Hoe Custom domein Blogger Blog te verplaatsen naar WordPress - DeLaatbusiness

Hoe Custom domein Blogger Blog te verplaatsen naar WordPress

7 min


117
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw Blogger-blog met aangepast domein verplaatsen naar WordPress? Blogger is een gratis blogplatform dat al heel lang bestaat.

Normaal gesproken heeft een gratis blog op Blogger blogspot.com in hun websiteadres. Bijvoorbeeld myblog.blogspot.com.

In onze belangrijkste migratie-tutorial voor Blogger naar WordPress vroeg een van onze lezers ons om stapsgewijze instructies voor het verplaatsen van een website met een aangepast domein naar WordPress.

Dat komt omdat Blogger gebruikers ook toestaat om aangepaste domeinnamen aan hun blogs, zoals myblog.com, te koppelen.

Als u een Blogger-blog met een aangepast domein heeft en u deze naar WordPress wilt verplaatsen, is deze zelfstudie iets voor u.

In deze stapsgewijze handleiding laten we u zien hoe u eenvoudig een aangepaste domeinblog kunt verplaatsen van Blogger naar WordPress.

Blogger-blog met aangepast domein verplaatsen naar WordPress

Stap 1: Aan de slag

Voordat we beginnen, is het belangrijk om op te merken dat deze handleiding voor het door uzelf gehoste WordPress-blog is. Raadpleeg onze gids over het verschil tussen de website van zelf gehoste WordPress.org en WordPress.com.

Om aan de slag te gaan, hebt u een WordPress-hostingprovider nodig om uw zelf gehoste WordPress-website in te stellen.

Wij raden Bluehost aan omdat ze een officieel aanbevolen WordPress-hostingbedrijf zijn en zij geven WPBeginner-gebruikers exclusieve 60% korting + gratis domein en SSL.

Kortom, u kunt aan de slag voor $ 2,75 / maand.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding ← te claimen

Als je een Bluehost-alternatief wilt, kijk dan eens naar Siteground . Ze hebben ook een speciale aanbieding voor WPBeginner-gebruikers.

Stap 2: DNS-instellingen wijzigen

Met Blogger kunt u elke domeinnaam gebruiken die is geregistreerd door een externe partij. Gebruikers in de VS kunnen ook een domein gebruiken dat is geregistreerd bij Google Domains.

Toen u het domein voor het eerst instelde dat verwijst naar uw Blogger-blog, werd u gevraagd om CNAME- en A-records toe te voegen aan de DNS-instellingen van uw domein.

Met behulp van deze domeinnaamrecords kunnen browsers bepalen waar gebruikers naartoe worden geleid wanneer ze uw domeinnaam invoeren. Raadpleeg onze gids over domeinnamen en hoe deze werken )

U moet die oude records verwijderen en de DNS-instellingen van uw nieuwe WordPress-host toevoegen.

U kunt de DNS-instellingen verkrijgen die uw WordPress hostingbedrijf vereist van hun documentatie- of ondersteuningswebsites. Een typische DNS nameserver ziet er ongeveer zo uit:

NS1.Bluehost.com 
NS2.Bluehost.com

In deze handleiding laten we u zien hoe u de DNS-instellingen in Godaddykunt bijwerken . De basisinstellingen zijn echter hetzelfde voor alle populaire domeinregistreerders .

DNS-instellingen wijzigen in GoDaddy

U moet inloggen op uw Godaddy-account en klikken op de knop beheren naast domeinen. Daarna moet u op het tandwielpictogram naast uw domein klikken en vervolgens DNS beheren selecteren.

Start DNS-beheer in GoDaddy

U ziet uw pagina met domeininformatie. Vervolgens moet u op het DNS-zonebestand klikken. Hier worden alle records op DNS-niveau voor uw domein opgeslagen.

Bewerk het DNS-zonebestand in GoDaddy

Op de pagina DNS-zonebestand moet u de A-record en CNAME-aliassen zoeken die u voor uw Blogger-blog hebt toegevoegd en deze verwijderen.

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw wijzigingen toe te passen.

De volgende stap is om nameservers in te stellen voor uw WordPress hostingprovider.

Ga terug naar de DNS-pagina voor uw domein en klik vervolgens op ‘Beheren’ in het gedeelte namservers.

Beheer nameserver-instellingen

Klik op de volgende pagina op ‘Aangepast’ en klik vervolgens op de link nameservers bewerken om uw nieuwe naamservers voor WordPress-hosts toe te voegen.

Nameservers toevoegen

Klik op de knop Opslaan om uw DNS-wijzigingen live te laten worden.

Belangrijk: DNS-wijzigingen kunnen tussen een paar uur tot een of zelfs twee dagen duren om volledig te worden doorgevoerd. Gedurende deze periode heeft u toegang tot uw Blogger-blog door u aan te melden bij uw account.

Stap 3: verwijder domeinomleiding

Het oorspronkelijke blogspot.com-adres van uw Blogger-blog leidt gebruikers om naar uw aangepaste domein. Omdat we de domeininstellingen hebben gewijzigd, moeten we deze ook verwijderen van Blogger.

Meld u aan bij uw Blogger-account en ga naar Instellingen »Basispagina . Klik onder het gedeelte Publiceren op het kruisje om de omleiding te annuleren.

Verwijder aangepaste domeinomleiding van Blogger

Stap 4: Installeer WordPress

Als de DNS van uw domein nu is verspreid, kunt u WordPress installeren op uw hostingprovider.

Als uw domein is geregistreerd op een externe partij anders dan uw webhost, moet u de hosting voor het domein toevoegen.

In Bluehost voegt u bijvoorbeeld uw domein toe als een Addon-domein via cPanel, tenzij dit het hoofddomein in uw account is.

Een domeinnaam toevoegen aan uw hostingaccount

Na het toevoegen van een domein aan uw nieuwe host, is de volgende stap het installeren van WordPress. De meeste hostingbedrijven hebben eenvoudige 1-klik WordPress installers die u kunt gebruiken om WordPress snel te installeren.

Als u meer hulp nodig heeft, volgt u de instructies in onze volledige installatiehandleiding van WordPress .

Na een succesvolle installatie van WordPress op uw aangepaste domein, bent u klaar om inhoud van uw Blogger-blog te importeren.

Stap 5: exporteer inhoud van Blogger

Voordat u inhoud in WordPress kunt importeren, moet u deze eerst exporteren vanuit uw Blogger-blog.

Met Blogger kunt u inhoud in een XML-bestand exporteren.

Meld u aan bij uw Blogger-blog en ga naar Instellingen »Overige pagina. Klik onder de blogtools op de koppeling Back-upcontent.

Blogberichten exporteren vanuit Blogger

Er verschijnt een pop-up waarin u op de knop ‘Opslaan op uw computer’ moet klikken.

Afhankelijk van de bestandsgrootte kan dit enkele seconden of enkele minuten duren. Zodra u uw gegevens hebt, is het tijd om deze in uw WordPress-site te importeren.

Stap 6: Blogger Blog in WordPress importeren

Meld u aan bij uw WordPress-beheergebied en ga naar de pagina Hulpmiddelen »Importeren . Daar ziet u een lijst met importeurs voor verschillende services. U moet op Blogger klikken om de Blogger-importeur te installeren.

Installeer de Blogger-importtool voor WordPress

WordPress zal nu de Blogger Importer-plug-in voor u downloaden en installeren. Zodra het klaar is met het installeren van de plug-in, moet je klikken op de link ‘Importeer importeur’ om door te gaan.

Voer de Blogger-importeur uit

Op het scherm Blogger importeren, vraagt ​​WordPress u om het XML-bestand te uploaden. Klik eenvoudig op de knop Bestand kiezen en upload het XML-bestand dat u eerder hebt gedownload. Klik op de knop Bestand uploaden en importeren om verder te gaan.

Upload bestand om te importeren

WordPress importeert nu uw blogposts vanuit Blogger. Zodra dit is voltooid, wordt u gevraagd om een ​​auteur toe te wijzen aan de geïmporteerde berichten. U kunt uw blogger-berichten aan een bestaande auteur toewijzen of een nieuwe maken.

Gefeliciteerd! je hebt je blog Blogger succesvol geïmporteerd in WordPress.

U moet er echter nog steeds voor zorgen dat u geen zoekrangschikking verliest door zoekmachines en bezoekers naar dezelfde inhoud te verwijzen op uw nieuwe WordPress-website.

WordPress wordt geleverd met een functie waarmee u SEO-vriendelijke URL-structuur kunt instellen .

Omdat u echter inhoud van Blogger wilt importeren, wilt u dat uw permalink-structuur zo dicht mogelijk bij uw Blogger-URL-structuur staat. Als u permalinks wilt instellen, gaat u naar Instellingen »Permalinks en plakt u dit in het veld Aangepaste structuur:

/%year%/%monthnum%/%postname%.html

Verander permalinks

Setp 8: voer de doorverwijzingen van de feed in

U hebt uw Blogger-blog met succes omgeleid naar WordPress. Gebruikers die zich hebben geabonneerd op uw Blogger RSS-feed, zullen echter geen updates meer ontvangen.

U moet feedverzoeken doorsturen naar uw WordPress-feeds. Dit kan eenvoudig worden bereikt door het .htaccess-bestand in de hoofdmap van uw WordPress-site te bewerken.

Als u uw .htaccess-bestand niet kunt vinden, raadpleegt u deze zelfstudie .

Begin met het verbinden met uw WordPress-site met behulp van een FTP-client . U moet de optie ‘Verborgen bestanden weergeven’ inschakelen in uw FTP-clientinstellingen. Als u Filezilla gebruikt, vindt u deze optie onder het menu Server.

Toon verborgen bestanden in FTP

Nadat u bent verbonden met uw website, vindt u het .htaccess-bestand in de hoofdmap van uw WordPress-site. U moet dit bestand bewerken en de volgende code plakken vóór elke andere code in het bestand.

1
2
3
4
5
6
7
<IfModule mod_rewrite.c>
   RewriteEngine on
   RewriteRule atom.xml /feed? [L,R=301]
   RewriteRule rss.xml /feed? [L,R=301]
   RewriteRule ^feeds/posts/?.*$ /feed? [L,R=301]
   RewriteRule ^feeds/comments/?.*$ /comments/feed? [L,R=301]
</IfModule>

Vergeet niet om uw wijzigingen op te slaan en het .htaccess-bestand opnieuw op de server te laden. Uw abonnees voor Blogger-feeds worden nu omgeleid naar de feed van uw WordPress-site.

Stap 9. Uw WordPress-site aanpassen

Thema’s regelen het uiterlijk van uw WordPress-site. U kunt ze gebruiken om de kleuren, lay-out, navigatiemenu’s en meer van uw website te wijzigen.

WordPress-thema's

WordPress wordt standaard geleverd met een heel eenvoudig thema dat niet veel functies biedt.

Gelukkig zijn er duizenden WordPress-thema’s beschikbaar waaruit je kunt kiezen.

Hieronder volgen enkele van onze vitrines met onze deskundige keuze uit de beste WordPress-thema’s in verschillende categorieën.

Hier zijn een paar tips die u zou moeten overwegen bij het bekijken van deze thema’s.

  • Eenvoud is het beste ontwerp. Zoek naar een eenvoudig thema met flexibele functies.
  • U vindt een thema niet precies zoals u had op Blogger, maar u kunt een thema zoeken met vergelijkbare lay-out- en kleurkeuzes
  • Zorg ervoor dat het thema dat u kiest er goed uitziet op mobiele apparaten
  • Installeer alleen een thema uit betrouwbare bronnen zoals WordPress.org of een van de beste WordPress-themawinkels .

Als u eenmaal een thema hebt gevonden, kunt u doorgaan en het installeren. Raadpleeg onze beginnershandleiding over het installeren van een WordPress-thema voor stapsgewijze instructies.

Opmerking: u kunt ook een van deze WordPress-paginabuilders met slepen & neerzetten gebruiken om volledig aangepaste websiteontwerpen te maken zonder een code te schrijven.

Stap 10. Uw WordPress-site uitbreiden

WordPress-plug-ins

Een van de belangrijkste redenen voor het gebruik van WordPress is het grote aantal plug-ins dat u kunt gebruiken. Plug-ins zijn als apps voor uw WordPress-site. U kunt ze gebruiken om nieuwe functies toe te voegen en de WordPress-functionaliteit uit te breiden.

Nu, als een beginneling, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u deze plug-ins kunt gaan gebruiken? Welke plug-ins moet je als eerste proberen?

Maak je geen zorgen, we hebben je daar ook gedekt. Bekijk onze expert selectie van de essentiële WordPress plug-ins die u als eerste moet installeren.

Vervolgens moet je weten dat WordPress niet alleen beperkt is tot blogs. U kunt het gebruiken om elk type website te maken dat u maar kunt bedenken.

Eindelijk, als een nieuwe WordPress-gebruiker, hebt u mogelijk af en toe hulp nodig. WPBeginner is de grootste WordPress-bronsite voor beginners. Ontdek hoe u het meeste uit de gratis bronnen van WPBeginner kunt halen .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format