Een verwijzingsprogramma (refferal program) maken in WordPress - DeLaatbusiness

Een verwijzingsprogramma (refferal program) maken in WordPress

5 min


119
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een verwijzingsprogramma maken in WordPress? Verwijzingsprogramma’s zijn een geweldige manier om meer mensen ertoe te brengen uw producten onder een groter publiek te promoten.

 In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een verwijzingsprogramma in WordPress kunt maken en meer klanten kunt krijgen.

Referral-programma maken in WordPress

Waarom een ​​verwijzingsprogramma maken in WordPress?

Verwijzingsprogramma of partnerprogramma stelt u in staat om meer mensen te krijgen die u kunnen helpen met het verkopen van uw producten en diensten.

 In ruil daarvoor betaalt u een kleine commissie voor elke verkoop die zij doen. Bekijk onze ultieme marketingmarketinggids voor partners voor meer informatie over hoe het werkt.

In eenvoudige bewoordingen is het alsof je je eigen verkoopleger bouwt zonder ze een salaris te betalen.

Deze aangesloten marketeers gebruiken tools en plug-ins om marketingcontent te creëren. Ze verdienen online geld door hun gebruikers door te verwijzen naar de juiste producten en diensten.

Als u een verwijzings- of partnerprogramma wilt beheren, hebt u een hulpprogramma nodig waarmee u uw partnerprogramma kunt beheren. 

Hiermee kunnen affiliate marketeers lid worden van uw verwijzingsprogramma. Het zal u ook helpen bij het volgen van de verkopen en het verkeer verzonden door elke aangesloten partner.

Waarom zou u AffiliateWP gebruiken om een ​​verwijzingsprogramma te maken in WordPress?

Voor deze zelfstudie gebruiken we de AffiliateWP- plug-in om een ​​verwijzingsprogramma te maken in WordPress. Het is een van de beste affiliate management plug-ins voor WordPress.

Zoals al het andere in het leven, heeft AffiliateWP zijn eigen voors en tegens die u zou moeten overwegen.

Voors van het gebruik van AffiliateWP

Hieronder volgen enkele van de voordelen van het gebruik van AffiliateWP om uw verwijzingsprogramma in WordPress te beheren.

  • Zeer eenvoudig te gebruiken en mengt zich in uw WordPress-site als een native app.
  • Zeer kosteneffectief met plannen vanaf $ 99 / jaar tot $ 499 voor een levenslange licentie.
  • Integreert met WooCommerce-winkels , Easy Digital-downloads , PayPal, Stripe en meer
  • Een groot aantal add-ons inclusief gratis, betaalde en externe add-ons om AffiliateWP uit te breiden
  • Real-time affiliate-tracking met gedetailleerde rapporten voor u en uw gelieerde partners

Nadelen van het gebruik van AffiliateWP

Hier zijn enkele van de nadelen van het gebruik van AffiliateWP om uw verwijzingsprogramma te beheren.

  • Het heeft een beperkt bereik in vergelijking met affiliate-netwerken die al duizenden affiliate marketeers actief op zoek zijn naar producten om te promoten
  • Het komt niet met geavanceerde fraudedetectiefuncties die worden aangeboden door populaire partnernetwerken.
  • Er is geen automatisch uitbetalingssysteem en u zult elke maand handmatig betalingen moeten versturen
  • Berekent geen belastingen en 1099 formulieren voor uitbetalingen. Als bedrijfseigenaar moet u het alleen beheren.
  • Het is minder handig voor gelieerde partners. Ze moeten een account maken en inloggen om hun rapporten te bekijken, in vergelijking met aangesloten netwerken, waar ze al hun inkomsten op één plek kunnen zien.

Een goed alternatief voor AffiliateWP is ShareASale , een groot affiliate netwerk met duizenden ervaren affiliate marketeers die actief op zoek zijn naar nieuwe producten die kunnen worden aanbevolen.

Voor een meer gedetailleerde vergelijking, wil je misschien dit artikel lezen over het opzetten van je eigen affiliate-programma door Syed Balkhi (oprichter en CEO van WPBeginner).

Laten we, met dat gezegd zijnde, eens kijken hoe we een verwijzingsprogramma in WordPress kunnen creëren met behulp van AffiliateWP.

Een verwijzingsprogramma maken in WordPress

Het eerste wat u hoeft te doen is de AffiliateWP- plug-in installeren en activeren . 

Na activering, moet je de Affiliates »Instellingen- pagina bezoeken om je licentiesleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de AffiliateWP-website.

Voer uw licentiesleutel in

Nadat u uw licentiesleutel hebt geactiveerd, moet u een pagina selecteren die voor het gelieerde gebied moet worden gebruikt. AffiliateWP maakt er automatisch een voor u, maar als u een andere pagina wilt gebruiken, kunt u deze hier selecteren.

Vervolgens moet je de Servicevoorwaardenpagina kiezen. U kunt de pagina’s van partnerprogramma’s op andere websites bekijken om er een te maken voor uw eigen site. Na het maken van de pagina kunt u deze hier selecteren.

Hierna moet u andere instellingen op de pagina bekijken en deze instellen op basis van uw eigen beleid voor verwijzingsprogramma’s.

Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

Vervolgens moet u overschakelen naar het tabblad Integraties op de pagina Instellingen. Vanaf hier moet u de integraties selecteren die u wilt inschakelen. AffiliateWP ondersteunt de meest populaire eCommerce- , lidmaatschaps- , contactformulier- en LMS-plug-ins .

AffiliateWP-integraties

Klik op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ en schakel vervolgens naar het tabblad ‘E-mails’ op de pagina Instellingen.

Met AffiliateWP kunt u e-mails bewerken die naar uw gelieerde ondernemingen zijn verzonden. U kunt ook uw bedrijfslogo uploaden, uw eigen e-mailsjablonen maken en het e-mailadres kiezen dat u wilt gebruiken om gelieerde e-mails te verzenden.

E-mail notificaties

Opmerking: als u geen e-mailmeldingen kunt ontvangen, volgt u onze handleiding over het oplossen van het probleem met WordPess zonder e-mail te verzenden .

Schakel ten slotte naar het tabblad Diversen op de instellingenpagina om geavanceerde instellingen voor uw partnerprogramma in te stellen. De eerste optie op de pagina is om filialen toe te staan ​​om zichzelf te registreren. U kunt dit controleren als u wilt dat filialen zich kunnen aanmelden voor uw verwijzingsprogramma.

Diverse instellingen

Vervolgens zou je reCAPTCHA ook willen inschakelen om te voorkomen dat bots zich registreren als gelieerde ondernemingen.

U moet elke instelling zorgvuldig beoordelen en indien nodig wijzigen. Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Links toevoegen aan uw verwijzingsprogramma

Nu u uw verwijzingsprogramma hebt ingesteld, is de volgende stap om koppelingen toe te voegen. Als u bijvoorbeeld partnerregistratie hebt ingeschakeld, wilt u misschien een link naar het partnergebied toevoegen, zodat geïnteresseerde marketeers zichzelf kunnen registreren.

Ga eenvoudig naar de Appearance »Menu’s pagina en voeg uw partnerpagina toe aan een navigatiemenu. 

Voeg een link toe naar het partnergebied

Als u op de koppeling klikt, gaan gebruikers naar het partnergebied waar ze zich kunnen registreren om lid te worden als een nieuwe partner of om in te loggen op hun account om hun rapporten te bekijken.

Affiliate gebied

Beheer van uw verwijzingsprogramma in AffiliateWP

AffiliateWP wordt geleverd met krachtige hulpmiddelen om uw gelieerde ondernemingen te beheren, rapporten te bekijken en uw partnerprogramma effectief uit te voeren zonder WordPress te verlaten.

Om affiliates te zien die lid zijn geworden van uw referralprogramma, gaat u eenvoudig naar de pagina Affiliates »Affiliates .

Affiliates

Op deze pagina ziet u een lijst met al uw gelieerde partners, hun inkomsten, onbetaalde inkomsten, verwijzingsbezoeken en meer. U kunt elk aangesloten account individueel bewerken.

Om elke verkoop via een referral-partner te bekijken, moet je de pagina Affiliates »Referrals bezoeken . Hier ziet u alle verwijzingsverkopen, partnerpartner, bedrag en meer. U kunt ook op de link ‘Verwerpen’ klikken als u vermoedt dat een verwijzing frauduleus is.

Verwijzingen

Uw verwijzingsprogramma-rapporten bekijken in AffiliateWP

Rapportage is cruciaal om een ​​succesvol verwijzingsprogramma uit te voeren en AffiliateWP wordt geleverd met krachtige rapportagemogelijkheden. Ga naar Affiliates »Affiliates- pagina voor een volledig overzicht.

Overzicht van rapporten

U kunt de rapportageperiode filteren op tijd en de naam van de specifieke partner. U kunt ook rapporten bekijken voor partners, verwijzingsbezoeken en campagnes.

Betalingen verzenden naar uw gelieerde ondernemingen

Helaas komt AffiliateWP niet met automatische uitbetalingen, wat betekent dat je handmatig betalingen moet verzenden. AffiliateWP maakt het eenvoudig om uw uitbetalingen te beheren.

Afhankelijk van wanneer en hoe vaak u uw verwijzingspartners wilt betalen, kunt u naar de pagina Affiliates »Verwijzingen gaan en op de knop ‘Bestemmingsbestand genereren’ klikken.

Genereer een uitbetalingsbestand

Dit genereert een uitbetalingsbestand dat compatibel is met het massale betalingssysteem van PayPal. Het bestand werkt ook met Skrill en andere betaaldiensten die de massale betalingsfunctie ondersteunen. Het bevat het bedrag en de betalingse-mailadressen voor al uw onbetaalde verwijzingen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *