Een woordenlijst of woordenboek toevoegen in uw WordPress-site - DeLaatbusiness

Een woordenlijst of woordenboek toevoegen in uw WordPress-site

3 min


120
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een woordenlijst of woordenboek toevoegen aan uw WordPress-site? Een verklarende woordenlijst bevat alle termen en afkortingen die betrekking hebben op uw bedrijf, zodat u bedrijfsthema’s gemakkelijk aan uw klanten kunt uitleggen.

 Dit helpt u vertrouwen te winnen en positioneert u zich als een marktleider. In dit artikel laten we u zien hoe u een woordenlijst of woordenboeksectie toevoegt aan uw WordPress-site.

Een woordenlijst toevoegen in WordPress

Wat is een woordenlijst of woordenboek?

Een woordenlijst of woordenboek heeft definities van termen die in alfabetische volgorde op een specifiek onderwerp worden vermeld. Het toont trefwoord en uitleg zoals een algemeen woordenboek dat gebruikers helpt de betekenis van een specifieke term, woordgroep of afkorting te vinden.

U kunt verwijzen naar WPBeginner’s WordPress Glossary om een ​​idee te krijgen van hoe een typische woordenlijst of woordenboek eruit ziet.

Woordenlijst van WordPress

Laten we daarom eens kijken hoe je gemakkelijk een woordenlijst of woordenboek kunt toevoegen op je WordPress-site.

Een woordenlijst of woordenboek toevoegen op uw WordPress-site

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in voor CM Tooltip-woordenlijstinstalleren en activeren . 

Na activering wordt u automatisch doorgestuurd naar de instellingenpagina van de plug-in.

Op het tabblad ‘Algemene instellingen’ kunt u een pagina selecteren om woordenlijsttermen weer te geven, de URL van de woordenlijstpagina in te stellen en de markeringsopties voor woordenlijsttermen beheren. U kunt ook de hoofdlettergevoelige optie voor uw woordenlijst inschakelen.

Instellingen voor woordenlijst

Als uw site geen woordenlijstpagina heeft, kunt u de optie ‘Pagina genereren voor woordenlijst’ inschakelen om een ​​nieuwe pagina voor uw woordenlijst te maken. Standaard is de URL van de verklarende woordenlijst ‘yoursite.com/glossary’.

Als u de permalink instellingen van de woordenlijst op deze pagina wijzigt, kunt u uw nieuwe slug (trefwoord) gebruiken om de verklarende woordenlijstpagina te bekijken.

Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ om deze instellingen op te slaan.

Vervolgens moet u het tabblad ‘Woordenlijstindex’ bezoeken om uw glossary-weergave-instellingen te configureren.

Elke optie heeft een vraagtekenpictogram ernaast. U kunt dit pictogram gebruiken om te zien wat elke specifieke optie doet.

Indexpagina-instellingen

Daarna moet u overschakelen naar het tabblad ‘Woordenlijstterm’ om de koppelingsinstellingen voor uw woordenlijst te beheren. U hebt de mogelijkheid om ‘Termenpagina woordenlijst in een nieuw venster / tabblad openen’. 

Hoewel we niet denken dat dit een goede gebruikerservaring oplevert, kunt u de instellingen kiezen die het beste bij u passen.

Termeninstellingen voor woordenlijst

Een nieuwe woordenlijstterm toevoegen

Nu u de instellingen voor de woordenlijst hebt geconfigureerd, bent u klaar om glossariumtermen en hun definitie toe te voegen.

Ga eenvoudig naar CM Tooltip Verklarende woordenlijst »Nieuwe pagina toevoegen in uw WordPress-beheergebied om een ​​nieuwe woordenlijstterm toe te voegen.

Eerst moet u een titel voor uw woordenlijstterm opgeven en vervolgens de beschrijving in de teksteditor schrijven. Als je klaar bent met het schrijven van de details, klik je op de knop ‘Publiceren’.

Nieuwe woordenlijstterm toevoegen

U kunt zoveel woordenlijsttermen toevoegen als u wilt en ze worden automatisch in alfabetische volgorde op uw woordenlijstpagina gerangschikt. U kunt ook de titel van de woordenlijst met cijfers beginnen en deze vóór de alfabetische termen op de verklarende woordenlijstpagina weergeven.

Nadat u enkele termen hebt toegevoegd, kunt u uw WordPress-site bezoeken om de woordenlijstpagina in actie te zien.

Opmerking: de URL van de glossary / dictionary-pagina is dezelfde als die u in de bovenstaande algemene instellingen hebt gemaakt.

Woordenlijst pagina

Als u honderden woordenlijsttermen hebt, kunnen uw gebruikers op elk bovenstaand alfabet of numerieke waarde klikken om de specifieke termen op de woordenboekpagina gemakkelijk te bekijken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *