Web Push-meldingen toevoegen aan uw WordPress-site - DeLaatbusiness

Web Push-meldingen toevoegen aan uw WordPress-site

8 min


107
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u pushmeldingen toevoegen aan uw WordPress-site? Pushmeldingen bieden u de mogelijkheid om meldingen naar gebruikers te sturen, zelfs wanneer ze uw website niet bezoeken.

In dit artikel laten we u zien hoe u gemakkelijk webpushmeldingen kunt toevoegen aan uw WordPress-site. We zullen ook praten over de beste WordPress pushmeldingsplug-ins en hoe u pushmeldingen voor desktops en mobiele apparaten verzendt vanaf uw WordPress-site.

Web pushmeldingen toevoegen aan een WordPress-site

Wat is Push-melding?

Pushmeldingen zijn aanklikbare berichten die boven op het bureaublad van de gebruiker of in het systeemvak op zijn mobiele apparaat worden weergegeven. Ze kunnen zelfs worden weergegeven als de browser van de gebruiker niet is geopend.

web push-notificaties weergegeven op een bureaublad

Afgezien van de desktop werken web push-meldingen ook op mobiele apparaten. Hiermee kunt u uw gebruikers op verschillende apparaten bereiken met de nieuwste updates en aanbiedingen. Web push-notificaties hebben bewezen een zeer effectieve manier te zijn om websitebezoekers om te zetten in klanten en loyale volgers.

Waarom Web Push-meldingen toevoegen aan uw WordPress-site?

We hebben al besproken dat 70% van de mensen die uw website verlaten nooit meer terug zullen komen. Daarom moet u die websitegebruikers omzetten in abonnees of klanten.

U kunt dit doen door meerdere kanalen tegelijkertijd te gebruiken. Dit omvat e-mailmarketing , sociale media, mobiele of sms-marketing en web pushmeldingen.

Hoewel e-maillijsten nog steeds de meest dominante en effectieve marketingtool tot uw beschikking zijn, blijken pushmeldingen voor ons vrij effectief te zijn.

Dit is de reden waarom:

 • Gebruikers moeten hun expliciete toestemming geven om pushmeldingen te ontvangen. Dit betekent dat ze al geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft en vaker geneigd zijn om zich bezig te houden met meldingen.
 • Pushmeldingen zijn korter en vragen minder aandacht dan updates via e-mail of sociale media.
 • Er is geen algoritme, dus bijna 100% van de berichten wordt afgeleverd.
 • Gebruikers kunnen bepalen hoe hun apparaten meldingen weergeven, ze kunnen ze snoozen of helemaal uitschakelen.
 • Niet zoveel bedrijven gebruiken het.

Populaire sites zoals Facebook, Pinterest, LinkedIn en vele anderen begrijpen het belang en maken al gebruik van web pushmeldingen.

Deze meldingen zijn boeiender dan sms, e-mailmarketing en social-mediaplatforms. Volgens een enquête hebben pushmeldingen een 50% hogere open rate dan e-mail en twee keer zoveel klikfrequentie.

Laten we echter een blik werpen op het toevoegen van web pushmeldingen aan een WordPress-site.

Het instellen van web push-meldingen in WordPress met OneSignal

OneSignal is een gratis pushmeldingservice voor WordPress-websites. Hiermee kunt u eenvoudig pushmeldingen toevoegen aan elke website.

Het eerste wat u hoeft te doen is de OneSignal- plug-in installeren en activeren . Heeft u hulp nodig bij het installeren van de plug-in? Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in.

Na activering zal de plug-in een nieuw menu-item met de naam OneSignal toevoegen aan uw WordPress-beheerbalk. Als u erop klikt, gaat u naar de instellingenpagina van de plug-in.

OneSignal-instellingenpagina

De instellingenpagina is onderverdeeld in de tabbladen Instellen en Configureren. Het setup-tabblad is eigenlijk gedetailleerde documentatie over het instellen van OneSignal-pushmeldingen in WordPress. Het heeft dezelfde stappen die we u in deze zelfstudie laten zien.

Om OneSignal in te stellen, moet u API Key en APP ID toevoegen aan de plugin-instellingen.

Laten we beginnen.

Stap 1: Instellen van OneSignal Push-meldingen

Eerst moet u de OneSignal- website bezoeken en klikken op de knop Aan de slag naast de optie Web Push.

OneSignal aan de slag

U wordt gevraagd om uw e-mailadres en wachtwoord op te geven om een ​​gratis account te maken. Nadat uw account is aangemaakt, bereikt u het OneSignal-dashboard.

Voeg de OneSignal-app toe

Klik op het dashboard op de knop ‘App toevoegen’ om uw eerste app te maken.

U wordt gevraagd een naam voor uw app op te geven. U kunt hier alles gebruiken dat u helpt het te identificeren.

Voer een naam in voor uw app

Vervolgens moet je een platform selecteren. U kunt meerdere platforms voor een app selecteren. Voor nu raden we aan ‘Web Push’ te selecteren en op de volgende knop te klikken om verder te gaan.

Kies een app-platform

In de volgende stap wordt u gevraagd een integratiemethode te selecteren. Ga je gang en klik op ‘WordPress Plugin of Website Builder’ en selecteer vervolgens WordPress.

Selecteer de integratiemethode

Wanneer u een beetje naar beneden scrolt, ziet u een gedeelte ‘WordPress Site-instellingen’.

U moet uw websitenaam, URL invoeren en een logo uploaden. Dit logo zou in uw meldingen verschijnen, dus we raden aan uw sitepictogram (favicon) of website-logo te gebruiken.

Instellen van de WordPress-site

Daaronder ziet u een schakelaar die u kunt inschakelen als uw WordPress-site geen SSL / HTTPS gebruikt. U kunt alleen web push-notificaties verzenden vanaf een beveiligde HTTPS-URL. Als uw WordPress-site geen HTTPS gebruikt, moet u deze instelling inschakelen en een label invoeren.

Een label is in feite een subdomein dat wordt gehost op OneSignal-servers met behulp van een beveiligde HTTPS-URL. Dit subdomein wordt gebruikt om uw pushmeldingen te verzenden.

Als u HTTPS op uw eigen WordPress-site wilt instellen, raadpleegt u onze stapsgewijze zelfstudie over hoe u WordPress van HTTP naar HTTPS kunt verplaatsen . We raden u ten zeerste aan om uw eigen domein te gebruiken met SSL dan een subdomein op OneSignal, dus u bent niet voor altijd vast verbonden met hun platform.

Als u klaar bent, klikt u op de knop Opslaan om uw OneSignal-instellingen op te slaan. U ziet nu de API-sleutels die u moet kopiëren.

Kopieer de API-sleutels

Nu kunt u terugschakelen naar de OneSignal-plug-in-instellingen op uw WordPress-site en overschakelen naar het tabblad ‘Configuratie’. U moet de APP- en API-sleutels plakken die u eerder hebt gekopieerd.

API-sleutels plakken

Met deze API-sleutels kunt u alleen pushmeldingen verzenden via de webbrowser Chrome en Firefox.

Je hebt ook Safari Web ID nodig om pushmeldingen te verzenden via de Safari-webbrowser.

Om de Safari API-sleutel te krijgen, moet u terugschakelen naar de OneSignal-website en naar de instellingenpagina van uw app gaan. Als u daar bent, klikt u op het bewerkingspictogram naast Apple Safari.

Push notificatie instellen voor Safari

Vervolgens wordt u gevraagd uw websitetitel, URL in te voeren en optioneel een sitepictogram te uploaden.

Safari-instellingen voor pushmeldingen

Klik op de knop Opslaan om uw instellingen op te slaan. Hierna ziet u uw Safari-web-ID op het scherm dat u moet kopiëren.

Safari Web ID

Schakel opnieuw terug naar de instellingenpagina van de plug-in op uw WordPress-site en plak de Safari-web-ID onder het tabblad Configuratie.

OneSignal-plug-ins opslaan

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw plugin-instellingen op te slaan.

U kunt nu uw website bezoeken op een nieuw incognito browsertabblad. U ziet een pop-up met pushmeldingen bovenaan en een pictogram voor belmeldingen in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Push kennisgeving optin

De pop-up met pushmeldingen verschijnt ook in mobiele browsers.

Push notificatie opt-in in mobiele browser

Opmerking: het uiterlijk van de pop-upmelding voor pushmeldingen kan verschillen op basis van de http / https-instellingen van uw site.

Nu vraag je je misschien af ​​waarom deze pushmelding er anders uitziet dan wat je op andere websites ziet?

Normaal gesproken zien gebruikers de standaard meldingsprompt van de browser, die er ongeveer zo uitziet:

Standaardbrowserprompt voor pushmeldingen

Het probleem is nu dat als een gebruiker op de knop ‘Blokkeren’ klikt, deze nooit een melding zal zien voor het abonneren op meldingen. Om dit op te lossen, wordt OneSignal geleverd met twee verschillende aanwijzingstypes.

De eerste is de pop-up met pushmeldingen en de andere is het pictogram van de abonnementsbel. Beide zijn volledig aanpasbaar en u kunt ze aanpassen aan uw behoeften.

Stap 2. De pop-upprompt voor pushmeldingen aanpassen

De standaard push-notificatie pop-up is vrij eenvoudig. Het gebruikt generieke taal en geeft het logo van uw site weer. Misschien wil je dat aanpassen om het persoonlijker te maken.

Schakel eenvoudigweg naar het configuratietabblad onder de instellingenpagina van OneSignal op uw WordPress-site en scrol omlaag naar het gedeelte ‘HTTP-pop-upinstellingen’.

Pas push-meldingen aan

U moet op de schakelaar klikken naast ‘De HTTP-pop-upaanvraagtekst aanpassen’ en vervolgens beginnen met het toevoegen van uw eigen tekst.

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan voordat u de prompt test.

Stap 3. Pas het belkennisgevingspictogram aan

Normaal gesproken verdwijnen de browserprompt voor melding en de pop-up wanneer een gebruiker ze negeert.

Wat als gebruikers later van gedachten veranderen en pushmeldingen willen ontvangen?

Met de abonnementsbel in OneSignal kunt u gebruikers een prompt laten zien om zich te abonneren op pushmeldingen op uw site.

Het belpictogram kan ook volledig worden aangepast vanaf de pagina met instellingen van de plug-in. Scrol gewoon naar beneden naar het gedeelte ‘Promptinstellingen en abonnementsbellen’ en schakel de aanpassingsopties in die u wilt wijzigen.

Abonnement bel instellingen

U kunt dan naar beneden scrollen en instellingen wijzigen voor elke optie die u wilt aanpassen. In het ideale geval zou je de belpictogramkleuren willen aanpassen aan je eigen themakleuren.

Aanpassen van belpictogram

Opmerking: we gebruiken het belpictogram niet omdat we vinden dat het iets te opdringerig is.

Stap 4. Pushmeldingen verzenden vanaf uw WordPress-site

Standaard verzendt de OneSignal-plug-in automatisch pushmeldingen voor alle nieuwe berichten die op uw website zijn gepubliceerd. Als u wilt, kunt u deze functie uitschakelen van de pagina met plug-insinstellingen onder het gedeelte ‘Automatische instellingen voor meldingen’.

Automatische instellingen voor meldingen

U kunt ook handmatig een melding verzenden wanneer u een bericht publiceert of bijwerkt. Bewerk eenvoudig een WordPress-bericht of -pagina en u ziet de metabalk OneSignal onder de kolom met documentinstellingen aan de rechterkant.

OneSignal notificatie box in Gutenberg

Als u de oude klassieke editor gebruikt , ziet u de metabox als volgt:

Stuur push notificatie box in klassieke editor

Vink het selectievakje aan naast ‘Bericht verzenden bij postupdate / publiceren’ en klik vervolgens op de knop bijwerken of publiceren.

OneSignal verzendt nu uw artikel als een pushmelding naar al uw abonnees.

Stuur een welkomst push-melding naar nieuwe abonnees

Je kunt ook een welkomst pushbericht sturen naar je nieuwe abonnees. Ga naar de instellingenpagina van OneSignal in uw WordPress-beheergebied en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Instellingen voor meldingen’.

Welkomstbericht

Wanneer een nieuw lid zich abonneert op pushmeldingen, ontvangen ze een welkomstbericht op hun apparaat. Afhankelijk van hun browser en apparaat kan de melding er anders uitzien.

Welkomstbericht weergegeven op Mac via Firefox

Dat is alles, u heeft met succes webpushmeldingen toegevoegd aan uw WordPress-site.

U kunt ook aangepaste meldingen verzenden vanuit het OneSignal-app-dashboard. Het proces is vrij intuïtief en u kunt de instructies op het scherm volgen zodra u zich aanmeldt bij OneSignal.

Andere goede WordPress push-notificatie-plugins

Het is belangrijk om vanaf het begin de juiste web push-notificatieservice te kiezen. Omdat de meeste providers proberen je op hun platform te vergrendelen, kan het veranderen van je push-notificatieservice ertoe leiden dat je je oude abonnees verliest. Dit betekent dat als je schakelt, je helemaal opnieuw begint.

Daarom raden we aan om de door jou gekozen provider te vragen naar alle instellingen die je moet configureren om je abonneelijst draagbaar te maken.

Bij WPBeginner gebruiken we OneSignal omdat het de functies heeft die we nodig hebben voor een redelijke prijs.

 • OneSignal biedt een gratis push-notificatieplug-in voor WordPress met onbeperkte push- en web-pushmeldingen voor tot 30.000 abonnees.
 • Zelfs hun gratis abonnement bevat functies zoals segmentatie, lokalisatie, tracking met Google-analyses en een krachtige API.
 • Je kunt het gebruiken met alle beste e-mailmarketingservices om e-mails van je nieuwsbrief via push-pushmeldingen te verzenden

WordPress draait helemaal om keuzes. Hier zijn enkele andere WordPress push-bericht plug-ins die je ook kunt proberen.

 • PushCrew – Verbindt uw website met PushCrews push-notificatieservice. Ze bieden een gratis abonnement dat beperkt is tot 2000 abonnees.
 • PushEngage Web Push Notifications – Dit is de connector-plug-in voor PushEngage, een pushmeldingen-serviceprovider. Ze hebben een gratis abonnement dat beperkt is tot 2500 abonnees, 120 meldingen en 5000 klikken.
 • PushAlert – Push-meldingen via het web – Helpt u verbinding te maken met PushAlert web push notification service. Ze bieden ook een gratis abonnement dat beperkt is tot 3000 abonnees.
 • PushAssist – Connector-plug-in voor PushAssist web push-notificatieservice. Hun gratis abonnement is beperkt tot 2000 abonnees.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *