Start je eigen podcast met wordpress - DeLaatbusiness

Start je eigen podcast met wordpress

13 min


93
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een podcast starten? Wil je weten hoe een perfecte podcasting-installatie eruit ziet? In deze handleiding laten we u zien hoe u uw eigen podcast met WordPress start – stap voor stap. Je leert over hoe podcasts werken, de beste podcast-apparatuur, de WordPress-plug-in voor podcasts die je absoluut nodig hebt en meer.

Stap voor stap handleiding om uw eigen podcast te starten

Ongeacht uw leeftijd of technische vaardigheden, u kunt eenvoudig uw eigen podcast starten door het stapsgewijze proces te volgen dat in dit artikel wordt beschreven.

Wat is podcasting en hoe Podcasts werken?

Een podcast is een episodische serie audiobestanden waarop gebruikers zich kunnen abonneren om te downloaden en te luisteren.

Om ervoor te zorgen dat je podcast werkt, moet je een audiobestand en een RSS-feed hebben waarop gebruikers zich kunnen abonneren om up-to-date te blijven en nieuwe afleveringen te downloaden wanneer ze uitkomen.

Omdat WordPress wordt geleverd met een ingebouwd RSS-feedsysteem voor blogs, kiezen veel podcasters ervoor om WordPress te gebruiken als hun podcast-websiteplatform.

U kunt uw podcastwebsite verbinden met podcasting-apps zoals iTunes om het miljoenen gebruikers gemakkelijker te maken om te luisteren en zich te abonneren. We zullen dit later in het artikel bespreken.

Nu je weet wat een podcast is en hoe het werkt, laten we eens kijken naar hoe je ideeën kunt vinden om een ​​succesvolle podcast te maken.

Een niche en onderwerpen vinden voor uw podcast

Podcasts zijn behoorlijk populair en er zijn tientallen podcasts over veel verschillende onderwerpen die er zijn. Om te kunnen concurreren, moet je je niche vinden en de onderwerpen selecteren die je in je podcast wilt behandelen.

Je moet ook je publiek kennen en nadenken over wat ze interessanter vinden. Deze eenvoudige oefening geeft je een duidelijk beeld van je podcast en wat je wilt zeggen. Vergeet niet om het op te schrijven.

U kunt het nu verfijnen tot zeer specifieke onderwerpen. Als uw podcast bijvoorbeeld over muziek gaat, kunt u deze beperken tot een bepaald genre, tijdperk, regio of artiesten.

Nu kunnen er enkele zeer populaire podcasts over soortgelijke onderwerpen zijn. Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe zou je met hen kunnen concurreren?

Je kunt concurreren met de grote jongens, door gewoon jezelf te zijn. Je podcast heeft je unieke inzichten, perspectief, stijl en stem. Het wordt een andere ervaring voor je publiek en velen van hen willen graag luisteren.

Door na te denken over uw niche en uw onderwerpen te verfijnen, kunt u later uw podcastafleveringen plannen en abonnees winnen door vast te houden aan een goed geplande contentstrategie.

Nu, dat u een beslissing hebt genomen over wat u wilt zeggen, laten we eens kijken naar de dingen die u nodig hebt om dit allemaal mogelijk te maken.

Dingen die u nodig hebt om uw Podcast in te stellen

Voor een professionele podcasting-setup zijn er een paar dingen die je moet doen om te beginnen.

Het eerste is een website of blog waar mensen meer over jou en je podcast kunnen leren.

Het tweede ding is de apparatuur om je podcast op te nemen.

Ten slotte moet je de juiste tools hebben om je podcast op internet te publiceren, zodat je maximale abonnees kunt krijgen en kunt bereiken.

We begeleiden u stap voor stap door het hele proces.

Stap 1. Website-instelling: WordPress Hosting en Domeinnaam

De belangrijkste stap bij het bouwen van een website is het kiezen van het juiste platform. Gelukkig ben je hier, dus je maakt geen beginnersfouten.

We raden aan om WordPress.org te gebruiken, ook bekend als zelf gehoste WordPress voor het instellen van je podcastingwebsite.

WordPress is gratis te gebruiken, u kunt plug-ins installeren, uw siteontwerp aanpassen en vooral geld verdienen zonder beperkingen op uw site (zie het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org .

We hebben al uitgelegd waarom WordPress gratis is? in ons vorige artikel.

Er is geen vangst. Het is gratis omdat je de setup moet doen en zelf moet hosten.

Met andere woorden, u heeft een domeinnaam en webhosting nodig.

Een domeinnaam is het adres van uw website op internet. Dit is wat mensen typen om naar uw website te gaan. Bijvoorbeeld google.com of wpbeginner.com.

Webhosting is het huis van uw website op internet. Hier worden al uw bestanden en afbeeldingen opgeslagen. Elke website heeft webhosting nodig.

De typische kosten van webhosting zijn $ 7,99 per maand en een domeinnaam kost gewoonlijk ongeveer $ 14,99 per jaar.

Dit is veel voor iemand die net begint. Gelukkig is Bluehost overeengekomen om onze gebruikers een gratis domeinnaam aan te bieden en meer dan 60% korting op webhosting.

In reële aantallen betekent dit dat u uw podcastingwebsite voor $ 2,75 per maand kunt starten.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding ← te claimen

We raden aan om Bluehost te gebruiken omdat ze een van de officiële door WordPress aanbevolen hostingproviders zijn, en een van de grootste webhostingservices ter wereld.

Nadat u zich hebt aangemeld bij Bluehost , raadpleegt u onze stapsgewijze handleiding voor het starten van een WordPress-blog . U bent binnen de kortste keren weer online.

Raadpleeg onze handleiding over het kiezen van de beste WordPress-hosting voor meer hostingaanbevelingen .

Als u een ander hostingbedrijf dan Bluehost kiest , kunt u de instructies volgen in onze complete stapsgewijze installatietutorial van WordPress om aan de slag te gaan.

Stap 2. Een media-hostingservice opzetten

Het volgende dat je nodig hebt, is een goede media-hosting-service.

Je podcasts zijn grote audiobestanden. Als u ze via uw webhost serveert, verbruikt dit veel serverbronnen, waardoor uw website traag en vaak niet meer reageert.

Voor de beste gebruikerservaring raden we aan dat u een podcast-specifiek mediahostingplatform zoals Blubrry gebruikt .

De meeste slimme podcasters gebruiken een aparte podcast-hostingservice om hun podcastbestanden te bedienen. Het is de slimste en meest efficiënte manier om een ​​podcast uit te voeren.

Hier zijn enkele redenen waarom we Blubrry aanbevelen :

  • Blubrry is geoptimaliseerd voor podcasting met WordPress. Ze bieden een krachtige plug-in genaamd Blubrry PowerPress, waarmee u uw podcast eenvoudig kunt beheren vanaf de WordPress-site.
  • Het komt met de een grote gebruikersgemeenschap bestaande uit vele succesvolle podcasters erachter. Als je hulp nodig hebt, word je lid van de forums om te leren van anderen die al heel lang podcasten.
  • Blubrry wordt geleverd met geweldige tools zoals ID3-tagging, iTunes-optimalisatie, automatisch media-artworkbeheer, enz.
  • Ze hebben een uitgebreid netwerk voor het leveren van inhoud, waardoor uw inhoud sneller en betrouwbaarder wordt afgeleverd.

Stap 3. Kies geschikte podcastingapparatuur

Naarmate uw podcast groeit, leert u meer over nieuwe hulpmiddelen die u kunt gebruiken om podcasts van hogere kwaliteit te produceren. Als beginner is de belangrijkste tool die je nodig hebt echter een goede microfoon.

Gebruik alstublieft niet de ingebouwde microfoon van uw computer om uw podcast op te nemen. Uw gebruikers zullen onmiddellijk de vreselijke geluidskwaliteit opmerken.

Er zijn 3 populaire microfoonkeuzes onder podcasters.

Een professionele microfoon kopen voor podcasting

Samson C01U (USB) – Microfoon op instapniveau

Rode Podcaster (USB) – Beste USB-microfoon die we hebben gevonden. We gebruiken het voor onze WPBeginner-video’s en onze List25 Youtube-video’s .

Heil PR-40 (XLR-verbinding, geen USB) – Dit is wat de Pro’s gebruiken. Je moet ook een audiomixer kopen.

Andere apparatuur die u waarschijnlijk wilt aanschaffen: microfoonarm, shockmount en een popfilter. We kochten de Rode Podcaster-kit die werd geleverd met een microfoonarm en shockmount.

Je hebt ook een fatsoenlijke koptelefoon nodig. We gebruiken Sony MDR7506.

Zodra u over de juiste podcastingapparatuur beschikt, bent u klaar voor de volgende stap: het plannen en opnemen van de podcastaflevering.

Stap 4. Planning van uw eerste paar podcast-afleveringen

Je moet je podcastafleveringen plannen voordat je gaat zitten om ze op te nemen. Er zijn verschillende belangrijke beslissingen die je moet nemen.

1. Aflevering inhoud

Wat zijn de onderwerpen voor je eerste paar afleveringen? U kunt uw inhoud op een ordelijke manier plannen, aan de inhoud werken door een overzicht te maken en vervolgens in de details te graven.

2. Lengte van afleveringen

Podcasts kunnen tussen de 20 minuten tot meer dan een uur duren. De duur van je afleveringen is afhankelijk van je inhoud en doelgroep. Er zijn geen strikte regels over wat de ideale lengte zou moeten zijn voor een goede podcastaflevering.

Als je een goede inhoud hebt, knip deze dan niet in, zodat hij op de specifieke lengte past. Sleep op dezelfde manier de inhoud niet te veel, zodat u de gewenste lengte van de aflevering kunt invullen.

3. Ondersteunende media

Je zult ook willen werken aan intro-muziek, achtergrondmuziek of andere geluiden die je misschien aan je podcast wilt toevoegen voor een dramatisch effect.

Hieronder vindt u enkele plaatsen waar u licentievrije muziek en soundtracks kunt vinden voor gebruik in uw podcastafleveringen of als themamuziek. Bekijk de licentievoorwaarden zorgvuldig voordat u een nummer in uw podcast gebruikt.

4. Storyboarding en scripting

Je kunt gewoon gaan zitten en opnemen door alleen maar naar een eenvoudige schets van je ideeën te kijken. Dit geeft uw gebruikers echter de indruk dat u uw huiswerk niet hebt gedaan.

Je moet echt gaan zitten en het script opschrijven. Dit helpt je gefocust te blijven en je professioneler en voorbereider te laten klinken.

Je kunt nog steeds doorgaan en het script uitspreken tijdens de opname, maar als je een echt script hebt, blijf je op het goede spoor en krijg je een betere inhoud.

Nadat je wat tijd hebt besteed aan het plannen van je afleveringen en meer aandacht aan je inhoud besteedt, wordt het tijd om je eerste podcast op te nemen.

Stap 5. Uw eerste podcast opnemen

Om je podcast op te nemen, heb je een software voor geluidsopname nodig. Met deze software kunt u uw audiobestanden opnemen en bewerken.

De beste podcast-opnamesoftware die door de meeste podcasters wordt gebruikt, is Audacity . Het is een gratis, platformonafhankelijke en open source-software waarmee professionele professionele podcasts van professionele kwaliteit kunnen worden opgenomen.

Na het installeren van Audacity, moet je het openen en een nieuw project maken vanuit het menu Bestand.

Klik op de opnameknop om uw stem op te nemen.

Voel je nu vrij om je podcast op te nemen. Maak je geen zorgen over ongemakkelijke pauzes, pauzes, hoesten of eventuele storingen die je zou kunnen maken tijdens het vertellen.

U kunt de opname zo vaak bewerken als u wilt.

vermetelheid

U kunt ook muziekbestanden importeren vanuit Bestand »Importeren en ze instellen als achtergrondmuziek.

Audacity is een zeer krachtige tool en het is niet mogelijk voor ons om de basisfuncties in dit artikel te beschrijven. TeamAudacity heeft echter een uitgebreide Wiki met gedetailleerde zelfstudies die specifiek zijn geschreven voor nieuwe podcasters .

We zullen u aanbevelen om deze tutorials te doorlopen. Het kost je wat tijd om vertrouwd te raken met de software, maar het is je tijd en moeite absoluut waard.

Nadat je je podcast hebt opgenomen, moet je hem exporteren.

De meeste podcasters exporteren hun audiobestanden in het MP3-formaat omdat het kleinere bestandsgrootten met een goede kwaliteit creëert.

Je moet ook slim zijn met het benoemen van je podcastbestanden. Onthoud dat podcasts episodische series zijn, dus het is het beste om een ​​naamgevingspraktijk te gebruiken die aflevering- of serienummer in de bestandsnaam gebruikt.

Sommige suggesties zijn WPB001.mp3 of WPBep001.mp3.

Sla de definitieve versie van uw podcast-bestand op in een aparte map op uw computer.

Stap 6. Publicatie van uw Podcast met WordPress

Nadat je een paar afleveringen hebt gemaakt en je tevreden bent met hun kwaliteit, is het tijd om te leren hoe je je podcast kunt publiceren met WordPress.

U moet inloggen op het admin-gedeelte van uw WordPress-site.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de Blubrry PowerPress Podcasting- plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering ziet u een PowerPress-menu-item in het WordPress-beheerdersmenu. Als u hierop klikt, gaat u naar de instellingenpagina van de plug-in.

Stel Blubrry in Powerpress-plug-in in

Als u Blubrry gebruikt om uw podcastingbestanden te hosten, moet u op de knop klikken om Blubrry-statistieken en hostingservices te configureren.

Als u op de knop klikt, wordt er een pop-up geopend waarin u het e-mailadres en wachtwoord van uw Blubrry hostingaccount moet invoeren.

Verbind Blubrry hosting

Vervolgens moet u de rest van de informatie op de instellingenpagina invullen. Geef een titel op voor je podcast en vul de iTunes-velden in.

Deze iTunes-velden voor beschrijving, categorie, ondertitel, illustraties, enz. Zullen worden gebruikt in de RSS-feed van je podcast, en iTunes zal ze gebruiken om je podcast in hun directory te plaatsen (hier later meer over).

Podcast-instellingen

Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

Uw WordPress-site is nu klaar om uw podcast te publiceren.

Stap 7. Upload mediabestanden naar Blubrry

Voordat u een podcastaflevering met WordPress publiceert, moet u eerst het podcast-bestand uploaden naar uw mediahostingservice, Blubrry.

U moet inloggen op uw Blubrry hostingaccount en vervolgens klikken op het Podcaster-dashboard .

Vervolgens moet je klikken op ‘Nieuwe mediabestanden uploaden’ link onder de sectie podcast-hosting.

Upload je podcasting-bestanden

Dit brengt je naar een andere pagina waar je moet klikken op de knop Nieuwe media uploaden en begin met het uploaden van je podcastbestanden.

Uw podcast-bestanden uploaden naar Blubrry

Nadat u uw podcast-mediabestanden hebt geüpload, kunt u ze op uw WordPress-site gebruiken.

Stap 8. Smart Podcast Player instellen

De meeste podcasters gebruiken WordPress-plug-ins om een ​​podcastspeler op hun website weer te geven. Met deze speler kunnen gebruikers rechtstreeks vanaf uw website naar een podcast luisteren.

Het probleem met de meeste WordPress-podcastspeler-plug-ins is de vreselijke gebruikerservaring voor uw abonnees en luisteraars.

Patt Flynn, een van de bekende podcaster, besefte het probleem en besloot het op te lossen door een oplossing voor zijn website te maken. Dat is hoe Smart Podcast Player tot leven kwam.

Smart Podcast Player voegt een prachtig gebouwde podcast-speler toe waarmee gebruikers podcastafleveringen van de speler zelf kunnen spelen, delen en downloaden.

Voorbeeld van Smart Podcast Player

Het is kant-en-klaar mobiel, wat betekent dat je podcast-speler er fantastisch uitziet en werkt op alle apparaten.

Het is een betaalde WordPress plug-in en de prijs begint bij $ 8 per maand. Deze prijs geeft recht op premium-ondersteuning en toegang tot zelfstudies en video’s.

Eerst moet u de Smart Podcast Player- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet je de pagina Instellingen »Smart Podcast Player bezoeken en je licentiesleutel invoeren.

Smart Podcast Player-instellingen

U kunt deze licentiesleutel verkrijgen via uw account op de Smart Podcast Player-website.

Vervolgens moet je klikken op het tabblad ‘Standaardinstellingen voor spelers’ om de instellingen voor de plug-in in te stellen.

Standaardwaarden van de speler voor Smart Podcast Player

U moet uw podcast-feed-URL opgeven. Aangezien je PowerPress gebruikt, zal je URL van je podcast-feed er als volgt uitzien:

http://example.com/feed/podcast/

Vergeet niet om example.com te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Vervolgens moet je je iTunes-abonnementslink opgeven. Omdat je je podcast nog niet hebt ingediend bij iTunes, moet je hier terugkomen en dit invullen wanneer je podcast beschikbaar is op iTunes.

Hierna moet u uw shownaam en artiestennaam invoeren.

Smart Podcast Player wordt geleverd met prachtige ontwerpopties en stelt u in staat om uw podcastspeler aan te passen aan uw WordPress-thema. Onder instellingen voor spelerontwerp kun je thema en kleur kiezen voor je podcastspeler.

Kies het ontwerp en de kleuren van de podcastspeler

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Nu Smart Podcast Player klaar is, moet je de podcast-speler uitschakelen die met PowerPress wordt meegeleverd.

Aangezien u Smart Podcast Player gebruikt, hebt u PowerPress niet nodig om een ​​mediaspeler aan uw berichten toe te voegen.

U kunt dit doen door naar de pagina Instellingen van PowerPress te gaan en omlaag te bladeren naar het gedeelte ‘Blogberichten en pagina’s’. Klik op ‘Uitschakelen’ onder ‘Media weergeven en links’ .

Schakel PowerPress-speler uit

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Stap 9. Uw eerste podcast toevoegen in WordPress

Alles is nu in orde en u bent klaar om uw eerste podcast in WordPress toe te voegen.

Om je eerste podcast te publiceren, ga je naar Berichten »Nieuwe pagina toevoegen.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​aparte categorie voor uw podcastafleveringen te maken. Hiermee kun je je podcastafleveringen gescheiden houden van de rest van je inhoud. Je kunt later ook gemakkelijk je podcastfeed publiceren.

Hierna moet je naar beneden scrollen naar de onderkant van de pagina, en daar zul je het ‘Podcast Episode’ vak zien.

Een nieuwe podcastaflevering toevoegen

Blubrry-hostinggebruikers moeten klikken op het mappictogram en het bestand selecteren dat ze hebben geüpload naar Blubrry-media.

Andere gebruikers moeten de URL van hun mediabestand hier in plakken. Klik op de knop Verifiëren om te controleren of u de juiste URL hebt geplakt.

Nu moet je teruggaan naar het berichteditorgedeelte. Geef je blogpost een geschikte titel en voeg een beschrijving van deze podcastaflevering toe aan de visuele editor.

U ziet twee knoppen in de visuele editor met het label SPP en STP. Deze knoppen worden toegevoegd door de plug-in Smart Podcast Player.

Plaats een slimme podcast-speler in uw bericht

Met de SPP-knop kun je de volledige Smart Podcast Player toevoegen die al je podcastafleveringen bevat. Gebruikers kunnen ze één voor één spelen.

Aangezien u echter een blogpost voor een specifieke podcastaflevering maakt, moet u op de STP- of Smart Track Player-knop klikken.

Shortcode-generator

Selecteer ‘Een specifieke aflevering van uw podcast afspelen’ en geef vervolgens de URL op van het mediabestand dat u wilt afspelen.

Je kunt de URL van het mediabestand ophalen uit de metabox ‘Podcast Episode’ waar je zojuist de aflevering hebt toegevoegd.

URL van mediabestand

Nadat u de URL van het mediabestand hebt toegevoegd, klikt u op de knop Shortcode bouwen.

U ziet een shortcode verschijnen in het gebied van de berichteditor.

Dat is alles, u kunt nu uw blogpost publiceren en bekijken en u zult uw podcastaflevering live zien met een mooie speler.

Podcast-speler in WordPress

Gefeliciteerd, je WordPress podcasting-site is klaar om live te gaan.

Stap 10. Een voorbeeld van je podcast bekijken met iTunes

Nu je je podcastwebsite hebt ingesteld met WordPress, is het tijd om het naar iTunes te verzenden en meer abonnees te krijgen.

Voordat u deze naar iTunes verzendt, wilt u wellicht controleren hoe uw podcast er in iTunes uitziet. Om dit te doen, start iTunes en ga naar Bestand »Abonneren op podcast en voer je feed-URL in. Uw feed-URL ziet er als volgt uit:

http://www.example.com/feed/podcast

Vergeet niet om example.com te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Zodra u de URL in iTunes invoert, wordt de feed opgehaald en weergegeven. Zoals je kunt zien in de onderstaande screenshot, zijn de illustraties, beschrijving, ondertiteling enz. Opgehaald.

Bekijk een voorbeeld van uw podcast in iTunes

Als alles er goed uitziet, betekent dit dat je klaar bent om je podcast in te dienen bij iTunes.

Stap 11. Je podcast indienen bij iTunes

Als u uw podcast naar iTunes wilt verzenden, moet u de nieuwste versie van iTunes op uw computer downloaden en installeren. Start vervolgens iTunes en klik op de iTunes Store-knop in de rechterbovenhoek van het scherm.

iTunes heeft nu toegang tot de iTunes Store. Klik op het menu Podcasts en scroll een beetje om het gedeelte Podcasts Snelkoppelingen te vinden. Daar zie je een link naar een podcast indienen.

Dien uw podcast in bij iTunes

Hiermee wordt het verzendproces voor podcast geopend. U hebt een Apple ID nodig om uw podcast in de iTunes-map in te dienen. Als u nog niet bent ingelogd, vraagt ​​iTunes u om in te loggen.

Het eerste dat u nodig heeft, is de URL van uw podcast-feed. De URL van uw podcast-feed is als volgt:

http://example.com/feed/podcast

Vergeet niet om example.com te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Omdat u PowerPress gebruikt, bevat uw feed al tags die door iTunes Store voor podcasts zijn vereist.

Na verzending wordt je podcast-feed verzonden naar de revisiewachtrij van iTunes. Na goedkeuring door iTunes-beoordelingspersoneel wordt het toegevoegd aan de iTunes-map en wordt u per e-mail op de hoogte gesteld.

Podcasting-bronnen om u te laten groeien

Gefeliciteerd met het starten van je podcast met WordPress. Als je je Podcast succesvol wilt maken, raden we je aan om deel te nemen:

Podcaster’s Paradise door John Lee Dumas

John is een goede vriend van ons en hij is een inspiratie voor de meeste nieuwe podcasters. In slechts enkele jaren heeft hij zijn podcast van $ 0 naar $ 7 jaarinkomen genomen. Als je een podcast wilt starten, wil je van hem leren.

De website van je podcast is gebouwd met WordPress. Hier zijn enkele bruikbare tips om verkeer naar uw nieuwe WordPress-site te leiden .

Geld verdienen met je podcast

Het vergt veel van je tijd en vaste toewijding om je podcast succesvol te maken. Om het allemaal duurzaam te maken, zul je manieren moeten vinden om inkomsten te genereren met je podcast.

We hebben een gedetailleerde handleiding over hoe u online geld kunt verdienen met uw WordPress-blog. Alle items die daar worden vermeld, kunnen ook op uw podcastingwebsite worden gebruikt.

Hieronder volgen enkele van de beste manieren om geld te verdienen met een podcast.

  • Directe sponsoring. Als je denkt dat een bedrijf baat zou hebben bij het sponsoren van je podcast, neem dan gerust contact met hen op om een ​​sponsor te worden. Je zou verbaasd zijn hoe vaak dit voor jou zou lukken.
  • Gebruik affiliate marketing om producten en services van derden aan te bevelen aan uw publiek.
  • Verkoop uw eigen producten en diensten door een online winkel aan uw website toe te voegen .
  • Vraag abonnees om je podcast met donaties te ondersteunen. U kunt gewoon een betalingsformulier op uw website toevoegen, waar abonnees een kleine gift kunnen doen.
  • Maak oudere afleveringen alleen beschikbaar voor leden. Raadpleeg onze handleiding over hoe u een lidmaatschapswebsite kunt maken met WordPress.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *