Online cursus(sen) aanbieden/verkopen met WordPress(learndash) - DeLaatbusiness

Online cursus(sen) aanbieden/verkopen met WordPress(learndash)

7 min


119
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een online cursussen aanbieden in WordPress?

In dit artikel laten we u zien hoe u online cursussen kunt aanbieden in WordPress maakt en verkoopt met LearnDash.

Wat heb je nodig om een online cursussen aan  te bieden in wordpress?

Je hebt de volgende dingen nodig om online cursussen te gaan verkopen met WordPress.

  1. Een domeinnaam. Dit wordt het adres van uw website (bijvoorbeeld delaatbusiness.com).
  2. Een WordPress hosting-account. Hier worden de bestanden van uw website opgeslagen.(Bij bluehost kun je voor maar 3,95 hosting krijgen + gratis SSL certificaat)
  3. Een add-on voor leerbeheer om cursussen te maken en te beheren.

U kunt uw online cursus met WordPress in minder dan een uur maken en we helpen u bij elke stap van het proces. WIl je dat ik de website voor je maak klik dan hier en vraag een gratis demo aan.

Stap 1. Uw WordPress-website opzetten

Er zijn tal van website-bouwers die u kunt gebruiken om uw website te bouwen. We raden echter altijd WordPress aan omdat het u de flexibiliteit en vrijheid biedt om uw website in elke gewenste richting te nemen.

Er zijn twee soorten WordPress en vaak maken beginners er een eind aan door de twee te verwarren. Eerst is er WordPress.com, een hostingservice, en dan heeft u de originele WordPress.org ook bekend als zelf gehoste WordPress.

We raden aan WordPress.org te gebruiken omdat het u toegang geeft tot alle WordPress-functies die u nodig hebt.

Om een zelf gehoste WordPress.org-website te starten, hebt u een domeinnaam ($ 14,99 / jaar), Bij bluehost kun je hosting krijgen voor 3,95 per maand + gratis ssl certificaat.

Stap 2. Installeer de LearnDash LMS-plug-in

LearnDash is de beste LMS-plug-in voor WordPress . Het is een alles-in-één oplossing met volledig cursusbeheer, lesplannen, quizzen, opdrachten, cursusprogressie en meer.

Nu we op dezelfde pagina staan, gaan we aan de slag met het cursusinstallatieproces.

Eerst moet u de LearnDash– plug- in installeren en activeren .

Na activering moet je de LearnDash LMS »Instellingen- pagina bezoeken en op het tabblad LMS-licentie klikken om je e-mailadres en de licentiesleutel in te voeren. Nadat u de informatie hebt ingevoerd, klikt u op de knop ‘Licentie bijwerken’ om uw instellingen op te slaan.

online cursus maken

Vervolgens moet u overschakelen naar het tabblad ‘PayPal-instellingen’. Hier voert u uw PayPal-gegevens in om online betalingen van uw gebruikers te ontvangen.

LearnDash PayPal-betalingsinstellingen

Vergeet niet op de knop ‘Opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

LearnDash heeft ook Strike- en 2Checkout-betalingsgateways beschikbaar als add-on. U kunt deze installeren als u geen gebruik wilt maken van PayPal.

Nadat u de betalingsinstellingen hebt geconfigureerd, is uw LearnDash LMS-plug-in klaar voor gebruik en kunt u beginnen met het maken van cursussen.

Stap 3. Uw eerste online cursus maken

LearnDash maakt het super eenvoudig om online cursussen te maken en te beheren.

Eerst moet je LearnDash LMS »Cursussenpagina bezoeken en vervolgens op de knop ‘Nieuw toevoegen’ klikken.

online cursus maken

Dit brengt je naar het scherm ‘Nieuwe koers toevoegen’. U moet beginnen door een titel voor uw cursus op te geven en vervolgens een gedetailleerde beschrijving toe te voegen. U kunt ook cursuscategorieën / tags toevoegen en een aanbevolen afbeelding die ook wel de cursusminiatuur wordt genoemd.

Cursus maken

Onder de cursusbeschrijving ziet u het vak met vakopties. Hier kunt u verschillende opties voor de cursus instellen, inclusief cursusprijs en wat voor soort cursus het is: open, gratis, gesloten, nu kopen of terugkerend.

online cursus maken

Als u tevreden bent met uw cursusopties, kunt u klikken op de knop Opslaan of Publiceren om uw cursus openbaar beschikbaar te maken.

U kunt op de voorbeeldknop klikken om uw cursus in actie te zien.

Opmerking: De knop ‘Deze cursus volgen’ wordt niet weergegeven als u de cursuspagina bekijkt terwijl u bent aangemeld als beheerder in WordPress. We raden aan een incognitobrowser te openen of uit te loggen om een voorbeeld van de cursuspagina te bekijken.

Stap 4. Lessen aan uw cursus toevoegen

Nu je je eerste cursus hebt gemaakt. Het is tijd om lessen aan de cursus toe te voegen. Met LearnDash kun je zeer interactieve lessen maken en deze vervolgens aan je online cursus toevoegen.

U kunt een les toevoegen door naar de LearnDash LMS »Lessenpagina te gaan en vervolgens bovenaan op de knop ‘Nieuw toevoegen’ te klikken.

online cursus maken

Eerst moet je een titel voor je les opgeven en dan beginnen met het toevoegen van lesinhoud. U kunt tekst, afbeeldingen, insluitvideo’s en meer toevoegen.

Onder het lesbewerkingsvenster vindt u lesopties. Hier kun je de les aan een cursus toevoegen door de cursus te selecteren die je eerder hebt gemaakt in het vervolgkeuzemenu ‘Geassocieerde cursus’.

Lesinstellingen

Je kunt ook kiezen of voor deze les het indienen van opdrachten, de lesentimer, de voortgang van de les en meer nodig is.

Als u tevreden bent met de les, kunt u op de knop Publiceren klikken om uw les op te slaan.

Je les verschijnt nu automatisch op de cursuspagina onder de cursusdetails. U kunt het proces herhalen om meer lessen aan uw cursus toe te voegen.

U kunt ook een individuele les opsplitsen in onderwerpen. Ga gewoon naar de pagina LearnDash LMS »Onderwerpen en klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’ om een onderwerp toe te voegen.

Een onderwerp maken lijkt op het maken van een les. In plaats van het te associëren met een cursus, moet je het alleen aan een les koppelen.

Onderwerpen toevoegen aan uw lessen

Stap 5. Quizzen en toewijzingen toevoegen aan uw online cursus

LearnDash is volledig uitgerust met dynamische quizzen en opdrachten. Hiermee kunt u uw online cursus een dynamische en boeiende ervaring voor uw studenten maken.

U kunt de quizzen en toewijzingen die nodig zijn voor uw gebruikers maken voordat ze naar de volgende les of cursus kunnen gaan. Je kunt ook opdrachten bekijken en feedback geven aan studenten.

Quizzen maken in LearnDash

Om een quiz toe te voegen, moet je de LearnDash »Quizzen- pagina bezoeken en op de knop Nieuw toevoegen klikken.

online cursus maken

Eerst moet je een titel en beschrijving voor je quiz opgeven. Daarna moet je naar beneden scrollen naar het vak ‘Quiz’ en je quiz koppelen aan een cursus, les of onderwerp.

Quiz-instellingen

De standaardquizinstellingen werken in de meeste gevallen, maar u kunt de instellingen naar wens aanpassen vanuit het gebied met geavanceerde quizinstellingen.

Als u klaar bent, klikt u op de knop Opslaan of Publiceren om uw quiz op te slaan. U zult nu de nieuwe optie opmerken om vragen toe te voegen aan uw quiz.

U moet overschakelen naar het tabblad ‘Vragen’ en vervolgens klikken op de knop ‘Vraag toevoegen’.

Vraag toevoegen aan de quiz

Dit brengt je naar het scherm ‘Nieuwe vraag toevoegen’. Met LearnDash kunt u verschillende soorten vragen maken (meerkeuze, waar of niet waar, de lege velden invullen, essay, vrije keuze, enz.).

U kunt meerdere antwoorden voor uw vraag toevoegen, het juiste antwoord toevoegen, een bericht kiezen voor weergave van de juiste of onjuiste antwoorden en meer.

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken voordat u naar het volgende gedeelte gaat.

Afhankelijk van uw instellingen verschijnt uw quiz in uw les, onderwerp of de cursuspagina.

Toewijzingen in LearnDash inschakelen

U kunt eenvoudig opdrachten toevoegen door een les te bewerken en naar het gebied met lesopties te gaan. U moet het selectievakje aanvinken om de toewijzingsoptie te uploaden.

Optie voor uploaden van opdracht inschakelen

Hierna kunt u de toewijzingsinstructies in uw les opgeven. Aan het einde van de les zien gebruikers een optie om hun opdracht te uploaden.

online cursus maken

Zodra gebruikers hun toewijzingen hebben geüpload, kun je ze bekijken door naar de LearnDash LMS »Assignments- pagina te gaan.

Bekijk opdrachten

Hier kunt u opdrachten bewerken, goedkeuren of opmerkingen over ingediende opdrachten geven.

Stap 6. Certificaten geven voor voltooiing van de cursus

Met LearnDash kunt u automatisch certificaten afgeven na het voltooien van een cursus. Het maken van een certificaat in LearnDash vereist echter enige basiskennis van HTML.

Ten eerste hebt u een certificaatbestand nodig. Dit is in feite de achtergrondafbeelding die u wilt gebruiken voor uw certificaten.

U vindt certificaatsjablonen op gratis afbeeldingen die websites maken zoals Canva . Zodra u een sjabloon vindt die u bevalt, verwijdert u eenvoudig alle tekst en downloadt u deze naar uw computer.

Een certificaatsjabloon maken

Vervolgens moet je de LearnDash LMS »Certificates- pagina bezoeken en op de knop ‘Add New’ klikken.

Voeg een nieuw certificaat toe

Op het scherm voor het toevoegen van nieuwe certificaten moet u de certificaatachtergrondafbeelding instellen als afbeelding en klik op de knop Opslaan om de pagina opnieuw te laden.

U ziet nu uw certificaatsjabloon op de achtergrond van de visuele editor . U kunt beginnen met het toevoegen van tekst die u op het certificaat wilt weergeven.

Certificaat bewerken

Om de gebruikersnaam in het certificaat in te voegen, klikt u op het LearnDash-pictogram in de editor om de shortcode voor de gebruikersnaam in te voegen .

Als u tevreden bent met het certificaat, moet u het publiceren.

Vervolgens moet u de quiz bewerken die u aan uw cursusles hebt toegevoegd. In het vak Quiz-opties moet u uw certificaat koppelen aan de voltooiing van de quiz.

Voeg een certificaat toe aan de quiz

U kunt nu uw quizinstellingen opslaan.

Gebruikers die de cursus voltooien en slagen voor de quiz, zien de optie om hun certificaat af te drukken.

online cursus maken

Uw online cursussen naar het volgende niveau brengen

Nu u hebt geleerd hoe u gemakkelijk een online cursus in WordPress kunt maken, bent u klaar om uw online cursus voor cursisten te lanceren.

LearnDash kan naadloos worden geïntegreerd met tal van providers, waaronder WordPress eCommerce-platforms zoals WooCommerce , en het kan naast uw bestaande online winkel worden gebruikt .

Het werkt ook met MemberPress , de beste plug- in voor WordPress-lidmaatschap op de markt. Hiermee kunt u niet alleen uw cursussen verkopen, maar kunt u ook een lidmaatschapswebsite met krachtige abonnementsmodellen uitvoeren.

Op onze site staan nog 600 andere artikelen over wordpress. Klik op de volgende link voor de wordpress categorie: wordpress


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op