WordPress op de juiste manier verplaatsen van HTTP naar HTTPS - DeLaatbusiness

WordPress op de juiste manier verplaatsen van HTTP naar HTTPS

8 min


118
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bent u op zoek om WordPress van HTTP naar HTTPS te verplaatsen en een SSL-certificaat op uw website te installeren? We hebben veel verzoeken over dit onderwerp ontvangen, omdat Google heeft aangekondigd dat Chrome-browsers alle websites zonder SSL beginnen te markeren als onveilig vanaf juli 2018. In dit artikel laten we zien hoe WordPress correct van HTTP naar HTTPs kan worden verplaatst door een SSL-certificaat.

WordPress verplaatsen van HTTP naar HTTPS / SSL

Maak je geen zorgen, als je geen idee hebt wat SSL of HTTPS is. We zullen dat ook uitleggen.

Wat is HTTPS?

HTTPS of Secure HTTP is een versleutelingsmethode die de verbinding tussen de browser van de gebruiker en uw server beveiligt. Dit maakt het moeilijker voor hackers om de verbinding af te luisteren.

Elke dag delen we onze persoonlijke informatie met verschillende websites, of het nu gaat om een ​​aankoop of gewoon om in te loggen.

Om de gegevensoverdracht te beveiligen, moet een beveiligde verbinding worden gemaakt.

Dat is wanneer SSL en HTTPS binnenkomen.

Elke site krijgt een uniek SSL-certificaat ter identificatie. Als een server zich voordoet als HTTPS, en het certificaat komt niet overeen, dan zullen de meeste moderne browsers de gebruiker waarschuwen om verbinding te maken met de website.

Onveilige website waarschuwing

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom ik mijn WordPress-site van HTTP naar HTTPS moet verplaatsen, speciaal als het een eenvoudige blog of een website voor een klein bedrijf is die geen betalingen verzamelt.

Waarom heb je HTTPS en SSL nodig?

Vorig jaar kondigde Google een plan aan om de algehele webbeveiliging te verbeteren door website-eigenaren aan te moedigen de overstap van HTTP naar HTTPS te maken. Als onderdeel van dit plan zou hun populaire Chrome-webbrowser alle websites zonder een SSL-certificaat markeren als ‘Niet veilig’ vanaf juli 2018.

Chrome HTTP is niet beveiligd

Als onderdeel van de aankondiging zei Google ook dat websites met SSL ook SEO-voordelen en hogere ranglijsten zullen zien. Sinds vorig jaar is er een groot aantal websites overgestapt van HTTP naar HTTPS.

Google heeft de waarschuwing ‘Niet veilig’ langzaam uitgerold in Chrome. Als iemand bijvoorbeeld een HTTP-website bezoekt met behulp van het incognitovenster, wordt deze gemarkeerd als Niet veilig. Als iemand in de reguliere modus een HTTP-website bezoekt en probeert een contactformulier of een ander formulier in te vullen, wordt de website als onveilig gemarkeerd.

Wanneer uw lezers en klanten deze melding zien, geeft dit een slechte indruk voor uw bedrijf.

Daarom moeten alle websites van HTTP naar HTTPS worden verplaatst en SSL onmiddellijk installeren.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat als u online betalingen op uw eCommerce-website wilt accepteren , u SSL nodig heeft.

Voor de meeste betaalbedrijven, zoals Stripe , PayPal Pro, Authorize.net, moet u een beveiligde verbinding hebben voordat u betalingen accepteert.

We gebruiken SSL voor onze websites, waaronder WPBeginner, OptinMonsterWPForms en MonsterInsights .

Vereisten voor het gebruik van HTTPS / SSL op een WordPress-site

De vereisten voor het gebruik van SSL in WordPress zijn niet erg hoog. Het enige wat u hoeft te doen is een SSL-certificaat kopen en misschien heeft u het al gratis.

De beste WordPress-hostingbedrijven bieden gratis SSL-certificaten aan voor al hun gebruikers:

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het verkrijgen van een gratis SSL-certificaat voor uw WordPress-website.

Als uw hostingbedrijf geen gratis SSL-certificaat biedt, moet u een SSL-certificaat aanschaffen.

We raden aan om GoDaddy te gebruiken omdat ze de grootste domeinnaamregistratieservice ter wereld zijn en meer dan 76 miljoen domeinen beheren.

Door een SSL-certificaat van hen te kopen, krijgt u ook een beveiligde McAfee-zegel voor uw website.

Zodra u een SSL-certificaat hebt gekocht, moet u uw hostingprovider vragen het voor u te installeren.

WordPress instellen om SSL en HTTPs te gebruiken

Nadat u SSL-certificaat op uw domeinnaam hebt ingeschakeld, moet u WordPress instellen om SSL- en HTTP-protocollen op uw website te gebruiken.

We zullen u twee methoden laten zien om dat te doen, en u kunt er een kiezen die het beste bij u past.

Methode 1: SSL / HTTPS instellen in WordPress met behulp van een plug-in

Deze methode is eenvoudiger en wordt aanbevolen voor beginners.

Eerst moet u de Really Simple SSL- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet je de pagina Instellingen »SSL bezoeken . De plug-in detecteert automatisch uw SSL-certificaat en zal uw WordPress-site instellen om HTTP’s te gebruiken.

SSL ingeschakeld op een WordPress-website

De plug-in zorgt voor alles, inclusief de fouten in de gemengde inhoud. Dit is wat de plug-in doet achter de schermen:

  • Controleer het SSL-certificaat
  • Stel WordPress in om https in URL’s te gebruiken
  • Instellen van omleidingen van HTTP naar HTTPs
  • Zoek naar URL’s in uw inhoud die nog steeds worden geladen van onveilige HTTP-bronnen en probeer deze te herstellen.

Opmerking: De plug-in probeert met behulp van de uitvoerbufferingstechniek fouten in gemengde inhoud te herstellen. Het kan een negatieve invloedhebben op de prestaties omdat het inhoud op de site vervangt terwijl de pagina wordt geladen. Deze impact wordt alleen gezien bij het laden van de eerste pagina en deze moet minimaal zijn als u een cacheplug-in gebruikt.

Hoewel de plug-in zegt dat je SSL kunt behouden en de plug-in veilig kunt deactiveren, is het niet 100% waar. U moet de plug-in altijd actief laten, omdat het deactiveren van de plug-in gemengde inhoudfouten met zich mee zal brengen.

Methode 2: SSL / HTTPS in WordPress handmatig instellen

Voor deze methode moet u problemen handmatig oplossen en WordPress-bestanden bewerken. Dit is echter een permanente en meer prestatie geoptimaliseerde oplossing. Dit is wat we gebruiken op WPBeginner.

Als u deze methode moeilijk vindt, kunt u een WordPress-ontwikkelaar inhuren of in plaats daarvan de eerste methode gebruiken.

Als onderdeel van deze methode moet u mogelijk WordPress-thema- en codebestanden bewerken. Als u dit nog niet eerder hebt gedaan, raadpleegt u onze handleiding voor het kopiëren en plakken van codefragmenten in WordPress .

Eerst moet je de pagina Instellingen »Algemeen bezoeken . Vanaf hier moet u uw WordPress- en site-URL-adresvelden bijwerken door http te vervangen door https.

Update WordPress-URL's

Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

Zodra de instellingen zijn opgeslagen, logt WordPress u uit en wordt u gevraagd opnieuw in te loggen.

Vervolgens moet u WordPress-omleidingen instellen van HTTP naar HTTPS door de volgende code aan uw .htaccess-bestand toe te voegen .

1
2
3
4
5
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
</IfModule>

Als u op nginx-servers werkt (de meeste gebruikers niet), moet u de volgende code toevoegen om van HTTP naar HTTPS door te verwijzen in uw configuratiebestand:

1
2
3
4
5
server {
listen 80;
server_name example.com www.example.com;
return 301 https://example.com$request_uri;
}

Vergeet niet om example.com te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Door deze stappen te volgen, voorkomt u dat WordPress HTTPS niet werkt, omdat WordPress nu uw hele website laadt met https.

Als u SSL en HTTPS op uw WordPress-beheergebied of inlogpagina’s wilt forceren, moet u SSL in het bestand wp-config.php configureren .

Voeg eenvoudig de volgende code toe boven de regel “Dat is alles, stop met bewerken!” In uw wp-config.php-bestand:

1
define('FORCE_SSL_ADMIN', true);

Met deze regel kan WordPress SSL / HTTP’s in het WordPress-admingebied forceren. Het werkt ook op multisite-netwerken van WordPress .

Zodra u dit doet, is uw website nu volledig ingesteld om SSL / HTTPS te gebruiken, maar u zult nog steeds fouten met gemengde inhoud tegenkomen.

Deze fouten worden veroorzaakt door bronnen (afbeeldingen, scripts of stylesheets) die nog steeds worden geladen met behulp van het onveilige HTTP-protocol in de URL’s. Als dat het geval is, kunt u geen veilig hangslotpictogram zien in de adresbalk van uw website.

Niet veilig

Veel moderne browsers zullen automatisch onveilige scripts en bronnen blokkeren. Mogelijk ziet u een hangslotpictogram maar een melding hierover in de adresbalk van uw browser.

Onveilige inhoud geblokkeerd

U kunt erachter komen welke inhoud wordt aangeboden via een onveilig protocol door het hulpprogramma Inspecteren . De fout gemengde inhoud wordt weergegeven als een waarschuwing in de console met details voor elk item met gemengde inhoud.

Foutjes met gemengde inhoud weergegeven in browserconsole

U zult merken dat de meeste URL’s afbeeldingen, iframes en afbeeldingsgalerieën zijn, terwijl sommige scripts en stylesheets zijn die worden geladen door uw WordPress-plug-ins en thema’s.

Gemengde inhoud repareren in WordPress Database

Meerdere onjuiste URL’s zijn afbeeldingen, bestanden, ingesloten gegevens en andere gegevens die zijn opgeslagen in uw WordPress-database. Laten we ze eerst oplossen.

Alles wat u moet doen, is alle vermeldingen van uw oude website-URL vinden in de database die is gestart met http en deze vervangen door uw nieuwe website-URL die begint met https.

U kunt dit eenvoudig doen door de plug-in Beter zoeken vervangen teinstalleren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet je de pagina Tools »Betere zoekpagina vervangen bezoeken . In het veld ‘Zoeken’ moet u de URL van uw website toevoegen http. Voeg daarna uw website-URL toe met https onder het veld ‘Vervangen’.

Zoeken en vervangen

Daaronder ziet u al uw WordPress-databasetabellen. U moet ze allemaal selecteren om een ​​grondige controle uit te voeren.

Ten slotte moet u het selectievakje uitschakelen naast ‘Uitvoeren als droog uitvoeren?’ optie en klik vervolgens op de knop ‘Zoeken / vervangen uitvoeren’.

De plug-in doorzoekt nu uw WordPress-database op URL’s die beginnen met http en zal deze vervangen door veilige https-URL’s. Dit kan een tijdje duren, afhankelijk van uw WordPress-databasegrootte.

Fouten in verschillende inhoud in WordPress Theme oplossen

Een andere veel voorkomende boosdoener die een gemengde inhoudsfout veroorzaakt, is uw WordPress-thema. Elk fatsoenlijk WordPress-thema volgens de coderingsstandaarden van WordPress zal dit probleem niet veroorzaken.

Allereerst moet u de Inspect-tool van uw browser gebruiken om de bronnen te vinden en waar ze van laden.

Gebruik het inspecteertool om fouten in de gemengde inhoud te vinden

Daarna moet u ze vinden in uw WordPress-thema en deze vervangen door https. Dit zal voor de meeste beginners een beetje moeilijk zijn, omdat je niet kunt zien welke themabestanden deze URL’s bevatten.

Fouten in de gemengde inhoud verhelpen die zijn veroorzaakt door plug-ins

Sommige bronnen met gemengde inhoud worden geladen door WordPress-plug-ins. Elke WordPress-plug-in die de coderingsstandaarden van WordPress volgt, veroorzaakt geen fouten in de gemengde inhoud.

We raden af ​​om WordPress-plug-inbestanden te bewerken. In plaats daarvan moet u contact opnemen met de auteur van de plug-in en deze laten weten. Als ze niet reageren of niet in staat zijn om het te repareren, moet je een geschikte alternatief vinden.

Opmerking: als u om welke reden dan ook nog steeds problemen ondervindt met gemengde content, raden we u aan de Really Simple SSL-plug-in tijdelijk te gebruiken, zodat uw gebruikers geen problemen ondervinden wanneer u het probleem op een tijdelijke website oplost of een ontwikkelaar inhuurt.

Verzend uw HTTPS-site naar Google Search Console

Zoekmachines zoals Google beschouwen https en http als twee verschillende websites. Dit betekent dat u Google moet laten weten dat uw website is verplaatst om SEO-problemen te voorkomen.

Hiervoor hoeft u alleen maar naar uw Google Search Console- account te gaan en te klikken op de knop ‘Een property toevoegen’.

Voeg een https-site toe als een nieuwe eigenschap in Google Search Console

Er verschijnt een pop-up waarin u het nieuwe https-adres van uw website moet toevoegen.

Voeg uw https-URL toe

Daarna vraagt ​​Google u om het eigendom van uw website te verifiëren. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, selecteer een methode en je krijgt instructies om je site te verifiëren.

Verifieer uw website

Zodra uw site is geverifieerd, geeft Google hier uw zoekconsolerapporten weer.

U moet ook controleren of zowel de https- als de http-versie zijn toegevoegd aan uw Search Console.

Dit vertelt Google dat u wilt dat de https-versie van uw website wordt behandeld als de primaire versie. Gecombineerd met de 301-omleidingen die u eerder hebt ingesteld, draagt ​​Google uw zoekresultatenrangschikking over naar de https-versie van uw website en ziet u waarschijnlijk verbeteringen in uw zoekresultatenrangschikking.

We weten dat we dat deden toen we onze websites van http naar https schakelden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format