Wordpress verplaatsen van subdomein naar hoofddomein; een gids - DeLaatbusiness

WordPress verplaatsen van subdomein naar hoofddomein; een gids

4 min


119
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

WordPress verplaatsen van subdomein naar hoofddomein?

In deze gids leert u hoe u dat doet.

WordPress verplaatsen van subdomein naar hoofddomein

Een subdomein is een uitbreiding van uw rootdomeinnaam. Http://yourwebsite.example.com is bijvoorbeeld een subdomein van example.com. In dit geval is example.com het hoofddomein.

Zoekmachines beschouwen subdomein als een totaal andere website. Dit is de reden waarom u ervoor moet zorgen dat u zoekmachines na de overdracht naar het hoofddomein goed doorstuurt. Dit zal u helpen om uw zoekranglijst te behouden na het verplaatsen van uw website.

In tegenstelling tot het verplaatsen van een WordPress-site naar een nieuwe host of een nieuwe domeinnaam , is het verplaatsen van een site naar het hoofddomein iets eenvoudiger.

In de eerste plaats omdat beide meestal worden gehost bij hetzelfde webhostingbedrijf. Hiermee kunt u een paar stappen overslaan.

Laten we eens kijken hoe een WordPress-site van subdomein naar hoofddomein kan worden verplaatst.

Stap 1. Maak een volledige back-up van uw website

U moet altijd een back-upoplossing op uw website laten installeren voor automatische back-ups. Er zijn veel back-upplug-ins voor WordPress die u kunt gebruiken om uw WordPress-inhoud veilig te houden.

Als u al een back-up-plug-in hebt geïnstalleerd, denkt u misschien dat u deze stap kunt overslaan.

Deze stap herinnert u eraan dat, zelfs als u geautomatiseerde back-ups van uw website hebt, u nog steeds een volledige back-up van uw site moet maken. Dit omvat een databaseback-up en een back-up van al uw WordPress-bestanden en -mappen.

Nadat u een volledige back-up hebt gemaakt, moet u deze op een externe locatie of op uw computer opslaan.

Stap 2. Uw WordPress-bestanden verplaatsen van subdomein naar hoofdmap

Eerst moet u verbinding maken met uw website met behulp van een FTP-clientof de bestandsbeheerder van cPanel. Eenmaal verbonden, gaat u naar de locatie van uw submap en downloadt u al uw WordPress-bestanden naar uw computer.

Wordpress verplaatsen van subdomein naar hoofddomein
WordPress verplaatsen van subdomein naar hoofddomein

Open vervolgens de map public_html van uw hoofddomein. Afhankelijk van hoe uw WordPress-hostingomgeving is ingesteld, kan deze map ook de naam www hebben of na uw domeinnaam.

Nu moet u alle WordPress-bestanden die u eerder hebt gedownload uploaden naar de hoofdmap.

Wordpress verplaatsen van subdomein naar hoofddomein

Stap 3. Wijzig WordPress URL en Site URL-instellingen

Nadat u de WordPress-bestanden hebt verplaatst, hebt u geen toegang tot het beheergebied van WordPress op het hoofddomein. Als u probeert in te loggen op de hoofdwebsite, wordt u teruggestuurd naar het beheerdersdomein van het subdomein.

Om dit op te lossen, schakelt u over naar de FTP-client en gaat u naar de hoofdmap van uw domeinnaam. Vervolgens moet je het bestand wp-config.php bewerken en de volgende regels toevoegen net voor de regel ‘Dat is alles, stop met bewerken! Veel plezier met bloggen ‘.

1
2
define('WP_HOME','http://example.com');
define('WP_SITEURL','http://example.com');

Vergeet niet om example.com te vervangen door uw eigen domeinnaam. Als u wilt dat uw rootwebsite www gebruikt, moet u de URL’s met het voorvoegsel www invoeren.

Sla uw wijzigingen op en upload het bestand wp-config.php naar uw website.

U kunt nu naar het admin-gebied van uw WordPress-site op de rootdomeinnaam gaan.

Stap 4. Update URL’s

Uw WordPress-site is verplaatst naar het hoofddomein, maar er zullen links in uw WordPress-database naar het subdomein verwijzen.

Laten we dat oplossen.

U moet de plug-in voor de URL van Velvet Blues Update installeren en activeren .

Na activering moet je de pagina Tools »Update URLs bezoeken .

Wordpress verplaatsen van subdomein naar hoofddomein

Op deze pagina moet u de URL van uw subdomein invoeren naast de optie Oude URL en uw hoofddomein toevoegen als de nieuwe URL. Vervolgens moet u in het gedeelte ‘Kies welke URL’s moeten worden bijgewerkt’ alle opties behalve ‘Alle GUID’s’ controleren.

Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘URL’s nu bijwerken’ om door te gaan.

De plug-in zal nu alle URL’s in uw WordPress-database bijwerken. Dit kan wat tijd kosten. Als u klaar bent, ziet u een succesbericht.

Stap 5. Alle subdomeinverkeer omleiden naar het hoofddomein

Nu u WordPress-bestanden hebt verplaatst, zorgen we ervoor dat uw subdomeinverkeer wordt omgeleid naar de hoofddomeinnaam.

Ga naar je subdomeinfolder en zorg ervoor dat verborgen bestanden gedwongen zichtbaar zijn.

Uw FTP-clientinstellingen hebben een optie om altijd verborgen bestanden te tonen. In FileZilla bevindt deze zich onder de optie ‘Server> Verborgen bestanden verbergen’.

Toon verborgen bestanden

Als u cPanel Bestandsbeheer gebruikt, klikt u op de knop Instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit zal de voorkeuren popup oproepen. U moet ‘Verborgen bestanden weergeven’ selecteren en vervolgens op de knop Opslaan klikken.

Toon verborgen bestanden in cPanel bestandsbeheer

Als de map van uw subdomein al een .htaccess-bestand heeft , kunt u deze verwijderen en een nieuwe maken. In het nieuwe .htaccess-bestand moet je de volgende code kopiëren en plakken:

1
2
3
4
5
6
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^yoursubdomain\.example\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ "http://example.com/$1" [R=301,L]
</IfModule>

Vergeet niet om uw subdomein te vervangen door uw werkelijke subdomein en example.com met uw domeinnaam.

Houd er rekening mee dat de regel RewriteRule een niet-www-URL gebruikt . Als u www in uw hoofddomein wilt gebruiken, moet u uw URL toevoegen met een voorvoegsel www.

Sla je wijzigingen op en upload je .htaccess-bestand naar de server.

Dat is alles, u heeft uw site met succes van het subdomein naar het hoofddomein verplaatst. U kunt nu uw website bezoeken om deze in actie te zien. Test je website om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.


Fiverr1

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *