Hoe WordPress gemakkelijk naar een nieuw domein te verplaatsen (zonder SEO te verliezen) - DeLaatbusiness

Hoe WordPress gemakkelijk naar een nieuw domein te verplaatsen (zonder SEO te verliezen)

7 min


145
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw WordPress-site naar een nieuw domein verplaatsen? Het wijzigen van de domeinnaam van uw website kan een aanzienlijke invloed hebben op uw SEO-ranglijst en het is een proces dat zeer zorgvuldig moet worden uitgevoerd.

Hoewel u tijdelijke SEO-fluctuaties bij het verplaatsen van uw website naar een nieuw domein niet kunt vermijden, kunt u de impact zeker minimaliseren en uw zoekverkeer en uw positie snel terughalen.

In deze gids laten we u de juiste manier zien om WordPress naar een nieuw domein te verplaatsen zonder SEO te verliezen.

WordPress goed verplaatsen naar een andere domeinnaam

Dit is het 5-stappenproces dat we zullen behandelen om u te helpen uw WordPress-site te migreren naar een nieuwe domeinnaam:

  1. Maak een Duplicator-pakket van uw WordPress-site
  2. Maak een database voor een nieuwe domeinnaam
  3. Pak WordPress uit op nieuw domein
  4. Permanente 301-omleidingen instellen
  5. Breng Google op de hoogte van de wijziging

Voordat je start

Voordat je begint, willen we een paar dingen benadrukken.

Het proces van overschakelen naar een nieuw domein heeft tijdelijk invloed op de positie van uw zoekmachine aangezien Google en andere zoekmachines zich aanpassen aan de wijzigingen.

Ja, dit heeft ook tijdelijk invloed op uw zoekverkeer. Houd er rekening mee dat dit normaal is, en het gebeurt bij alle websites die overschakelen naar een nieuw domein.

U kunt echter de SEO-impact drastisch verminderen door deze gids te volgen. We zullen u de juiste manier laten zien om uw WordPress-site naar een nieuwe domeinnaam te verplaatsen, juiste 301-omleidingen in te stellen en zoekmachines te informeren.

Houd er rekening mee dat deze handleiding niet bedoeld is om de WordPress-site naar een nieuwe webhost te verplaatsen . Dit is voor het omschakelen van een domeinnaam. Ja, terwijl het proces vergelijkbaar is, zijn er extra dingen die bij dit proces betrokken zijn.

Pre-Steps

In deze handleiding gaan we ervan uit dat u uw WordPress-site hebt ingesteld op oldsite.com en dat u deze probeert te migreren naar newsite.com.

We gaan er ook van uit dat u al een webhostingaccount heeft en dat u bekend bent met uw webhostingcontrolepaneel.

U moet ook weten hoe u FTP gebruikt .

In het geval dat u geen webhostingaccount hebt, raden we aan Bluehost te gebruiken (ideaal voor kleine sites + met een gratis domein) of WP Engine(ideaal voor grote sites).

Zodra u uw nieuwe webhostingaccount en domeinnaam hebt, bent u klaar om het proces te starten.

Stap 1: Maak een Duplicator-pakket van uw WordPress-site

Het eerste dat u hoeft te doen, is een volledige back-up van uw WordPress-site maken. Hoewel er veel back-upplug-ins voor WordPress beschikbaar zijn, biedt degene die we in deze stap zullen laten zien, zowel back-ups als migraties.

Het is Duplicator en het is een volledig gratis plug-in.

Laten we beginnen met het installeren en activeren van de plug-in Duplicatorop uw oude domeinnaam. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering voegt de plug-in een menu-item Duplicator toe aan uw WordPress-beheerder. U moet op het menu Duplicator klikken en vervolgens op de knop Maken klikken om een ​​nieuw pakket te maken.

Maak een nieuw Duplicator-pakket

Hierna wordt u gevraagd op de knop Volgende te klikken om verder te gaan.

Duplicator voert nu de wizard voor het dupliceren van websites uit. Eerst voert het een aantal tests uit om te zien of alles in orde is. Als alle items zijn gemarkeerd als ‘Goed’, klik dan op de knop ‘Build’.

Bouw een Duplicator-pakket om over te schakelen naar een nieuwe domeinnaam

De plug-in begint nu met het maken van een duplicatiepakket van uw WordPress-site. Dit proces kan enkele minuten duren, afhankelijk van de grootte van uw website.

Als u klaar bent, ziet u downloadopties voor het installatieprogramma en het archiefpakket. U moet op de koppeling ‘Eén klik downloaden’ klikken om beide bestanden naar uw computer te downloaden.

Duplicator-pakket downloaden

Het archiefbestand is een volledige kopie van uw website en hierdoor kunt u WordPress naar een andere domeinnaam verplaatsen. Het installatiescript automatiseert en voert de migratie uit door het archiefbestand uit te pakken.

Stap 2. Maak een database voor een nieuwe domeinnaam

Voordat u kunt verhuizen, hebt u een database nodig om WordPress uit te pakken op uw nieuwe domeinnaam.

Als u al een database hebt gemaakt, kunt u deze stap overslaan.

Om een ​​database aan te maken, moet je het cPanel-dashboard van je hostingaccount bezoeken, scrol omlaag naar het gedeelte ‘Databases’ en klik vervolgens op het pictogram ‘MySQL Databases’.

Databasepictogram in CPanel

Op het volgende scherm zie je een veld om een ​​nieuwe database te maken. Geef eenvoudig een naam op voor uw database en klik op de knop ‘Database maken’.

Maak een database om over te schakelen naar een andere domeinnaam

cPanel zal nu een nieuwe database voor u maken. Hierna moet u naar de sectie MySQL-gebruikers scrollen.

Geef vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord voor uw nieuwe gebruiker op en klik op de knop ‘Een gebruiker maken’.

Een nieuwe MySQL-gebruiker toevoegen

De nieuwe gebruiker die u zojuist hebt gemaakt, heeft nog steeds geen toestemming om aan de database te werken. Laten we dat veranderen.

Blader omlaag naar het gedeelte ‘Gebruiker toevoegen aan database’. Selecteer eenvoudig de database-gebruiker die u hebt gemaakt in het vervolgkeuzemenu naast het veld ‘Gebruiker’, selecteer vervolgens de database en klik op de knop Toevoegen.

Gebruiker toevoegen aan database

Uw database is nu klaar om te worden gebruikt voor het verplaatsen van WordPress naar de nieuwe domeinnaam. Zorg ervoor dat u de naam, gebruikersnaam en het wachtwoord van de database noteert. U hebt deze informatie in de volgende stap nodig.

Stap 3. WordPress uitpakken op nieuwe domeinnaam

Nu moet u de Duplicator-bestanden die u eerder hebt gedownload uploaden naar uw nieuwe domeinnaam.

Maak eerst verbinding met uw domeinnaam via een FTP-client . Zorg ervoor dat de root-directory van uw website volledig leeg is.

Hierna kunt u de archief- en installatiebestanden uploaden naar de hoofdmap.

Upload Duplicator-bestanden naar nieuwe domeinnaam

Zodra beide bestanden zijn geüpload, bent u nu klaar om WordPress uit te pakken.

Open een nieuw browsertabblad en ga naar de volgende URL:

http://example.com/installer.php

Vergeet niet om example.com te vervangen door uw nieuwe domeinnaam. Hiermee start u de migratiewizard van Duplicator.

Duplicator-wizard

Het installatieprogramma zoekt naar het archiefbestand. U moet het selectievakje Algemene voorwaarden aanvinken en op de volgende knop klikken om door te gaan.

Nu vraagt ​​het installatieprogramma u om uw WordPress-database-informatie in te voeren.

Uw host zal waarschijnlijk localhost zijn. Hierna voert u de gegevens in van de database die u in de vorige stap voor uw nieuwe domeinnaam hebt gemaakt.

Maak verbinding met de database voor uw nieuwe domeinnaam

Als je klaar bent, klik je op de volgende knop om door te gaan.

Duplicator pakt nu uw WordPress-databaseback-up uit vanuit het archief naar uw nieuwe database.

Vervolgens wordt u gevraagd de site-URL of het pad bij te werken. U hoeft niets te wijzigen omdat het automatisch de URL van uw nieuwe domeinnaam en zijn pad detecteert.

Als dat niet het geval is, kunt u de URL wijzigen in uw nieuwe domeinnaam. Klik daarna op de volgende knop om verder te gaan.

URL bijwerken naar uw nieuwe domian-naam

Duplicator zal nu de migratie voltooien.

U kunt klikken op de knop ‘Login beheerder’ om het WordPress-beheergebied van uw website op de nieuwe domeinnaam te openen.

Afwerking van WordPress-migratie naar nieuwe domeinnaam

Stap 4. Permanente 301-omleidingen instellen

Het opzetten van een permanente 301-omleiding is erg belangrijk voor zowel SEO als gebruikerservaring.

Met deze stap kunt u gebruikers en zoekmachines automatisch doorsturen naar uw nieuwe domeinnaam.

Met andere woorden, wanneer iemand op een van uw oude berichten of pagina’s terechtkomt, worden deze automatisch doorgestuurd naar uw site op het nieuwe domein.

Als u een permanente 301-omleiding wilt instellen, moet u via FTP verbinding maken met uw oude site en het. Htaccess-bestand bewerken .

Deze bevindt zich in dezelfde map als uw map wp-includes of wp-admin. Open het .htaccess-bestand en plak de volgende code helemaal bovenaan:

1
2
3
#Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)$ http://www.newsite.com/$1 [R=301,L]

Opmerking: vervang newsite.com door uw nieuwe domein in de bovenstaande code.

Nadat u deze wijzigingen hebt toegepast, bezoekt u uw oude domeinnaam. Het moet u automatisch doorverwijzen naar het nieuwe domein.

Als dit niet het geval is, betekent dit dat de omleiding niet goed is ingesteld en dat uw server waarschijnlijk geen omleidingsregels ondersteunt. U moet de ondersteuning van uw webhosting bereiken om RewriteEngine ingeschakeld te krijgen.

Stap 5. Kennisgeving aan Google over de wijziging

Nu u WordPress naar een nieuwe domeinnaam en instellingsomleidingen hebt verplaatst, wordt het tijd om Google op de hoogte te stellen van de adreswijziging. Dit zal Google helpen uw nieuwe domeinnaam snel te vinden en deze in de zoekresultaten te tonen.

Eerst moet u uw nieuwe domeinnaam toevoegen aan de Google Search Console. Zie stap 1 in onze Google Search Console-handleiding voor instructies.

Nadat u uw nieuwe site heeft toegevoegd, moet u overschakelen naar de oude versie van Google Search Console.

Ga naar de oude versie van Google Search Console

Vervolgens moet u overschakelen naar uw oude domeinnaam en vervolgens op het tandwielpictogram bovenaan klikken om de tool voor het wijzigen van het adres te starten.

Adreswijzigingstool

Op het volgende scherm toont Google Search Console u een stapsgewijze wizard om uw adreswijzigingsaanvraag in te dienen.

Eerst zal het u vragen om uw nieuwe site te selecteren in het vervolgkeuzemenu. Klik daarna op het selectievakje om 301-omleidingen te testen en bevestig vervolgens de verificatie.

Verandering van adres voor uw oude domeinnaam

Klik ten slotte op de knop Verzenden om uw wijzigingsverzoek voor het adres te verzenden.

Gebruikers informeren over de overgang naar een nieuwe domeinnaam

Hoewel de 301-omleidingen hun werk doen, is het altijd goed om een ​​openbare aankondiging te doen over de migratie.

U kunt dit doen door simpelweg een blogpost op uw nieuwe site te schrijven en deze te delen op uw sociale media-accounts.

Als u een e-mailmarketinglijst heeft , moet u een nieuwsbrief sturen om al uw abonnees op de hoogte te stellen.

Dit kan op veel manieren nuttig zijn.

Eerst en vooral hebben uw gebruikers een grotere kans om het nieuwe domein te onthouden als ze er eenmaal over hebben gelezen.

Ten tweede kunt u uw gebruikers vragen om u te laten weten of ze bugs zien. U alleen kunt uw site niet testen in allerlei verschillende browsers en systeemomgevingen. Het is altijd handig om er een nieuw paar ogen naar te kijken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format