeft of niet. Dit verhoogt de laadsnelheid van uw pagina en vertraagt ​​uw site.

Om u te helpen bij het kiezen van de beste plug-ins, publiceren we vaak onze deskundige keuze uit de beste WordPress plug-in-showcases. We besteden speciale aandacht aan gebruiksgemak, gebruikerservaring en vooral de prestaties.

Hieronder volgen enkele van onze keuzes voor de meest voorkomende WordPress plugin-categorieën.

 • WPForms – Snelste en meest gebruiksvriendelijke plug-in voor contactformulieren voor WordPress.
 • Soliloquy – Als u schuifregelaars aan uw site wilt toevoegen, is Soliloquy de beste plug- in voor WordPress- sliders op het gebied van prestaties en functies.
 • Envira-galerij – plug-ins voor fotogalerijen kunnen WordPress ook vertragen. We hebben de tests uitgevoerd en vonden Envira Gallery de snelste plugin voor Fotogalerij voor WordPress.
 • Shared Counts – Social media plug-ins laden extra scripts en niet zo sierlijk. Shared Counts is een van de snelste plug-ins voor sociale media voor WordPress.

Afgezien van onze eigen aanbevelingen, kunt u uw eigen tests uitvoeren. Voer snelheidscontroles uit voor en na het installeren van een plug-in om de impact ervan op de prestaties te vergelijken.

Terug naar boven ↑ ]

WordPress afstemmen op snelheid (geavanceerd)

Als u de aanbevolen procedures voor het optimaliseren van WordPress en de basissnelheitips hierboven gebruikt, ziet u een grote verbetering in de laadtijden van uw site.

Maar elke fractie van een seconde telt. Als u de hoogst mogelijke snelheid wilt hebben, wilt u nog een paar wijzigingen aanbrengen.

De volgende tips zijn een beetje technischer, waarbij sommige u vragen uw sitebestanden te wijzigen of een basiskennis van PHP hebben . U moet ervoor zorgen dat u eerst een back-up van uw site maakt , voor het geval dat.

Lange berichten splitsen in pagina’s

Lange berichten op pagina's splitsen

Lezers houden vaak van blogberichten die langer en grondiger zijn. Langere berichten hebben zelfs de neiging om hoger te scoren in zoekmachines.

Maar als u langwerpige artikelen met veel afbeeldingen publiceert, kan dit uw laadtijden schaden.

Overweeg in plaats daarvan uw langere berichten op te splitsen in meerdere pagina’s.

WordPress wordt geleverd met ingebouwde functionaliteit om dat te doen. Voeg eenvoudig de <!––nextpage––>tag in uw artikel toe waar u het wilt splitsen in de volgende pagina. Doe dat nog een keer als je het artikel ook op de volgende pagina wilt splitsen.

Voor meer gedetailleerde instructies, zie onze tutorial over post paginering – hoe WordPress-posts op meerdere pagina’s te splitsen .

Terug naar boven ↑ ]

Externe HTTP-aanvragen verminderen

HTTP-aanvragen voor meerdere domeinen verminderen

Veel WordPress-plug-ins en -thema’s laden allerlei soorten bestanden van andere websites. Deze bestanden kunnen scripts, stylesheets en afbeeldingen van externe bronnen zoals Google, Facebook, analyseservices, enzovoort bevatten.

Het is prima om er een paar te gebruiken. Veel van deze bestanden zijn geoptimaliseerd om zo snel mogelijk te laden, dus het is sneller dan ze op uw eigen website te hosten.

Maar als uw plug-ins veel van deze verzoeken indienen, kan uw website aanzienlijk vertragen.

U kunt al deze externe HTTP-aanvragen verminderen door scripts en stijlen uit te schakelen of in één bestand samen te voegen. Hier is een tutorial over het uitschakelen van de CSS-bestanden en JavaScript van uw plug-ins .

Terug naar boven ↑ ]

Verminder database-oproepen

Verminder database-oproepen

Opmerking: deze stap is wat technischer en vereist basiskennis van PHP- en WordPress-sjabloonbestanden .

Helaas zijn er veel slecht gecodeerde WordPress-thema’s die er zijn. Ze negeren de standaardpraktijken van WordPress en maken uiteindelijk directe databaseaanvragen of te veel onnodige verzoeken aan de database. Dit kan je server echt vertragen door er te veel werk aan te doen.

Zelfs goed gecodeerde thema’s kunnen een code hebben die databaseaanvragen maakt om de basisinformatie van je blog te krijgen.

In dit voorbeeld is dit, elke keer dat u dit ziet <?php, het begin van een nieuwe databaseaanroep:

1
2
3
4
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="<?php language_attributes(); ?>">
<head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>
charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />

Daar kun je de ontwikkelaars van thema’s niet de schuld van geven. Ze hebben eenvoudigweg geen andere manier om erachter te komen in welke taal uw site staat.

Maar als u uw site aanpast met een kindthema , kunt u deze databaseaanroepen vervangen door uw specifieke informatie om al die databaseaanvragen te verminderen.

1
2
3
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr">
<head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

Controleer uw ouderthema voor instanties als deze die gemakkelijk kunnen worden vervangen door statische informatie.

Terug naar boven ↑ ]

Optimaliseer WordPress-database

WordPress-databaseoptimalisatie

Nadat u WordPress een tijdje hebt gebruikt, beschikt uw database over veel informatie die u waarschijnlijk niet meer nodig heeft. Voor betere prestaties kunt u uw database optimaliseren om al die onnodige informatie kwijt te raken.

Dit kan eenvoudig worden beheerd met de WP-Sweep-plug-in . Hiermee kunt u uw WordPress-database opschonen door items als oude berichten, revisies, ongebruikte tags, enz. Te verwijderen. Het optimaliseert ook de structuur van uw database met slechts één klik.

Raadpleeg onze handleiding over het optimaliseren en opruimen van uw WordPress-database voor betere prestaties .

Terug naar boven ↑ ]

Beperkingen na herzieningen

Beperk de herzieningen van de berichten in WordPress

Na herzieningen neemt u ruimte in uw WordPress-database op. Sommige gebruikers zijn van mening dat revisies ook van invloed kunnen zijn op sommige databasequery’s die worden uitgevoerd door plug-ins. Als de plug-in niet specifiek post-herzieningen uitsluit, kan dit uw site vertragen door onnodig door hen te zoeken.

U kunt eenvoudig het aantal revisies beperken dat WordPress bijhoudt voor elk artikel. Voeg eenvoudig deze regel code toe aan uw wp-config.php-bestand.

1
define( 'WP_POST_REVISIONS', 4 );

Deze code beperkt WordPress om alleen uw laatste 4 revisies van elke post of pagina op te slaan en verwijdert oudere revisies automatisch.

Terug naar boven ↑ ]

Schakel Hotlinken en uitloging van uw inhoud uit

Voorkom diefstal van afbeeldingen in WordPress

Als u kwaliteitsinhoud op uw WordPress-site maakt, is de trieste waarheid dat deze waarschijnlijk vroeg of laat wordt gestolen.

Eén manier waarop dit gebeurt is wanneer andere websites uw afbeeldingen rechtstreeks vanuit hun URL’s op uw website weergeven, in plaats van ze naar hun eigen servers te uploaden. Ze stelen namelijk uw bandbreedte voor webhosting en u krijgt er geen verkeer voor te zien.

Voeg eenvoudig deze code toe aan uw .htaccess-bestand om het hotlinken van afbeeldingen van uw WordPress-site te blokkeren.

1
2
3
4
5
6
#disable hotlinking of images with forbidden or custom image option
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?wpbeginner.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

Opmerking: vergeet niet om wpbeginner.com te wijzigen met uw eigen domein.

U kunt ook ons ​​artikel met 4 manieren bekijken om diefstal van afbeeldingen in WordPress te voorkomen .

Sommige inhoudschrapen websites maken automatisch berichten door uw inhoud te stelen van uw RSS-feed . U kunt onze gids raadplegen over het voorkomen van het schrapen van bloginhoud in WordPress voor manieren om met geautomatiseerde inhoudsdiefstal om te gaan.

Terug naar boven ↑ ]

Gebruik Lazy Loading indien nodig

Gebruik lui laden in WordPress

Als u veel afbeeldingen, meerdere ingesloten video’s en fotogalerieën toevoegt aan uw blogposts, kan uw site profiteren van lui laden.

In plaats van het laden van al uw afbeeldingen en video’s tegelijk, download lui laden alleen diegene die zichtbaar zijn op het scherm van de gebruiker. Het vervangt alle andere afbeeldingen en ingesloten video met een afbeelding voor tijdelijke aanduidingen.

Als een gebruiker naar beneden scrolt, laadt uw website afbeeldingen die nu zichtbaar zijn in het weergavegebied van de browser. Je kunt lui afbeeldingen, video’s en zelfs WordPress-opmerkingen en gravatars laden.

Voor afbeeldingen, iframes en video’s kunt u de Lazy Load by WP Rocket- plug-in gebruiken. Zie voor opmerkingen over WordPress onze handleiding over het lui laden van reacties in WordPress .

Terug naar boven ↑ ]

Gebruik DNS Firewall op website-niveau

Gebruik firewall op DNS-niveau

Een WordPress firewall-plug-in helpt u brute force-aanvallen , hackpogingen en malware te blokkeren . Niet alle plug-ins voor firewalls zijn echter hetzelfde.

Sommige werken op uw website, dit betekent dat aanvallers uw webserver al kunnen bereiken voordat ze worden geblokkeerd. Dit is nog steeds effectief voor beveiliging, maar niet optimaal voor prestaties.

Daarom raden we aan om een ​​firewall op DNS-niveau te gebruiken, zoals Sucuri of Cloudflare . Deze firewalls blokkeren allerlei verzoeken voordat ze uw website bereiken.

Terug naar boven ↑ ]

Fix HTTPS / SSL-fouten zonder plug-in

Met behulp van inspecteertool om gemengde inhoud fout te herstellen

Als u uw site overzet naar HTTPS / SSL , is het waarschijnlijk dat u fouten met gemengde inhoud tegenkomt .

De eenvoudigste manier om dit te verhelpen is door een plug-in te installeren zoals Really Simple SSL . Het probleem is echter dat deze plug-ins eerst alle URL’s vangen en ze vervolgens wijzigen in HTTPS voordat ze naar de browsers van gebruikers worden verzonden.

Dit heeft een kleine maar merkbare invloed op de prestaties. U kunt dit verminderen door handmatig alle URL’s te corrigeren. Zie ons artikel over het oplossen van veelvoorkomende SSL-problemen in WordPress voor meer informatie .

Terug naar boven ↑ ]

Gebruik de nieuwste PHP-versie

WordPress wordt voornamelijk geschreven in de PHP-programmeertaal. Het is een taal aan de serverzijde, wat betekent dat het op uw hostserver is geïnstalleerd en wordt uitgevoerd.

Alle goede WordPress-hostingbedrijven gebruiken de meest stabiele PHP-versie op hun servers. Het is echter mogelijk dat uw hostingbedrijf een iets oudere versie van PHP gebruikt.

De nieuwere PHP 7 is twee keer sneller dan zijn voorgangers. Dat is een enorme prestatieverbetering waar uw website van moet profiteren.

U kunt zien welke PHP-versie uw site gebruikt door de Versie Info- plug- in te installeren en activeren .

Na activering toont de plug-in uw PHP-versie in het voettekstgedeelte van uw WordPress-beheerdersdashboard.

PHP-versie in WordPress beheerdersdashboard

Als uw website een lagere versie dan PHP 7 gebruikt, vraagt ​​u uw hostingprovider om deze voor u te updaten. Als ze dit niet kunnen, is het tijd om een ​​nieuw WordPress-hostingbedrijf te zoeken .

Terug naar boven ↑ ]

Dat is het! We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je de snelheid en prestaties van wordpress verbetert.

Ga je gang en probeer deze technieken uit. Vergeet niet om de snelheid van uw website te testen voor en na het implementeren van deze praktische tips. Je zult verbaasd zijn dat deze veranderingen je WordPress-prestaties zullen verbeteren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format