Hoe SMTP-server gebruiken om WordPress e-mails te verzenden - DeLaatbusiness

Hoe SMTP-server gebruiken om WordPress e-mails te verzenden

5 min


116
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heeft u problemen met het ontvangen of verzenden van e-mails van uw WordPress-site? Een oplossing hiervoor is het gebruik van e-mailservices van derden, zoals Mailgun. Deze services kosten echter extra geld. In dit artikel laten we u zien hoe u een SMTP-server gebruikt om WordPress-e-mails te verzenden.

SMTP-server gebruiken om WordPress-e-mails te verzenden

Het probleem met WordPress e-mails

WordPress gebruikt de e-mailfunctie in PHP om e-mails te verzenden. Veel shared hosting providers hebben deze functie niet goed geconfigureerd of hebben deze volledig uitgeschakeld om misbruik te voorkomen. In beide gevallen zorgt dit ervoor dat uw WordPress-e-mails niet worden afgeleverd.

De alternatieve oplossing is om een ​​e-mailservice van derden te gebruiken om uw e-mails te verzenden. U kunt services zoals Mailgun, Google Apps voor werk of Sendgrid gebruiken.

U moet betalen voor uw account en de kosten variëren afhankelijk van het aantal gebruikers / accounts dat u toevoegt of het aantal e-mails dat u verzendt. Bekijk onze tutorial over hoe WordPress geen e-mail probleem kan oplossen .

Wat als we u vertelden dat er een andere optie is en u waarschijnlijk al betaalt?

E-mailaccounts gebruiken door uw host

De meeste WordPress-hostingproviders bieden e-mailservices voor elk domein dat u bij hen host. Dit betekent dat u e-mailaccounts kunt maken met uw eigen domeinnaam zoals yourname@yoursite.com.

Eerst moet u een e-mailaccount maken. Omwille van dit voorbeeld laten we u zien hoe u een e-mailaccount kunt aanmaken in cPanel. Uw hosting service provider kan een ander accountmanagementsysteem gebruiken, maar het basisproces is hetzelfde bij de meeste hostingdiensten.

Log in op uw hostingaccount en klik op e-mailaccounts onder de mailsectie.

Emailaccounts

Dit toont u een eenvoudig formulier waarin u informatie moet invullen die nodig is om uw e-mailaccount aan te maken.

Omdat we dit account gebruiken om e-mails van WordPress te verzenden, raden we aan dat u een e-mailaccount maakt, zoals wordpress@example.com. Vervang example.com door uw eigen domeinnaam.

Een e-mailaccount aanmaken in cPanel

Na het maken van uw e-mailaccount bent u nu klaar om het te gebruiken in WordPress. Maar voordat u dat doet, hebt u de volgende informatie van uw hostingprovider nodig.

  1. SMTP-host voor uw e-mailadres.
  2. SMTP-poort voor veilig inloggen.

U kunt de ondersteuningssectie op de website van uw gastheer raadplegen voor deze informatie. Hoogstwaarschijnlijk zal er een artikel zijn met deze informatie. Als u het niet vindt, neem dan contact op met de hosting-ondersteuning om deze informatie aan te vragen.

Uw e-mailadres van het merk gebruiken in WordPress

U moet nu de WTP Mail SMTP- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-invoor meer informatie .

Na activering, moet je naar Instellingen »E-mail gaan om de plug-in-instellingen te configureren.

WP-Mail-SMTP-instellingen

Eerst moet u het e-mailadres invoeren dat u zojuist hebt aangemaakt. Daarna kunt u een van de naam toevoegen, deze wordt gebruikt als de naam van de afzender.

Als u geen naam toevoegt, gebruikt de plug-in de standaard WordPress.

Vervolgens moet je de mailer kiezen. Ga je gang en klik op de ‘Other SMTP’ optie om het te selecteren.

Kies Mailer

Hierna moet u het selectievakje naast de optie ‘Pad terugzetten’ aanvinken. Met deze optie wordt het retourpad ingesteld dat overeenkomt met het e-mailadres van de afzender. Als u de optie niet aanvinkt, gaan teruggestuurde berichten en niet-afleverbonnen verloren.

Vervolgens moet u SMTP-opties instellen.

SMTP-instellingen

Eerst moet u uw SMTP-host en -poort invoeren. U kunt deze informatie opvragen bij uw hostingprovider. Doorgaans is SMTP-host mail.uwdomein.com (vervang uwdomein.com door uw eigen domeinnaam). Voor SMTP wordt vaak poort 465 gebruikt.

Vervolgens moet je codering kiezen. De meeste WordPress-hostingbedrijven ondersteunen SSL en TLS. We raden aan om de TLS-optie te gebruiken indien beschikbaar.

Schakel daarna de authenticatieschakelaar in en geef uw SMTP-gebruikersnaam en -wachtwoord op. Normaal gesproken is uw e-mailadres ook uw SMTP-gebruikersnaam.

Uw wachtwoord wordt opgeslagen als platte tekst, wat niet veilig is. Maak je geen zorgen, we zullen je laten zien hoe je dit later veiliger kunt maken.

Vergeet niet op de knop instellingen opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Test uw SMTP-instellingen

Nu je WP Mail SMTP hebt ingesteld om e-mails te verzenden, laten we testen of alles goed werkt. Klik op de instellingenpagina van de plug-in op het tabblad ‘E-mailtest’.

Stuur testmail

U moet een e-mailadres opgeven waar u een testmail wilt ontvangen. Dit kan elk geldig e-mailadres zijn waartoe u toegang hebt. Klik daarna op de knop E-mail verzenden om verder te gaan.

WP Mail SMTP verzendt nu een e-mailbericht met de SMTP-instellingen die u eerder hebt ingevoerd. U ziet een succesbericht wanneer e-mail succesvol is verzonden.

Uw e-mailwachtwoord beveiligen

Mogelijk moet u het wachtwoord van uw e-mailaccount invoeren in de WP MAIL SMTP-instellingen. Dit wachtwoord wordt normaal opgeslagen als platte tekst, wat onveilig is.

De plug-in biedt u echter ook een optie om het veiliger te maken. Om dat te doen, moet je wat code toevoegen aan je wp-config.php bestand. Als u dit nog niet eerder hebt gedaan, raadpleegt u onze handleiding voor het bewerken van het bestand wp-config.php in WordPress.

Eerst moet u verbinding maken met uw website met behulp van een FTP-client of de File Manager-app in cPanel. Eenmaal verbonden, vindt u uw wp-config.php-bestand in de hoofdmap van uw website.

U kunt dit bestand bewerken met een willekeurige teksteditor zoals Kladblok of Teksteditor.

Zoek de regel met de tekst ‘Dat is alles, stop met bewerken! Veel plezier met bloggen ‘en voeg de volgende code toe net ervoor.

1
2
define( 'WPMS_ON', true );
define( 'WPMS_SMTP_PASS', 'your_password' );

Vergeet niet om ‘your_password’ te vervangen door uw echte SMTP-wachtwoord. Sla daarna uw wp-config.php-bestand op en upload het naar de server.

U kunt nu uw WordPress-beheergebied bezoeken en naar Instellingen »WP Mail SMTP- pagina gaan. Blader naar beneden naar het gedeelte SMTP-opties en het wachtwoordveld is nu uitgeschakeld.

SMTP-wachtwoord uitgeschakeld

Problemen met WordPress-e-mail oplossen

De meest voorkomende reden voor fouten bij het verzenden van e-mails met SMTP is een onjuiste SMTP-host of -poort. Zorg ervoor dat u de juiste host- en poortinstellingen invoert die door uw hostingprovider zijn verstrekt.

Zorg ervoor dat u de juiste coderingsmethode selecteert. Meestal werkt SSL op de meeste omgevingen, maar we raden aan om bij uw webhost na te gaan of uw e-mails niet worden afgeleverd.

Voors en tegens van het gebruik van de e-mailservers van uw webhost voor WordPress-e-mails

Ten eerste en het meest voor de hand liggende voordeel is dat u uw eigen merke-mailadres voor uitgaande e-mails in WordPress kunt gebruiken.

Een ander voordeel is dat u al hebt betaald voor deze service bij het aanmelden voor uw hostingaccount. U hoeft geen extra geld te betalen voor het verzenden en ontvangen van e-mails.

Sommige providers van WordPress-hosting dwingen echter beperkingen af ​​voor uitgaande e-mails. Dit is de reden waarom we het gebruik van WordPressniet aanbevelen om nieuwsbrief-e-mails te verzenden .

Een ander veel voorkomend probleem met shared hosting providers is dat hun mailservers soms vrij onbetrouwbaar kunnen zijn. Als u vertraging opmerkt bij het bezorgen van e-mail, moet u overwegen e-maildiensten van derden te gebruiken, zoals Google Apps for Work , Mailgun of SendGrid.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format