WordPress installeren op uw computer met WAMP - DeLaatbusiness

WordPress installeren op uw computer met WAMP

6 min


102
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

WordPress installeren op WAMP computer

Wilt u WordPress lokaal op uw Windows-computer met WAMP installeren? Door met WordPress te werken op uw computer kunt u nieuwe WordPress-functies testen, leren ontwikkelen met WordPress en websites maken voordat u ze naar de live server migreert. In dit artikel laten we u zien hoe u WordPress op Windows correct installeert met WAMP.

Waarom zou u WordPress op Windows moeten installeren?

Het lokaal installeren van WordPress op uw computer biedt u een testomgeving die uw live website of blog niet beïnvloedt. Een WordPress-installatie op uw computer wordt ook wel lokale server of localhost genoemd .
Normaal gesproken gebruiken WordPress-ontwi

kkelaars lokale WordPress-installaties om hun plug-ins en thema’s te ontwikkelen. Beginnende gebruikers kunnen ook WordPress op hun computer installeren om WordPress te leren, nieuwe WordPress-thema’s en plug-ins te testen en te experimenteren zonder een live website te beïnvloeden.

Opmerking: als u WordPress lokaal op Windows installeert, is de enige persoon die die site kan zien, u. Als u een website wilt maken die beschikbaar is voor het publiek, moet u een domeinnaam en webhosting hebben .

Laten we echter eens kijken hoe WordPress op Windows correct kan worden geïnstalleerd met WAMP.

Wat is WAMP?

WAMP, is een compilatie van Apache -webserver, PHP en MySQL gebundeld voor Windows-computers.
Allemaal zijn het afzonderlijke open source software. Het is echter niet zo eenvoudig om ze afzonderlijk te installeren, zelfs voor ervaren gebruikers. Software zoals WAMP stelt u in staat om ze eenvoudig te installeren en binnen enkele minuten een werkende lokale omgeving te hebben.

Stap 1. WAMP installeren op Windows-computer

Eerst moet u de WAMP-software downloaden en op uw computer installeren. Ga gewoon naar de WampServer-website en klik op de knop ‘Start Using WampServer’.
wordpress installeren wamp
Je gaat naar het gedeelte downloads. U ziet hier twee versies: WampServer 32-bits en WampServer 64-bits. U moet de WampServer-versie selecteren die overeenkomt met het type besturingssysteem van uw Windows-computer.
wordpress installeren wamp
Als u wilt weten of u een 32- of 64-bits besturingssysteem gebruikt, gaat u naar het Configuratiescherm »Systeem en beveiliging» Systeem op uw computer. Daar kunt u uw besturingssysteem zien.
Type besturingssysteem zoeken in Windows 10
Na het downloaden kunt u klikken op het uitvoeringsbestand van de wampserver om de installatie uit te voeren. Zorg ervoor dat je de instructies op het installatiescherm zorgvuldig volgt.
Installeer WAMP
Tijdens het installatieproces moet u de locatie voor de webbrowser definiëren. Standaard is dit Internet Explorer. U kunt dit wijzigen in Google Chrome of een andere webbrowser door deze te zoeken in de programmabestanden van uw computer.
Na de installatie kunt u de WampServer starten om verder te gaan.

Stap 2. Een database opzetten voor lokale WordPress-instellingen

Het volgende dat u moet doen, is een lege MySQL- database maken . Bij het starten van WAMP ziet u een groen WampServer-pictogram in de rechterbenedenhoek van uw scherm samen met andere pictogrammen. Klik er gewoon op en klik vervolgens op phpMyAdmin (een webgebaseerde applicatie om MySQL-databases te beheren).

Opmerking: als het WampServer-pictogram rood of geel is, betekent dit dat de services (Apache, MySQL, PHP) niet actief zijn. U moet de services starten door op het pictogram te klikken voordat u de database instelt.
phpMyAdmin
U gaat naar het phpMyAdmin-inlogscherm van uw webbrowser. Voer eenvoudig de gebruikersnaam in: root en laat het wachtwoordveld leeg. Dit zijn de standaardreferenties om u aan te melden bij uw localhost phpMyAdmin.
wordpress installeren wamp
Klik op de knop ‘Start’ om verder te gaan.
Nadat u bent ingelogd, moet u klikken op Databases in phpmMyAdmin om een ​​nieuwe database voor WordPress te maken. Het zal je vragen om een ​​naam te kiezen voor je nieuwe database (we noemden die van ons test_db). Klik daarna op de knop ‘Maken’.
Maak een database
Uw database is gereed, wat betekent dat u WordPress nu op localhost kunt installeren.

Stap 3. WordPress installeren op Windows met WAMP

Het volgende dat u moet doen, is de nieuwste versie van WordPress downloaden van de WordPress.org- website. Het zal als een zip-bestand downloaden.
wordpress installen wamp
U moet het zipbestand uitpakken en de map ‘wordpress’ kopiëren.
Extract WordPress
Nu moet je naar de map navigeren waar je WAMP hebt geïnstalleerd.
In deze zelfstudie hebben we WAMP geïnstalleerd in C: wamp64, dus we zullen in de toekomst naar die map verwijzen. Maar houd er rekening mee dat het voor u misschien anders is, afhankelijk van waar u het programma hebt geïnstalleerd.
Plak de map ‘wordpress’ in de map C: wamp64 www.
Plak de WordPress-map naar www
U kunt de map ‘wordpress’ hernoemen naar wat u maar wilt, zoals mijnsite, testsite, etc. Dit is de URL van uw lokale WordPress-site, dus zorg ervoor dat u iets kiest dat u gemakkelijk zult onthouden.
In het belang van deze tutorial hebben we de map hernoemd van wordpress naar mysite.
Vervolgens kunt u de webbrowser openen en naar http: // localhost / mysite / gaan
Eerst zal het u vragen om een ​​taal te selecteren en u vervolgens de database-instellingsinformatie te laten zien. Als je het goed hebt gelezen, ga je gang en klik je op de knop ‘Laten we gaan’ om door te gaan.
Database informatie
Hierna moet u uw databasedetails invoeren zoals databasenaam, gebruikersnaam, wachtwoord, host en tabelprefix.
De databasenaam is degene die u in de vorige stap hebt ingevoerd. In ons geval noemden we het ‘test_db’. De gebruikersnaam is ‘root’ en u kunt het wachtwoordveld leeg laten. U kunt ook de databasehost en het tabelvoorvoegsel as-is verlaten.
Voer databasedetails in
Klik vervolgens op de knop ‘Verzenden’ en WordPress maakt een configuratiebestand voor u in de backend.
Op het volgende scherm ziet u een succesbericht waarin staat dat WordPress is verbonden met uw database en u kunt doorgaan met de installatie.
Ga je gang en klik op de knop ‘Voer de installatie uit’ om door te gaan.
Voer de installatie uit
U gaat naar het welkomstscherm voor WordPress. U moet een titel toevoegen voor uw nieuwe WordPress-website, een beheerders-gebruikersnaam kiezen, een sterk wachtwoord invoeren en een admin-e-mailadres opgeven.
Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘WordPress installeren’.
wordpress installeren wamp
Nadat het installatieproces is voltooid, ziet u een succesbericht. Op de achtergrond heeft WordPress nieuwe tabellen in uw database gemaakt en is deze klaar voor gebruik.
U kunt vervolgens naar uw WordPress-dashboard gaan door op de knop ‘Aanmelden’ te klikken.
Log in knop
Gefeliciteerd, je hebt met succes WordPress geïnstalleerd op een Windows-computer met WAMP.

Stap 4. Mooie permalinks inschakelen in WAMP

De nieuwe versie van WordPress verbreekt uw lokale site niet over het wijzigen van de permalinks- instelling.
Als u echter nog steeds de foutmelding ‘pagina niet gevonden’ ziet op uw pagina’s na het wijzigen van de permalinks van Instellingen »Permalinks in WordPress, volgt u eenvoudig onze handleiding over het inschakelen van aangepaste permalinks in WAMP .

Stap 5. Problemen met WAMP oplossen

WAMP is vrij eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners. Als u het echter niet kunt laten werken, dan zouden de volgende tips voor het oplossen van problemen u kunnen helpen.
Vaststelling van het WAMP Skype-conflict
Als u Skype hebt geïnstalleerd en hebt uitgevoerd, werkt WampServer mogelijk niet goed vanwege een conflict met Skype. Het conflict wordt veroorzaakt door zowel Apache als Skype met dezelfde poort 80. Er is een eenvoudige oplossing voor dit probleem.
Open Skype en ga naar Tools »Opties . Dit zal een dialoogvenster openen, van hieruit moet je klikken op Geavanceerd en dan Verbindingen.
wordpress installeren wamp
Verwijder het vinkje uit het selectievakje Use port 80 en 443 als alternatieven voor inkomende verbindingen. Sla opties op en start Skype opnieuw.
Installeer Visual C ++ Redistributable
WAMP heeft Visual C ++ Redistributable nodig voor Visual Studio 2012 om te worden uitgevoerd. Als u het niet op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u het downloaden en installeren vanaf de Microsoft-website .

50+ gratis tool voor ondernemers/websites: https://delaatbusiness.com 

wilt u uw eigen messenger chatbot maken : maak dan een gratis account aan :https://delaatchat.com 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *