Hoe geanimeerde GIF's in WordPress kunnen worden toegevoegd - DeLaatbusiness

Hoe geanimeerde GIF’s in WordPress kunnen worden toegevoegd

2 min


116
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je geanimeerde GIF’s toevoegen aan je WordPress-blogposts? Soms wanneer u een geanimeerde GIF toevoegt in WordPress, verliest het de animatie en verschijnt het als een gewoon statisch beeld. In dit artikel laten we u zien hoe u geanimeerde GIF’s op de juiste manier kunt toevoegen in WordPress.

Hoe geanimeerde GIF's in WordPress kunnen worden toegevoegd

Waarom geanimeerde GIF’s een statische afbeelding worden in WordPress?

WordPress wordt geleverd met een eenvoudig te gebruiken media-uploader waarmee je afbeeldingen aan je WordPress-berichten of -pagina’s kunt toevoegen. Wanneer u een afbeelding uploadt met de media-uploader, maakt WordPress automatisch meerdere exemplaren van die afbeelding in verschillende grootten.

Er zijn drie standaard WordPress-beeldformaten : thumbnail, medium en large. Het houdt ook je originele afbeelding op ware grootte.

Beeldformaten in WordPress

Bij het maken van nieuwe afbeeldingsformaten voor geanimeerde GIF’s, bespaart WordPress alleen het eerste frame van de GIF.

Als u nu een van die beeldformaten aan uw bericht of pagina toevoegt , zijn het statische GIF-afbeeldingen zonder animatie.

Dit gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe je geanimeerde GIF’s in WordPress op de juiste manier toevoegt zonder animatie te verliezen.

Juiste toevoeging van geanimeerde GIF’s in WordPress

Eerst moet je het bericht of de pagina bewerken waar je de geanimeerde GIF wilt toevoegen en klik je op de knop Media toevoegen.

Voeg media toe

Hiermee wordt de uploaderpop-up van de WordPress-media weergegeven. U moet op de knop voor het uploaden van bestanden klikken en het geanimeerde GIF-bestand van uw computer selecteren om het te uploaden.

Nadat u het bestand hebt geüpload, selecteert u de ‘volledige grootte’ in het gedeelte ‘Instellingen Bijlage weergeven’ aan de rechterkant.

Selecteer de volledige grootte

Klik daarna op de knop ‘Invoegen bij bericht’ om door te gaan.

WordPress voegt nu je geanimeerde GIF toe aan de berichteditor.

Deze afbeelding op ware grootte is de originele geanimeerde GIF die je hebt geüpload naar WordPress. Je zult de animatie meteen kunnen zien in de visuele berichteditor .

Voorbeeld van een geanimeerde GIF in de WordPress-berichteditor

Je kunt nu doorgaan met het bewerken van je bericht of opslaan om er een voorbeeld van te bekijken.

Bonustips voor het gebruik van geanimeerde GIF’s in WordPress

Geanimeerde GIF-afbeeldingen hebben meestal een grotere bestandsgrootte dan andere afbeeldingsbestanden. Dat komt omdat ze verschillende gecomprimeerde afbeeldingen bevatten die worden gebruikt als frames om de animatie te maken.

Het toevoegen van te veel GIF-afbeeldingen op een WordPress-pagina kan uw website vertragen.

Als je Giphy gebruikt om geanimeerde GIF’s te vinden, dan vind je de Giphypress- plug-in erg handig. Hiermee kunt u vanuit uw WordPress-beheergebied de Giphy-database doorzoeken en GIF’s toevoegen zonder uw site te verlaten.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *