Hoe een WordPress plug-in in uw taal te vertalen - DeLaatbusiness

Hoe een WordPress plug-in in uw taal te vertalen

5 min


105
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een WordPress-plug-in vertalen in uw taal? Veel WordPress-plug-ins zijn volledig klaar voor vertaling en kunnen gemakkelijk door iedereen in de wereld worden vertaald. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een WordPress-plug-in in uw taal vertaalt (zonder dat u een code kent).

Hoe een WordPress plug-in te vertalen

Waarom en wanneer u WordPress-plug-ins moet vertalen

WordPress zelf is beschikbaar in vele talen en kan ook in andere talen worden vertaald. Als gebruiker kunt u WordPress in uw eigen taal gebruiken en u kunt zelfs meertalige websites maken met behulp van plug-ins.

De meeste top WordPress-plug-ins zijn ook klaar voor vertaling. U kunt helpen bij het invoegen van auteurs door vertalingen in andere talen bij te dragen. Dit zal ook duizenden andere WordPress-gebruikers helpen.

Opmerking: als u geïnteresseerd bent in het vertalen van een van onze plug-ins zoals WPForms en MonsterInsights , dan bieden we u graag een gratis licentie van onze Pro-versie in ruil. Neem contact op met ons via ons contactformulier om aan de slag te gaan.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar hoe u WordPress-plug-ins gemakkelijk vertaalt in uw taal.

Methode 1: Het helpen vertalen van een WordPress-plug-in in uw taal

Deze methode is eenvoudiger en wordt sterk aanbevolen omdat u niet alleen de plug-in in uw taal kunt gebruiken, maar ook andere gebruikers helpt de plug-in automatisch in hun taal te gebruiken.

WordPress.org host momenteel een webgebaseerd vertaalprogramma waarmee iedereen vertalingen kan bijdragen voor WordPress-plug-ins die worden gehost op WordPress.org.

Wanneer u een plugin-pagina bezoekt, ziet u een melding waarin om uw hulp wordt gevraagd bij het vertalen van de plug-in in uw taal.

Help de plugin-melding op WordPress.org te vertalen

Als u deze melding niet ziet, kunt u ook op de Translating WordPress- website naar de plug-in zoeken.

U wordt gevraagd om uw taal te selecteren en vervolgens kunt u beginnen met bijdragen.

Talen om te vertalen

Op het vertaalscherm ziet u een eenvoudige gebruikersinterface met brontekst en tekstgebied om vertaling voor specifieke woorden te bieden.

Methode 2: Vertaal een WordPress-plug-in voor uw eigen website

Met deze methode kunt u een WordPress-plug-in voor uw eigen gebruik vertalen. U vertaalt de plug-in in uw WordPress-beheergebied en uw vertalingen worden onmiddellijk van kracht op uw website.

Het eerste wat u hoeft te doen is de Loco Translate- plugin installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet je de Loco Translate »Plugins- pagina bezoeken om te beginnen met het vertalen van je plug-ins.

WordPress-plug-ins vertalen met Loco Translate

U ziet een lijst met alle plug-ins die momenteel op uw website zijn geïnstalleerd. U moet klikken op de plug-in die u wilt vertalen.

Op het volgende scherm ziet u een lijst met beschikbare talen voor de plug-in, samen met de voortgang van de vertaling van elke taal.

Taalselectie in Loco Translate

Als de taal waarin u wilt vertalen daar wordt vermeld, moet u erop klikken. Anders kunt u bovenaan op de knop ‘Nieuwe taal’ klikken.

Een nieuwe taal toevoegen in Loco Vertalen

Op de nieuwe taalpagina moet u eerst uw taal kiezen. Je hebt twee opties beschikbaar. De eerste optie is WordPress-taal. Met deze optie wordt dit taalbestand automatisch gebruikt als een gebruiker het WordPress-beheergebied instelt op deze taal. De tweede optie is om een ​​aangepaste taal te gebruiken.

Vervolgens moet u kiezen waar u de vertaalbestanden wilt opslaan. Loco Translate raadt standaard aan om het vertaalbestand in een eigen map op te slaan. U kunt dit wijzigen om vertaalbestanden in WordPress-talen of de eigen taalmap van de plug-in op te slaan.

Nadat u uw instellingen hebt geconfigureerd, klikt u op de knop Start vertalen om door te gaan.

Het vertalen van een plug-in is heel eenvoudig. U ziet de brontekst en daaronder ziet u het vertaalveld.

Vertalen van plug-ins in Loco Vertalen

Voer eenvoudig uw vertaling voor de bronreeks in en selecteer vervolgens de volgende reeks om te vertalen.

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw voortgang op te slaan.

Methode 3. Vertaal een WordPress-plug-in op uw computer

U kunt ook een WordPress-plug-in op uw computer vertalen met gettext translation-apps. Dit is handig en u kunt uw vertalingen ook indienen bij plugin-auteurs, zodat ze deze in hun plug-ins kunnen opnemen.

Eerst moet je de plugin downloaden die je op je computer wilt vertalen. Vervolgens moet je dubbelklikken op het plug-in zipbestand om het uit te pakken.

Nadat u het bestand hebt uitgepakt, opent u de map van de invoegtoepassing en zoekt u de map met talen. Binnenin bevindt zich een .pot-bestand. Dit is het vertaalsjabloonbestand dat u nodig hebt om de plug-in te vertalen.

Vertaling sjabloonbestand

Als de plug-in geen .pot-bestand of een talenmap heeft, is deze hoogstwaarschijnlijk niet klaar voor vertaling. In dat geval kunt u contact opnemen met de auteur van de plug-in en vragen of zij van plan zijn om de vertaling van de plug-in klaar te maken.

Zodra u het .pot-bestand hebt, bent u klaar om de plug-in in andere gewenste talen te vertalen.

Eerst moet u de Poedit- app op uw computer downloaden en installeren . Poedit is een gratis vertaalapp voor Mac en Windows.

Nadat je de app hebt geïnstalleerd, ga je gang en open je de app. U zult een wizard zien waarin u wordt gevraagd om een ​​optie te selecteren. Als u de pro-versie van de app gebruikt, kunt u ervoor kiezen een WordPress-plug-in of -themet vertalen. Anders moet u de optie ‘Nieuwe vertaling maken’ selecteren.

Maak een vertaling

U wordt gevraagd om het POT-bestand van de plug-in te selecteren. Nadat u het bestand hebt geselecteerd, vraagt ​​Poedit u de taal van de vertaling te selecteren.

Kies een taal voor uw vertaling

Typ gewoon de taalnaam of selecteer in het vervolgkeuzemenu en klik op de knop OK.

Poedit toont nu de vertaalinterface. U ziet de lijst met beschikbare strings. Het enige dat u hoeft te doen, is op een tekenreeks klikken om deze te selecteren en een vertaling te leveren.

WordPress-plug-ins vertalen met Poedit

Nadat u de vertaling hebt voltooid, kunt u deze opslaan en exporteren. U moet naar Bestand »Opslaan en uw bestand een naam geven na de taalnaam en de landcode, bijvoorbeeld fr_FR voor Frans en Frankrijk, en_GB voor Engels en Groot-Brittannië.

Poedit slaat uw vertaling op in .po- en .mo-bestanden. U moet deze bestanden in de taalmap van uw plug-in plaatsen om ze meteen te gebruiken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *