Hoe elke gebruiker te begroeten met een aangepast welkomstbericht in WordPress - DeLaatbusiness

Hoe elke gebruiker te begroeten met een aangepast welkomstbericht in WordPress

6 min


135
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u elke gebruiker begroeten met een aangepast welkomstbericht in WordPress? Groeten van gebruikers met een welkomstbericht kan de betrokkenheid op uw website vergroten. Het kan ook worden gebruikt om leads te genereren en de omzet te verhogen. In dit artikel laten we u zien hoe u elke gebruiker kunt begroeten met een aangepast welkomstbericht in WordPress.

Waarom en wanneer moet u gebruikers begroeten met welkomstbericht in WordPress?

Niet alle websites hoeven gebruikers te begroeten met een aangepast welkomstbericht. Als u een online winkel runt , leads probeert te genereren of gebruikersbetrokkenheid verhoogt, kan een aangepast welkomstbericht zeer nuttig zijn.

Er zijn verschillende soorten welkomstberichten die u kunt gebruiken. Het doel is om gebruikers met elk bericht veel waarde te bieden. U kunt hen bijvoorbeeld kortingen, live hulp bieden, hen aanmoedigen om vragen te stellen en meer.

U kunt integraties gebruiken om welkomstberichten te verbinden met uw e-mailserviceprovider , live chatservice of plug-in voor contactformulieren .

Laten we echter eens kijken hoe we elke gebruiker gemakkelijk kunnen begroeten met een aangepast welkomstbericht in WordPress.

Methode 1. Begroet gebruikers met een aangepast welkomstbericht met OptinMonster

Voor deze methode zullen we OptinMonster gebruiken . Het is de populairste lead generation-software ter wereld die u helpt bezoekers van websites om te zetten in abonnees en klanten.

Eerst moet u zich aanmelden voor een OptinMonster- account. Het is een betaalde service, maar ze bieden ook een beperkt gratis-voor altijd-plan.

Nadat u bent aangemeld, wordt u naar uw OptinMonster-dashboard gebracht, waar u op de knop ‘Campagne maken’ moet klikken.

Maak een campagne

Vervolgens moet u een campagnetype en een sjabloon kiezen. OptinMonster wordt geleverd met verschillende campagnetypen en u kunt elk van deze gebruiken om gebruikers te begroeten met een welkomstbericht in WordPress.

In het belang van dit artikel gebruiken we het campagnetype slide-in met de Flatland-sjabloon.

Kies campagnetype en sjabloon

Vervolgens wordt u gevraagd om uw campagne een naam te geven en een website te selecteren waarop u deze campagne wilt uitvoeren. Klik op Selecteer website veld en klik vervolgens op ‘Website toevoegen’ om een ​​nieuwe website toe te voegen.

Campagne-opties

Klik daarna op de knop ‘Starten met bouwen’ om door te gaan.

OptinMonster start nu de slepen-en-neerzetten-editor waarin u eenvoudig kunt wijzen en klikken op elk element om het te bewerken. U kunt blokken, kolommen en elementen toevoegen met tekst, video, knoppen, aanmeldingsvelden en meer.

De interface van de OptinMonster-builder

Klik eenvoudig op de tekstvelden om uw eigen welkomstbericht toe te voegen om nieuwe gebruikers te begroeten. U kunt het ook integreren met uw e-mailserviceprovider door bovenaan op het tabblad ‘Integraties’ te klikken.

Voeg integratie toe

Vervolgens moet u overschakelen naar het tabblad ‘Weergavevoorschriften’ om te selecteren wanneer u de begroeting wilt weergeven. OptinMonster wordt geleverd met een aantal opties die u kunt gebruiken om minder opdringerige en zeer aantrekkelijke berichten te maken.

Regels weergeven

Als u klaar bent met het ontwerpen van uw aangepaste welkomstbericht, klikt u bovenaan op de knop Publiceren en schakelt u de optie ‘Status’ in om te leven.

Publiceer uw optin

U bent nu klaar om deze aangepaste welkomstboodschap-campagne toe te voegen aan uw website.

Schakel over naar uw WordPress- beheergebied om de OptinMonster- plug-in te installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering zal de plug-in een nieuw menu-item met de naam ‘OptinMonster’ toevoegen aan uw WordPress admin zijbalk. Als u hierop klikt, gaat u naar de instellingenpagina van de plug-in.

Voer uw API-sleutel in

U wordt gevraagd om uw API-sleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de OptinMonster-website.

Vergeet niet op de knop Instellingen opslaan te klikken nadat u uw API-sleutel hebt ingevoerd.

Vervolgens moet u op het tabblad ‘Campagnes’ klikken. Als u uw campagne daar niet kunt zien, klik dan op de knop campagnes vernieuwen.

Klik daarna op de link ‘Live gaan’ naast de campagne die u zojuist hebt gemaakt.

Laat uw campagne live gaan

U kunt nu uw website bezoeken om uw aangepaste welkomstbericht in actie te zien.

Begroetingsvoorbeeld

U kunt OptinMonster gebruiken om gebruikers met verschillende welkomstberichten te begroeten op basis van bezoeken, bestede tijd, ingelogde status, verwijzingsbron of targeting op paginaniveau voor uw bestemmingspagina’s .

Methode 2. Begroet gebruikers met een aangepast welkomstbericht met LiveChat

LiveChat Inc is de beste support-software voor live chats voor WordPress-websites. Hiermee kun je prachtig ontworpen live chatknoppen, blikvangers en live chat-ondersteuning maken voor je WordPress-site.

U kunt het begroetingsbericht aanpassen, uw eigen knoppen weergeven, uw logo uploaden, agentprofielen weergeven en meer.

LiveChat is een betaalde oplossing (vanaf $ 16,99 per agent). Ze bieden ook een gratis proefperiode van 30 dagen, zodat u de functies kunt bekijken en kunt zien of deze geschikt zijn voor uw bedrijf.

Eerst moet je de LiveChat- website bezoeken en je aanmelden voor een account.

Live Chat aanmelden

Nadat u uw account hebt aangemaakt, wordt u naar uw LiveChat-dashboard gebracht. Vervolgens moet u op het tabblad Instellingen klikken om het uiterlijk van de LiveChat-knop aan te passen.

LiveChat-instellingen

Hier kunt u de kleuren en het thema van het chatvenster kiezen. Klik daarna op ‘Geavanceerde vensteraanpassingen’ om uw eigen logo te uploaden en uw sociale media-profielen toe te voegen.

Vervolgens moet u overschakelen naar de sectie Engagement »Greetings . Standaard laat LiveChat een paar begroetingen zien die zijn gebaseerd op een paar eenvoudige regels zoals de tijd die op de site is doorgebracht, bekeken pagina’s, terugkerende bezoeker en meer.

Bewerk aangepaste begroetingen

U kunt op deze begroetingen klikken om ze te bewerken en uw eigen aangepaste welkomstbericht toe te voegen. U kunt ze ook verwijderen of op de knop ‘Nieuwe begroeting toevoegen’ klikken om een ​​nieuwe aangepaste begroeting te maken.

U kunt selecteren wanneer een begroeting moet worden weergegeven met behulp van weergaveregels. U kunt ook verschillende regels combineren om te matchen en zeer dynamische aangepaste begroetingen maken.

Dynamische begroetingen toevoegen

Vervolgens moet je een blikvanger selecteren. Deze blikvangers zijn afbeeldingen die worden weergegeven wanneer het LiveChat-venster wordt geminimaliseerd.

LiveChat wordt geleverd met verschillende kant-en-klare blikvangers die u kunt gebruiken. U kunt uw afbeeldingen ook uploaden om als blikvangers te gebruiken.

Selecteer een blikvanger

Als u tevreden bent met het ontwerp en uiterlijk van uw LiveChat-venster en aangepaste begroetingen, bent u klaar om ze toe te voegen aan uw WordPress-website.

Schakel terug naar uw WordPress-beheergebied om de LiveChat- plug-in te installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering zal de plug-in een nieuw menu-item met de naam LiveChat toevoegen aan uw WordPress admin zijbalk. Als u hierop klikt, gaat u naar de instellingenpagina van de plug-in.

Verbind Live Chat met uw WordPress-site

Ga je gang en klik op de knop ‘Inloggen met LiveChat’ om je WordPress-site te verbinden met je LiveChat-account.

Eenmaal verbonden, ziet u een aantal zeer eenvoudige weergave-instellingen. U kunt LiveChat op mobiel uitschakelen, geluiden uitschakelen of verbergen voor gebruikers die niet zijn aangemeld. Als u niet zeker bent, raden we u aan deze opties ongewijzigd te laten.

LiveChat-instellingen voor WordPress

U kunt nu uw website bezoeken via een nieuw browsertabblad om de LiveChat-knop in actie te zien. Het begroet gebruikers met de blikvanger die u hebt geselecteerd en toont een aangepaste welkomstgroet op basis van de regels die u kiest in de instellingen.

Aangepaste welkomstgroet


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *