Hoe een WordPress-site in 7 eenvoudige stappen te klonen - DeLaatbusiness

Hoe een WordPress-site in 7 eenvoudige stappen te klonen

5 min


113
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Over het algemeen wordt klonen als een onethische praktijk beschouwd. Wanneer u echter denkt aan klonen in termen van het maken van een dubbele WordPress-site, kan een geheel nieuwe wereld van volledig ethische mogelijkheden voor uw bedrijf opengaan. In dit artikel laten we u zien hoe u een WordPress-site gemakkelijk kunt klonen in 7 eenvoudige stappen.

Wat is klonen en waarom het gebruiken?

Het idee achter het klonen van een WordPress-site is eenvoudig: u maakt een exacte kopie of duplicaat van één WordPress-site en past deze toe op een andere site.

U vraagt ​​zich misschien af, zijn er goede redenen om dit ook daadwerkelijk te doen? Absoluut!

Een praktisch scenario is wanneer u een WordPress-site verplaatst naar een nieuwe webhost of een nieuwe domeinnaam . Het klonen van een site bespaart u uren werk.

Een ander mogelijk gebruik is wanneer u een site voor een client op uw lokale server aan het ontwikkelen bent. Zodra het project is voltooid, kunt u de WordPress-site dupliceren en naar de live server van uw klant verplaatsen.

Ten slotte kunt u een live WordPress-site klonen naar uw lokale server voor test- en ontwikkelingsdoeleinden.

Het klonen van een WordPress-site is helemaal niet zo moeilijk. Als u kunt klikken en klikken, kunt u binnen enkele minuten een dubbele site maken.

Hier is een handleiding voor 7 stappen over het eenvoudig klonen van een WordPress-site, zelfs als u een beginner bent!

Stap 1. WordPress klonen met behulp van Duplicator Plugin

Voor dit artikel gebruiken we de plug-in Duplicator. Het is een krachtige WordPress-back-up- en migratieplug-in die is gebouwd voor zowel beginners als professionals.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in Duplicator installeren en activeren .

De plug-in werkt standaard en u kunt hem gaan gebruiken zonder instellingen te configureren.

Stap 2. Een WordPress-back-up maken met Duplicator

Met Duplicator kunt u uw WordPress-site klonen door een back-up te maken en deze vervolgens op een nieuwe locatie uit te pakken.

Laten we doorgaan en een WordPress-back-uppakket maken.

Eerst moet je de Duplicator »Packages- pagina bezoeken en bovenaan op de knop ‘Create New’ klikken.

Nieuw pakket maken in Duplicator

Hiermee begint de wizard Duplicator, waarbij u op de volgende knop moet klikken om door te gaan.

Duplicator-wizard

Duplicator zal nu uw website scannen om te controleren of alles in orde is om de plug-in uit te voeren. Als de plug-in een probleem vindt, ziet u hier een waarschuwing.

Pre-pakket-scan

Als alles goed is gemarkeerd, kun je doorgaan en op de knop ‘Build’ klikken om verder te gaan. Duplicator maakt nu een back-up van uw WordPress-database, afbeeldingen, sjablonen, plug-ins en alle andere bestanden in één downloadbaar pakket.

Stap 3. Voorbereiden om uw WordPress-site te klonen

Nadat Duplicator het back-upproces heeft voltooid, ziet u een koppeling om het archief te downloaden dat back-upbestanden en een installatiescript bevat.

De verpakking is klaar

U moet op de link ‘Met één muisklik downloaden’ klikken om beide bestanden naar uw computer te downloaden.

Beide bestanden zijn uiterst belangrijk om uw WordPress-site correct te klonen op de nieuwe locatie.

Stap 4. Upload het archief en het installatieprogramma naar de nieuwe locatie

Nu u een volledige back-up van uw site hebt samen met het Duplicator-installatiebestand, is de volgende stap om ze naar de nieuwe locatie te uploaden.

Deze nieuwe locatie kan een live website zijn of een site op uw lokale server. Als het een site op uw lokale server is, hoeft u de bestanden alleen maar te kopiëren en in een submap in uw htdocs- of www-map te plakken, zoals deze:

C: \ wamp \ www \ mynewsite \

Als het een live-site op een andere WordPress-host is , moet u deze bestanden uploaden naar de hoofdmap met behulp van een FTP-client .

Ongeacht waar u de bestanden kopieert, moet u ervoor zorgen dat de map volledig leeg is en geen andere bestanden of mappen bevat behalve het bestand installer.php en uw back-up zipbestand.

Upload back-upbestanden en installatieprogramma

Stap 5. Het importscript uitvoeren

Nu al uw bestanden aanwezig zijn, moet u het Duplicator-installatiescript uitvoeren.

Bezoek eenvoudig de nieuwe website in een webbrowser en voeg installer.php toe aan het einde van de URL.

http://example.com/installer.php

Vergeet niet om example.com te vervangen door uw eigen domeinnaam of het localhost-adres van uw nieuwe site.

U ziet nu het installatiescript van Duplicator op het scherm. Het zoekt automatisch naar de back-upbestanden en basisconfiguratie-instellingen. Als alles er goed uitziet, vink dan het selectievakje Termen en mededelingen aan. Hierna kunt u op de volgende knop klikken om door te gaan.

Het uitvoeren van het installatiescript

Op het volgende scherm vraagt ​​Duplicator u om database- informatie in te voeren . Dit is de database die u wilt gebruiken voor uw nieuwe gekloonde WordPress-site.

Voer uw database-informatie in

Vergeet niet op de knop ‘Testdatabase’ te klikken om ervoor te zorgen dat de door u ingevoerde database-informatie juist is.

Klik daarna op de volgende knop om verder te gaan.

Duplicator zal nu uw database en bestanden importeren. Vervolgens wordt u gevraagd de instellingen voor de nieuwe site bij te werken.

Nieuwe data

Het zal de wijzigingen automatisch detecteren en de velden URL, Pad en Titel voor u invullen. U kunt gewoon op de knop ‘Volgende’ klikken om door te gaan.

Duplicator zal nu de installatie voltooien en u zult de login-knop van de beheerder zien. Als u hierop klikt, gaat u naar het WordPress-beheergebied van de nieuwe gekloonde site.

Stap 6. Test uw gekloonde site

U kunt nu doorgaan en uw gekloonde WordPress-site testen. We raden u aan zowel het beheerdersgedeelte als de frontend van uw website te testen om er zeker van te zijn dat al uw gegevens aanwezig zijn en dat de website naar behoren werkt.

Stap 7. Verwijder tijdelijke bestanden

Zodra u tevreden bent dat alles correct is geïmporteerd, kunt u doorgaan en de installatiebestanden verwijderen die zijn gemaakt met de plug-in Duplicator.

Ga op uw gekloonde WordPress-site naar de pagina Duplicator »Hulpprogramma ‘s en klik vervolgens op de knop ‘Installatiebestanden verwijderen’.

Installatiebestanden verwijderen

Dat is het, je hebt met succes een WordPress-site gekloond.

Laatste gedachten

Zoals je ziet, is het klonen van een WordPress-site niet zo moeilijk, zolang je maar je eigen website dupliceert. Als je de WordPress-site van iemand anders wilt kopiëren, dan is dat eigenlijk illegaal tenzij je daarvoor expliciete schriftelijke toestemming hebt.

Er zijn absoluut andere manieren om een ​​WordPress-site te klonen, zoals het handmatig doen, waarvoor zelfs geen toegang tot WordPress-beheerders nodig is, maar we denken dat daar geen voordelen aan zijn verbonden, tenzij je te maken hebt met een echt grote website.

Voor de meeste gevallen waarin u een WordPress-site moet dupliceren, raden we aan de bovenstaande methode te gebruiken omdat deze de eenvoudigste en meest uitgebreide is.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *