Hoe A / B Split Tests uit te voeren in WordPress met Google Optimize - DeLaatbusiness

Hoe A / B Split Tests uit te voeren in WordPress met Google Optimize

5 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u A / B-deeltests uitvoeren op uw WordPress-site om de conversies te verbeteren? Splittests helpen u te begrijpen hoe kleine veranderingen in inhoud en ontwerp van invloed zijn op het gedrag van gebruikers. In dit artikel laten we u zien hoe u gemakkelijk A / B-deeltests kunt uitvoeren in WordPress met Google Optimize.

Splitsen testen in WordPress met behulp van Google Analytics

Wat is A / B splitsen testen?

A / B-deeltests zijn een techniek waarmee u twee versies van dezelfde webpagina met elkaar kunt vergelijken, zodat u kunt bepalen welke functie beter presteert en betere resultaten oplevert.

Marketeers gebruiken A / B-scheidingstests voor hun bestemmingspagina’som erachter te komen welke ze meer conversies en verkopen krijgen.

Gesplitste tests kunnen worden gebruikt om elk element op de pagina te testen, inclusief call-to-action knoppen, kleurenschema’s, lay-outwijzigingen, marketingtekst, afbeeldingen en meer.

Hoe A / B splitstests werken?

Kortom, u toont verschillende varianten van een pagina aan uw publiek. Hierna volgt u de betrokkenheid en conversies van gebruikers om erachter te komen welke variant u de beste resultaten oplevert.

Hoe split testen werkt

Voorbereiding op A / B split-testen

Voordat we verder gaan, zijn er een paar dingen die je nodig hebt voor deze tutorial.

Ten eerste hebt u de MonsterInsights- plug- in nodig . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

MonsterInsights is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress. Je hebt ten minste hun Pro-abonnement nodig om toegang te krijgen tot de add-ons voor Google Optimize die we in deze zelfstudie zullen gebruiken.

Als u dit nog niet hebt gedaan, moet u zich aanmelden en Google Analytics installeren in WordPress .

Ten slotte heeft u Google Optimize nodig. Het is een gratis tool waarmee u gesplitste testexperimenten kunt uitvoeren op uw website. We zullen u laten zien hoe u het in de volgende stap kunt instellen.

Klaar? Laten we beginnen.

Google Optimize instellen in WordPress

Ten eerste moet u de Google Optimize- website bezoeken om uw account te maken.

Ga aan de slag met Google Optimize

Volg de instructies op het scherm en u zult het dashboard van uw account bereiken. Google Optimize maakt automatisch een account en een container voor u aan.

Vervolgens moet u uw Google Optimize-account verbinden met de Google Analytics-property van uw website. Klik hiervoor in de rechterkolom op ‘Link naar Google Analytics’.

Koppel de Google Analytics-property

Als u op de knop klikt, worden alle Google Analytics-eigenschappen weergegeven die beschikbaar zijn onder uw Google-account. U moet degene selecteren die aan uw website is gekoppeld.

Selecteer en koppel de eigenschap

Klik vervolgens op de linkknop om door te gaan.

Google Optimize maakt nu verbinding met uw Google Analytics-property. Hierdoor kan Google Optimize gegevens delen met Google Analytics, die u vervolgens kunt bekijken in uw rapporten.

Nu is het tijd om je eerste ervaring te creëren. Klik op de knop ‘Ervaring creëren’ om door te gaan.

Creëer ervaring

U wordt nu gevraagd om een ​​naam voor uw ervaring op te geven en de URL in te voeren van de pagina waar deze ervaring zal worden uitgevoerd.

Ervaring detail

U wordt ook gevraagd om een ​​type voor uw ervaring te kiezen. U moet een A / B-test selecteren en vervolgens op de knop ‘Maken’ klikken om door te gaan.

Optimize maakt nu uw ervaring en u wordt doorgestuurd naar de ervaringspagina. Het zal de originele pagina automatisch als uw eerste variatie tonen.

Maak een variant

U moet op de knop voor het toevoegen van wijzigingen klikken om een ​​nieuwe versie te maken. Optimize vraagt ​​u om een ​​naam voor deze variant op te geven. Het is een goede gewoonte om een ​​naam te gebruiken die de wijzigingen weerspiegelt die u in deze variant gaat toepassen.

Variantnaam

Klik op de knop Gereed om verder te gaan.

Optimize zal nu uw nieuwe variant op de ervaringspagina weergeven. Klik op de link ‘Wijzigingen’ naast uw nieuwe variant om deze te bewerken.

Wijzig de variatie

Google Optimize opent nu de pagina waarop u de test wilt uitvoeren met een krachtige editor. Het is een eenvoudig hulpmiddel om te slepen en neerzetten dat u kunt gebruiken om uw pagina te wijzigen.

Bewerk variatie

U kunt gewoon op elk element op uw pagina klikken en erop klikken om wijzigingen aan te brengen. Voor deze tutorial gaan we de kleur van onze knop voor de belangrijkste call-to-action wijzigen.

Nadat u de wijzigingen hebt aangebracht die u wilt testen, klikt u op de knop ‘Gereed’ om de editor te sluiten.

U ziet nu uw nieuwe variant weergegeven met het aantal wijzigingen dat u erin hebt aangebracht.

Variatie gewijzigd

U kunt doorgaan met bewerken of een andere variant aan uw ervaring toevoegen.

Daarna moet je een doel selecteren voor je ervaring. Net onder de varianten ziet u de optie om ervaringsdoel te selecteren.

Ervaring objectief

Als u erop klikt, worden er weergaven geopend in uw Google Analytics-rapporten.

Als u al doelen en evenementen of eCommerce-tracking gebruikt , ziet u ze daar staan.

Nadat u het doel hebt geselecteerd, kunt u een hypothese invoeren over wat u test en wat u van dit experiment verwacht.

Je ervaring is bijna klaar, maar eerst moet je Google Optimize verbinden met MonsterInsights.

Google Optimize verbinden met MonsterInsights

Met MonsterInsights kunt u eenvoudig uw WordPress-site verbinden met Google Optimize.

Ten eerste moet je Insights »Addons- pagina bezoeken in je WordPress-beheergebied. Vanaf hier moet u de add-on ‘Google Optimize’ installeren en activeren.

Google Optimize-add-on voor MonsterInsights

Na activering moet je de pagina Insights »Instellingen openen en naar het tabblad Volgen gaan. Vanaf hier moet je naar beneden scrollen en op het Google Optimize-tabblad klikken.

Google Optimize-instellingen in MonsterInsights

Nu moet u uw container-ID voor Google Optimize opgeven. U vindt deze informatie onder uw Google Optimize-account door op het tabblad ‘Containerinstellingen’ in de rechterkolom te klikken.

Container-ID

Kopieer en plak uw container-ID op MonsterInsights ‘Google Optimize-instellingenpagina en klik vervolgens op de knop’ Wijzigingen opslaan ‘om uw instellingen op te slaan.

Dat is alles wat u met succes Google Optimize op uw website heeft geïnstalleerd en u bent nu klaar om uw experimenten uit te voeren.

Plannen en uitvoeren van uw A / B splitstest

Nu alles in orde is, bent u klaar om uw A / B-deeltest te plannen en uit te voeren.

Schakel over naar het Google Optimize-dashboard en open uw ervaring. Vanaf hier kunt u gewoon doorgaan en op de knop ‘Experiment uitvoeren’ klikken om deze handmatig te starten.

Voer een experiment uit

U kunt ook op de knop ‘Planning maken’ klikken om een ​​schema voor uw experiment in te stellen. Zorg ervoor dat u genoeg tijd geeft voor het experiment om bezoeken en gegevens te verzamelen.

Uw A / B-gespleten testrapporten bekijken in Google Optimize

Google Optimize toont nu verschillende varianten van uw pagina voor gebruikers en begint met het verzamelen van gegevens. Nadat het voldoende gegevens heeft verzameld, kunt u de resultaten bekijken op het tabblad Rapportage.

Split testrapportage

Er wordt weergegeven hoe elke variant heeft gepresteerd op basis van het experimentdoel (Google Analytics-doelen, -gebeurtenis of -weergaven die u heeft geselecteerd).

Google Optimize-rapporten


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format