Hoe FOMO (fear of missing out) op uw WordPress-site te gebruiken om conversies te verhogen - DeLaatbusiness

Hoe FOMO (fear of missing out) op uw WordPress-site te gebruiken om conversies te verhogen

6 min


147
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download
Wilt u FOMO-widgets toevoegen aan uw WordPress-site en de conversies verhogen? FOMO, kortom uit angst om te missen, is een marketingtechniek die een psychologisch principe gebruikt om anticipatie te creëren voor een product of dienst. In dit artikel laten we u zien hoe u FOMO op de juiste manier kunt toevoegen aan uw WordPress-website en conversies kunt stimuleren. FOMO toevoegen in WordPress om de conversies te verhogen

Wat is FOMO en hoe helpt het bij conversies?

FOMO of ‘angst om te missen’ is een psychologische term die wordt gebruikt om angst te beschrijven over het missen van iets spannends en trendy. Als eigenaar van een website kunt u profiteren van dit menselijk gedrag met uw marketingstrategie en uw conversies verbeteren. FOMO is niets nieuws, marketeers hebben het al lang voor de komst van internet gebruikt. Nu met online marketing, is FOMO veel eenvoudiger in gebruik en veel effectiever geworden. Als u bijvoorbeeld een online winkel heeft , kunt u anticipatie creëren over een aanstaande verkoop, aanbiedingen met een beperkte tijd en door sociale bewijsstukken aan uw bestemmingspagina’s toe te voegen. Je kunt het ook gebruiken om je e-maillijst samen te stellen , affiliate marketingcampagnes uit te voeren, downloads voor je apps te stimuleren en meer. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u gemakkelijk FOMO kunt toevoegen aan uw WordPress-site. We zullen u twee technieken laten zien die we met succes hebben gebruikt op onze eigen sites met ongelooflijke resultaten.

1. FOMO toevoegen met sociale zekerheid door gebruik te maken van Proven

Een manier om FOMO te ontketenen is door een sociaal bewijs toe te voegen aan uw website. Hiermee kunt u meteen het vertrouwen van gebruikers winnen door ze te laten zien dat andere gebruikers uw product al kopen. Fomo sociaal bewijsvoorbeeld Eerst moet je de Proven- plugin installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie . Bewezen is een plug-in voor sociale doeleinden die kan worden geïntegreerd met uw eCommerce-platform of MailChimp-e-maillijsten en die recente aankopen en aanmeldingen weergeeft. Na activering moet je naar de Bewezen »Instellingen- pagina gaan om je licentiesleutel in te voeren. U kunt deze informatie vinden in uw account op de website van de plug-in. Voer uw licentiecode voor de plug-in in Laten we vervolgens verder gaan naar de Bewezen »Nieuwe pagina toevoegen om uw eerste melding voor sociaal bewijs te maken. Voeg nieuwe FOMO-melding toe Eerst moet u een titel voor deze meldingscampagne invoeren. Daarna moet je kiezen of je wilt dat deze configuratie actief is of niet. U kunt het inactief houden terwijl u uw instellingen configureert, maar vergeet deze instelling niet aan te passen om uw meldingen live te laten wanneer u klaar bent. Vervolgens kom je bij de content-sectie waar je wordt gevraagd om de bron voor je meldingen te selecteren. Bewezen integreert met WooCommerce , MailChimp en Easy Digital Downloads . Wanneer u met een van deze drie integreert, geeft de sociale melding automatisch de recente aankoop- en abonnementsmeldingen weer. U kunt de bron ook handmatig invoeren, waardoor u handmatig gegevens kunt invoeren die in de melding worden weergegeven. Dit is vooral handig als u geen plug-in voor een winkelwagentje op uw website gebruikt. Inhoud instellen voor weergave in een FOMO-notificatiebalk met een sociaal bewijs Hierna kunt u de inhoudsjabloon wijzigen met behulp van de beschikbare sjabloontags die onder het veld worden weergegeven. Voor het inkoopveld moet u selecteren welke productaankopen in de melding worden weergegeven. Als u het met MailChimp integreert , kunt u kiezen welke mailinglijst de melding activeert. Vervolgens kunt u selecteren wanneer u meldingen wilt weergeven in de instellingen voor gedrag. U kunt pagina’s selecteren waarop u de melding wilt weergeven, u kunt ook gebruikers selecteren, mobiele weergave, de vertraging tussen meldingen en meer. Kies het weergavegedrag voor de meldingsbanner Ten slotte komt u in het gedeelte ‘Uiterlijk’. Hier kunt u de kleuren, vorm en positie van uw meldingsbanner selecteren. Uiterlijk instellingen Als u tevreden bent met de instellingen, vergeet dan niet op de knop ‘Publiceren’ te klikken om deze te activeren. U kunt nu uw website bezoeken om de FOMO-melding voor sociaal bewijs in actie te zien. Sociaal bewijs FOMO in actie

Methode 2: FOMO Countdown Timers toevoegen met OptinMonster

We hebben allemaal gezien dat marketeers ‘Urgency’ gebruiken om de aandacht van klanten te trekken. Of het nu uw lokale supermarkt is of een website met een grote naam , het is een van de oudste marketingtechnieken, die net zo effectief online werkt. Kortom, u toont gebruikers een aanbod met een gevoel van urgentie, wat de angst oproept om een ​​waardevolle deal mis te lopen en helpt gebruikers bij het maken van een aankoopbeslissing. Urgentie-hacks kunnen worden gebruikt met een tijdelijke aanbieding, seizoensgebonden verkoopcampagnes, eenmalige kortingen, kortingsbonnen en meer. Raadpleeg dit artikel over het gebruik van urgentie voor het hacken van conversieratio’s met beproefde methoden voor meer informatie. Nu, het punt is hoe gebruik je urgentie bij FOMO om een ​​krachtige conversiemagneet te maken? Hier komt OptinMonster om de hoek kijken . Het is de beste software voor conversie-optimalisatie die bedrijven helpt om websitebezoekers af te stotenin abonnees en klanten. Eerst moet u zich aanmelden voor een OptinMonster- account. Het is een betaalde tool en je hebt ten minste het ‘Plus’-plan nodig om hun drijvende barcampagnes te gebruiken. Schakel vervolgens over naar uw WordPress-site om de OptinMonster- plug-in te installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie . Deze plug-in is een koppeling tussen uw WordPress-site en de OptinMonster-app. Klik na activering op het OptinMonster-menu in uw beheerderszijbalk en voer uw API-sleutel in. U vindt deze informatie onder uw account op de OptinMonster-website. OptinMonster API-sleutel Nadat u uw API-sleutel heeft ingevoerd, moet u op de knop ‘Nieuwe campagne maken’ klikken om door te gaan. Maak een nieuwe campagne Eerst moet u een optin-type selecteren en vervolgens een thema selecteren. We zullen een ‘Floating bar’-campagne gebruiken met het thema’ Countdown ‘. Selecteer optin-type en een thema Vervolgens wordt u gevraagd om een ​​naam te kiezen voor uw thema en de website waarop u het zult uitvoeren. Als u deze informatie invult, wordt de interface van de OptinMonster Builder gestart. Optin configureren U moet op het tabblad ‘Optin’ klikken en uw afteltype en einddatum selecteren. Er zijn twee soorten afteltimers die u ‘Statisch’ en ‘Dynamisch’ kunt gebruiken. De statische timer blijft hetzelfde voor al uw gebruikers, terwijl de dynamische timer verandert op basis van gebruikersgedrag op uw website. Voor deze zelfstudie gebruiken we de statische timer. Omdat we de zwevende balk met countdown-thema gebruiken, kunnen we de optin-balk naar onder of boven verplaatsen. U kunt ook gewoon klikken en klikken om tekst in de zwevende balk te bewerken. U kunt een kortingsboncode toevoegen, links naar speciale aanbiedingen toevoegen en deze op elke gewenste manier indelen. Vergeet, als u tevreden bent, niet bovenaan op de knop ‘Publiceren’ te klikken. Hiermee wordt de pagina met de optin-status weergegeven, waar u de schakelaar naast Status moet omschakelen om uw optin live te maken. Publiceer uw optin Ga nu terug naar uw WordPress-website en klik op het tabblad ‘Campagnes’ op de OptinMonster-pagina. U ziet uw onlangs gemaakte campagne daar weergegeven (klik op de knop campagnes vernieuwen als u deze niet ziet). Start de countdown timer-campagne op uw site Uw campagne is standaard uitgeschakeld en u hoeft alleen op de koppeling ‘Live gaan’ te klikken om deze in te schakelen. U kunt nu uw website bezoeken om uw FOMO-campagne met aftellende timer in actie te zien. Countdown timer FOMO-campagnevoorbeeld

Uw conversies volgen in WordPress

FOMO-technieken werken heel goed voor conversies, maar hoe houd je hun prestaties bij? Zonder tracking zou u niet weten hoeveel verkopen of leads werden gegenereerd als gevolg van deze campagnes. Alle deskundige marketeers gebruiken Google Analytics . Hiermee kunt u niet alleen zien waar uw gebruikers vandaan komen, maar kunt u ook de betrokkenheid van gebruikers op uw website bijhouden . De eenvoudigste manier om Google Analytics te gebruiken in WordPress is via MonsterInsights . Het is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress en heeft een eCommerce-add-on voor WooCommerce en EDD , waarmee u uw eCommerce-prestaties kunt volgen zonder WordPress te verlaten. MonsterInsights eCommerce tracking

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *