Ultieme gids voor het maken van een WordPress-lidmaatschapssite - DeLaatbusiness

Ultieme gids voor het maken van een WordPress-lidmaatschapssite

10 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een lidmaatschapswebsite bouwen? Lange tijd vertrouwden website-eigenaren uitsluitend op advertenties en gelieerde inkomsten om inkomsten te genereren met hun inhoud.

Met een lidmaatschapswebsite kunt u online geld verdienen door gebruikers te laten betalen voor premium inhoud, functies en toegang tot de community.

Je hebt een platform nodig met functies voor het beheer van gebruikers, lidmaatschappen, betalingen, enz. Gelukkig zijn er echt geweldige lidmaatschap-plug-ins voor WordPress die het supereenvoudig maken.

In deze stapsgewijze handleiding laten we u zien hoe u gemakkelijk een WordPress-lidmaatschapssite kunt maken zonder codeerkennis.

Een WordPress-lidmaatschapswebsite maken

Wat heb je nodig om een ​​WordPress-website voor leden te starten?

In tegenstelling tot 10 jaar geleden is het tegenwoordig vrij eenvoudig om een ​​website te maken . Van alle platforms en websitebouwers maakt WordPress het voor iedereen het gemakkelijkst om een ​​eigen lidmaatschapswebsite te bouwen en te beginnen met verkopen met weinig tot geen technische vaardigheden.

Je hebt de volgende drie dingen nodig om te starten:

  1. Een domeinnaam. Dit wordt het adres van uw website (bijvoorbeeld wpbeginner.com).
  2. Een webhostingaccount. Dit is waar uw websitebestanden worden opgeslagen.
  3. Een lidmaatschapsadrea (het zal uw gewone website omzetten in een lidmaatschapsplatform).

U kunt een volledig functionele lidmaatschapswebsite opzetten met WordPress in minder dan 30 minuten, en we helpen u bij elke stap van het proces.

 

Klaar? Laten we beginnen.

Stap 1. Aan de slag met een WordPress-lidmaatschapssite

Als u een lidmaatschapssite wilt maken, moet u ervoor zorgen dat u het juiste WordPress-platform gebruikt. Ja, er zijn twee soorten WordPress.

We raden aan om de door uzelf gehoste WordPress.org-versie te gebruiken omdat u onbeperkt toegang hebt tot alle functies en hulpmiddelen die u nodig hebt (zie de volledige vergelijking van WordPress.com versus WordPress.org ).

Voor een zelf gehoste WordPress-site hebt u een WordPress-hostingaccount , domeinnaam en een SSL-certificaat nodig .

Typisch kost een domeinnaam ongeveer $ 14,99 / jaar, webhosting rond $ 7,99 / maand en een SSL-certificaat kost ongeveer $ 69,99 / jaar.

Als u net begint, kunnen deze opstartkosten snel oplopen.

Gelukkig hebben we een manier om dat op te lossen.

Bluehost , een officiële door WordPress aanbevolen hostingprovider, heeft ermee ingestemd onze gebruikers een gratis domeinnaam, een gratis SSL-certificaat en een korting op webhosting aan te bieden.

Kortom, je kunt al het bovenstaande krijgen voor $ 2,75 per maand.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding ← te claimen

Opmerking: bij WPBeginner geloven we in volledige transparantie. Als u zich aanmeldt bij Bluehost met behulp van onze verwijzingslink, dan zullen wij een kleine commissie verdienen zonder extra kosten voor u (u zult in feite geld besparen en een gratis domein + SSL-certificaat krijgen). We zouden deze commissie krijgen voor het aanbevelen van zo ongeveer elke WordPress-hostingservice, maar we raden alleen producten aan die we persoonlijk gebruiken en waarvan we geloven dat deze waarde toevoegen aan onze lezers.

Zodra u zich hebt aangemeld voor hosting, is de volgende stap het installeren van WordPress . Volg de instructies in onze stapsgewijze handleiding over het starten van een WordPress-blog en u bent binnen de kortste keren weer online.

Aangezien Bluehost al is geleverd met WordPress vooraf geïnstalleerd, kunt u doorgaan naar het instellen van uw WordPress-lidmaatschapssite.

Stap 2. Een plug-in voor WordPress-lidmaatschap kiezen

Er zijn voldoende gratis en betaalde plug-ins voor WordPress-lidmaatschap die u kunt gebruiken. Elk van deze heeft echter zijn eigen voor- en nadelen. We hebben een volledige vergelijking van de beste WordPress-lidmaatschap-plug-ins .

Om de juiste plug-in voor WordPress-lidmaatschap te kiezen, moet u beslissen wat voor soort lidmaatschapswebsite u wilt bouwen en welke functies u nodig heeft?

Als u gebruikersregistratie op uw WordPress-site wilt toestaan , kunt u WPForms gebruiken . Het is een plug-in voor WordPress-formulierbouwerwaarmee u gemakkelijk aanmeldings- en registratieformulieren voor gebruikers kunt maken. U kunt zelfs toestaan ​​dat gebruikers artikelen indienenzonder toegang te hebben tot het WordPress-beheergebied.

Aan de andere kant, als u abonnementen, betaalde content of digitale downloads wilt verkopen, hebt u een robuustere plug-in voor WordPress-lidmaatschap nodig, zoals MemberPress .

MemberPress wordt geleverd met geavanceerde lidmaatschapsfuncties waarmee u betalingen kunt accepteren, lidmaatschapsniveaus kunt maken, toegang kunt beperken op basis van niveaus en meer.

Online cursussen verkopen kan een ander mogelijk scenario zijn. In dit geval hebt u LearnDash nodig , een complete WordPress LMS-plug-in met alle leerbeheerfuncties .

U kunt LearnDash ook in MemberPress integreren om een ​​krachtige website met online cursussen en lidmaatschapsabonnementen te creëren.

Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met het opzetten van uw WordPress-lidmaatschapswebsite.

Stap 3. Uw WordPress-website voor leden instellen

We kiezen MemberPress als onze go-to-plug-in omdat het alle functies heeft die we hierboven noemden, en het werkt perfect met plug-ins van derden die nodig zijn voor de groei van uw bedrijf.

Het eerste wat u hoeft te doen is de MemberPress plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet u de pagina LedenPersie »Opties bezoeken om de plug-in-instellingen te configureren.

MemberPress optiespagina

Stap 4. Voeg een betaalmethode toe

De optiespagina is onderverdeeld in verschillende tabbladen. Het eerste dat u moet instellen, is een betalingsgateway omdat u hiermee betalingen op uw lidmaatschapssite kunt accepteren.

U kunt dit doen door over te schakelen naar het tabblad ‘Betalingen’ en vervolgens uw betalingsgateway te selecteren.

MemberPress betalingen

MemberPress ondersteunt standaard PayPal (Standard, Express en Pro), Stripe en Authorize.net. U moet de betaalmethode selecteren die u wilt instellen en de vereiste inloggegevens verstrekken.

U kunt ook meerdere betaalmethoden toevoegen door op de knop Toevoegen te klikken om een ​​andere betaalmethode toe te voegen.

We gebruiken meestal twee opties: Stripe voor creditcards en PayPal als een secundaire optie omdat sommige gebruikers de voorkeur geven aan PayPal boven het verstrekken van creditcardgegevens.

Vergeet niet op de knop ‘Update-opties’ onder aan de pagina te klikken om uw instellingen op te slaan.

Stap 5. Lidmaatschapsniveaus creëren

De volgende stap is het maken van lidmaatschapsniveaus die uw gebruikers kunnen kopen. Elk lidmaatschapsniveau kan verschillende tariefplannen, extraatjes en toegang hebben. U kunt zelfs een gratis lidmaatschapsplan hebben.

Om een ​​lidmaatschapsniveau te creëren, moet je naar de MemberPress »Lidmaatschappen- pagina gaan en bovenaan op de knop ‘Nieuw toevoegen’ klikken.

Voeg lidmaatschapsniveau toe

Voer op de volgende pagina een titel in voor dit specifieke lidmaatschapsplan en geef vervolgens de details van het plan op in de berichteditor.

U moet de prijs en vervaldatum voor dit plan instellen in het gedeelte met lidmaatschapsvoorwaarden.

Lidmaatschapsplan

In het bovenstaande voorbeeld hebben we een jaarlijks lidmaatschapsplan gemaakt.

Hierna moet je naar beneden scrollen naar het meta-vak met lidmaatschapopties onder de berichteditor. Hier kunt u de rechten en lidmaatschapsmogelijkheden voor dit specifieke plan aanpassen.

Lidmaatschapsopties

Als u tevreden bent met het lidmaatschapsplan, kunt u op de knop Publiceren klikken om het beschikbaar te maken.

Ga je gang en herhaal dit proces om zoveel mogelijk lidmaatschapsplannen te maken die je nodig hebt.

Stap 6. Beperk toegang voor lidmaatschapsplannen

De volgende stap is om te selecteren welke inhoud beschikbaar zou zijn voor verschillende lidmaatschapsplannen op uw website. MemberPress maakt het heel gemakkelijk om de toegang te beheersen met behulp van ‘Regels’.

Je kunt regels instellen door naar de pagina MembersPress »Rules te gaanen bovenaan op de knop Add New te klikken.

Voeg nieuwe regels toe

Op de regelwijzigingspagina kunt u verschillende voorwaarden selecteren en deze koppelen aan een lidmaatschapsplan.

U kunt bijvoorbeeld alle inhoud selecteren die overeenkomt met een bepaalde tag of categorie om alleen beschikbaar te zijn voor leden met het zilveren abonnement.

Voeg regels toe die zijn ingesteld op MemberPress

U kunt ook specifiekere regels maken. Bijvoorbeeld één bericht of pagina, onderliggende pagina’s of een specifieke URL.

Onder de regelseditor ziet u de inhoudsdruppel- en verloopopties.

Met de inhoud van Drip kunt u inhoud geleidelijk aan gebruikers vrijgeven in plaats van ze allemaal tegelijk weg te geven. Met de verloopoptie is de inhoud na een bepaalde periode niet meer beschikbaar.

Als u het niet zeker weet, moet u ze ongecontroleerd achterlaten.

Zodra u tevreden bent, gaat u verder en klikt u op de knop ‘Regel opslaan’ om uw regelinstellingen op te slaan.

Herhaal het proces om meer regels te maken voor uw lidmaatschapssite.

Stap 7. Alleen inhoud van leden toevoegen

MemberPress maakt het super eenvoudig om content voor leden te maken met behulp van regels.

In het bovenstaande voorbeeld hebben we een regel gemaakt die alle content beperkt die is getagd als te worden beperkt. Nu hoeven we alleen nog maar onze betaalde inhoud te maken en de betaalde tag eraan toe te voegen.

Leden alleen inhoud toevoegen

MemberPress voegt ook de metabox ‘MemberPress Unautorized Access’ toe onder de berichteditor. Hiermee kunt u selecteren welke uitgelogde gebruikers (niet-leden) zullen zien wanneer zij deze inhoud bereiken.

Beperkte content-opties

U kunt de algemene standaardinstellingen gebruiken, of u kunt fragmenten, aanmeldingsformulier of een aangepast bericht weergeven.

Nadat u alleen inhoud voor leden heeft toegevoegd, kunt u doorgaan en deze publiceren. Wanneer de pagina opnieuw wordt geladen, ziet u een bericht dat deze inhoud is beveiligd.

Beschermde inhoud

Stap 8. Maak een prijspagina aan

Dit is de pagina die uw gebruikers te zien krijgen wanneer ze zich willen aanmelden voor een lidmaatschapsplan. Op deze pagina kunnen gebruikers een lidmaatschapsplan selecteren en vervolgens naar de betalingspagina gaan.

Gebruikers die proberen toegang te krijgen tot de beperkte of betaalde delen van uw website, worden ook doorverwezen naar deze pagina.

U kunt dit configureren door naar de pagina LedenPers »Groepen te gaan en bovenaan op de knop Nieuw toevoegen te klikken.

Een groep maken

Voer eerst een titel in voor de groepsplanningspagina. Dit is ook de titel voor de plannenpagina die gebruikers te zien krijgen.

Ga vervolgens naar de metabox ‘Groepsopties’ en voeg lidmaatschappen toe die u op de pagina wilt weergeven.

Prijsgroep opties

U kunt ook een thema voor de prijstabel selecteren. MemberPress wordt geleverd met een paar kant-en-klare sjablonen daarvoor.

Als u tevreden bent, klikt u op de knop ‘Publiceren’ om uw plan zichtbaar te maken.

Als u een voorbeeld van uw prijspagina wilt bekijken, klikt u op de koppeling ‘Groep weergeven’ nadat u deze hebt gepubliceerd.

Prijspagina

Leid gebruikers door naar de prijslijst

Nu de prijspagina klaar is, is de volgende stap om ongeautoriseerde gebruikers door te sturen naar de prijspagina.

Om dat te doen, moet u eerst naar de Ledenpagina van LedenPersie gaan en de URL kopiëren naast de groep die u in de vorige stap hebt gemaakt.

Prijspagina URL

Ga daarna naar de pagina met de ledenpagina »Opties en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Ongeautoriseerde toegang’.

Vink het selectievakje aan naast de optie ‘Onrechtmatige bezoekers naar een specifieke URL omleiden’ en plak de groeps-URL die u eerder hebt gekopieerd.

Omleiden ongeautoriseerde gebruikers naar prijspagina

Klik op de knop ‘Opties bijwerken’ om uw instellingen op te slaan.

Ongeautoriseerde gebruikers worden nu omgeleid naar de pagina met prijsplannen wanneer ze toegang proberen te krijgen tot een gedeelte met alleen leden.

Stap 9. Voeg aanmeldings- en gebruikersaanmeldingsformulieren toe

Nu u alles hebt ingesteld, is het tijd om uw gebruikers toe te staan ​​gemakkelijk hun weg te vinden in uw website.

Allereerst moet u een gebruikersaanmeldingsformulier toevoegen zodat leden zich kunnen aanmelden bij hun accounts.

Ga naar Uiterlijk »Widgets en voeg ‘MemberPress login’ widget toe aan een zijbalk.

MemberPress login-widget

Vervolgens voegen we de link naar de prijslijst naar het navigatiemenu toe, zodat nieuwe gebruikers een plan kunnen selecteren en zich kunnen registreren.

U kunt dit doen door naar de pagina Uiterlijk »Menu ‘s in uw WordPress-beheerder te gaan. Klik in de linkerkolom op het tabblad Groepen om het uit te vouwen. Het toont de prijsplangroep die u eerder hebt gemaakt.

Voeg prijsplannen toe aan het menu

Vink het selectievakje aan naast uw prijspagina en klik vervolgens op de knop ‘Toevoegen aan menu’.

De pagina met het prijzenschema verschijnt nu in de rechterkolom. U kunt slepen en neerzetten om zijn positie in het menu opnieuw in te delen. U kunt het ook bewerken en de linktekst wijzigen.

Wijzig menu-item

Vergeet niet op de knop Menu opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt zich nu afmelden bij het WordPress-beheergebied en uw website bezoeken om alles in actie te zien.

Voorbeeld van lidmaatschapswebsite

Stap 10. E-maatsjablonen voor leden aanpassen

Uw WordPress-plug-in voor lidmaatschap stuurt verschillende e-mailmeldingen naar leden. Met MemberPress kunt u eenvoudig die e-mails bewerken en wijzigingen aanbrengen om uw eigen branding op te nemen.

Ga gewoon naar de pagina met de ledenpagina »Opties en klik op het tabblad ‘E-mails’. Hier kunt u e-mailmeldingen beheren die door MemberPress zijn verzonden.

E-mailmeldingen bewerken in MemberPress

U ziet alle e-mailmeldingen verzonden door MemberPress naar leden en beheerders. U kunt op de knop Bewerken klikken om deze kennisgevingen aan te passen.

Bewerk e-mailmeldingen

U kunt een eenvoudige teksteditor gebruiken om het e-mailbericht te bewerken met basisopmaakopties en slimme tags om dynamische items zoals namen, gebruikersnaam, lidmaatschapsniveau en meer in te voegen.

Zorg ervoor dat u op de knop ‘Test verzenden’ klikt om uzelf een paar testmeldingen te sturen. Dit zorgt ervoor dat MemberPress e-mailmeldingen kan verzenden.

Als u problemen ondervindt bij het ontvangen van e-mailmeldingen, raadpleegt u onze handleiding voor het oplossen van problemen met WordPress e-mail .

Stap 11. Rapporten bekijken om uw lidmaatschapwebsite te vergroten

Om elk bedrijf te laten groeien, hebt u gegevens nodig om weloverwogen beslissingen te nemen. MemberPress wordt geleverd met ingebouwde rapporten om te zien hoe het met uw lidmaatschapswebsite gaat.

Ga gewoon naar de pagina LedenPers »Rapporten . Van hieruit kunt u rapporten sorteren op maandelijkse, jaarlijkse of aller tijden.

MemberPress rapporten

Het toont je het aantal actieve, inactieve, gratis, betaalde en totale leden. Het toont ook de gemiddelde levensduur van het lid en andere gegevens. U kunt hieronder scrollen om meer grafieken te bekijken en op een datum te klikken om transacties te bekijken.

De belangrijkste graadmeter voor het beoordelen van het succes van een lidmaatschapswebsite is echter gebruikersbetrokkenheid.

Dit is waar u Google Analytics nodig heeft. Hiermee kunt u zien waar uw gebruikers vandaan komen en wat ze doen wanneer ze zich op uw website bevinden.

MonsterInsights , de populairste Google Analytics-plug-in voor WordPress, biedt een complete MemberPress-integratie waarmee u eenvoudig Enhanced Ecommerce Tracking voor MemberPress kunt inschakelen.

Raadpleeg onze handleiding over gedetailleerde informatie over het bijhouden van gebruikersbetrokkenheid met behulp van Google Analytics in WordPress.

Uw lidmaatschapwebsite naar het volgende niveau brengen

MemberPress is een krachtige plug-in voor WordPress-lidmaatschap. Hiermee kunt u eenvoudig uw lidmaatschapswebsite vergroten.

Het werkt prachtig met LearnDash , waarmee je eenvoudig cursussen kunt maken en het verkoopgedeelte aan MemberPress kunt overlaten.

Je kunt het ook gebruiken naast BuddyPress en bbPress .

Hier zijn enkele andere nuttige bronnen om u te helpen uw WordPress-lidmaatschapssite uit te breiden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format