SVG toevoegen in WordPress (met 2 eenvoudige oplossingen) - DeLaatbusiness

SVG toevoegen in WordPress (met 2 eenvoudige oplossingen)

3 min


114
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u SVG-bestanden toevoegen aan uw WordPress-site? In WordPress kun je standaard alle populaire bestandsindelingen voor afbeeldingen, audio en video uploaden, maar SVG is daar niet bij. In dit artikel laten we u zien hoe u gemakkelijk SVG kunt toevoegen in WordPress.

Voeg eenvoudig SVG-bestanden toe in WordPress

Wat is SVG?

SVG of Scalable Vector Graphics is een bestandsindeling die vectorafbeeldingen definieert met behulp van de XML-mark-uptaal. Het belangrijkste voordeel van SVG is dat u afbeeldingen kunt vergroten zonder kwaliteitsverlies of pixelvorming.

Hoe werkt SVG?

Scalable Vector Graphics (SVG) is een technologie die tweedimensionale tekeningen met behulp van XML weergeeft. Ze zijn anders dan de veelgebruikte afbeeldingsindelingen zoals PNG, GIF of JPEG’s.

Als u een png / jpeg-afbeeldingsbestand neemt en inzoomt, ziet u dat de afbeelding vervaagt en korrelig wordt.

Vectorafbeeldingen maken geen gebruik van pixels. In plaats daarvan gebruiken ze een tweedimensionale kaart die de afbeelding definieert die u bekijkt. Terwijl u inzoomt, pixeleert het beeld niet.

Hiermee kunt u vectorafbeeldingen vergroten zonder kwaliteitsverlies . Het meest importanly, SVG-afbeeldingen kunnen veel kleiner zijn in bestandsgrootte dan JPEG’s of PNG.

Vectorafbeeldingen worden vaak gebruikt voor pictogrammen, pictogramlettertypen, website-logo’s en merkafbeeldingen. Misschien wilt u SVG-bestanden in WordPress toevoegen voor uw bedrijfslogo, pictogrammen of andere afbeeldingen.

Hoe cool ze ook klinken, SVG-bestanden zijn nog steeds een beetje onveilig. Daarom ondersteunt WordPress standaard geen SVG-bestandsuploads.

Als u een SVG-afbeelding in WordPress uploadt, ziet u het volgende foutbericht:

Sorry, dit bestandstype is om veiligheidsredenen niet toegestaan.

SVG-beveiligingsfout in WordPress

Beveiligingsproblemen met betrekking tot SVG in WordPress

SVG-bestanden bevatten code in de XML-markeringstaal die vergelijkbaar is met HTML. Uw browser of SVG-bewerkingssoftware parseert de XML-markup-taal om de uitvoer op het scherm weer te geven.

Dit opent echter uw website voor mogelijke XML-kwetsbaarheden. Het kan worden gebruikt om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot gebruikersgegevens, brute force-aanvallen te activeren of cross-site scripting-aanvallen.

De methoden die we in dit artikel zullen delen, proberen SVG-bestanden te ontsmetten om hun beveiliging te verbeteren. Deze plug-ins kunnen echter niet volledig voorkomen dat schadelijke code wordt geüpload of geïnjecteerd.

De beste oplossing is om alleen SVG-bestanden te gebruiken die zijn gemaakt door betrouwbare bronnen en om SVG-uploads te beperken tot alleen vertrouwde gebruikers.

Raadpleeg onze volledige WordPress beveiligingsgids voor beginners voor meer informatie over beveiliging .

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe SVG-bestanden eenvoudig en veilig kunnen worden gebruikt in WordPress.

Methode 1. Upload SVG-bestanden in WordPress met behulp van SVG-ondersteuning

Deze methode biedt volledige ondersteuning voor het toevoegen van SVG-bestanden in WordPress. Hiermee kunt u ook inline SVG in WordPress-berichten en -pagina’s weergeven.

Eerst moet u de SVG-ondersteuningsplug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet je de pagina Instellingen »SVG-ondersteuning bezoeken om de instellingen voor plug- ins te configureren.

SVG-ondersteuningsinstellingen

Op de instellingenpagina moet u het selectievakje naast ‘Beperken tot beheerders?’ keuze. Hierdoor kan alleen een sitebeheerder SVG-bestanden uploaden in WordPress.

De volgende optie is om de geavanceerde modus in te schakelen. U hoeft deze optie alleen aan te vinken als u geavanceerde functies zoals CSS-animaties en inline SVG-weergave wilt gebruiken.

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

U kunt nu een nieuw bericht maken of een bestaand bericht bewerken. In de berichteditor upload je je SVG-bestand zoals je een ander afbeeldingsbestand zou uploaden. Voeg eenvoudig een afbeeldingsblok toe aan de editor en upload vervolgens het SVG-bestand.

U kunt nu een SVG-bestand uploaden en insluiten in WordPress.

SVG-bestand insluiten in WordPress-bericht

Methode 2. Upload SVG-bestanden in WordPress met behulp van veilige SVG

Deze methode maakt ook gebruik van een plug-in en stelt u in staat om SVG-bestanden die zijn geüpload naar WordPress, te ontsmetten.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de veilige SVG- plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

De plug-in werkt standaard en er zijn geen instellingen die u kunt configureren. U kunt gewoon doorgaan en beginnen met het uploaden van SVG-bestanden.

Het nadeel is dat deze plug-in SVG-uploads toestaat voor alle gebruikers die berichten op uw WordPress-site kunnen schrijven.

Om te bepalen wie bestanden kan uploaden, moet je de premium-versie van de plug-in kopen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *