10 Beste WordPress Forum-plugins - DeLaatbusiness
meer verkopen chatbots

10 Beste WordPress Forum-plugins

8 min


89
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een communitygedeelte toevoegen aan uw WordPress-site? Forums en discussieborden zijn een geweldige manier om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en een community rond uw site op te bouwen.

In dit artikel hebben we met de hand de beste WordPress-forumplug-ins geselecteerd die u kunt gebruiken om een ​​community rond uw website of bedrijf te bouwen.

Afgezien van de basisforumfunctie, hebben we ook oplossingen gevonden met geavanceerde functies zoals een vraag en antwoordbord, een aangepaste sociale netwerkfunctie en meer, zodat u een gemeenschap van uw dromen kunt opbouwen.

Beste WordPress Forum-plug-ins

Waarom een ​​forum op uw WordPress-site maken?

Online forums zijn een effectieve community-building tool waar uw websitebezoekers aan kunnen deelnemen door vragen te plaatsen, oplossingen te delen, nieuwe ideeën, etc.

Uw forum kan een Q & A-platform (vraag-en-antwoord), discussiebord, ruimte voor kennisuitwisseling of een ondersteuningszone voor probleemoplossing zijn.

Het toevoegen van een forum aan uw website biedt meerdere voordelen.

Ten eerste helpen uw WordPress-forumsoftware gebruikers om deel te nemen aan uw website. Wanneer ze meedoen, komen ze vaker terug, kopen ze je producten en bevelen ze hun vrienden en familie aan.

Ten tweede is het een van de meest voorkomende en effectieve manieren om uw klanten ondersteuning te bieden. Wanneer uw klanten een technische of generieke ondersteuningsvraag hebben, kunnen ze naar het forum springen en controleren of het probleem al is gemeld. Als het een nieuw probleem is, kunnen ze berichten plaatsen en hun probleem oplossen.

Ten slotte geeft het enige SEO-waarde aan uw website wanneer een uniek probleem wordt besproken en de thread populair wordt. In veel gevallen overtreffen forum-threads andere soorten inhoud in zoekresultaten. Soms is de door gebruikers gegenereerde inhoud logischer dan formele berichten op je blog.

Dat gezegd hebbende, hier zijn de beste plug-ins om een ​​forum toe te voegen aan uw WordPress-website.

Opmerking: u moet een WordPress-website hebben om deze plug-ins te kunnen gebruiken. Als u een nieuwe website wilt starten, heeft u een domein en webhosting nodig.

We raden aan om Bluehost te gebruiken omdat ze een officiële WordPress-hostingprovider zijn en ze bieden onze gebruikers een gratis domeinnaam en 60% korting op webhosting.

1. bbDruk op

bbPress-best-wordpress-forum-plugin

Als het gaat om het integreren van een forum in WordPress, is bbPress de beste plug-in voor het werk. Het is een zusterproject van WordPress.org, wat betekent dat het op de WordPress-manier is gebouwd en de bestaande WordPress-kern gebruikt om je forum van stroom te voorzien.

bbPress is gemakkelijk in te stellen, gemakkelijk te modereren en te onderhouden, snel en schoon. Iedereen kan eenvoudig een forum maken in WordPress met behulp van deze plug-in. Als u gedetailleerde instructies nodig hebt, hebben we een zelfstudie over hoe u bbPress instelt in WordPress .

Pros

 • BbPress is gebouwd voor WordPress en maakt gebruik van dezelfde WordPress-kern en volgt dezelfde coderingsnormen als WordPress.
 • Het kan worden geïntegreerd met elk WordPress-thema zonder pijnlijke aanpassingen. Er zijn ook enkele uitstekende WordPress-thema’s voor bbPressdie u kunt gebruiken.
 • Meer dan 200 bbPress-extensies beschikbaar om alles te doen wat u maar wilt.
 • Omdat het niet veel bloat heeft, is bbPress snel en lichtgewicht.
 • U kunt eenvoudig multisite-forums maken en deze vanuit één dashboard onderhouden.
 • Het is een gratis open source-software, dus u kunt deze onbeperkt gratis gebruiken.

Cons

 • Niet zo feature-rijk als volwaardige forum CMS zoals phpBB, Vanilla Forums.
 • De kerninvoegtoepassing heeft alleen de basisfuncties, dus u moet extra uitbreidingen installeren voor meer vermogen.

2. BuddyPress

BuddyPress-wordpress-plugin

Met BuddyPress kun je binnen WordPress je eigen sociale netwerk opbouwen. BuddyPress is, net als bbPress, ook een officiële WordPress plug-in. Het volgt dezelfde codeermethoden en -normen als WordPress.

Met BuddyPress kunt u een volwaardige online community maken met gebruikersprofielen, activiteitenstromen, gebruikersgroepen, berichten en netwerkopties.

Net als bij Facebook kunnen uw gebruikers vrienden toevoegen, privéberichten verzenden, groepen maken en meldingen ontvangen.

Het beste van alles is dat je BuddyPress en bbPress samen kunt gebruiken en een functierijk online forum kunt maken.

Pros

 • Gemakkelijk te integreren met elk WordPress-thema en plug-in.
 • Honderden BuddyPress-plug-ins en extensies van derden om de functionaliteit uit te breiden.
 • Hiermee kunt u gemakkelijk een compleet sociaal netwerk maken met activiteitenstromen, gebruikersprofielen, sociale connecties, groepen, etc.
 • Het is gratis en open source. Download BuddyPress gratis en gebruik het op een onbeperkt aantal sites, en ontvang ook regelmatig updates.

Cons

 • De kerninvoegtoepassing mist geavanceerde functies die u mogelijk nodig heeft om een ​​volwaardige online community te bouwen. Als u meer kracht wilt, moet u afhankelijk zijn van plug-ins van derden.

3. ForumEngine

forumengine-wordpress-forum-thema

ForumEngine is eigenlijk een WordPress-thema dat van uw WordPress-site een discussieforum maakt. Het is een krachtig thema dat speciaal is gebouwd voor het maken van een forum in WordPress. Het thema toont de forumthreads direct op de startpagina van uw website.

Met ForumEngine kunt u fora creëren waar gebruikers op veel manieren kunnen communiceren, zoals het plaatsen van onderwerpen, vragen beantwoorden, een onderwerp leuk vinden of een hekel hebben aan een onderwerp. Hiermee kunnen gebruikers snel een onderwerp in de lijst doorzoeken met Ajax live search.

Het biedt ook een privéruimte aan uw gebruikers waar zij al hun activiteiten op het forum kunnen openen en beheren.

Pros

 • Het is een volwaardig WordPress-forumthema, dus je hoeft geen enkele plug-in te installeren om een ​​forum in WordPress te maken.
 • Het biedt veel stylingopties om het uiterlijk van je forum te veranderen en het er aantrekkelijk uit te laten zien.
 • Tal van widgets voor het toevoegen van forumstatistieken, categorieën, hot topics, etc.
 • Hiermee kunt u advertenties weergeven en extra inkomsten verdienen .

Cons

 • Het is een forum-specifiek thema, dus het is moeilijk om een ​​reguliere business- of eCommerce-site te creëren . Je kunt het integreren met je WordPress-blog , maar het heeft geen opties om producten weer te geven, enz.
 • Het is een betaald thema. Als je een beperkt budget hebt, kunnen gratis opties zoals bbPress en BuddyPress betere opties zijn.

4. Eenvoudig: druk op

eenvoudige-press-wordpress-forum-plugin

Simple: Press is een eenvoudige oplossing voor het toevoegen van een forum aan uw WordPress-site. Het wordt geleverd met zowel gratis als premium versies, dus u kunt de optie naar behoefte kiezen.

Met Simple: Press kun je eenvoudig onbeperkte forums, forumgroepen, subforums, privé- en openbare forums maken. Je kunt ook elk forum vergrendelen en vastzetten. Om u de gebruikers te laten beheren, heeft het een krachtige gebruikersgroep en een machtigingensysteem. Uw gebruikers kunnen uitgebreide profielen met tijdzone maken en nog veel meer.

Pros

 • Volledig geïntegreerd in WordPress, ondersteunt WordPress-registraties en logins.
 • Ondersteunt ook zowel standaard WordPress- als multisite-installaties.
 • Er zijn meer dan 70 premium-plug-ins beschikbaar om de functies uit te breiden.
 • Creëert SEO-vriendelijke permalinks en bevat veel SEO-functies.

Cons

 • De gratis versie is redelijk eenvoudig. U moet een premium abonnement aanschaffen om geavanceerde functies toe te voegen.

5. wpForo Forum

wpforo-wordpress-forum-plugin

wpForo is een gratis WordPress forum-plug-in die wordt geleverd met tal van ontwerp- en aanpassingsopties. Het beschikt over 3 ontwerplay-outs voor uw forum: uitgebreide, vereenvoudigde en vraag- en antwoordlay-out. Elke lay-out heeft een uniek ontwerp en functies. Bovendien zijn er 6 set kleurstijlen voor het forum, inclusief donkere stijl.

Met deze plug-in kunt u gemakkelijk moderne forums maken waar uw gebruikers kunnen deelnemen, ondersteuning krijgen en bijdragen. Gebruikers kunnen vragen plaatsen, antwoorden geven, stemmen, zich abonneren op onderwerpen en meldingen ontvangen, onderwerpen delen op sociale media, enz.

Pros

 • Gratis beschikbaar met opties om functies uit te breiden door betaalde add-ons te kopen.
 • Ingebouwde functies voor zoekmachine optimalisatie (SEO), XML sitemap , caching , antispam, etc.
 • Soepele integratie met BuddyPress voor meer sociale netwerkfuncties.

Cons

 • Alleen basisfuncties worden verleend in de gratis plug-in. U moet betalen voor geavanceerde functies zoals advertentiebeheer, polls , aangepaste velden voor gebruikers, privéberichten, enzovoort.
 • De plugin-instellingen zijn een beetje ingewikkeld voor nieuwe gebruikers.

6. Asgaros Forum

asgoras-form-best-forum-plugin-for-wordpress

Asgaros Forum is een eenvoudige WordPress forum-plug-in die u kunt gebruiken op uw live website. Het is de beste forum-plug-in voor iedereen die op een eenvoudige manier een lichtgewicht forumpagina op zijn bestaande sites wil toevoegen. Het is super eenvoudig in te stellen en voegt een functierijk discussiebord toe in WordPress.

Pros

 • Eenvoudige en lichtgewicht forum-plug-in voor beginners en professionals.
 • Eenvoudige maar krachtige opties beschikbaar voor inhoudbeheer, leden en machtigingen.
 • Forumstatistieken om u te laten zien hoe goed uw forum presteert.
 • Multisite-compatibele plug-in.

Cons

 • Het heeft geen uitbreidingen om meer functionaliteiten toe te voegen.

7. CM-antwoorden

cm-asnwers-wordpress-qanda-plugin

CM Answers stelt u in staat om een ​​krachtig vraag-en antwoord-vraag-en-antwoorddiscussieforum in WordPress te creëren. De eenvoudige gratis plug-in wordt geleverd met voldoende functies om snel een Stack Exchange-achtig forum op uw website in te stellen.

Het stelt gebruikers in staat vragen te stellen, vragen te beantwoorden, te stemmen, bestanden te uploaden, abonnementscategorieën te registreren, privéberichten te verzenden, enz. Als beheerder kunt u vragen en antwoorden aanpassen, ongewenste inhoud filteren en de gebruikers beheren. Als u extra functies zoals anonieme posting en betalingen wilt, kunt u de add-ons voor plug-ins kopen.

Pros

 • Integreert naadloos met de meeste WordPress-thema’s.
 • Gebruikers kunnen stemmen op vragen en antwoorden.
 • Premium-versie heeft nog veel meer functies, waaronder de mogelijkheid om het beste antwoord te kiezen, profielen, opmerkingen, inloggen op sociale media, enz.

Cons

 • Je forum is beperkt tot Q & A-formaat.
 • De meest nuttige functies zijn beschikbaar voor de premium-versie.
 • Sommige beoordelingen op de pagina van de plug-in geven aan dat gebruikers het moeilijk vinden om te gebruiken.

8. WP Symposium Pro

wp-symposium-pro-plugin

WP Symposium Pro is een alternatief voor BuddyPress. U kunt uw eigen sociale netwerk maken met behulp van deze plug-in. Vergelijkbaar met BuddyPress of Facebook, kunnen uw gebruikers profielen en activiteitenmuren maken, vrienden toevoegen, e-mailmeldingen instellen, deelnemen aan forums en meer.

De plug-in is ontworpen om met elk WordPress-thema of plug-in te werken. Hiermee kunt u het toevoegen aan een bestaande WordPress-site.

Pros

 • Zeer aanpasbaar via shortcodes – verander eenvoudig kleuren, lettertypen, knoppen, enz.
 • Optie om Premium-versie of individuele add-on te kopen om functies toe te voegen. Premium-ondersteuning beschikbaar voor gebruikers van betaalde versies.
 • Documentatie met video’s is beschikbaar op de website van plugin om u op weg te helpen.

Cons

 • Veel handige functies hebben een premium abonnement nodig.

9. DW Vraag en Antwoord

dw-vraag-en-asnwer-plugin

DW Question & Answer stelt u in staat om een ​​compleet V & A (vraag en antwoord) systeem op uw WordPress-site te maken. Als u overweegt een systeem te maken zoals Quora of Stack Overflow, is DW Question and Answer de juiste plug-in om mee te beginnen.

In tegenstelling tot normale forumplug-ins, kunnen uw gebruikers de antwoorden stemmen, zodat het beste antwoord naar de top komt en de minder zinvolle antwoorden tot het einde komen. 

Pros

 • U kunt de gratis plug-in gebruiken om een ​​eenvoudig antwoordsysteem voor vragen te maken. Gevorderde gebruikers kunnen de premium-versie kopen voor meer functies.
 • CAPTCHA-ondersteuning helpt u om spam te bestrijden.
 • Zeer geschikt voor ondersteuning aan uw klanten / gebruikers.

Cons

 • Met de gratis plug-in kun je gewoon een eenvoudig forum in vraag en antwoordformaat maken.

10. Discussiebord

discussie-board-wordpress-forum-plugin

WordPress discussion board is een gratis plugin die je kunt gebruiken om een ​​forum te maken. Het is eenvoudig te installeren en de plug-in in te stellen, zodat iedereen een forum in WordPress kan bouwen zonder enige code aan te raken.

Met behulp van deze plug-in kunt u het front-end registratie- en inlogsysteem toestaan om meer gebruikers aan te trekken. Om spamming te voorkomen, heeft het opties om repost te beperken, moderatie voor reacties, etc.

Pros

 • Discussieruimte-thema speciaal ontworpen om goed te werken met de plug-in. Je kunt deze plug-in ook gebruiken met elk thema dat je leuk vindt.
 • Wordt geleverd met tal van handige shortcodes voor het weergeven van formulieren, een lijst met onderwerpen, enz.
 • Een betaalde versie beschikbaar voor het toevoegen van meer opties en mogelijkheden.

Cons

 • De gratis versie mist krachtige opties. U moet hun premium abonnement aanschaffen voor veel handige functies.

Belangrijk advies over het bouwen van een forum-website

Ongeacht je keuze voor online forumsoftware, heb je extra hostingbronnen nodig om een ​​succesvolle online community te runnen.

U kunt al deze WordPress-forumplug-ins installeren op een gedeeld hostingplan . Je kunt zelfs een forum behoorlijk effectief een tijdje draaien op hetzelfde starterhostingpakket.

Als u net begint en de wateren wilt testen, raden we aan Bluehost te gebruiken . Ze zijn een van de beste hostingbedrijven ter wereld en hebben WordPress hostingproviders officieel aanbevolen.

Naarmate meer bezoekers uw forum gebruiken, vertraagt ​​het uw website en kan het zelfs crashen. In dat geval moet u een upgrade uitvoeren naar een beheerd WordPress-hostingplan .

We raden aan om WPEngine te gebruiken . Ze zijn een van de best bewaarde WordPress-hostingbedrijven ter wereld.

Onze tweede keuze zou Siteground zijn . Ze zijn een officieel aanbevolen WordPress- en bbPress-hostingprovider.

Hulp nodig bij het verplaatsen van uw website? 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *