Hoe wordpress te verplaatsen naar een nieuwe host of server zonder downtime - DeLaatbusiness

Hoe wordpress te verplaatsen naar een nieuwe host of server zonder downtime

11 min


132
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bent u van plan uw WordPress-site naar een nieuw hostingbedrijf of een andere server te verplaatsen? Het grootste risico bij het overstappen van webhosting of het migreren van een website naar een nieuwe server is gegevensverlies en downtime.

Beide kunnen uw website tijdelijk ontoegankelijk maken voor gebruikers en zoekmachines, wat kan resulteren in omzetverlies en rankings in zoekmachines.

In deze stapsgewijze zelfstudie laten we u zien hoe u uw WordPress-site veilig kunt migreren naar een nieuwe host zonder downtime.

We beantwoorden ook de meestgestelde vragen over het verplaatsen van een WordPress-site naar een nieuwe hostingprovider, zodat u kunt voorkomen dat u een aantal veelgemaakte fouten maakt.

WordPress migreren van de ene host naar de andere

Belangrijk: voordat we beginnen, willen we dat u weet dat veel WordPress-hostingbedrijven een gratis migratieservice aanbieden. Het wordt mogelijk niet vermeld op hun website, dus alles wat u hoeft te doen is vragen. Meestal is het gratis, maar sommige kunnen een kleine vergoeding vragen.

Laten we, na dat gezegd te hebben, de stappen bekijken die we zullen nemen om WordPress naar een nieuwe hosting-server te verplaatsen (zonder downtime).

 

Klaar? Laten we beginnen.

Stap 1: Kies uw nieuwe WordPress-host

Als u vastzit met een trage webhost, zelfs na het optimaliseren van WordPress-snelheid en -prestaties, is het tijd om uw WordPress-site naar een nieuwe host te verplaatsen die uw groeiende verkeer aankan.

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe WordPress-hostingprovider, is het belangrijk om zorgvuldig te kiezen, zodat u niet snel weer hoeft te verhuizen.

Dit is wie we aanbevelen:

  • Voor betrouwbare shared hosting raden we aan met Bluehost te gaan . Ze worden officieel aanbevolen door WordPress.org. Met behulp van onze Bluehost-coupon krijgen WPBeginner-gebruikers 60% korting en een gratis domeinnaam.
  • Als u op zoek bent naar cloudhosting of locatiespecifieke providers, raden we u aan Siteground te bekijken . Ze hebben datacenters verspreid over 3 verschillende continenten.
  • Als u op zoek bent naar beheerde WordPress-hosting , raden we u aan WP Engine te bekijken . Ze zijn de beste en meest bekende aanbieder in de branche.

Koop na het kopen van uw nieuwe hosting GEEN WordPress. We doen dat in een latere stap.

Voor nu zou uw nieuwe webhostingaccount volledig leeg moeten zijn zonder bestanden of mappen in uw hoofddirectory.

Stap 2: Stel Duplicator in voor eenvoudige migratie

Het eerste dat u hoeft te doen, is de gratis plug-in Duplicator installeren en activeren op de website die u wilt verplaatsen. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Duplicator is een gratis plug-in die we ten zeerste aanbevelen. U kunt het ook gebruiken om uw website naar een nieuwe domeinnaam te verplaatsenzonder SEO te verliezen.

In dit artikel zullen we u echter helpen bij het migreren van uw WordPress-site van de ene host naar de andere zonder downtime.

Zodra u Duplicator hebt geïnstalleerd en geactiveerd, gaat u naar de pagina Duplicator »Pakketten in uw WordPress-beheergebied.

Vervolgens moet u in de rechterbovenhoek op de knop ‘Nieuw maken’ klikken.

Een nieuw pakket maken in Duplicator

Klik daarna op de knop Volgende en volg de stappen om uw pakket te maken.

Duplicator maak een pakketwizard

Zorg ervoor dat uw scanresultaten aflopen (alles moet “Goed” zeggen) en klik vervolgens op de knop Bouwen .

Bouw pakket

Het proces kan enkele minuten duren, dus laat het tabblad open als de plug-in zijn werk doet.

Zodra het proces is voltooid, ziet u downloadopties voor het installatieprogramma en het archiefpakket. U moet op de koppeling ‘Eén klik downloaden’ klikken om beide bestanden te downloaden.

Download pakketbestanden

Het archiefbestand is een kopie van uw volledige website en het installatiebestand zal het installatieproces voor u automatiseren.

Stap 3: Importeer uw WordPress-site naar de nieuwe host

Nu u zowel de archief- als de installatiebestanden hebt gedownload, is de volgende stap om ze naar uw nieuwe webhost te uploaden.

U kunt dit doen door via FTP verbinding te maken met uw nieuwe webhost.

Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, bekijk dan onze beginnershandleiding voor het uploaden van bestanden via FTP naar WordPress .

Normaal gesproken zou u de domeinnaam van uw website invoeren als host bij het verbinden van uw FTP-client.

Aangezien uw domeinnaam echter nog steeds naar uw oude host verwijst, moet u verbinding maken door het IP-adres of de serverhostname van uw server in te voeren. U kunt deze informatie vinden op het cPanel-dashboard van uw nieuwe hostingaccount.

Het vinden van server-IP of hostnaam in cPanel-dashboard

Als u deze informatie niet kunt vinden, kunt u om ondersteuning bij uw nieuwe webhostingbedrijf vragen en zij zullen u helpen.

Met behulp van de FTP-client moet u zowel het installer.php-bestand als uw .zip-archiefbestand uploaden naar de hoofdmap van uw website.

Dit is meestal een /username/public_html/map.

Nogmaals, als u niet zeker weet, vraag dan uw web hosting bedrijf.

Zorg ervoor dat uw hoofdmap volledig leeg is. Sommige webhostingbedrijven installeren WordPress automatisch wanneer u zich registreert.

Als u WordPress hebt geïnstalleerd in uw hoofdmap, moet u eerst WordPress verwijderen.

Als u klaar bent, moet u zowel het archief-zipbestand als het installer.php-bestand uploaden naar de hoofdmap van uw site.

Stap 4: wijzig het hostbestand om downtime te voorkomen

Nadat u beide bestanden naar uw nieuwe host hebt geüpload, moet u het installer.php-bestand openen in een browser.

Normaal gesproken is dit bestand toegankelijk via een URL zoals deze:

http://www.example.com/installer.php

Deze URL brengt u echter naar uw oude webhost en u krijgt een 404-fout . Dit komt omdat uw domeinnaam nog steeds naar uw oude webhost verwijst.

Normaal gesproken kunnen andere tutorials u vertellen om uw domeinnaamservers te wijzigen en naar uw nieuwe hostingbedrijf te verwijzen, maar dat klopt niet.

Als u dit nu doet, zien uw bezoekers een gebroken website terwijl u deze migreert.

We laten u zien hoe u tijdelijk toegang kunt krijgen tot uw nieuwe site op uw computer, zonder uw oude site te beïnvloeden.

Dit gebeurt met een hosts-bestand op uw computer.

Het hosts-bestand kan worden gebruikt om domeinnamen toe te wijzen aan specifieke IP-adressen. Met andere woorden, het laat je je computer bedotten door te denken dat de website wordt verplaatst, ook al is dat niet het geval.

Laten we eens kijken hoe u een vermelding voor uw domeinnaam in het hosts-bestand kunt toevoegen, zodat deze verwijst naar uw nieuwe hostingbedrijf.

Als u deze wijzigingen aanbrengt, heeft u toegang tot de bestanden op uw nieuwe host met uw eigen domeinnaam, terwijl de rest van de wereld nog steeds toegang heeft tot uw site vanaf de oude host. Dit garandeert 100% uptime .

Het eerste dat u hoeft te doen, is het IP-adres van uw nieuwe webhostingserver te vinden. Om dit te vinden, moet u inloggen op uw cPanel-dashboard en klikken op de link Stats uitbreiden in de linkerzijbalk. Het adres van uw server wordt weergegeven als Gedeeld IP-adres.

Bij sommige webhostingbedrijven vindt u deze informatie onder de kop ‘Accountinformatie’.

Zoek gedeeld IP-adres

In de volgende stap moeten Windows-gebruikers naar Programma’s »Alle programma’s» Accessoires gaan , met de rechtermuisknop op Kladblok klikken en Uitvoeren als beheerder selecteren.

Er verschijnt een Windows UAC-prompt en je moet op Ja klikken om Kladblok met beheerdersrechten te starten.

Ga op het scherm Kladblok naar Bestand »Openen en navigeer vervolgens naar de C:\Windows\System32\drivers\etcmap. Selecteer vanuit deze map het hosts-bestand en open het.

Als u Mac gebruikt, moet u de Terminal-app openen en deze opdracht invoeren om het hosts-bestand te bewerken:

sudo nano /private/etc/hosts

Voor zowel Windows- als Mac-gebruikers moet u onderaan het hosts-bestand het IP-adres invoeren dat u hebt gekopieerd en vervolgens uw domeinnaam invoeren. Zoals dit:

192.168.1.22 www.example.com

Zorg ervoor dat u het IP-adres vervangt door het IP-adres dat u hebt gekopieerd van cPanel en example.com met uw eigen domeinnaam.

Sla je wijzigingen op zodra je klaar bent.

U hebt nu toegang tot uw bestanden op de nieuwe host met uw domeinnaam op uw computer.

Belangrijk: Vergeet niet om de wijzigingen die u aan het hosts-bestand hebt gemaakt ongedaan te maken nadat u de migratie hebt voltooid (stap 6).

Stap 5: MySQL-database maken op uw nieuwe host

Voordat we het installatieprogramma op de nieuwe host uitvoeren, moet u een MySQL-database maken op uw nieuwe hostingaccount. Als u al een MySQL-database hebt gemaakt, kunt u naar de volgende stap gaan.

Een database maken in cPanel

Ga naar het cPanel-dashboard van je nieuwe hostingaccount, scrol omlaag naar het gedeelte Databases en klik op het pictogram MySQL-databases.

MySQL-databases in cPanel

U ziet een veld om een ​​nieuwe database aan te maken. Voer een naam in voor uw database en klik op de knop “Database maken”.

Nieuwe database maken

Nadat u de MySQL-database hebt gemaakt, moet u naar beneden scrollen naar het gedeelte MySQL-gebruikers.

Geef vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord voor uw nieuwe gebruiker op en klik op de knop ‘Een gebruiker maken’.

Maak een MySQL-gebruiker aan

Hierna moet u deze gebruiker aan uw database toevoegen. Dit geeft de gebruikersnaam die u zojuist hebt gemaakt, alle rechten om aan die database te werken.

U kunt dit doen door naar beneden te scrollen naar ‘Gebruiker toevoegen aan een database’ sectie. Selecteer eenvoudig de database-gebruiker die u hebt gemaakt in het vervolgkeuzemenu naast de gebruiker, selecteer vervolgens de database en klik op de knop Toevoegen.

Gebruiker toevoegen aan database

Uw database is nu klaar om te worden gebruikt met WordPress. Zorg ervoor dat u de naam, gebruikersnaam en het wachtwoord van de database noteert. Je hebt die informatie nodig in de volgende stap.

Stap 6: begin het migratieproces van de duplicator

Nu zijn we klaar om het installatieprogramma uit te voeren. Navigeer naar het volgende adres in uw browservenster en vervang example.com door uw domeinnaam:

http://www.example.com/installer.php

Duplicator-installatieprogramma geïnitialiseerd

Het installatieprogramma voert enkele tests uit en toont u ‘Doorgeven’ naast archief- en validatietests.

U moet het selectievakje Algemene voorwaarden aanvinken en doorgaan door op de knop Volgende te klikken.

Nu wordt u gevraagd uw MySQL-host, databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Uw host zal waarschijnlijk localhost zijn. Hierna voert u de gegevens in van de database die u in de vorige stap hebt gemaakt.

Maak verbinding met de database

U kunt op de knop ‘Testdatabase’ klikken om te controleren of u de juiste informatie hebt ingevoerd.

Als Duplicator verbinding kan maken, ziet u een tekenreeks die begint met Pass. Anders ziet u de foutdetails van de databaseverbinding.

Klik op de volgende knop om door te gaan.

Duplicator importeert nu uw WordPress-database vanuit de archief-zip in uw nieuwe database.

Vervolgens wordt u gevraagd de site-URL of het pad bij te werken. Omdat u geen domeinnamen verandert, hoeft u hier Niets te veranderen.

Klik eenvoudigweg op de volgende knop om verder te gaan.

Duplicator voert de laatste stappen uit en toont u de login-knop.

Duplicator-website migratie voltooid

U kunt nu inloggen op uw WordPress-site op de nieuwe host om ervoor te zorgen dat alles werkt zoals verwacht.

Stap 7: Update uw Domain Name Servers (DNS)

Op dit punt hebt u een volledige kopie gemaakt van uw WordPress-database en bestanden op uw nieuwe hostingserver, maar uw domein verwijst nog steeds naar uw oude webhostingaccount.

Als u uw domein wilt bijwerken, moet u uw DNS-naamservers wijzigen . Dit zorgt ervoor dat uw gebruikers naar de nieuwe locatie van uw website worden gebracht wanneer zij uw domein in hun browsers typen.

Als u uw domein bij uw hostingprovider hebt geregistreerd, kunt u het beste het domein naar een nieuwe host overbrengen. Als u een domeinregistreerder zoals Domain.com , GoDaddy , enz. Heeft gebruikt , moet u uw naamservers bijwerken.

U hebt de DNS-naamserverinformatie van uw nieuwe webhost nodig. Dit zijn meestal een paar URL’s die er als volgt uitzien:

ns1.hostname.com
ns2.hostname.com

In het belang van deze handleiding laten we u zien hoe u DNS-naamservers kunt wijzigen met GoDaddy .

Afhankelijk van uw domeinregistreerder of webhost, kunnen de schermafbeeldingen er anders uitzien. Het basisconcept is echter hetzelfde.

U moet zoeken naar domeinbeheergebied en vervolgens zoeken naar naamservers. Als u hulp nodig hebt bij het bijwerken van uw naamservers, kunt u dit aan uw webhostingbedrijf vragen.

Voor GoDaddy moet u zich aanmelden bij uw GoDaddy-account en vervolgens klikken op Domeinen.

Hierna moet u klikken op de knop Beheren naast de domeinnaam die u wilt wijzigen.

Beheer domein

In het gedeelte ‘Aanvullende instellingen’ moet u klikken op ‘DNS beheren’ om door te gaan.

Beheer DNS

Vervolgens moet je naar het gedeelte Nameservers scrollen en op de knop Wijzigen klikken.

Wijzig naamservers

Eerst moet je de vervolgkeuzelijst nameservertype schakelen van ‘Standaard’ naar ‘Aangepast’. Hierna kunt u de informatie van uw nieuwe hostingprovider onder Nameservers invullen.

DNS-naamservers bijwerken

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

U hebt de naamservers in uw domein met succes gewijzigd. DNS-wijzigingen kunnen 4 – 48 uur duren om door te geven voor alle gebruikers .

Omdat u dezelfde inhoud op uw oude host en de nieuwe host heeft, zien uw gebruikers geen verschil. Uw WordPress-migratie verloopt naadloos en er is absoluut geen downtime.

Voor de zekerheid raden we aan te wachten tot je 7 dagen na je migratie je oude hostingaccount hebt geannuleerd.

Veel Gestelde Vragen

Hier zijn een paar vragen die veel van onze gebruikers stellen bij het verplaatsen van WordPress van de ene naar de andere host.

1. Kan ik me aanmelden voor het nieuwe hostingaccount zonder een domeinnaam te registreren?

Ja, u kunt zich absoluut aanmelden voor een hostingaccount zonder een domeinnaam te registreren.

Domeinnaam en hosting zijn twee verschillende diensten en u hoeft niet noodzakelijk een domeinnaam te registreren wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwe host. Zie onze gids voor meer informatie over het verschil tussen domeinnaam en webhosting .

Sommige hostingproviders vragen u om een ​​domeinnaam te selecteren als eerste stap bij het kopen van een hosting. Ze laten je ook toe om een ​​domeinnaam in te voeren als je er al een hebt.

2. Moet ik mijn domeinnaam overdragen naar de nieuwe host?

Nee, u hoeft uw domeinnaam niet over te zetten naar de nieuwe host. Het overbrengen van uw domeinnaam naar uw nieuwe hosting maakt het echter gemakkelijker om te vernieuwen en te beheren onder hetzelfde dashboard als uw nieuwe hostingaccount.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u in onze ultieme gids over domeinnamen en hoe deze werken .

3. Hoe los ik fouten op bij het tot stand brengen van een databaseverbindingsfout in Duplicator?

Als u een fout aantreft bij het tot stand brengen van een verbinding met de database- of databaseverbindingsfout in Duplicator, is de meest waarschijnlijke reden hiervoor dat u onjuiste informatie hebt ingevoerd voor uw databaseverbinding.

Zorg ervoor dat uw databasenaam, MySQL-gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn. Sommige webhostingbedrijven gebruiken localhost niet als host voor hun MySQL-servers. Als dit het geval is, moet u de ondersteuningsmedewerkers van uw webhost vragen om u de juiste informatie te verstrekken.

4. Hoe controleer ik of mijn website wordt geladen door de nieuwe host?

Er zijn verschillende online hulpmiddelen waarmee u kunt zien wie een website host . Nadat u uw website naar de nieuwe host hebt overgebracht, kunt u elk van deze tools gebruiken en zij zullen u de naam tonen van het webhostingbedrijf dat uw website host.

Als het niet zo lang geleden is dat u uw website gemigreerd en wijzigingen in uw Domain Name Server (DNS), dan is de kans groot dat uw site nog kunnen laden van uw oude gastheer. Het kan tot 48 uur duren voordat wijzigingen in de domeinnaam volledig zijn doorgevoerd.

5. Moet ik bestanden of gegevens van de oude host verwijderen?

Als u van hostingbedrijf verandert, raden we u aan uw oude website minstens een week te bewaren. Hierna kunt u bestanden van uw oude webhost verwijderen. Als u uw account annuleert, verwijdert uw webhostingprovider al uw gegevens op basis van hun beleid.

6. Hoe lang moet ik mijn account actief houden op de oude host?

Zodra u uw website naar de nieuwe host hebt gemigreerd en als u geen andere websites hebt die bij uw oude webhost worden gehost, kunt u uw oude webhostingaccount annuleren.

In sommige gevallen hebt u ze misschien al betaald voor jaarlijkse hosting. U dient hun restitutiebeleid te controleren om te zien of u in aanmerking komt voor enige terugbetaling bij annulering.

7. Hoe verplaats ik een WordPress-site met SSL / HTTP’s?

U moet SSL-certificaat installeren op uw nieuwe hostingprovider. Daarna kunt u dezelfde hierboven genoemde stappen volgen. Zorg ervoor dat u HTTP’s gebruikt in de URL’s, zoals https://example.com

8. Bonus: gratis sitemigratie door uw nieuwe host

Als u op zoek bent naar uw webhosting, maar de bovenstaande stappen klinken te ingewikkeld, dan kunt u de volgende providers kiezen en zullen zij uw website voor u migreren.

SiteGround , InMotion Hosting en WP Engine bieden gratis websitemigratie voor WPBeginner-gebruikers.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format